[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1606163656672

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

Blbej marketingovej tah to byt nemusi... Vichry na jare a sen pred vanoci. Lidi mu za to urvou ruce tak jako tak... To je jedna vec.. Druha je takova, ze tomu neverim...

Já věřím Vichrům, sen až za pět let, holt se ještě načekáme a na tomhle webu nadiskutujeme.
  • @sfik No hlavně pro čtenářy by to krásně vyšlo jednu přečtou a hned bude další :D Celkově Martin si vytvořením tohoto světa zajistil obravkou popularitu a neustále z něj může psát tam má takových námětů pro povídky a příběhy až z toho opravdu bolí. Já se ted těším na pokračování příběhů Egga
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. září 2015
    Tyrion Lannister napsal(a):

Tyrion Lannister napsal(a):

Doufám, že už to nebude dělit na osm a mluvit o vazbě, to je tak lichý argument v době, kdy jsou e-knihy.

E-knihy jsou pořád minoritní záležitostí v celkovém prodeji knih.
    Což pořád nemusí jeho trápit, jejich popularita stoupá, než vylezou Vichry bude ještě větší, navíc existujou paperbacková vydání, která už vše na dvě části dělí. Nemluvě o tom, že už má tolik peněz, že jestli se vydělá o milion víc nebo míň to je pro něj druhořadá záležitost.

Jeho to trápit nemusí, ale vydavatele bude. Pevná vazba hraje prim. Argument o vydělávání není v téhle debatě relevantní.

Další nepodložené drby o datum vydání pro Vichry, kdo chce ukojit zvědavost, nechť se podívá.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Informace hodnoty JPP :-D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Mellien však bouří mečů a střetu králů je jen rok mezera, tam to šlo napsat rychle :D a pak se nějak začal zasekávat

• @Nevada počkej to je další kapitola venku :D kolik stran už rakhle vlastně vypustil :D
  • @p1e9t9r2 12 kapitol, z toho ovšem několik souhrnů takže už víme co se stane ve dvanácti kapitolách (Tanec jich měl 55) tedy ve více než 20% knihy :wall:
  • Everett_Young napsal(a):

@p1e9t9r2 12 kapitol, z toho ovšem několik souhrnů takže už víme co se stane ve dvanácti kapitolách (Tanec jich měl 55) tedy ve více než 20% knihy :wall:

Někde sem četl, že před vydánim Tance jich bylo venku 13 :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Nějaký dobrák co by mi shrnul co tam v tom videu říká? :-D
  • @Benji Co jsem pochopil je to druhá kapitola Arianne, dohromady to má na YT devět částí, Nevada sem dala akorát první.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Benji napsal(a):

Nějaký dobrák co by mi shrnul co tam v tom videu říká? :-D

Hovorí ,,A mám tu ďalšiu kapitolu, ktorú vám porozprávam, aby som provokoval tých, ktorí by si už radi prečítali celú knihu... Trololololo...."
    Tomu koncu som ale nerozumel dobre...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jestli je to druhá kapitola Arianne tak tu už jednou někde četl ne? Takže nic nového.
    Je to čtení z WorldConu, o kterém tady byla cca před dvěma měsíci řeč. Jen jsem to sem hodila pro úplnost. Ostatní části jsou v souvisejících videích. Že to někdo neuvidí mě nenapadlo.
    Everett_Young napsal(a):

12 kapitol, z toho ovšem několik souhrnů takže už víme co se stane ve dvanácti kapitolách (Tanec jich měl 55) tedy ve více než 20% knihy :wall:

Někteří nevíme a je nám fajn :)
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Je to čtení z WorldConu, o kterém tady byla cca před dvěma měsíci řeč. Jen jsem to sem hodila pro úplnost. Ostatní části jsou v souvisejících videích. Že to někdo neuvidí mě nenapadlo.

Everett_Young napsal(a):

12 kapitol, z toho ovšem několik souhrnů takže už víme co se stane ve dvanácti kapitolách (Tanec jich měl 55) tedy vez více než 20% knihy :wall:

