Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1214215217219220581

Komentáře

• @Jay ja seriálový trón nepočítam za železný trón, putoval tu krásny obrázok krásneho železného trónu, tamto je len atrapa. Neľutuj!: D
  • @Jay Ten smajlík znamenal, že s tim vtipem mam morální problémy.
  • @JoeGyry: Náhodou, je super. A pravější se k nám asi blíže nedostane...
    @M1on: A, nepochopil jsem. Sice v tom nějaký morální problém nevidím,... ale já jsem tak přidrzlý a s velmi osobitým stylam humoru, že občas šlápnu přes čáru a ani mi to nepřijde. Tož, jestli ti to přišlo přes čáru, omlouvám se.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Taky ten svátek oslavuješ pořádnou grilovačkou? :P
  • JayJay
    upraveno 8. července 2014
    @Krisa: Účetní závěrkou bohužel... ale grilovačka by byla nepochybně lepší (byť vlastně jednu jsem navštívil, když jsem kamarádovi v podvečer nesl něco k táboru - se ho budu muset zeptat, zda to měli jako cílenou oslavu, to mě nenapadlo...). Každopádně letos jsem si alespoň pobroukával píseň našeho místního barda (v rámci parodování různých textů sestavil asi půlhodinové husitské pásmo - a dokonce jej snad i nahrál ve studiu)... Na melodii z Včelích medvídků zpíval cosi jako:
    Roku čtrnáctistéhopatnáctého
    Dopustil se koncil činu podlého
    Řekl mistře Jane už tě máme dost
    Vyzkoušíme tvého těla výhřevnost...

A pak ještě vím, že tam měl na "loď John B." (nevím úplně přesně,...) cosi jako
    Už plápolá mistr Jan Hus
    Už plápolá mistr Jan Hus
    Okamžik malý jen než přestane žhnout,...

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 9. července 2014
    Takto si z neho chudáka robiť srandu. Všetko myslel vážne... Bol naozaj zapálený pre vec..
  • @Gepeto To víš, ne každý najde svůj vnitřní oheň. A né každý ho dokáže zažehnout...
  • Já bych v dané souvislosti jmenoval jedno divadelní představení a to představení, prosím, je "České nebe" - tam si myslím mistru Janovi "zatopili" pořádně...
    "Já pro tu myšlenku úplně planu" (České nebe)
    "Bože, to nemáme nějaké nehořlavé přirovnání?..." (České nebe - poté co podobných obratů bylo asi 5)

"A pak že si koncil ani neškrtne" (Možná taky České nebe, možná jinde)
    "Ty Jane, ty nám dneska celý záříš" (parafráze Pelíšků...)
    Ja som videl inde (iba parafráza):
    Ján Hus: ,,Ten měl jít do pekla... No teď je tady, jenom na mě drze čučí a provokativně třepe zápalkama."
  • @Gepeto Jo, to bylo taky v Českém nebi :)
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/342249-izrael-prijal-primeri-hamas-ho-odmitl.html

„Příměří bez dohody se odmítá. Ve válce neuzavřete příměří, abyste jednali potom.“ Za ten výrok by si měl mluvčí Hamásu nejenom vrazit jednu do zubů, ale taky zapojit dvě mozkové buňky a odpovědět si na otázku, za jakým účelem se obvykle uzavírá příměří (ne mír). Takže jestli jsem to správně pochopila, tak ta dohoda se týká toho, aby Izrael propustil teroristy a nechal do Palestiny proudil zahraniční peníze, za které se nestaví školy, ale kupují zbraně a rakety. Překrásná logika. Co čekají? Že z východu přijede v ukradených amerických džípech Islámský stát a skope Židy do kuličky? =D
  • Já nejvíce kroutím hlavou nad "experty" co se objevují poslední dobou v novinách s názory typu "Izrael se nechová diplomaticky, demokraticky, nemá co útočit s raketama atd..." To, že tam Hamás poslal několik set raket je v pohodě, protože jsou to koneckonců teroristé, od nich se to očekává. Ale když se protistrana brání a preventivní úder je, jak už se z historie Izrael mnohokrát poučil, nejlepší, tak je něco špatně a nemůže si to dovolit, protože má snad nějakou úroven.

