[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1575860626372

Komentáře

• Má reakce:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    LOL, Talpress a dlouho předem ohlášené datum vydání? To se v Kosmasu někdo pomátl, ne?
  • @Nevada Nekaž mi ten pocit aspoň je na co se těšit
  • No, Quentin tam byl chudák nejspíš proto, aby ukázal, že to s draky (a s Daenerys) není jen tak jednoduché, že je prostě nemůže ovládat každý. Jinak myslím, že nás podle dosavadního tempa čekají ještě min. tři díly. Věk postav je nadějný - když se začalo u desetiletých dětí, tak vydrží v kondici dlouho.
    Tipla bych si, že do konce určitě vydrží Dany, protože je to sexuální symbol - a první hlava draka. Tyrion se taky udrží dlouho, je to evidentně autorova nejoblíbenější postava (i když umřít teď už může kdykoliv). Teoreticky by měl vydržet i princ Aegon - druhá hlava draka. A když se tak najednou vynořil, napadla mě strašlivá myšlenka, kam to všechno povede. Ke třetí hlavě draka... :-D ...a kdybych si na to mohla vsadit ve Fortuně, tak myslím, že vím, kdo to je :-)

• @Nissa Jo to by bylo zajímavé sázení to bych tam taky něco obětoval
  • @p1e9t9r2: Hmmm, už vidím následný telefonát:
    Hello mr. Martin, this is Fortuna, Czech Republic. We accepted bets in total of 100 millions USD, to possibility, that Jon Snow is son of Rhaegar and Lyanna. We want to kindly ask you to write the end in other way and we offer you to split the income with ratio 50:50 if you are able to do it... :o)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nissa
    Nissa napsal(a):

No, Quentin tam byl chudák nejspíš proto, aby ukázal, že to s draky (a s Daenerys) není jen tak jednoduché, že je prostě nemůže ovládat každý. Jinak myslím, že nás podle dosavadního tempa čekají ještě min. tři díly. Věk postav je nadějný - když se začalo u desetiletých dětí, tak vydrží v kondici dlouho.
    Tipla bych si, že do konce určitě vydrží Dany, protože je to sexuální symbol - a první hlava draka. Tyrion se taky udrží dlouho, je to evidentně autorova nejoblíbenější postava (i když umřít teď už může kdykoliv). Teoreticky by měl vydržet i princ Aegon - druhá hlava draka. A když se tak najednou vynořil, napadla mě strašlivá myšlenka, kam to všechno povede. Ke třetí hlavě draka... :-D ...a kdybych si na to mohla vsadit ve Fortuně, tak myslím, že vím, kdo to je :-)

Pochybuji, že by vydal tři knihy, už tak má problém dopsat ty dvě. Psát tři je pro něj v tuhle chvíli nadlidský úkol. Můžeme být vděční, jestli vůbec dopíše ty dvě, ale přísahám na bohyní plodnosti z Letních ostrovů s šestnácti prsy, že jestli to Martin vydá opravdu do konce tohohle roku, tak to bude první kniha, kterou přečtu v angličtině celou a za méně jak týden. :D

• @Tyrion Lannister No já bych ji v angličtině nejdříve musel někde sehnat :D ale půjdu si ji koupit:D
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister No já bych ji v angličtině nejdříve musel někde sehnat :D ale půjdu si ji koupit:D

V dnešní době e-knih, se k tomu můžeme dostat hned, jak to vyleze na trh. Okamžitě pěkně přes účet na Amazon a stahujeme.
  • Super! Též si myslím, je to tvoje :-)
    Jay napsal(a):

@p1e9t9r2: Hmmm, už vidím následný telefonát:
    Hello mr. Martin, this is Fortuna, Czech Republic. We accepted bets in total of 100 millions USD, to possibility, that Jon Snow is son of Rhaegar and Lyanna. We want to kindly ask you to write the end in other way and we offer you to split the income with ratio 50:50 if you are able to do it... :o)

jak jinak ho líp schovat, když i král Robert hodnotil zabité děti jako "dračí potěr"?
    image
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

image

Informace z první ruky. :D A zase nic. =D
  • :D hmm to je hezké
  • Škoda že mu tam nenapsal oh my sweet summer idiot... :-D :D :D :D Každopádně nenapsal ne.. ne? :D
    V podstatě napsal ;)
  • šak o píše že nedopsal son of kong :-D
  • No na netu se dá najít obálky knihy, takže co to může říkat, že se blíži dokončení nebo to je jen cena útěchy?
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

No na netu se dá najít obálky knihy, takže co to může říkat, že se blíži dokončení nebo to je jen cena útěchy?

Ten obal s tím rohem? Ten je tam už půl roku, pravděpodobně fanart.
  • @Tyrion Lannister Hmm tak zase naivně čekat.
    upraveno 12. července 2015
    Ten obal je známý snad několik let.
    Nicméně Martin na svém blogu píše, že první týden v srpnu míří na východní pobřeží na svatbu (někdo má docela odvahu) a na baseballový zápas Staten Island Direwolves vs. Lannister Lions :) A při té příležitosti navštíví své vydavatele a editory. Sice nezmiňuje kvůli čemu přesně, ale třeba se to snad přece jen pomalu blíží a Son of Kong bude třeba poražen.
  • @Nevada že by to datum pro českou republiku bylo pravdivě :O
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Nevada že by to datum pro českou republiku bylo pravdivě :O

Kašlu na datum pro ČR, jestli to vyjde v AJ už letos, tak honem amazon, platba přes účet and downloading. Nyní se potvrdí prstaré přísloví, že kolik jazyků umíš tolikrát si člověkěm.

