Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on: A, nepochopil jsem. Sice v tom nějaký morální problém nevidím,... ale já jsem tak přidrzlý a s velmi osobitým stylam humoru, že občas šlápnu přes čáru a ani mi to nepřijde. Tož, jestli ti to přišlo přes čáru, omlouvám se.
Roku čtrnáctistéhopatnáctého
Dopustil se koncil činu podlého
Řekl mistře Jane už tě máme dost
Vyzkoušíme tvého těla výhřevnost...
A pak ještě vím, že tam měl na "loď John B." (nevím úplně přesně,...) cosi jako
Už plápolá mistr Jan Hus
Už plápolá mistr Jan Hus
Okamžik malý jen než přestane žhnout,...
"Já pro tu myšlenku úplně planu" (České nebe)
"Bože, to nemáme nějaké nehořlavé přirovnání?..." (České nebe - poté co podobných obratů bylo asi 5)
"A pak že si koncil ani neškrtne" (Možná taky České nebe, možná jinde)
"Ty Jane, ty nám dneska celý záříš" (parafráze Pelíšků...)
Ján Hus: ,,Ten měl jít do pekla... No teď je tady, jenom na mě drze čučí a provokativně třepe zápalkama."
„Příměří bez dohody se odmítá. Ve válce neuzavřete příměří, abyste jednali potom.“ Za ten výrok by si měl mluvčí Hamásu nejenom vrazit jednu do zubů, ale taky zapojit dvě mozkové buňky a odpovědět si na otázku, za jakým účelem se obvykle uzavírá příměří (ne mír). Takže jestli jsem to správně pochopila, tak ta dohoda se týká toho, aby Izrael propustil teroristy a nechal do Palestiny proudil zahraniční peníze, za které se nestaví školy, ale kupují zbraně a rakety. Překrásná logika. Co čekají? Že z východu přijede v ukradených amerických džípech Islámský stát a skope Židy do kuličky? =D
Nejhorší na všem jsou tihle humanisti a pravdoláskaři. Přes všechno čím Izrael prošel od svého vzniku (hned první den mu byla vyhlášena válka s jediným cílem --- zničit jej) + čím si rpošli samotní židé. + co dokázali z té pusté zem vybudovat takřka holýma rukama... nejde Izraelce neobdivovat a nepřát jim, aby se se svými protivníky vypořádali, co jim síly stačí. Protože mír je tu v nedohlednu. Jak chcete hledat smír s lidmy, kteří žijí jen pro jedno. Pro zničení Izraele?
Islám není špatný sám o sobě, pokud se vykládá s mírou. A pokud v něj věří rozumný člověk... Ale, ale, ale... :(
@Everett_Young Ono by mělo být každému jasné, jak to s tou tolerancí v arabských zemích je, už z toho, jak se chovají ke křesťanské (i ateistické) menšině. Zajímalo by mě ostatně, jak se katolická Itálie popere s masivním přílivem muslimských imigrantů na jihu, ale to jenom tak na okraj. A o americké zahraniční politice se už dlouho ví, že se konzistencí zrovna nevyznačuje. V každé zemi zkrátka podporují ty aktuálně nejovladatelnější. Nedávno jsme to měli potvrzené třeba v případě Ukrajiny.
Nu, Slovensko bolo tiež naprieč históriou odrbané asi tromi rôznymi štátmi.
Problém je, že islámu by rozumný človek veriť nmohol. V Sýrii (alebo Lýbii? Tie štáty sa mi pletú) už je aj spolok exmuslimov (netuším či kresťanov, ale väčšinov asi skôr ateistov), práve tých rozumných, ktorí sami kritizujú apologétov islámu.
A co se týče teroristické činnosti Palestinců - to Židé provozovali taky, dokud neměli vlastní stát, to co dělalo dříve OOP nebo PFLP, to byly mezi válkami Irgun a Hagana. Osobně si myslím, že Židé jsou pěkní pokrytci.
Tady je to asi na delší diskuzi a je to už nějaký čas co jsem pročetl jednu knihu, která vznik a vše okolo Izraele popisovala a tudíž už nebudou má slova tak obratná. Přinejmenším hádat se, kdo byl na území dnešního státu Izrael dříve je komplikované a židé na něj mají stejný nárok jako tamní arabové. To ze mocnosti něco přislíbili, nepřislíbili... jim šlo jen o jejich zisk a nic víc. Sionistům také slibovali a jak obratně se z toho pak dokázali vytočit. Nebýt několika operací, kde se nad chováním Britů pobouřil celý svět (i tisk), jak to mohlo dopadnout, zásadně byli proti vzniku Izraele, protože nakrknout arabáče nechtěli, zisk je přece to hlavní... dopadlo to jak dopadlo díky neohroženým akcí právě sionistů, kteří si hledali svůj malý kousek na Zemi. Nilkde je nechtěli. Nikde.