Nejhorší na všem jsou tihle humanisti a pravdoláskaři. Přes všechno čím Izrael prošel od svého vzniku (hned první den mu byla vyhlášena válka s jediným cílem --- zničit jej) + čím si rpošli samotní židé. + co dokázali z té pusté zem vybudovat takřka holýma rukama... nejde Izraelce neobdivovat a nepřát jim, aby se se svými protivníky vypořádali, co jim síly stačí. Protože mír je tu v nedohlednu. Jak chcete hledat smír s lidmy, kteří žijí jen pro jedno. Pro zničení Izraele?

• @Mellien S radikálními muslimy a podobnými hovady se musí jednat tvrdě. Nechápu, jak si může tolik lidí myslet, že když mi budeme tolerantní k nim, budou oni tolerantní k nám. Už mockrát se ukázalo že je to absolutní hloupost. Na druhou stranu, USA podporující Izrael, podporuje v Sýrii ty samé ultraislámské teroristy, takže tady zůstává rozum opravdu stát.
  • @Everett_Young USA podporuje hlavně svoje zájmy. A ty hovada maj ropu. Kdyby to byla orpavdu jen holá poušt tak na ně každej ****. Takhle se musí Izrael spoláhat jen sám na sebe. Jako pokaždé v hisotrii. To máš jak před vznikem Izraele. Byli tam Britové a moc pěkně se na židy netvářili. Jejich imigrační tábory na Maltě se od hitlerových moc nelišily (jen se tam neprovádělo "konečné řešení") A vše kvůli ropě, kterou ti vymštenci maj.

Islám není špatný sám o sobě, pokud se vykládá s mírou. A pokud v něj věří rozumný člověk... Ale, ale, ale... :(
  • @Mellien Souhlasím, Izrael má stejně jako každý jiný stát právo se v případě napadení bránit a člověk by řekl, že z appeasementu se už všichni vyléčili a ono ne. To spíš ze strany Hamásu je hnus, že palestinské civilisty považují za prostředek k tomu, aby mezinárodní komunita Izrael odsoudila.

@Everett_Young Ono by mělo být každému jasné, jak to s tou tolerancí v arabských zemích je, už z toho, jak se chovají ke křesťanské (i ateistické) menšině. Zajímalo by mě ostatně, jak se katolická Itálie popere s masivním přílivem muslimských imigrantů na jihu, ale to jenom tak na okraj. A o americké zahraniční politice se už dlouho ví, že se konzistencí zrovna nevyznačuje. V každé zemi zkrátka podporují ty aktuálně nejovladatelnější. Nedávno jsme to měli potvrzené třeba v případě Ukrajiny.
    @Mellien =D Chudáci židia, ten najúbohejší národ, ktorý si vytrpel najviac.
    Nu, Slovensko bolo tiež naprieč históriou odrbané asi tromi rôznymi štátmi.

Problém je, že islámu by rozumný človek veriť nmohol. V Sýrii (alebo Lýbii? Tie štáty sa mi pletú) už je aj spolok exmuslimov (netuším či kresťanov, ale väčšinov asi skôr ateistov), práve tých rozumných, ktorí sami kritizujú apologétov islámu.
  • @Gepeto A směješ se čemu?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. července 2014
    Co se týče Izraele tak musím upřímně říct, že vzdor tomu, jak se koukám na militantní islamisty, tak izrael prostě neměl vzniknout a na tom stojím. Stát, který byl založen vlastně na cizím území. Že tam existoval před 2 tisíci let mě fakt nezajímá, stejně tak by se o naše území mohli hlásit Germáni (počkat, oni to vlastně zkusili :D ). Nezapomeňme 1 věc. Za 1. světové války se jistému Lawrenci z Arábie povedlo vyvolat povstání Arabů proti Turecké říši, pochopitelně velmoci přislíbily Arabům, že po válce dostanou nezávislost. Ale co se nestalo, po porážce Turecka si území Palestiny rozdělili Britové a Francouzi.

