Hra o trůny 5x05 - Zabij chlapce - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
13

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 13. května 2015
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. května 2015
    @Stannis_Baratheon Hlavu poslal Tywin, ne Cersei. Cersei je blbka kterou by to ani nenapadlo. Tywin poslal hlavu Hory aby si tak usmířil Dorana. A princ Lewyn nezemřel v boji s Lannistery ale s Baratheony. Zabil ho Lynn Corbey (možná napsáno špatně, nehledal jsem) - lord z údolí s mečem z Valyrijské oceli.
    Uznávám, ale zemrrl az po Jaimehi příchodu do královský gardy. :-D
  • Osobně sem nejvíce zvědavý na to, jak bude vypadat dějová linie Sansy Stark. Přijde mi, že Martin má tendenci stírat morální rozdíly mezi jednotlivými postavami, když většina postav se chová podle situace do které se dostala. Samozřejmě, že má několik postav, které jsou za každých okolností morálně zavrženíhodné a nebo se naopak vždy chovají čestně. Zdá se mi tak, že rod Starku byl zatím v knize i seriálu vykreslen v příliš dobrém světle a že bude snaha ho morálně ušpinit. Očekávám tedy, že Sansa Stark obnoví moc svého rodu, ale bude to za cenu nečestného jednání a pomocí intrik.
    Nemyslím si, že zrovna nečestné jednání, ale Sansa to bude mít podobné jako Alžběta I. Z naivní holčičky se stane jedna z nejmocnějších žen své doby. Navíc ji ještě čeká její osudový střet s Malíčkem až se dozví, jak to vlastně tenkrát bylo s Nedem.
    upraveno 13. května 2015
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    Ještě co se týče Daenerys, v knížce sem k ní začínal postupem času cítit víc a víc antipatie s krokama, který dělá... připadalo mi, že se z ní obrazně stává druhá Cersei (né kvůli povaze, ale náplni práce v jejích kapitolách).. oproti tomu seriálový Daenerys žeru každej její krok.. vypadá to že jedná rozumně, v souladu s jejím charakterem a motivací, což mi v knížkách nepřišlo (tam sem jí hnal každou kapitolu, ať už se přibližuje Západozemí).. tady úplně chápu, že zatim ještě zůstává v Meerenu... Když už je tu tolik "nelogičnosti" seriálu... v tomhle případě je pro mě kniha nelogická a naopak seriál logický... to jenom pro náhled z druhý strany... nikomu to samozřejmě nevnucuju :)
  • @Wanic Protože házet lidi drakům bez soudu je tak logické a rozumné...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 13. května 2015
    @Djokovic Obávám se, že se na Starky díváš tunelovým viděním. Ned a Robb byli čestní až za hrob, Jon se takový taky pokouší být, ale chápe, že to prostě v zájmu jeho i ostatních vždycky tímhle způsobem nejde. Ale na Arye nic čestného není, Sansa od první knížky lže s klidnou tváří a zradila otce. Brandon Stark taky ctí moc nevynikal. O Nedově otci nic nevíme (čili klidně mohl praktikovat právo první noci, ale ještě to nikdo nezmínil... no tak dobře, dělám si srandu, tohle by nám Martin určitě nezapomněl říct =D ), ale zdá se, že tu čest Ned pochytil spíš z výchovy u Arryna.

O Rickonovi a Branovi se nezmiňuju, protože jsou ještě malí.
  • rickon vždit od vypálení zimohradu o něm nikdo nic neví klidně z něj může být barbar vzhledm k místu, kde ted žije na ostrově kde jsou kanibalové
    upraveno 13. května 2015
    Těžko Melisandra v seriálu odjela, tak bude muset odmakat Stannis sám. :-P
  • upraveno 13. května 2015
    upraveno 14. května 2015
    Jak říkají Baratheoni: Naše je zuřivost a moje zuřivost rozdrtí Jiné a Lannistery :twisted:
  • Nevím, jestli fakt, že něco určité skupině lidí nedojde, je ospravedlňující k zjednodušování. Kvalitní dílo se pozná tím, že nabízí různým skupinám něco jiného. Pokud by první série byla neúspěšná, nenabídla by nic nečtenářům, další by asi následovali dost těžko. První série tak nabízela něco jak nečtenářům, kteří v daném světě našli zalíbení, tak čtenářům, kteří mohli objevovat ony detaily.
  • Co si myslíte o smrti Selmyho? Není to trochu spoiler k bitvě o Mereen? =D
  • @OslicekCZ to je otázka :-) jim evidentně na vedlejších postavách tolik nezáleží, můžou si jít svou cestou a jakž takž se s Martinem držet jen v tom nejdůležitějším. 'Ostatně Martin se už třeba nechal slyšet, že ho u jedné postavy napadl skvělý zvrat, ale v seriálu už nastat nemůže, protože ji zabili :-)
  • Tak nějak tuším, že to není v téhle sérii poslední smrt mého oblíbeného rytíře. Bronn bude již brzy funět do písku :spike:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Miya Myslím, že nepovedal explicitne, že tá postava zomrela (hoci aj ja som si to tak vyložil), len, že "sa s ňou tvorcovia vybrali iným smerom". Pokojne to môže byť napríklad Sansa (iná štruktúra príbehu), Stoneheart (jej číra neexistencia).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.