Co je ale důležitého a na to prosím nezapomínejte! Protože většina lidí to bud neví, nebo na to ráda zapomíná, snad to ani nebere v potaz... Co bylo území dnešního Izraele před a po přírochu Sionistů? Židé s tou zemi provedli obrovsky kus práce! To se nedá popřít. Odvodnovali kousek po kousku zarostlé bažiny a z holého kusu pouště dokázali udělat okolo svých kibuců ovocné sady atp. Zúrodnili tu zemi! Pracovali tvrde a tehdy jeste před založením Izraele bez lepších prostředků. Arabové tam žili v chátrajících vesnicích a nějaká práýce jim byla cizí. Proč je jich dnes většina tak chudá? A proč je Izrael tam kde je? Je třeba ještě is ty otázky klást? Ačkoli jsem ateista, tady je vidět, jakou jim víra dodávala sílu a co dokázali s tím kusem pevniny udělat.
ŽIDÉ dali té zemi život... A co si tím vyslouzili? Hned první den své existence jako státu, který byl uznal valným shromážděním!!! Takže to, že se ti to nelíbí Flankere, je sice pěkný, ale pokud je stát uznán, tak zkrátka je. To není jako když se odhodne Francie z Anglií, nám se líbí. Tohle bylo valné schromáždění a například Češi tehdy Izrael podporovali! No, každopdáně hned první den byla Izraeli vyhlášena válka několika sousedními státy. Hagana byla, nebyla takovými teroristy. Páchali atentáty. Ale na koho? Na Brity, kteří drželi Židy v táborech a pevnosti a všechny výsady dávali arabáčům? Ty Brity co si ani neviděli do huby? Na arabáče? Kteří na židy dělali pogromy. No pání! To je hnus. Dále palnach atp...
Pokud si nějaký stát zaslouží své místo na naší krásné zemičce, tak je to právě Izrael. Vše se museli vybojovat, vše vydřít. Od nuly. Od ničeho. Celou svou existenci se mohou spoléhat víceméně sami na sebe... od první války, přes tu šestidenní, Jomkipurskou nebo např co se týče zničení reaktoru (Mosadem) na území Sýrie... protože ostatní velmoci dávají ruce pryč... ještě by jim stoupla cena ropy.
EDIT: dorazil jsem domů ;)
Co s tou zemí udělali? To myslíš, jak právo na vodu má jen izraelec a teprve odpadní vodu mohou pít nežidé? Znovu opakuju, nezastávám se Islamistů, ale Židi se nikdy nechovali k Palestincům o mnoho líp než k otrokům. Viděl jsem třeba dokument BBC, jak si jeden Palestinec postavil rezervoár na dešťovou vodu, aby mohl zavlažovat pole, a když to dostavěl, přijel vojenský buldozer a srovnal mu to se zemí. Jak říkám, výhradní právo na vodu mají Židé a až potom ostatní. Ano, do jisté míry je to úctyhodné, co židé dokázali, ale mělo to nějkakou cenu.
Stejně tak pokračování ve výstavbě osad na územích vyčleněných pro Palestince, to je provokace, která je celkem oprávněně sere. Že si to museli vydřít je sice pravda, ale za cenu toho, že jsou si někteří rovnější. Samo o sobě to není žádná hodnota a já Izrael neobdivuju, protože to hodné obdivu není. A i kdyby, tak to ještě nezakládá něčí právo na něco. V tom budování jim pomohla též jedna věc, a to peníze. jestli byli a jsou v něčem dobří, bylo to právě tohle (což měli usnadněné, neboť měli povolen tzv. "nekřesťanský úrok" i v dobách, kdy lichva byla jinak zakázána). No a pak jednou z položek amerického státního rozpočtu je rozpočet izraelský. Zkrátka část amerických peněz je prostě položka izraelský rozpočet. Ano, umějí ty peníze použít, ne je jen rozfofrovat.
Jestli nějaká kniha, tak třeba od Miloše Mendela Náboženství v boji o Palestinu. Vznik, historie, vývoj náboženských směrů na obou stranách.
@Mellien: "Pokud je stát uznán, pak prostě je..." - otázka je kým uznán... vlastním lidem, nějakou velmocí (tak co, máme už Donbaskou "svazovou" republiku?), OSN,...? Ostatně z hlediska mezinárodního "uznání" si stojí Izrael rozhodně lépe než Palestina...
jak zbohatl Rotschild, dpůvodně bezvýznamný bankéř. Že si u něj zastavili korunovační klenoty německé panovnické rody poražené Napoleonem... :)
A bacha, tady se trochu pleteš, židé co postupně (ještě před založením Izraele) utíkali do země zaslíbené, tedy "sionisté" za sebou většinou měli obtížnou pouť a většina z nich byla chudá, odkázána právě na pomoc těch štastnějších, kteří našli útočistě v zámoří (Americe zejména), např. židé z východní Evropy, Ruska atp... ti doslova utíkali, aby si zachránili život. Tady je vidět ta solidarita, tohle by jiný národ neudělal...