Hra o trůny 5x05 - Zabij chlapce - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/hbo.png)
Dany v Meereenu učiní těžké rozhodnutí. Jon nabírá posily u nečekaného spojence. Brienne hledá Sansu. Theon zůstává pod Ramsayho kontrolou. Po minulém poněkud rozpačitém díle se tentokrát můžeme těšit na scénář z pera Bryana Cogmana, který je oblíbený i … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ostatně tohle je středověká mentalita. Třeba Píseční hadi. Tady nejde tolik o Oberyna Martell, kdyby to byl jenom on a Cersei nebyla vypočítavá mrcha, zřejmě by to vzali s klidem. Jenže za posledních 20 let, každý Martell, co přišel do kontaktu s Lannistery zemřel. Elia a její děti, princ Lewyn a teď Oberyn. Cersei do teď nepotrestala Horu navdzory tomu, že se k tomuhle hrůznému činu přiznal(v knize se aspoň obtěžovala poslat nějakou hlavu a předstírat, že někoho potrestala). Tudíž nejde jen Oberyna, jde o víc. A hlavně Cersei je dost jendoduchý nenávidět i bez toho, aby zabila něčího příbuzného, jak dokazuje její krátké angažmá ve vládě. Jinými slovy Lannisterové si dělají spousty nepřátel a nedokáží si udržet přátele.
Jinak zde si můžete prohlédnout promo na Hru o Trůny série pátá, díl šestý: Neskloněni, neohnuti, nezlomeni. aneb Hyperbába Olenna the Debilslayer vrací úder
P.S.: Vypadá to, že Rybba bude slintat jako pes, protože v dalším díle nejspíš je ta svatba. :-P :-P :-P
Za to všechno může neustálé ustupování hamburgery zdegenerovaným mozkům, které nejsou schopny pojmout víc než pět postav na jednou. A je to škoda, protože seriál by pak neměl chybu.
Game of Thrones pracuje už teď snad s nejvíc dějovíma linkama, jaký kdy běžěli souběžně v jednom seriálu... (+ pro doplnění, postelový scény nejsou dějová linka, jsou to jenom scény obohacující dějovou linku.. takže jejich odebrání by nijak nezvýšilo prostor pro jiné dějové linie, pořád by tu byl problém v jejich počtu) ...
Celkově jsem rád, že už tu ta diskuze probíhá v daleko přívětivějším duchu.. konečně se začíná hodnotit primárně seriál, a ne jenom rozdíli oproti knihám... no pochopení tohodle tvrzení by myslim mohlo tu diskuzi posunout ještě o kousek výš :weirwood:
tak nebo tak, dík většině diskutérů za zvyšující se kvalitu těch příspěvků, už se to čte daleko líp :applause:
O Rickonovi a Branovi se nezmiňuju, protože jsou ještě malí.
@Gepeto
Mě spíš zaráží, že má někdo tolik volného času. A co se týče knih mohli bychom polemizovat, každopádně ano, myslím si, že scéna s draky je první příznak začínajícího Targaryenského šílenství. @Gepeto
:-P
Jako poslední kniha byla dost mimo, ale jinak všechny díly super, kdo nečetl, vřele doporučuji, ty knížky se čtou samy a jedna báseň! :)
Jde spíš o to, zda jsi je sledoval jeden díl týdně, nebo jsi je slétl všechny za sebou, to je rozdíl. Tam ten týdenní odstup udělá svoje. Většinou takový nějaký narážky a nebo jen zmínky moc lidem (zvlášť nečtenářům) nedocvakne hned napoprvé. Mě třeba v předposledním díle to povídání Stannise se Shireen a tý panence. Jako, kdo co proč? Jo aha, ta panenka měla na sobě šedý lupus, hm, a proč se jako nenakazil i Stannis, když ji měl v ruce? Myslím, že ani v knize mi to nějak hned nedocvaklo a četl jsem to několikrát. :oops: