[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1545557596072

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. května 2015
    @p1e9t9r2 Jsi velice přející člověk jak vidno, já navrhuji každého služebníka Velkého Jiného, který bude tvrdit, že GRRM umře dát plamenům. :roll: :onfire: :twisted:
  • No, pokud na Martina zítra třeba spadne prkýnko od záchoda z Mezinárodní vesmírné stanice, Vichry jsou už v dost pokročilém stavu a předpokládám, že něco o zamýšleném konci ví jeho manželka.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...

Realisticky počítej, že si minimálně rok počkáš, i kdyby příští rok nakrásně vyšla, tak s českým překladem určitě taky nikdo pospíchat nebude(viz jak dlouho trvalo než vyšel Svět ledu a ohně). Doporučuji čekání strávit tím, že budeš velice dobře pilovat angličtinu.

Svět ledu a ohně vyšel v češtině necelé tři měsíce po originálu. Tanec s draky vyšel necelý rok po originálu. A na obou se ta spěšná práce krutě podepsala...

@p1e9t9r2 Jsi velice přející člověk jak vidno,

Já bych to nazvala jinak...
  • @p1e9t9r2 Jsi velice přející člověk jak vidno, já navrhuji každého služebníka Velkého Jiného, který bude tvrdit, že GRRM umře dát plamenům. :roll: :onfire: :twisted:

Jenom říkám možnosti, samozřejmě chci aby byl zdráv a dožil se 100 let, ale stát se může cokoliv bohužel :(
  • @p1e9t9r2: No, může... Včera jsem se dozvěděl, že o tomto víkendu při autonehodě zemřel John Forbes Nash - geniální matematik a držitel Nobelovy ceny za ekonomii, mj. známý z filmu Čistá duše.
    @Nevada To jsem nevěděl, já jenom, že k dostaní byla ta kniha po poměrně dlouhé době.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Přející/nepřející, ale nikdo nemládne a nejsem si úplně jistá zdravým životním stylem GRRM.
    Vliv má samozřejmě i genetika a jistá míra štěstí, ale přepdokládat, že by na to psaní měl ještě 50 let asi nejde.
  • No GRRM rád štve své čtenáře. Tím, že to nedopíše, by se svého zvyku držel. Já už jsem s tím vnitřně smířená :D
    @Stannis_Baratheon Svět ledu a ohně? V angličtině vyšel 28. 10. 2014, v češtině 20. 1. 2015. K dostání byl u Talpressu i v knihkupectvích naprosto bez problémů.
  • upraveno 1. června 2015
    Tak nemáte teorie jestli John Sníh umře nebo ne? Vzhledem k tomu že ten herec
    co ho hraje másmlouvu na 6 a ted i na sedmou serii. To asi přežije což :D
    @p1e9t9r2 Kde jsi to sebral?

@p1e9t9r2 Kde jsi to sebral?

Mrkni na ednu
    je tam článek, kde píšou jak mají herci smlouvy další sezony a ten co hraje Johna má smlovu na 6 serii a ted i na 7 serii, takže z toho usuzuji, že musel přežít nebo se seriál a dost odchyluje od knihy
    :D
  • Smlouvy herců znamenají pro děj v knize houbeles, scénáristi tam můžou cpát vatu nebo slučovat postavy nebo osud postavy změnit.
  • Já bych neřekl že to je jedno, zrovna u týhle konkrétní postavy. Mě jsou spoilery šumák, ale mohl bys to dát do spoileru, ať nejsou čtenáři naštvaný. Hodně lidí tu seriál už nesleduje, a tohle není seriálový vlákno synku...
  • @p1e9t9r2: Vzhledem k argumentu je lepší spíše topic "Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)"
    @pavel: Není důvod dávat cokoli do spoileru u topicu, který má spoiler v názvu... :o)
    Každopádně ta otázka spíše patřila do teorií a spoilerů... (ne, že by to tam nebylo diskutováno a mám pocit, že Jonově smrti se většinou nevěří - Co uměl Thoros zvládne Mel levou zadní, zvláště je-li Jon tím, kým se myslí, že je... a trocha královské krve to jistí...)
    Seriálem bych se neřídil, DnD dokážou spatlat vše a nějaké smlouvy s herci jsou spíše indicie než důkaz...
  • Tak spoiler ze seriálu je něco jinýho než spoiler z uniklých kapitol. Ale to ať si vyřeší moderátoři :)
  • Jay napsal(a):

@p1e9t9r2: Vzhledem k argumentu je lepší spíše topic "Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)"
    @pavel: Není důvod dávat cokoli do spoileru u topicu, který má spoiler v názvu... :o)
    Každopádně ta otázka spíše patřila do teorií a spoilerů... (ne, že by to tam nebylo diskutováno a mám pocit, že Jonově smrti se většinou nevěří - Co uměl Thoros zvládne Mel levou zadní, zvláště je-li Jon tím, kým se myslí, že je... a trocha královské krve to jistí...)
    Seriálem bych se neřídil, DnD dokážou spatlat vše a nějaké smlouvy s herci jsou spíše indicie než důkaz...

Jay napsal(a):

@p1e9t9r2: Vzhledem k argumentu je lepší spíše topic "Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)"

Dobře já nevěděl kam to mám původně napsat a přišlo mi nereálné, že by postavu s takovým významem tolik odlišili od knihy a seriálu
    @p1e9t9r2 No i když to sem nejspíš nepatří, nedá mi ještě odpovědět.
    Taky si nemyslím, že by postavu s takovým významem odlišili od knihy, ale v tom článku bych zas takový spoiler neviděla, je hodně nejednoznačný. Za prvé věta: "Všichni hlavní herci totiž mají smlouvy po šestou řadu (samozřejmě pokud v seriálu nezemřou jejich postavy)." Pak tam máme výčet herců " A skupiny", kteří (pokud nezemřou) mají smlouvu i na 6. sérii. Navíc i kdyby ji Kit na 6. měl, může to třeba znamenat, že v 1. dílu ho uvidíme někde na lůžku umírat a v 2. dílu bude hořet na hranici...
    Co se týče smlouvy na 7. sérii, tam je k tomu seznam herců pouze: "A právě těchto herců by se mělo týkat případné pojištění pro sedmou řadu. Stále se však čeká na oficiální vyjádření, které může klidně přijít až v průběhu vysílání šesté série." Takže žádný spoiler, navíc pevně věřím, že při vysílání 6. řady už budou venku Vichry a všichni se konečně z knihy dozví, jak to s Jonem dopadne :-)
    A hlavně, stejně všichni víme, že neumře
    :anxious:
    Nechci kazit diskuzi, ale herecké smlouvy na víc sérií stejně jako na víc dílů filmových sérií jsou celkem běžná praxe. Spíš v době podepisování sami nevěděli,
    jak si s Jonem Sněhem v seriálu nakonec poradí, takže si prostě chtěli Kita Haringtona pojistit.
    Nic víc bych za tím nehledala.
  • @svoa00: Co, že to nevěděli tehdy,... oni to dost možná to nevědí ještě ani teď... a ani to nemusí korespondovat s tím, jak to dopadne v knihách,... jak říkám, spíše indicie než důkaz.
    Ať nechodím daleko - smrt Tallisy mě nepřesvědčila o osudu Jeyne Westerling a dítěte...
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Jay mě třeba jo...a to že bude Jeyne v prologu 6 knihy to jen potvrzuje :spike:
  • @Benji Jeyne Westerling bude v prologu? Mi nějak uniklo. A určitě to není Jeyne Poole? Anebo třeba úplně jiná Jeyne (je jich tam jak hadů)?
    Včera jsem opětovně dočetl Hostinu a musím se přiznat že jsem si našel novou oblíbenou "vedlejšku" které jsem při prvních čteních nevěnoval tolik pozornosti - Sarella. Už jen to že jde o Oberynovu dceru zajišťuje moje sympatie a to charisma sálá i z těch dvou kapitol ve kterých se objevila (teda OBJEVIL, ale víme). Doufám že ji GRRM nekillne hned ze začátku Vichrů a pořádně si ji užijeme. Dvojka Samwell + Alleras/Sarella/Sfinga by byla boží 8-)
    Ale tiše ať to nezakřiknu a hned v první kapitole Sama se neutopí :-#
    @Denebola
    asi tak rok dozadu jsem to někde četl, myslim že to mělo souvislost s nějakým conem...ruku do onhně za to nedám, ale vážně sem to slyšel a četl na nějakém důvěryhodném místě :-)
  • Jay napsal(a):

@svoa00: Co, že to nevěděli tehdy,... oni to dost možná to nevědí ještě ani teď... a ani to nemusí korespondovat s tím, jak to dopadne v knihách,... jak říkám, spíše indicie než důkaz.
    Ať nechodím daleko - smrt Tallisy mě nepřesvědčila o osudu Jeyne Westerling a dítěte...

Já myslel, že její matka se postarala o to aby nemohla otěhotnět a dávala ji tajně pít měsíční čaj či co to bylo
    Jistěže sem informace ze seriálu nepatří. Prosím, nedávejte je do knižních témat. Na to je celá sekce k seriálu, kde už navíc přesně na tohle vlákno existuje.

Víceleté smlouvy pro herce nejsou sice nic neobvyklého a neznamenají 100% jistotu, ale taky ledacos nasvědčují o záměrech a prognózách. Že zatímco Benioff s Weissem chtějí 7-8 sérií, HBO jich chce i více, je veřejně známo. Že oni zmínění "umělci" znají hlavní události a závěr ságy a hodlají se toho v seriálu držet, je taky dávno známo. Takže ano, i takhle drobná informace je určitým spoilerem, o který v knižních debatách někteří nestojí. Buďte prosím ohleduplní. Zase tak moc vás to přece nestojí.

@Benji Jeyne Westerling by se měla objevit v prologu, ale Martin neřekl (a to zdůraznil), že bude jeho hlavní postavou.
  • Nevada napsal(a):

@Benji Jeyne Westerling by se měla objevit v prologu, ale Martin neřekl (a to zdůraznil), že bude jeho hlavní postavou.

To souhlasím, může to být i POV někoho z těch, kteří mají za úkol ji zabít, kdyby se pokusila o útěk, a ten umře, když se někdo pokusí Jeyne osvobodit. Proč by o Jeyne vůbec ještě Martin psal je už jiná otázka.
    upraveno 28. května 2015
    Někteří na westeros.org spekulují, že hlavní postavou prologu bude Černá ryba, který se pokusí Jeyne osvobodit. Případně velitel toho transportu (Forley Prester?).
    Já jen tak z legrace tipuju Edmura Tullyho, který cestou udělá nějakou statečnou pitomost a zachrání Jeyne život, ale sám přitom zemře.
  • @svoa00 : možná proto, že opravdu prchla s Černou rybou a právě ten útěk tam bude popisován - a taky to, kde se zrovna nacházejí a co mají dál v plánu.
  • @Nevada Souhlasil bych, kdybys svoji teorii zakončila pouze tím, že udělá nějakou pitomost. Nic statečného, natož pak úspěšně statečného bych rozhodně nečekal.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.