[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1616264666772

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    http://www.inquisitr.com/2659390/winds-of-winter-release-date-george-r-r-martin-reveals-distraction-is-reason-for-delay/

Ale alespoň je upřímný, to je chvályhodné, to já zas dokážu ocenit :)
  • No, to vyrušování ze strany Playgirls mu určitě nevadilo, tak ať nekecá :D
    @sfik :twisted:
  • Hele jako to oddalování já začal číst ságu od začátku abych byl v obraze, až výjde další díl a ted se mi sen rozplynul :(
  • @p1e9t9r2 Oh my sweet summer child
    upraveno 30. prosince 2015
    @p1e9t9r2 Já si proste rekl, schválně jestli přečtu Zaklínače a Malaz nez vyjde dalsi kniha, Zaklinac za mnou Malaz ceka, ze bych pro sichr prihodil Kolo Casu se Zemeplochou? :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. prosince 2015
    @Tyrion Lannister stačí abys k malazu (10 dílů) přidal i esslemonta (zatím 4 česky další dvě vyjdou) a potoky krve a máš vystaráno na pěkně dlouho. A samozřejmě ještě Stvoření Temnoty.
  • @Tyrion Lannister malaz mám rozečtený, tam byl horor první knia to prostě nešlo. Inak jako psalo se, že kniha bude do konce roku 2015, pak přes 6 serii a ted ji asi k dalším vánocům taky nedostanu achjo :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nepsalo se. Resp. Martin to nepsal ani neříkal.
  • děda už je za zenitem... tady už nic nepomůže...
    Jo, termín odevzdání do konce roku... nestihl. Takže vichry před další sérií nebudou.
  • Pohleďme na osud těch, co zvolí temnotu prokrastinace :twisted:
    Nejen že to nevyjde před seriálem, ale má tam práce jak na kostele. Takže jsem měla pravdu, když se tady debatilo o prohlášení toho španělského vydavatele.

A jak se zbavil dalšího deadlinu, tak se beztak nepřetrhne.

Chystá se překlad, aby i ti méně anglicky zdatní měli to potěšení z mistrových výmluv.
    upraveno 2. ledna 2016
    Potěšilo to, že ani on sám není nadšený z toho, že to není pořád dokončené. Otázkou je stále, zda nemohl pustit ven alespoň to, co už má napsané a do ságy přidat další knihu (což se stejně možná ještě stan). Stále lepší něco než nic.
    Druhá věc, co potěšila je, že tohle oficiální potvrzení toho, že se seriál s knihami bude rozcházet opravdu hodně, že ani na podobný konec to moc nevypadá, což je také dobře. Snad teda ten konec alespoň bude za to stát, pokud se ho dočkáme =D
    No je se jdu vrátit k Lukjaněnkovi a Eriksonovi
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Mg.Řekl bych že většina z nás tady už cítí takovou odevzdanost, jako utržená květina. No nic, snad to dopadne aspoň s Dveřmi z kamene. Mistře mistře, je to smutný.
  • @Tyrion Lannister Hele ty si myslíš, že se toho konce dočkáme? Každopádně, kdyby to co už má vydal a bylo to kniha na 400 stránek pořád by to bylo lepší než nic co je ted. Jen by mne zajímalo, kdy ta kniha tedy bude, protože počítám, že na český překlad se bude čekat rok.
  • @p1e9t9r2 Nikolaj Coster Waldau (Jaime) se minulý rok na jaře v nějakém rozhovoru prokecl v tom smyslu, že už je to skoro hotové. Tak buď kecal nebo Jiřímu trvá i to ,skoro' dokončit tak dlouho :/
    Tyrion Lannister napsal(a):

Otázkou je stále, zda nemohl pustit ven alespoň to, co už má napsané a do ságy přidat další knihu (což se stejně možná ještě stan). Stále lepší něco než nic.
    Druhá věc, co potěšila je, že tohle oficiální potvrzení toho, že se seriál s knihami bude rozcházet opravdu hodně, že ani na podobný konec to moc nevypadá, což je také dobře.

