"Maybe" hned v adrese a španělský vydavatel? :) Neříkám, že to neklapne, ale zůstávám skeptikem. I když tipuju, že rok 2016 to bude. Jen ne první čtvrtletí.
@Tyrion Lannister No, edna... tam bych si chodila pro informace (knižní) fakt až naposled. Umí vytáhnout článek starý rok a sepsat ho jako by to byla žhavá aktualita.
@Denebola: Martin nemá nikterak složitý jazyk, takže jej lze číst celkem snadno (nevím, jak si stojí v porovnání s HP), já to řešil tak, že jsem si přečetl první knihu v ČJ, pak totéž v originále (tím se pochytí termíny) a pak už v poho dál... Bylo to v době, kdy jsem neměl po ruce slovník, takže buď se nějaké neznámé slovo opakovalo (a pak si jej člověk domyslel) a nebo se mihlo (a pak jej nemělo cenu řešit...)... :o) No, něco jsem si dohledával, ale to už to muselo vrtat v hlavě dlouho třeba litter - znal jsem jako SMETÍ, ale v knize použito ve významech VRH (zlovlčat) a NOSÍTKA...
@Jay Tak to zní celkem v pohodě :) To by mi na to snad mohl stačit i ten oxfordský slovník, co je zabudovaný v Kidlu. A vůbec, četli jste to v elektronické čtečce, někdo?
@Denebola: Slovník? Jednoduše - na mobilu mám teď nějaký jednoduchý, stačí slovnik.cz, prostě když člověk nezná větev a kopřivu, no... Jsem staromilec,... Papír. Ostatně než číst něco nad 5 stran na monitoru, tak si to radši vytisknu.
@Jaro Nevíš jestli to myslejí v češtině nebo v originále? No tomu snu o jaru se mi nehce moc věřit spíš bych to viděl na vichry zimy rozdelěné na dvě knihy aby to nebyla taková bifle
@p1e9t9r2 To bude v originále - vždy je to jazyk podľa názvu. Keď bude čeština, tak to príde pod názvom v češtine a potom neskôr aj v slovenčine (doterajšie diely už skoro všetky preložili aj do slovenčiny). Inak táto funkcia na martinus.sk funguje celkom spoľahlivo - najskôr príde mail, že sa ten a ten titul (podľa toho, čo máš nastavené ako sledované - napr. podľa autora) plánuje vydať vtedy a vtedy a doteraz to väčšinou +- jeden mesiac sedelo. Je preto zaujímavé, že prišlo takéto oznámenie o titule A Dream of Spring s dátumom december 2016. Srandu by si asi nerobili a musia mať aj oni ako kníhkupectvo nejaké zmluvy či informácie zo zákulisia, keď to už zaradia takto do plánu. Možno to niekto doplietol a bude to tak ako si písal - The Winds of Winter 1 a 2, ale tak to by bola trošku amatérska chyba, keď tam aj v podtitule napísali pri A Dream of Spring, že ide o 7. diel zo 7 ságy A song of ice and fire. No uvidíme. Najväčšia sranda by bola, keby to naozaj bola pravda. :-)
Tak ta poslední kniha nemusí mít zase k tisíci stranám, klidně by mu stačilo 200-500... A s tím jeho stylem, že z každý knihy pár kapitol přesune až do té další, by to už mohl mít hotové :)
@OslicekCZ 200-500? Trochu málo stran na dořešení celého příběhu a všech dějových linií. Spíš bych řekl, že to dopadne tak, že to Martin ještě natáhne, jak už jednou řekl že je možné. Řekl, že prostě bude psát a jak to vyjde tak to vyjde. Že když bude potřebovat 8 bude mít 8, když ne tak 7
@OslicekCZ nevíme co vytvořil a kolik toho má ságu píše několik let a je možné, že některé linky uzavřel nebo kapitoly pro ně napsal už velmi dávno a ted to komletuje, takže klidně může těch stran být 1 000. Jen stále mne náme hlavou jak to chce dokončit to snad není ani možné a kam malém rozmezí stran, pokud nezabije Briene, Králokata a pár dalších aby měl méně dějových linek nebo je nespojí dohromady do jedné. Spíš mi příjde, že se mu to moc rozchází. Má tam linku dany, tyriona, Cercei, Králokat, Briene, Sansa, Aria, Stanis, Theon a jeho sestra, Krakatice, dokonce i Davos, Bran, Sam toho je zkrátka dle mne až moc
Blbej marketingovej tah to byt nemusi... Vichry na jare a sen pred vanoci. Lidi mu za to urvou ruce tak jako tak... To je jedna vec.. Druha je takova, ze tomu neverim...
Komentáře
Neříkám, že to neklapne, ale zůstávám skeptikem. I když tipuju, že rok 2016 to bude. Jen ne první čtvrtletí.
@Tyrion Lannister No, edna... tam bych si chodila pro informace (knižní) fakt až naposled. Umí vytáhnout článek starý rok a sepsat ho jako by to byla žhavá aktualita.
Jsem staromilec,... Papír. Ostatně než číst něco nad 5 stran na monitoru, tak si to radši vytisknu.