A co se týče teroristické činnosti Palestinců - to Židé provozovali taky, dokud neměli vlastní stát, to co dělalo dříve OOP nebo PFLP, to byly mezi válkami Irgun a Hagana. Osobně si myslím, že Židé jsou pěkní pokrytci.
    @Mellien Označeniu židov za utrápený národ :)
  • Jo, mas pravdu. Pogromy cela staletí vyvrcholené holocaustem, to byla hotova procházka růžovým sadem. Mam ti citovat jak se zide měli doslova báječné po celém světě před i během druhé světové? Přirovnat to ke Slovensku byl hodne smutny pokus o vtip ;)

• upraveno 15. července 2014
    @flanker.27

Tady je to asi na delší diskuzi a je to už nějaký čas co jsem pročetl jednu knihu, která vznik a vše okolo Izraele popisovala a tudíž už nebudou má slova tak obratná. Přinejmenším hádat se, kdo byl na území dnešního státu Izrael dříve je komplikované a židé na něj mají stejný nárok jako tamní arabové. To ze mocnosti něco přislíbili, nepřislíbili... jim šlo jen o jejich zisk a nic víc. Sionistům také slibovali a jak obratně se z toho pak dokázali vytočit. Nebýt několika operací, kde se nad chováním Britů pobouřil celý svět (i tisk), jak to mohlo dopadnout, zásadně byli proti vzniku Izraele, protože nakrknout arabáče nechtěli, zisk je přece to hlavní... dopadlo to jak dopadlo díky neohroženým akcí právě sionistů, kteří si hledali svůj malý kousek na Zemi. Nilkde je nechtěli. Nikde.

Co je ale důležitého a na to prosím nezapomínejte! Protože většina lidí to bud neví, nebo na to ráda zapomíná, snad to ani nebere v potaz... Co bylo území dnešního Izraele před a po přírochu Sionistů? Židé s tou zemi provedli obrovsky kus práce! To se nedá popřít. Odvodnovali kousek po kousku zarostlé bažiny a z holého kusu pouště dokázali udělat okolo svých kibuců ovocné sady atp. Zúrodnili tu zemi! Pracovali tvrde a tehdy jeste před založením Izraele bez lepších prostředků. Arabové tam žili v chátrajících vesnicích a nějaká práýce jim byla cizí. Proč je jich dnes většina tak chudá? A proč je Izrael tam kde je? Je třeba ještě is ty otázky klást? Ačkoli jsem ateista, tady je vidět, jakou jim víra dodávala sílu a co dokázali s tím kusem pevniny udělat.

ŽIDÉ dali té zemi život... A co si tím vyslouzili? Hned první den své existence jako státu, který byl uznal valným shromážděním!!! Takže to, že se ti to nelíbí Flankere, je sice pěkný, ale pokud je stát uznán, tak zkrátka je. To není jako když se odhodne Francie z Anglií, nám se líbí. Tohle bylo valné schromáždění a například Češi tehdy Izrael podporovali! No, každopdáně hned první den byla Izraeli vyhlášena válka několika sousedními státy. Hagana byla, nebyla takovými teroristy. Páchali atentáty. Ale na koho? Na Brity, kteří drželi Židy v táborech a pevnosti a všechny výsady dávali arabáčům? Ty Brity co si ani neviděli do huby? Na arabáče? Kteří na židy dělali pogromy. No pání! To je hnus. Dále palnach atp...

Pokud si nějaký stát zaslouží své místo na naší krásné zemičce, tak je to právě Izrael. Vše se museli vybojovat, vše vydřít. Od nuly. Od ničeho. Celou svou existenci se mohou spoléhat víceméně sami na sebe... od první války, přes tu šestidenní, Jomkipurskou nebo např co se týče zničení reaktoru (Mosadem) na území Sýrie... protože ostatní velmoci dávají ruce pryč... ještě by jim stoupla cena ropy.

EDIT: dorazil jsem domů ;)
    @Mellien Víš, bez jakéhokoli antisemitismu - to, že židy či Židy nikde nechtěli, to není samo sebou. Oni si to dělají do značné míry sami tím, že se považují za vyvolený národ a podle toho vnímají i ostatní (aby bylo jasno, mám velmi blízkou kamarádku Židovku, antisemitismus ze mě fakt nemluví).

Co s tou zemí udělali? To myslíš, jak právo na vodu má jen izraelec a teprve odpadní vodu mohou pít nežidé? Znovu opakuju, nezastávám se Islamistů, ale Židi se nikdy nechovali k Palestincům o mnoho líp než k otrokům. Viděl jsem třeba dokument BBC, jak si jeden Palestinec postavil rezervoár na dešťovou vodu, aby mohl zavlažovat pole, a když to dostavěl, přijel vojenský buldozer a srovnal mu to se zemí. Jak říkám, výhradní právo na vodu mají Židé a až potom ostatní. Ano, do jisté míry je to úctyhodné, co židé dokázali, ale mělo to nějkakou cenu.

Stejně tak pokračování ve výstavbě osad na územích vyčleněných pro Palestince, to je provokace, která je celkem oprávněně sere. Že si to museli vydřít je sice pravda, ale za cenu toho, že jsou si někteří rovnější. Samo o sobě to není žádná hodnota a já Izrael neobdivuju, protože to hodné obdivu není. A i kdyby, tak to ještě nezakládá něčí právo na něco. V tom budování jim pomohla též jedna věc, a to peníze. jestli byli a jsou v něčem dobří, bylo to právě tohle (což měli usnadněné, neboť měli povolen tzv. "nekřesťanský úrok" i v dobách, kdy lichva byla jinak zakázána). No a pak jednou z položek amerického státního rozpočtu je rozpočet izraelský. Zkrátka část amerických peněz je prostě položka izraelský rozpočet. Ano, umějí ty peníze použít, ne je jen rozfofrovat.

Jestli nějaká kniha, tak třeba od Miloše Mendela Náboženství v boji o Palestinu. Vznik, historie, vývoj náboženských směrů na obou stranách.
    Mimochodem, když jsem psal o té kamarádce. Na ní se občas projeví právě to, co mi na židech vadí. Ať už si myslíte cokoli, ona mě považuje za docela chytrého člověka se vkusem. Problém byl, že mě začala přesvědčovat, že tohle je židovská vlastnost a že tudíž musím být aspoň částečně Žid. Oni si to fakt takhle představují, že jsou nadřazení a že dobré věci plynou od nich. Docela mě tím tehdy namíchla, i když jsem jí to neřekl.
  • @Gepeto: To je jedno s druhým... Když stáli za ekonomickým pokrokem, měli zisk (a teď to lze chápat obecněji nejen na Židy, ale třeba i na Templářský řád, "odškodnění" církví v současnosti,...). Když měli zisk, měli majetek a budili závist (ne, není to osobitě česká vlastnost)... no a když chtěl někdo konfiskovat/krást majetek (Hitler nebyl ani první, ani poslední), tak do jisté míry je lákavé okrást právě ty bohaté a ještě si přihřát polívčičku na oné závisti... (možná totéž co jsi měl na mysli, jen rozepsané)
    @Mellien: "Pokud je stát uznán, pak prostě je..." - otázka je kým uznán... vlastním lidem, nějakou velmocí (tak co, máme už Donbaskou "svazovou" republiku?), OSN,...? Ostatně z hlediska mezinárodního "uznání" si stojí Izrael rozhodně lépe než Palestina...
  • Uznán jsem myslel právě valným shromážděním OSN
  • To, ze umí vydělat peníze, sem netahejte. Závist je hnusná věc s pohanela mnoho lidi právě proti zidum. Nerikam, ze každý zid je svátost sama. Ale tak je to s každým národem. Všude se najdou více i méně mili lide, soudní atp. Ale vseobecne co vím já od známých, Protože sám sem např v Izraeli nebyl, tak jsou to příjemní a pohostinní lide. Navic dnes už není každý zid ortodoxní...
    @Mellien Ale ty zase nechápeš. Já to neuvádím jako negativní vlastnost etnika. Jen jako to, že jinak se ti buduje skutečně od nuly a jinak, když máš za sebou peníze za několik století :)

jak zbohatl Rotschild, dpůvodně bezvýznamný bankéř. Že si u něj zastavili korunovační klenoty německé panovnické rody poražené Napoleonem... :)
  • upraveno 15. července 2014
    @flanker.27 Zase? :O Samozřejmě, že sionisté získali finance od židů žijících v zahraničí, hlavně od židovských obcí v Americe, které (ti bohatší) je významně zásobili. Ale, to nic nemění na práci, kterou do přeměny pouště vložili. TO by se tam lidem žilo, kdyby arabáči místo raket nakoupili zemědělské nástroje, léky atd. To by bylo krásně :D

A bacha, tady se trochu pleteš, židé co postupně (ještě před založením Izraele) utíkali do země zaslíbené, tedy "sionisté" za sebou většinou měli obtížnou pouť a většina z nich byla chudá, odkázána právě na pomoc těch štastnějších, kteří našli útočistě v zámoří (Americe zejména), např. židé z východní Evropy, Ruska atp... ti doslova utíkali, aby si zachránili život. Tady je vidět ta solidarita, tohle by jiný národ neudělal...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.