Hra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x07 - Dar - Ice & Fire

Jon se připravuje na střet. Sansa se pokouší mluvit s Theonem. Brienne čeká na znamení. Stannis zůstává neoblomným. Jaime se snaží znovu spojit s rodinou. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Read the full story here

135

Komentáře

• pavel napsal(a):

@Everett_Young Když tě lákají takové charaktery, tak to nejseš asi žádný skaut, ale pořádná kurva :D :D :D :D

A co takovéj charakter Robovi manželky, hmm, jak mu oznámila, že spolu čekají dítě! Sakra, kde je jí konec, ta mi tam chybí! I když vlastně ne! Teďka tam mám místo ni Tyene! :-P
  • Crocuta napsal(a):

+ jednoznačně Tyrion, ten nezklame, Dany je má láska, ale to válení s Daariem je jako vždy na pěst. N. Vrabčák - fanatický idiot který se rád poslouchá, ať se jde bodnout, ale scénky v žalářích septa jsou docela povedené. Cersei, kráva prolhaná, konečně začíná dostávat co zasluhuje. Zimohrad - docela dobrá atmosféra, Theon se zachoval tak jak jsem čekal, ale M a D a D se i nadále vyžívají v trýznění Starků, tak v tom pokračujte i dál a snad mne to konečně přinutí přestat se na seriál dívat. Dorne - seriálové dno, smysluplný děj absentuje, ale Tyeniny exkluzivní kozy lecsos vynahradí. Opět nechybí scéna z bordelu ale s tímhle ročníkem Malíček asi velkou díru do světa neudělá. Černý hrad - no už jsem se bál, že nás tvůrci v tomto díle ochudí alespoň o pokus znásilnění, ale to by nebyli oni, kdyby tam něco takového nešoupli, začíná to být poněkud otravné. Sex Sama a Fialky - bůhvíjak rajcovní to zrovna nebylo, ale furt lepší než kleštěnecký zabiják ztracený v překladatelce. A smrt mistra Aemona? Úplně chápu produkci, že se neodvážila čekat na nějakou cestu do Starého města v příští sezóně - už když mne Peter Vaughan poprvé zaujal před čtvrtstoletím v seriálu "Hazardér", nebyl to žádný mladík, a když je mu dnes přes devadesát, byla ta pohřební hranice docela logickým vyústěním jeho působení v seriálu - ale asi nejen u mne platí, že to byla jedna z nejsympatičtějších postav i jejich představitelů.

8-O Tybláho ten herec má 92!? To není snad ani možný, tak to jsem vůbec netušil, to je síla. Jinak, vy si myslíte, že nějaký Starý město bude? Já to tipuji na jedno dlouhé škrtnutí pérem a je mnohé vyřešeno a ušetřeno. :roll: A bylo to z mého pohledu dojemně a dobře natočené v tomto díle okolo mistra Aemona, aji slza byla. :oops:
  • Taky souhlasím, že Tyrionovu linku docela urychlili, čekal jsem, že uvidíme dalšího Gladiatora nebo Spartaka, že si Jorah bude muset cestu ke Královně probít a vybojovat skrz xy arén, ale tohle teda vážně ne. To byla opravdu rychlovka. A to jak za ním vyběhli další bojovníci, tak nějak jsem tam už viděl souboj jednoho proti všem a až by je všechny Jorah zabil, tak by to mělo ty správný koule! Takhle docela slabota, to bych dal i já. :)

Jinak název dílu mohl značit taky území "Dar" jižně od zdi, což jsem zase tipoval já, ehm. :king:
  • SkotR - ano vsimam si toho a nejen zde, ale u kazdeho dilu kazdé serie. 90 procent dialogy, v kralove pristavisti to same navic z oken atd nevyleze jediny zvuk nejakeho ruchu nebo tak, takze mi to prijde, ze jsou nekde na severnim polu, kde nic absolutne nezije atd atd. Pak pustim jine serialy napriklad Vikingy a at mi nerikaj, ze ti maji vetsi rozpocet,ale tam to zije, bitvy, lidi, tuna lidi, krasne lode, scenerie atd... timhle jsem dost u trunu zhnusen.
  • Ta Sansa vypadala nějak moc čile. Pláče jak je týraná, ale moc utrápeně nevypadá a ještě je drzá. Nechápu proč to o tom bastardovi vytahovala, když si myslela že za chvíli uteče, ke stažené paní došli až potom. Kdyby se nejdříve dozvěděla že útěk nebude, poplakala si a PAK se pokusila Ramsaye rozhádat s taťkou jako plán B, dávalo by to větší smysl.
  • @Terezička protože nesmyslný scénář. Evidentně nikdo neví co ze Sansy vlastně má být. To že zahodily celý vývoj postavy kterým prošla na Orlím hnízdě, to že z ní teď dělají úplnou kravku (tedy, ještě větší než předtím)... prostě tohle je chyba scénáře, ne postavy.
  • @Terezička Gratuluju za ten rozumný návrh. Scénáristi asi byli hodně zklamaní, že Sansu nemohli provdat za Joffreyho a hrozně ji chtěli mít jenom jako chudinku, tak ji předhodili Ramsaymu. Co na tom, že ji vrátili na konec první série?
  • Mne sa nezdalo to Sansine podpichnutie nelogicke. Nerozumne ano, ale nie nelogicke. Ramsay ma vo vsetko navrch, Sansa ma jedine, cim mu moze ako tak v zufalstve a vzdoru ublizit - jazyk. Len aby on neprisla...aj nema zena vie splodit dedica a potom fik.
  • Děláte jako kdyby Sansa prodělala v knihách nějaký "mega" obrat. Nic takového se přece nestalo... času dost
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mellien Kto to "dělá"? V knihách aspoň neskáče z módu do módu, to tu chcú viacerí podtrhnúť - evidentne neúspešne.
  • k Oleně a Malíčkovi: jeho slova myslím byla:
    Cersei po mne něco chtěla, ale já to neměl - ale dodal jsem jí něco jíného... (tak nejak)

tušíme, co by to, co chtěla, mohlo být?
    náhrada je jasná...
  • upraveno 26. května 2015
    Everett_Young napsal(a):

Nepochopil jsem: Proč Bronovi ta písečná hadice dala protilátku? Co z toho bude mít?
    @Nemesis Sex s Bronnem - když už nám vysvětlil jak jediné co Dorny zajímá je boj a sex (a "boj" už jsme viděli) tak to by bylo aby z toho nezkusili D&D vytřískat i nějaký ten sex =D

aby im pomohol pri unose???

• čo za vec to tá sansa zobrala z toho snehu?
  • stano napsal(a):

čo za vec to tá sansa zobrala z toho snehu?

Tipuji vývrtku na víno asi chce Ramsaymu udělat v noci překvapení, Sansa vytáhne špuntík Ramsaymu přímo z očního důlku . :-P
  • No, mohla by mu narva vývrtku do řitě parchantovi.. I když jemu by se to evidentně líbilo po těch scénách s Myrandou..
  • @Rybba Jó, Talisa, Talisa, ta se svým jižanským šarmem strčila celou Jeyne do kapsy (ale skončila zas o moc hůř :-( ). To byla spolu s postavou Rose jedna z mála změn oproti předloze, kterou jsem docela uvítal. Jenže teď vypustili moji veleoblíbenou Arianne (kterou platonicky zbožňuji ještě víc než dračí mámu) a jako náhradu nám podsouvají jakéhosi eféba jménem Tyenne, fuj. Říkal jsem si, dokud ten klučina nezačal Bronna přesvědčovat o svých ženských přednostech. A ejhle, ono bylo věru čím přesvědčovat! =D .
    Jo a filmografie Sibel Kekilli je docela zábavná a zajímavá :-D .
  • pavel napsal(a):

No, mohla by mu narva vývrtku do řitě parchantovi.. I když jemu by se to evidentně líbilo po těch scénách s Myrandou..

Si piš, by byl v sedmým nebi! :D
  • nám podsouvají jakéhosi eféba jménem Tyenne, fuj
    Sice Arianne neobdivuju a je mi celkem šumák, že v seriálu není, jsem rád, že někdo cítí to samé k Tyenne. Podle toho jak zpracovali písečný hady, tak klidně mohli tuhle eskapádu nechat na Ellarii a Arianne a ještě mohli dva platy za dvě krávy ušetřit - nebo zaplatit lepší herečku a dát extra prémii někomu kdo bude schopnej zprovoznit děj v Dorne (a to mi pořád není jasný, jestli se v seriálu vydává Dorne za město nebo království)
  • Do mrazoklov idú 4 ľudia z nočnej hliadky + jeden divoký a to je všetko??
    Stannis im požičal ľode to je pravda ale pokiaľ viem ľudí im nepožičal lebo sám ich má málo, takže sa mi to zdá nereálne.

Lancel pokiaľ viem v seriály vie o tom že s Cersei spáva jej brat Jaime o legimite ich potomstva neviem či vie ale to je jedno. Podľa slov Najvyššieho vrabčáka je jeho duša ľahká a že by v pohode prešiel cez sedem sfér neba. Takže z toho vyplýva že sa zdôveril aj s tým že královna spávala s bratom a z toho podľa mňa plynie dôvodné podozrenie že ich deti sú bastardi čo by znamenalo v Královom prístavišti zrejme problém pretože by v meste bola ozbrojená armáda ktorá by zrejme podľa ich viery podporovala nárok Stannisa a minimálne by sa pokúsila zvrhnúť súčastnú vládu (celkom pekne sa im zatiaľ darí :-D )
  • Lancel to ví? :-k V knize možná, v seriálu si nejsem teda moc jista.
  • Crocuta napsal(a):

@Rybba Jó, Talisa, Talisa, ta se svým jižanským šarmem strčila celou Jeyne do kapsy (ale skončila zas o moc hůř :-( ). To byla spolu s postavou Rose jedna z mála změn oproti předloze, kterou jsem docela uvítal. Jenže teď vypustili moji veleoblíbenou Arianne (kterou platonicky zbožňuji ještě víc než dračí mámu) a jako náhradu nám podsouvají jakéhosi eféba jménem Tyenne, fuj. Říkal jsem si, dokud ten klučina nezačal Bronna přesvědčovat o svých ženských přednostech. A ejhle, ono bylo věru čím přesvědčovat! =D .
    Jo a filmografie Sibel Kekilli je docela zábavná a zajímavá :-D .

Já si jejich předností všiml hned napoprvé, co byla vidět v seriálu, tuším v druhém dílu, ale že nám je ukáže až takhle, mno tak to jsem teda netušil a ani o tom nesnil ve svých nejbujnějších představách!! =D
  • Celá linka v Dorne je jeden velkej trapas, Tyeniny kozy to už nezachrání.
  • Denebola napsal(a):

Lancel to ví? :-k V knize možná, v seriálu si nejsem teda moc jista.

V seriály mám taký pocit že pri večeri s Tyrionom padla veta že čo myslíš že spraví Jaime ak mu poviem že so Cersei spávaš?
    Neviem ako to bolo presne ale mám taký pocit že to aj v seriály vie
  • Rybba napsal(a):

Tipuji vývrtku na víno asi chce Ramsaymu udělat v noci překvapení, Sansa vytáhne špuntík Ramsaymu přímo z očního důlku . :-P

No a co že "To už tady jednou bylo a už je to tu zas"? Já myslím, že nesmrtelné scény z limonáďáka mohou opakovat i v jiných dílech:
    Sansa: "Ač manželi, přec netvore!" Zavrtává mu vývrtku do zad.
    Ramsay: "Vr-tá-ku"...
    Přichází Malíček, všechny včetně Eddarda a Cat polije Kolalokovou limonádou,... "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina", závěrečná písnička, titulky a konec.... :o)
  • Achjo, já už ani nevím, proč na ten seriál vůbec koukám. Asi jenom proto, abych mohl fňukat nad tím, jak je to tam celé překopané. Jak příběh, tak charaktery postav. Tvůrcům seriálu nedělá problém zabíjet postavy, které mají být naživu (Barristan, Jojen, Grenn, Pyp...), ale že
    Balon Greyjoy má být už nějaké 2 série mrtvý,
    to už je evidentně nezajímá. Dále vyškrtávají zajímavé postavy, místo kterých tam cpou postavy jiné, které jsou pro děj naprosto bezvýznamné, nebo tam místo nich nacpou něco jiného. Aneb proč tam dávat nějaké Gryfy, když tam místo nich můžeme nacpat děvky, které v pár záběrech ukážou kozičky. To přeci přitáhne spoustu masturbátorů a zvýší se sledovanost. Nebo tam nacpeme romanci mezi Grey Wormem a Misandei. Na to zase pro změnu nalákáme přecitlivělé teenky. Ale vždyť do té zápletky s Gryfy mohli klidně dát septu Lemore, která mohla ukazovat kozičky v každém díle a uspokojeni mohli být jak masturbátoři, tak čtenáři knih. Irituje mě seriálová Melisandra. V seriálu jí prezentují jako kurvičku, která dosahuje svého pomocí vagíny. Irituje mě seriálový Jaime. Irituje mě seriálový Malíček. Irituje mě seriálový Loras. Vždyť to přece jistě šlo natočit tak, aby nemuseli dělat takové extrémní změny v příběhu.
  • upraveno 27. května 2015
    Ale absutně nejvíc mě irituje ta Linka v Dorne. Nejdřív ze sebe Jaime udělá naprostého idiota a nechá se podvést tím kapitánem, potom 2 pěší chlapi, z nichž jeden je bez ruky, pozabíjejí 4 po zuby ozbrojené nomády na koních a ještě si u toho zvládnou pokecat, potom projdou Vodními zahradami až k Myrcelle, aniž by potkali jediného strážného nebo vůbec kohokoliv, následně se píseční hadi rozhodnou, že ve stejnou chvíli taky unesou myrcellu, potom ten „souboj” ve Vodních zahradách, který spíš vypadá jako nějaké cirkusácké představení. No to byla snad ta nejtrapnější scéna ze všech sérií. Nehledě na to, že Jaime s Bronnem vůbec nemají v Dorne co dělat. Zajímá mě, jestli v seriálu bude taky ta zápletka kdy
    Brienne vede Jaimeho do pasti.
    Vypadá to, že asi ne, jelikož oba jsou teď na opačné straně Westerosu. Ale ona tam vlatně teď spousta postav začala používat teleport, takže tam možná i bude.
  • @JoffreyWater Ne, ta tam určitě nebude, vzhledem k tomu, že ti chytráci v seriálu vypustili tu paní, která by poslala tu slečnu, aby toho pána do té léčky zavlekla :-D . Což mne tedy štve dost, protože ta paní dělá v knize velmi užitečnou práci, ale co naplat.
    Co se týče Dorne - v tom se tady až zázračně schodují téměř všichni - že je to jeden velký průser :evil: . A ten souboj ve vodních zahradách byl i podle mne zatím totálně nejhorší scénou celého seriálu a trumfnout ho co se trapnosti týče bude opravdu velké umění.
  • když už nic jiného, aspon serial nespoileruje děj z knih, jelikož je v něm většina věcí jinak nebo uplně naopak ...
  • Co se týče Dorne - v tom se tady až zázračně schodují téměř všichni
    když už nic jiného, aspon serial nespoileruje děj z knih
    Další dobrá věc je, že jsme se naučili radovat z maličkostí! :)
  • JjagoJjago Sever nezapomíná
    Marek napsal(a):

když už nic jiného, aspon serial nespoileruje děj z knih, jelikož je v něm většina věcí jinak nebo uplně naopak ...

Je to docela dobrá motivace , knihy si přečíst :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.