[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1626365676872

Komentáře

• SagartSagart Amo ergo sum
    p1e9t9r2 napsal(a):

takže nezbývá než se modlit k 7 bohům západozemí

Kniha nám jasně ukázala, že moc Pána světla je daleko větší. Zkus upálit pár maníků s královskou krví a třeba kniha vyjde :twisted: :twisted:
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    jenom Sedm je málo. Pro jistotu i k Rohlíkovi, velkému Jinému, starým bohům a všem bohům Essosu. Třeba nás pak někdo z nich vyslyší a u Nejvyššího GRRM se přimluví :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak hlavně, kdyby bylo info k vydání Vichrů, tak by bylo v krátké době i tady na webu ;)
    Díky všem bezejmenným bohům...
    image
  • Grrm hodil novú kapitolu z vichrov, druhú Arianne, zatiaľ som to tu nevidel nikde...:)
    Neviete či niekto chystá aj preklad? :P
  • upraveno 13. května 2016
    Já si říkal, jestli něco nezveřejni. Nemůžu spát, jdu to přečíst.

edit: Je to kapitola, kterou už Martin někde četl a zde na webu se nachází její shrnutí. Viz Ariane II.
    Ano, přesně jak jsem psala v diskuzi u toho souhrnu (i s odkazem na tu zveřejněnou kapitolu). Ale chápu, že proletět očima celou polovinu první stránky na fóru je hrozně těžký úkol a každý to nezvládne.
  • Další kapitola venku supr, takže jestli bude pokračovat tímto stylem dočkáme se celé knihy na počkání během 10 let :D
    Žádná další. Tahle je venku už dlouho.
  • Ale aj tak toho zverejnil už dosť - keď som to zrátala, vyšlo mi 10 kapitol a ak vezmeme do úvahy, že jedna kniha má cca 70 kapitol (aj s prológom, resp. epilógom) tak je to asi sedmina celej knihy.
  • Nevíte někdo jak je to s těma překladama těch vypuštěných kapitol?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. května 2016
    @Katrina No já vím jen o sedmi :-k
    @kunak Když budeš hledat, tak tu některé na fóru najdeš.
  • @Monte Karstark no ja viem, že hneď po vydaní Tanca zverejnil Theonovu kapitolu, ktorá sa mu tam nevošla, a potom zverejnil aj Mercy (Aryu) a Alaynne, to sú tri. Zverejnil aj dve Ariannine kapitoly, čo je spolu päť. Toto sú kapitoly, ktoré sú vonku celé, no a na roznych akciách čítal aj dve Tyrionove kapitoly, dve Barristanove a jedného Victariona, teda dohromady 10.
  • @kunak 6 hneď hore na stránke, pod záložkou Knihy, máš Preklady a tam sú preložené kapitoly aj zhrnutia tých, ktoré GRRM niekde čítal
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Katrina Aha, myslel jsem, že Tyrionova byla jen jedna a o těch Barristanových nevím ani o jedné.
    Barristan byl tuším jen jeden.
  • Katrina napsal(a):

@kunak 6 hneď hore na stránke, pod záložkou Knihy, máš Preklady a tam sú preložené kapitoly aj zhrnutia tých, ktoré GRRM niekde čítal

jj díky o těch vím. Myslel jsem, že je ještě něco jiného.
    Nemáte někdo první kapitolu Arianne v angličtině, prosím?
    Jo, a Martin je tento víkend na nějakém conu, kde by měl mimo jiné i předčítat, takže je teoreticky možné, že to bude něco nového. Podle postu v diskuzi na jeho blogu před pár dny ještě nebyl rozhodnutý, co to přesně bude.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    díky
    Tak Martin skutečně o víkendu četl z nové kapitoly, tentokrát další greyjoyovský zmetek - Aeron.
  • Ne, prosím, Aeron ne. Já doufal, že se nejnudnější PoV postavy zbavíme co nejdřív :-(
  • Ach.. ubíjející... Pokud se na konci knihy už doopravdy utopí, bude alespoň nějaké zadostiučinění.. jinak děs samozřejmě.
  • Proč se Euron toho fanatika ještě nezbavil? Stejně ho nikdo nemá rád. :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    doplnite aj tie dalsie?
    V angličtině jsou v odkazu od uživatele Vena o pár příspěvků výš. Odkaz na ty, co jsou v češtině, je na hlavní stránce webu icefire.cz vpravo nahoře. Ne všechny jsou zveřejněné přímo jako kapitoly. Některé jsou jen souhrnem, protože je Martin nepublikoval, ale jen četl na conech.
  • Sakra jestli bude pokračovat tímhle stylem, tak se knihy během 10 let dočkáme každý rok vždy kousek :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Zas ten exalkoholik? Sakra. :roll:
  • Chápem, že nemôže/nechce púšťať zaujímavejšie kapitoly, aby nám nedajbože nevyspoileroval dej Víchrov, ale vážne si musel vybrať tú najotravnejšiu postavu, ktorú tam má? Ale Aeron je môj mokrý horúci kandidát na mŕtvolu 6. knihy ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.