Přísáham na všechn bohy a GRRM, mistře vydáš-li tu zatracenou knihu konečně letos, tak to bude první kniha, kterou celou přelouskám v angličtině a za méně jak týden.
    :twisted: Už mám na trénováno z ukázkové kapitoly. P. S. Jsem jediný komu přijde anglický text Písně čtivější než český překlad?
  • @Tyrion Lannister: Amazon není nutnost, u "Tance" byly AJ verze plná knihkupectví i zde (kdepak e-knihy, těm chybí to kouzlo a vůně čerstvě natištěného papíru...)
    Jediný určitě nejseš, já česky četl jen první knihu, a pak jsem to vzal komplet v AJ - což krásně rozšiřuje slovní zásobu... sice nevím, jestli tím správným business slovníkem, ale rozšiřuje. :o)
  • @Jay @Jay Mhh, když já nerad čtu elektronické knihy není nad vůni papíru a ten pocit, když člověk listuje knihou to je k nezaplacení a bohužel nejsem tak schopný, abych knihu četl v Aj zatím se plácám s Harrym Pottrem a tajemnou komnatou :(
  • @p1e9t9r2: Ohledně knih tvrdíme totéž... :o) A říkám, že ty knihy mají i zde poměrně rychle.
    Angličtina... no, to záleží, já taky netvrdím, že jsem rozuměl každému slovu, ale část jsem si jich domyslel, část vyhledal... jinak Martin píše poměrně jednoduchým jazykem, takže tam mi přišla jako větší problém ta sebenedůvěra, že to nedám... Krom podkladů pro diplomku (odborné články) byla Hra asi první větší dílo čtené v AJ.
  • Tak jsem si ověřoval skutečné číslo, a už je venku 11 kapitol. Takže jestli to bude stejně dlouhé jako Tanec, tak je venku 1/5 knihy :wall:

Aeron Greyjoy, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9]
    Sansa Stark, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] This chapter was released as a preview chapter on Martin's website in March 2015.
    Arya Stark, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] This chapter was released as a preview chapter on Martin's website under the title Mercy
    Arianne Martell, two chapters, were removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] One of them was published in Martin's website in January 2013.
    Theon Greyjoy, one chapter, appeared on Martin's website in December 2011
    Victarion Greyjoy, one chapter, portions of one chapter were read at TIFF Bell Lightbox in March 2012.[4]
    Barristan Selmy, two chapters were read at Boskone in February 2013.[10] One of these was published as a sample chapter in the hardcover edition of A Dance with Dragons in 2013.
    Tyrion Lannister, two chapters, one read at Miscon 2012 and one read at Worldcon 2013 and published on A World of Ice and Fire as of March 21st, 2014.
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

Tak jsem si ověřoval skutečné číslo, a už je venku 11 kapitol. Takže jestli to bude stejně dlouhé jako Tanec, tak je venku 1/5 knihy :wall:

Aeron Greyjoy, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9]
    Sansa Stark, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] This chapter was released as a preview chapter on Martin's website in March 2015.
    Arya Stark, one chapter, was removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] This chapter was released as a preview chapter on Martin's website under the title Mercy
    Arianne Martell, two chapters, were removed from A Dance with Dragons in June 2010.[9] One of them was published in Martin's website in January 2013.
    Theon Greyjoy, one chapter, appeared on Martin's website in December 2011
    Victarion Greyjoy, one chapter, portions of one chapter were read at TIFF Bell Lightbox in March 2012.[4]
    Barristan Selmy, two chapters were read at Boskone in February 2013.[10] One of these was published as a sample chapter in the hardcover edition of A Dance with Dragons in 2013.
    Tyrion Lannister, two chapters, one read at Miscon 2012 and one read at Worldcon 2013 and published on A World of Ice and Fire as of March 21st, 2014.

No jo no, on George je tak trochu zvláštní. :-D
  • @Tyrion Lannister aby si ty Georgovi slavné Vichry nakonec vůbec někdo koupil :-P

...no jo, já vím, koupíme si je všichni a já budu stát první ve frontě, opovažte se předbíhat :-D
    upraveno 16. července 2015
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister aby si ty Georgovi slavné Vichry nakonec vůbec někdo koupil :-P

...no jo, já vím, koupíme si je všichni a já budu stát první ve frontě, opovažte se předbíhat :-D
    Mám dojem, že George už si dostatečně na důchod vydělal prodejem předchozích pěti knih, tudíž jestli se budou prodávat i další dvě mu může být ukradený. :P Byť teda, kdyby to spíš vydal na víc části, místo tohohle rozhazování drobečků, vůbech bych se nezlobil. :-D :-D :-D

Těch 11 kapitol by v pohodě vystačilo na vlastní svazek
    :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.