[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
16667687072

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. srpna 2017
    Bortas napsal(a):

Mě zaráží hlavně jedna věc. Okolo silvestra 2015 napsal Martin na svůj blog článek ohledně Vichrů. Byl domluvený na deadlinu někdy na podzim, aby se kniha stihla vydat ještě před 6. sérií seriálu (tedy aby seriál alespoň prozatím nepředběhl knihy). To nestihl, ale vydavatel slíbil, že pokud knihu dostane do konce roku, s vypětím všech sil ji před seriálem vydá. A to hlavní, v tu dobu byl Martin přesvědčený, že ty Vichry za nějaké 3 měsíce dopíše. Nestalo se, dejme tomu, ale celé to vyznělo tak, že kniha je těsně před dokončením a přitom od té doby je skoro 2 roky ticho po pěšině. Doufám, že se k tomu později Martin vyjádří, protože mě nenapadá jiná možnost, než nějaký brutální zásek ke konci, něco ve smyslu Meerenského uzlu, kterým omlouval zpoždění Tance. A zajímavá by byla i časová osa, popisující množství napsaných stránek v danou dobu, která tu byla i u Tance.

Edit.: Tady je ještě odkaz: http://grrm.livejournal.com/465247.html

Tady máš ten jeho článek přeložený. Zmiňuje, že spoustu z těch hotových stránek přepisoval. A hlavně tam píše, že navzdory očekávání a několika prodlouženým termínům to prostě nedokázal a knihu před šestou sérií nezvládne. Tím to zhaslo. Když to projel, už nespěchal vůbec.
    http://www.icefire.cz/knihy/george-r-r-martin/martinovo-vyjadreni-k-dokonceni-vichru-zimy/
    Též není pravda, že od té doby ticho po pěšině. Viz další příspěvek. Ale nečekej, že se k tomu bude vyjadřovat nějak častěji. U vydání Tance s draky se zařekl, že žádný konkrétní termín už zveřejňovat nebude.
    upraveno 28. srpna 2017
    Leci napsal(a):

Napadlo niekoho, že by Martin mohol mať zmluvu s HBO že knihy vydá až po ukončení seriálu?
    Dôvodom by mohlo byť, že čitatelia by na seriál pľuli viac ako doteraz, obviňovali tvorcov seriálu že sú mimo predlohu a odradili by aj nečitateľov od sledovania. Tým by popularita seriálu a následný predaj kdejakých doplnkových vecí (tričká, figúrky a čo ja viem čo ešte) klesol a HBO by prišli o peniažky. A ak knihy budú až po seriály, zarobia všetci :-)
    Ja osobne počítam s tým, že pri konci seriálu začne masívna reklama na knihy a tie vyjdu v rozpätí jedného roka. Spolu s kopcom doplnkových kníh, ktoré musí mať každý fanúšik :-)

Napadlo to už spoustu lidí, a Martin to kategoricky popřel. Osobně to považuju za hovadinu.
    http://www.icefire.cz/knihy/pisen-ledu-a-ohne/aktuality-ze-sveta-pisne-ledu-a-ohne/ (originál: http://grrm.livejournal.com/544709.html)
  • @Nevada Je trošku víc při těle, což asi není od přílišné konzumace zeleniny a aktivního pohybu
  • @p1e9t9r2 To ještě nemusí nutně znamenat, že mu to zkracuje život, spíš bych se zaměřila na to, jestli má dlouhověkost v rodině. Nečetla jsem nikde, že by trpěl nějakými chronickými problémy :king:
  • upraveno 29. srpna 2017
    @Leci
    Nezapomeň, že drtivá převaha diváků to hodnotí jako "best series ever" :roll:

Nicméně si myslím, že nedopsané knihy jsou v tuto chvíli pro seriálotvůrce velmi příhodné. Představte si, jak při tom všem marketingu s novým dílem knihy se k Písni dopracuje spousta nových lidí, kteří zjistí, jaká je seriál p*čovina =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @svoa00 Já bych se spíš obával o dlouhověkost fanoušků. Mistr je možná nesmrtelný, ale my ne.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Monte Karstark
    Představa, že první díl vyšel když jsem se narodil... :-k :other:
  • @Benji Já to porvé četl v roce 2005 a pak jsem už jenom čekal a čekal :D
  • Nevíte někdo něco nového o Vichrech?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    kamycak napsal(a):

Nevíte někdo něco nového o Vichrech?