To otázkou nebylo, není a nebude. Vydávat nedopsanou knihu je, jemně řečeno, hloupý nápad.
    Druhá věc se v tom článku vůbec nepotvrzuje, spíš naopak, ale co už.
    p1e9t9r2 napsal(a):

Každopádně, kdyby to co už má vydal a bylo to kniha na 400 stránek pořád by to bylo lepší než nic co je ted.

Nebylo. Jak můžeš chtít vydat nedopsanou knihu? Psaní není tvůrčí proces pro nic za nic. Že má některé kapitoly hotové ještě neznamená, že je ke konci nebude potřebovat přepsat, aby mu děj celkově sedl.
    Tarin napsal(a):

Nikolaj Coster Waldau (Jaime) se minulý rok na jaře v nějakém rozhovoru prokecl v tom smyslu, že už je to skoro hotové. Tak buď kecal nebo Jiřímu trvá i to ,skoro' dokončit tak dlouho :/

V té době si to mohl myslet i Martin. Jestli pak začal dopisovat a přepisovat, případně jestli dostal blok, tak se situace změnila. Ostatně Martin v tomhle článku sám zmiňuje, že po prvním prošvihnutém termínu si myslel, že ty dva měsíce, co dostal navíc, mu budou stačit a že se prostě mýlil.
    @Nevada Už Tanec s draky působil jako v půlce utnutý film (speciálně Stannisova dějová linie), takže v tomhle žádná změna. Co se týče druhé věci, napsal, že ne všechny postavy, co umřely v seriálu umřou i v knihách a naopak, takže to na velké podobnosti moc nevypadá, ale bez knihy se to stejně nikdy na jistotu nedozvíme.
    @Nevada seriál byl původně adaptací. Pak se zvrhl ve fan-fiction a teď už z něj zbylo jenom to fiction =D Podobnost s knihou bych v tom vážně už nehledal. Spíš to vypadá, že Martin má skoro dopsáno a teď přepisuje a opravuje nesrovnalosti, popřípadě, jak sám řekl, má více těch špatných, než těch dobrých dnů. Ve věku bych také problém neviděl, jde spíš o všechno to rozptýlení a nedostatek motivace.
  • Tak byla bych příjemně překvapená, kdyby to dopadlo jinak. Člověk asi může doufat jenom v to, že to budou "jenom" měsíce práce na knížce, co Martina čekají. Ale já bych rozhodně taky nechtěla vydat knížku, se kterou nejsem úplně spokojená. Překvapuje mě, že vůbec mluví o seriálu a že něco vyspoileruje. Jestli někdo nesnese vágní spoilery o tom, že někdo v sázce možná umře, je to nepříjemné, ale dá se tomu vyhnout. A nevím, proč bych cokoliv, co v seriálu stane, už neměla brát s maximální rezervou. Především ale pochybuju o tom, že jsou scénáristi a Martin nějak zvlášť domluvení na čemkoliv. Kdyby ano, asi by jim doporučil, že snažit se nacpat události dvou a půl knih do dvou sérii, aby se pak v následující sérii k něčemu vynechanému vraceli, není zrovna geniální nápad.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tyrion Lannister napsal(a):

Potěšilo to, že ani on sám není nadšený z toho, že to není pořád dokončené.

Ty mu to žerieš? =D Ja som sa na tej vete smial.
    @Gepeto Prinejmensim to aspon predstira :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Nevada Výborně, takže se budou objevovat ještě šílenější teorie :-(
  • Zdarec... nenašel někdo nějaké nové info o eventuálním vydání Vichrů? už jsem na to děsně "nadržený"...
  • @Ťapi az se neco objevi tak toho budou plny ty internety. Netreba se ptat :)
  • Řeknu to takhle knihu měl dopsat do vánoc pak do začátku seriálu a furt nic, takže nezbývá než se modlit k 7 bohům západozemí
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.