Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1213214216218219581

Komentáře

• @pavel: No dovol, statistik tu jsem já, Hildegarda myslím psala něco o finanční matematice... (to jen udělat si mezi matfyzáky jasno... :o))
  • No jasný, u skript mít výkladový slovník, aby aspoň úvod dával smysl :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Montezuma3 =D
    Aj štatistika je v podstate normálne matika, len sa tam na konci píše %
  • Na konci mojich čísel sa píše g v hornom indexe, páč sem geodet :-)
  • Pojistná matematika? Vím od spolužáků z druhýho oboru že tam pořád počítali mortalitu důchodců a novorozenců... Taková matematika se lidským životem :D
  • http://www.novinky.cz/krimi/340218-ridic-ktery-na-domazlicku-zabil-dva-cyklisty-mel-v-krvi-pres-dve-promile.html

Takže si to shrneme. Chlap se ožere tak, že má dvě promile v krvi a sedne za volant auta bez technické kontroly. Zabije dva lidi. Hrozí mu maximálně šest let vězení (protože ožralost je v Česku nejspíš polehčující okolnost) a i kdyby ten nejvyšší trest opravdu dostal, v polovině trestu ho propustí za vzorné chování. Pravděpodobně mu do té doby vrátí i řidičák, ne? Jediné pozitivum by na tom bylo, že potůstalí to prase aspoň nebudou ze svých daní v kriminále živit dlouho.

Takže pokud budu chtít někoho zabít a mít jistotu co nejnižšího trestu, protože by mi na to stejně přišli, mám se ožrat a "při nehodě" ho srazit autem. Chápu to správně?
  • @svoa00 Ano, chápeš to správně
  • @svoa00 Vítej v naší krásné republice
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Problém je, že to se těžko aranžuje, aby šel zrovna okolo, když já jsem vožralej :)

Pokud se někdo "opije na kuráž", má smůlu, je posuzovanej jako kdyby nepil. Pokud někoho zabije řidič z nedbalosti, je vlastně jedno, jestli je opilý nebo ne. Bude trestný buď za nedbalostní čin, nebo za opilství, podle toho, jestli se přivedl do opilosti vědomě nebo ne. Na trestní sazbu to samo o sobě vliv nemá.

Trestní zákoník:

§ 360

Opilství
    (1) Kdo se požitím nebo aplikací návykové látky přivede, byť i z nedbalosti, do stavu nepříčetnosti, v němž se dopustí činu jinak trestného, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let; dopustí-li se však činu jinak trestného, na který zákon stanoví trest mírnější, bude potrestán tímto trestem mírnějším.

(2) Ustanovení odstavce 1, jakož i § 26 (nepříčetnost) se neužije, přivedl-li se pachatel do stavu nepříčetnosti v úmyslu spáchat trestný čin, nebo spáchal trestný čin z nedbalosti, která spočívá v tom, že se přivedl do stavu nepříčetnosti.

§ 143

Usmrcení z nedbalosti
    (1) Kdo jinému z nedbalosti způsobí smrt, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 proto, že porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona.

(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 proto, že hrubě porušil zákony o ochraně životního prostředí nebo zákony o bezpečnosti práce nebo dopravy anebo hygienické zákony.

(4) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 3 smrt nejméně dvou osob.
  • @flanker.27 Jsem si vědomá úskalí, ale proveditelné to je, když je člověk trpělivý ;-) Jestli to chápu správně, tak by se na tenhle případ měly vztahovat i paragrafy 3 (předpokládám, že to, že auto nemělo technickou kontrolu je porušení zákona o bezpečnosti dopravy... i když tu nehodu pravda způsobila opilost, ale dobrý žalobce by to snad uhrál) a 4 § 143. Ale těch maximálně šest let tomu neodpovídá. Kdo jinému z nedbalosti způsobí smrt, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta... celkem výsměch. Blbost by člověka neměla omlouvat do té míry, že maximální trest je pětkrát nižší než základní trest za vraždu. Samozřejmě záleží na individálním případu, ale tady by IMO ta maximální sazba mohla být vyšší.
  • předpokládám, že to, že auto nemělo technickou kontrolu je porušení zákona o bezpečnosti dopravy - to sice ano, ale je to přestupek, to nemá při posuzování trestného činu význam. Je to jako kdyby někdo nahatý vyloupil banku a ty mu k té loupeži ještě chtěla přidat veřejné pohoršení. To je vzhledem k té loupeži zanedbatelná okolnost.
  • Mohla by mi nějaká dobrá duše prozradit, jak do příspěvků vkládat obrázky či fotografie? Já nato zaboha nemohu přijít...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. června 2014
    Nad polem pro psaní příspěvku máš řadu tlačítek. Zkopíruj si adresu toho obrázku, zmáčkni to zelené (čtvrté zprava) a adresu vlož do vygenerovaného tagu. Obrázek musí být na internetu. Nelze vložit obrázek přímo z počítače.
  • Pořád mi to nejde. Hergot!
    A máš opravdu adresu přímo toho obrázku, a ne stránky, na které je ten obrázek?
  • To bude asi ten problém. Potíž je v tom, že na ten obrázek nemůžu přímo kliknout a z facebooku mi to tak jako tak nejde. Ale už na to kašlu, hodil jsem tam prostě odkaz na stránky. Jinak děkuji za rady.

• Ano. Jo takhle, ah už mi to jde. Děkuji za radu.
    @Miya Ten obrázok je vtip alebo to tak faktspravili? :D
  • @Gepeto já ti nevím, jen jsem na to někde narazila, ale kdyby to tak udělali doopravdy, tak už jsme se o tom asi někde dočetli, ale určitě by to bylo dost dobrý :-D
    @Miya Len keď som videl ten štát :D Muricah
  • Samo ze je to vtip :D:D:D
  • Hmmm, tak včera cestou z práce nastoupil přede mě do metra nějaký mladík s trikem s logem Starků a textem "Winter is coming"...
    Jako by nevěděl, že ke včerejšku se díky státnímu svátku mnohem víc hodilo triko s Mel a "Night is dark and full of terrors". :o)
  • @Jay ja sa k takým ľudom ozývam, či su book fans alebo tv show fans. Väčšinou ale stačí jednoduchá otázka: kto je tvoja obľúbená postava? 95% TV show fans povie: Kalííííííísi
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.