Někteří nevíme a je nám fajn :)
    Vzhledem k tomu, že po těch dvanácti kapitolách jsme zhruba stále tam, kde jsme byli na konci Tance, tak moc důvodu k úsměvu není. :D
  • @Nevada Ano, někteří nevědí, mě spíše vadí to vydávání na pokračování (to může rovnou začít publikovat Vichry v nějakém čtvrtletníku) než že bych znal část děje (zatím stejně neřekl nic zásadního). Jistě, je to jeho věc kdy Vichry vydá, ale jeho současný přístup k psaní se mi zrovna dvakrát nelíbí, a uvolnit tak velkou část knihy dopředu? To není zrovna pěkné...
  • @Everett_Young No, jak se to vezme. Prozradil něco o Stannisovi, i když to není na sto procent. Jinak jak říkáš, jsou ty úvodní kapitoly spíš teasery bez prozrazujících záběrů, takže mi to žíly netrhá.
  • Tak jsem na kosmasovi dokonce už našla na Vichry recenzi :-)
  • JayJay
    upraveno 16. listopadu 2015
    @brbr: No, podle nadpisu je to zjevně recenze na Tanec, zařazená trochu nelogicky do Vichrů... (ono to je poznatelné i z textu "...neumím si představit, co přinesou Vichry")...
  • @Jay Mne se, alie líbí, že plánují vydat v roce 2016. Pokud to martin dopsal a nikde neznámil, tak je to reálné, ale pokud to ještě nedopsal, tak 2016 možná anglická verze, ale pochybuji, že ten překlad stihnou nějak rychle
    Tak Kosmas si může plánovat, co chce... Důležitější bude, co na to Talpress. Samozřejmě poté, co to Martin dokončí. Ale vzhledem k tomu, že Talpress nebyl schopný dát přesné datum vydání Tance s draky ani necelé 2 měsíce před tím, než pak skutečně vyšel, tak bych o takhle skvělém odhadu u dosud nedopsaných Vichrů s úspěchem silně pochybovala.
  • Jay napsal(a):

@brbr: No, podle nadpisu je to zjevně recenze na Tanec, zařazená trochu nelogicky do Vichrů... (ono to je poznatelné i z textu "...neumím si představit, co přinesou Vichry")...

Hm, vypadá to, že jsem četla velmi nesoustředěně :-)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 19. listopadu 2015
    Nove suskani o vydani TWoW:
    https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/3tauw7/grrm_turns_in_first_draft_of_twow_spoilers_all/
    I have a couple of friends in publishing...
    They claim that as of late the little birds have been whispering that GRRM has turned in the first draft of TWOW. I dont know if anyone else (see: /u/BryndenBFish [1] ) has heard of this hype, but since I heard it from two separate sources, im guessing there may be a grain of truth in it.
    Feel free to take out the tinfoil swords and viciously slay the hype, but be aware, none is as accursed as the hypeslayer.cursed as the hypeslayer.
    https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/3tf1kd/spoilers_all_goerge_has_submitted_a_initial_1700/
    Hi everybody, long time lurker here. Yesterday /u/bonefish914 [1] posted about GRRM delivering the first draft. Obviously I was skeptical (you learn to become so, waiting this long). But I wanted to believe it.
    So just to clarify, I mailed my uncle who works at Voyager Books (they publish for UK (and Europe? I am not sure)) if that really was the case yesterday... and he just replied that GRRM has indeed given a 1,700 page manuscript! I asked him if it was complete then, but he said it is not complete - but they, over there, expect a final draft in a month or two! Apparently GRRM has been cancelling several book signings and such.
    I have asked him how long they usually take to convert from manuscript to the stores, he hasn't replied yet - I'll get back to you all once he does!
    I'm SOOO excited!
    Zdroj: Nahodni internetovi uzivatele :) ... Ale stejne, neco na tom treba je :)

Ahh, zrovna ten druhy smaznuli.. pravdepodobne protoze je to napsane uzivatelem, ktery ani nema zadnou historii (ma jednorazovy ucet).
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Vena cize klasicky trolling
  • Tak co objevili někteří fanoušci něco nového? Nebo zůstáváme opět skeptičtí a čekáme na rok 2017 (v čestině se asi 2016 nedočkám no)
  • Taky se na to těším jak slepice na flus, ale ať to radši vydá později jako perfektní dílo než, aby to uspěchal a stálo to za.... Já si aspoň krátím chvíle čekání s Malazskou knihou padlých a dočíst to celý chvíli zabere :)
  • @Laša To máš pravdu, já to čtu již rok a jsem pořád u třetího dílu, je to strašně náročný a člověk má pocit, že se tam vlastně nic nestalo... pro mě celkem zklamání :/
  • @OslicekCZ Mám to stejně, první knihu jsem louskal dost dlouho a absolutně jsem to nechápal, ale postupem času do toho pronikneš. Musím ale říct, že Martina jsem četl raději právě proto, že jsem u něj neztrácel nit a v malazu se opravdu dlouhou dobu nic neděje, dialogy jsou dlouhý a aspoň pro mě hodně zbytečný, chybí mi tam nějaké nečekané momenty, u kterých bych si řekl wow!. Nicméně stejně jako u Martina i tady jsou bitvy popsány perfektně a troufám si říct, že v některých pasážích je to o fous lepší. Například Coltainovo vojsko, které se snaží ustoupit před armádou apokalypsy, to byla naprostá paráda.
  • @Laša To ano, na začátku "Psího řetězu" jsem si říkal, jak je to skvěle vymyšlené, ale postupem času jsem již přesně věděl, co se bude dít a ani to mě moc nebavilo, avšak konec skrývá zajímavé překvapení... Přesto všechno plánuju, že si zase v létě přečtu další díl, i když nepatří mezi mé nejoblíbenější je na ní prostě něco, co mě nutí chtít další díl... =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.