@p1e9t9r2 Jsi velice přející člověk jak vidno, já navrhuji každého služebníka Velkého Jiného, který bude tvrdit, že GRRM umře dát plamenům. :roll::onfire::twisted:
No, pokud na Martina zítra třeba spadne prkýnko od záchoda z Mezinárodní vesmírné stanice, Vichry jsou už v dost pokročilém stavu a předpokládám, že něco o zamýšleném konci ví jeho manželka.
@p1e9t9r2: No, může... Včera jsem se dozvěděl, že o tomto víkendu při autonehodě zemřel John Forbes Nash - geniální matematik a držitel Nobelovy ceny za ekonomii, mj. známý z filmu Čistá duše.
Přející/nepřející, ale nikdo nemládne a nejsem si úplně jistá zdravým životním stylem GRRM. Vliv má samozřejmě i genetika a jistá míra štěstí, ale přepdokládat, že by na to psaní měl ještě 50 let asi nejde.
@Stannis_Baratheon Svět ledu a ohně? V angličtině vyšel 28. 10. 2014, v češtině 20. 1. 2015. K dostání byl u Talpressu i v knihkupectvích naprosto bez problémů.
Já bych neřekl že to je jedno, zrovna u týhle konkrétní postavy. Mě jsou spoilery šumák, ale mohl bys to dát do spoileru, ať nejsou čtenáři naštvaný. Hodně lidí tu seriál už nesleduje, a tohle není seriálový vlákno synku...
@p1e9t9r2: Vzhledem k argumentu je lepší spíše topic "Spoilery/rozdíly v seriálu - (spoiler všech knih a epizod seriálu)" @pavel: Není důvod dávat cokoli do spoileru u topicu, který má spoiler v názvu... :o) Každopádně ta otázka spíše patřila do teorií a spoilerů... (ne, že by to tam nebylo diskutováno a mám pocit, že Jonově smrti se většinou nevěří - Co uměl Thoros zvládne Mel levou zadní, zvláště je-li Jon tím, kým se myslí, že je... a trocha královské krve to jistí...) Seriálem bych se neřídil, DnD dokážou spatlat vše a nějaké smlouvy s herci jsou spíše indicie než důkaz...
@svoa00: Co, že to nevěděli tehdy,... oni to dost možná to nevědí ještě ani teď... a ani to nemusí korespondovat s tím, jak to dopadne v knihách,... jak říkám, spíše indicie než důkaz. Ať nechodím daleko - smrt Tallisy mě nepřesvědčila o osudu Jeyne Westerling a dítěte...
Včera jsem opětovně dočetl Hostinu a musím se přiznat že jsem si našel novou oblíbenou "vedlejšku" které jsem při prvních čteních nevěnoval tolik pozornosti - Sarella. Už jen to že jde o Oberynovu dceru zajišťuje moje sympatie a to charisma sálá i z těch dvou kapitol ve kterých se objevila (teda OBJEVIL, ale víme). Doufám že ji GRRM nekillne hned ze začátku Vichrů a pořádně si ji užijeme. Dvojka Samwell + Alleras/Sarella/Sfinga by byla boží 8-) Ale tiše ať to nezakřiknu a hned v první kapitole Sama se neutopí :-#
@Denebola asi tak rok dozadu jsem to někde četl, myslim že to mělo souvislost s nějakým conem...ruku do onhně za to nedám, ale vážně sem to slyšel a četl na nějakém důvěryhodném místě :-)
Někteří na westeros.org spekulují, že hlavní postavou prologu bude Černá ryba, který se pokusí Jeyne osvobodit. Případně velitel toho transportu (Forley Prester?). Já jen tak z legrace tipuju Edmura Tullyho, který cestou udělá nějakou statečnou pitomost a zachrání Jeyne život, ale sám přitom zemře.
@svoa00 : možná proto, že opravdu prchla s Černou rybou a právě ten útěk tam bude popisován - a taky to, kde se zrovna nacházejí a co mají dál v plánu.
@Nevada Souhlasil bych, kdybys svoji teorii zakončila pouze tím, že udělá nějakou pitomost. Nic statečného, natož pak úspěšně statečného bych rozhodně nečekal.
Komentáře
Vliv má samozřejmě i genetika a jistá míra štěstí, ale přepdokládat, že by na to psaní měl ještě 50 let asi nejde.
@pavel: Není důvod dávat cokoli do spoileru u topicu, který má spoiler v názvu... :o)
Každopádně ta otázka spíše patřila do teorií a spoilerů... (ne, že by to tam nebylo diskutováno a mám pocit, že Jonově smrti se většinou nevěří - Co uměl Thoros zvládne Mel levou zadní, zvláště je-li Jon tím, kým se myslí, že je... a trocha královské krve to jistí...)
Seriálem bych se neřídil, DnD dokážou spatlat vše a nějaké smlouvy s herci jsou spíše indicie než důkaz...
Ať nechodím daleko - smrt Tallisy mě nepřesvědčila o osudu Jeyne Westerling a dítěte...
Ale tiše ať to nezakřiknu a hned v první kapitole Sama se neutopí :-#
asi tak rok dozadu jsem to někde četl, myslim že to mělo souvislost s nějakým conem...ruku do onhně za to nedám, ale vážně sem to slyšel a četl na nějakém důvěryhodném místě :-)
Já jen tak z legrace tipuju Edmura Tullyho, který cestou udělá nějakou statečnou pitomost a zachrání Jeyne život, ale sám přitom zemře.