[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nemyslím, že kvôli seriálu klesne záujem o knihy. Kto prečítal prvých päť, kúpi si aj tie ďalšie. Seriál možno uzavrie hlavné dejové linky, odhalí osudy hlavných postáv, ale predsa len v knihách je množstvo postáv, ktoré v seriáli ani neexistujú, množstvo malých tajomstiev a detailov, ktoré si v seriáli nenašli miesto, a teda neviem ako kto, ale ja by som sa rada dozvedela, čo sa stane s týmito malými postavami, chcela by som odhaliť tie malé tajomstvá, a seriál mi to nedá. Kniha áno.
GRRM raz povedal, že kniha a seriál kráčajú k rovnakému cieľu, ale každý inou cestou. Myslím, že nie som sama, kto chce ten kus cesty prejsť s knihou, a, úprimne, tie knihy sú tak dobré, že sa oplatí na ne čakať, hoci aj ďalších desať rokov.
PRO ČTENÁŘE SPOILER FREE ale do diskuze bych neroloval ;)
http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/uz-se-vi-pravdepodobne-datum-publikace-vichru-zimy/
Na internetu to mohutně koluje minimálně od včerejška, všichni to papouškují, ale přitom se nikdo neobtěžuje zamyslet se nad tím...
Však vám píšu že tomu nevěřím. Chtěl jsem upozornit na to, že jsme nadlidské bytosti, které už nějaké zvěsti nemůžou ohromit :D
Není nárok Stannis odvozen z nároku roberta jehož nárok je odvozen od Targaryenů? A vzhledem k tomu že Aegon vytvořil železný trůn atd.... si myslím že jejich nárok je rozhodně větší ( ale osobně si myslím že Stanins by byl lepší král ) to mám spíš pocit že protože dany je neplodná.. možná má sedm království nějaký zákon že někdo kdo je neplodný/á nemůže vládnout ( z očividných důvozů )
Inak neříkejte, že ani v roce 2017 se další knihy nedočkáme já pomalu už ani v 6 knihu nevěřím.
pokud to je pravda nevíte jestli se někde bude dělat překlad do češtiny nebo si ještě rok budu muset počkat na český překlad