Severozápadní vítr, postupně jihozápadní vítr 2-6 m/s.
  • Jako každý rok:
    Snad příští rok :twisted:
  • Jako každý rok se zde objeví někdo kdo se zeptá a vyvolá diskuzi o zbytečnosti těchto dotazů :D
  • Zima se blíží :other: ....ovšem klasicky bez Vichrů :D
  • @Dreamer aspon neofouknem..
  • Hele lidi já už i v ty vichry přestávám doufat :D myslím, že jsme nakonec skončili tancem a dál se nám o knize může jenom zdát
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    komentar o tom, az to bude tak to bude, nikto nevie nic a kazzdy vie vsetko :-(
  • upraveno 7. prosince 2017
    Koukám na to tady skoro každý den v naději, kdy tu někdo ohlásí "už je to venku!" a stále nic. A dnes to opět otevřu, uvidím pár nových komentářů a úplně panikařím doufaje, že nadešel onen den. A ono opět vlákno zbožných přání a dotazů :-D Do nikoho se ale nenavážím, jelikož jsem stejně nedočkavý jako ostatní a možná bych se časem zeptal i já sám :-)
  • @Laša Až něco bude, tak tady nebude jeden, dva komentáře. Ale úplná záplava komentářů. :-D
  • Jsem jediný, kdo doufá, že zítra najde na webu GRRM zprávu o vydání Vichrů? :D
  • @OslicekCZ Možná 25. ráno, v US mají přece dárky až na Boží Hod. :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @OslicekCZ @brbr Vánoce jsou čas zázraků a jeden bychom na něco takového rozhodně potřebovali.
  • @Tyrion Lannister Včera jsem po pár měsících podívala na Georgův blog a vzhledem k tomu, že píše o všem možném, jenom ne o tom, že by pracoval na Vichrech, tak mě optimismem nenaplňuje :/
    Tak o postupu prací na Písni informuje jen zřídka, a že by hlásil postup prací průběžně, to už vůbec nepadá v úvahu. Takže v tomhle směru můžeš být v klidu.

A letos to k Vánocům určitě nebude.
  • V červenci říkal, že už mu chybí jen pár měsíců. Poté řekl, že v roce 2018 dostaneme příběh ze Západozemí. Osobně to vidím tak, že si tu knihu stejně na protest nekoupím :D
    upraveno 24. prosince 2017
    Nemluvil o pár měsících, ale uvedl, že mu zbývají měsíce práce. S tím, že neví, kolik to bude měsíců. Ta informace o knize, která má být (možná) v roce 2018, se týkala první části Fire & Blood. S dodatkem, že možná, opravdu možná by mohly být dvě (čímž myslel Vichry). Viz
    http://www.icefire.cz/knihy/pisen-ledu-a-ohne/aktuality-ze-sveta-pisne-ledu-a-ohne/
  • Tak jsem Vichry pod stromečkem zase nenašel :( co vy? :twisted:
  • upraveno 25. prosince 2017
    @sfik Ani u mna neboli Vichry zimy...skor Perunove blesky :-D
    Pod stromcekom som si nasla celu trilogiu Cernoknaznik od Juraja Cervenaka,teraz hltam prvu knizku a neviem sa od nej odtrhnut, som velmi zvedava,ako bude pribeh pokracovat.
    P.S Urcite sa ma niektory kolega z Icefire fora opyta,preco prave tato trilogia... odpoved je velmi jednoducha-chcem dat sancu aj slovanskej fantasy,Piesen ladu a ohna spolu s Panom prstenov aj Zaklinacom som uz precitala a Malaz je na mna prilis velke susto.
  • Musím připomenout, že poněkud ostudně jsme tu zanedbaly překlad jedné ukázkové kapitoly:

https://thehawke.github.io/twow-excerpts/chapters/forsaken.html

Radši víc nebudu komentovat, že si toho nikdo z nás za ty roky nevšimnul, že nám jedna kapitola chybí :D Ale tak vzhledem k tomu, že se ohledně Vichrů mezitím oficiálně nic moc neposunulo, tak je to asi i dobře.

Jestli se nezlobíte, tak kvůli kontinuitě překladu to zkusím přeložit sama. Nebojte, zkusím to co nejrychleji.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. září 2020
    @svoa00 Tak není se čemu divat, kdy celá frančíza uvízla na mrtvém bodě s dalším dílem v nedohlednu a nenapravitelnými škodami způsobené D*bilem s D*mentem. A vydávat kapitoly k Vichrům mi za současné situace přijde stejné, jako rozdávat nahrádní díly k autu, co člověk v životě neuvidí :twisted: A budu opakovat to, co pár let zpátky řekl Everett_Young s takovou už může opravdu začít vydávat Vichry v nějakém čtvrtletníku =D
  • Tak je každý kousek dobrý, zvlášť když si chce někdo hrát s překladem... Kdoví, z jakého konce Martin vůbec Vichry píše. Protože něco hotového už mít musí a kdyby vydal aspoň souvislou první třetinu, tak by mu fanoušci utrhali ruce
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.