[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1515254565772

Komentáře

• :D lidi zrovna otázka kdo je pravý Azor Ahai mě nikdy tolik netrápila, vždyť ani nevíme co by to pomalu znamenalo..
  • Já ti to povím :) Nic :) AA slovy klasika ebyl, ení a ebude.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    stark napsal(a):

@Achileus je to úplně potvrzené?

Potvrzené není nic, ale když se Mel ptá na AA neukazuje se Stannis, ale Jon
  • misunderstanding :onfire:
  • No tak Targaryenové, pár zních má schopnost předvídat budoucnost a má se jim narodit princ zaslíbený, což ukazuje, že bude ten AA a výhodní národy, tam se říká, že z kamene přivede draky a projde ohněm nespálený, což na dany sedí
  • @p1e9t9r2
    jo jenže když jsem si tvůj příspěvěk četl a byl v půlce tak mi vycházel zas jasně Jon
    myslím že na teorii kdo je AA je moc brzo když ani nevíme co by to znamenalo ale byl by to buď Jon nebo Dany (ale asi spíš ta Dany)
    Nakonec AA bude Ramsay :-D
  • Nebo nějakej Jinej? :D :D :D
    _Já_ napsal(a):

Nebo nějakej Jinej? :D :D :D

Velkej Jinej, jen počkejte, až se Jiní budou valit za Zeď tak jejich kápo vytaasí Světlonoš a všechny je pobije

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Achileus napsal(a):

_Já_ napsal(a):

Velkej Jinej, jen počkejte, až se Jiní budou valit za Zeď tak jejich kápo vytaasí Světlonoš a všechny je pobije
    image
    Montezuma3 napsal(a):

Achileus napsal(a):

_Já_ napsal(a):

image
    Potom se rozezní Jormundův roh, Zeď se zhroutí a z trosek se vyřítí Melisandra s planoucím pohledem

• A čtenář se poblije :) Azor patří k boudě, nebo na vodítko, ne do hrdinské bajky :D
  • No jo, někdo má Azor Ahai, jiní Uruk hai. :o)
    Jinak to jméno může mít význam... Azor pozpátku je Roza.... ať si kdo chce co chce říká, v tom toa Růže (modrá) je.
    Jinak Ramsay a Velký jiní bohužel z konkurzu vypadávají, protože Jaehaerys II se myslím oženil s tou s kterou se oženil jen proto, že AA měl být z jejich přímé linie-Dany i Jon nejspíše splňují
    Otázka je, co bude výhra - Světlonoš je latinsky Lucifer. :o)
    upraveno 19. března 2015
    Jay napsal(a):

No jo, někdo má Azor Ahai, jiní Uruk hai. :o)
    Jinak to jméno může mít význam... Azor pozpátku je Roza.... ať si kdo chce co chce říká, v tom toa Růže (modrá) je.
    Jinak Ramsay a Velký jiní bohužel z konkurzu vypadávají, protože Jaehaerys II se myslím oženil s tou s kterou se oženil jen proto, že AA měl být z jejich přímé linie-Dany i Jon nejspíše splňují
    Otázka je, co bude výhra - Světlonoš je latinsky Lucifer. :o)

Strašně mi svými komentáři připomínáš jednoho kamaráda ze skauta(nic osobního) Co my víme, třeba se nějaký Targaryen kdysi zatoulal na Sever a zbouchl Boltonku

• @Achileus: Bratře... :o). (Jako pronesl bych to stylem Limonádového Joea, ale fakt je, že skaut ano... Ostatně, obrázek u jména mám z letošního tábora... Ale nepoznat mě podle nicku by bylo divné, takže myslím, že "tím" kamarádem ze skauta nejsem. :o) - ale podobná sorta klidně)
    Když ono jich nemohlo být tak moc. On to dokonce nebyl Jaehaerys II. ale jeho syn Aerys II. a Rhaela, z jejichž potomstva má AA vzejít, takže Aerys je mimo, takže by se s tou Boltonkou musel spustit buď Rhaegar, Viserys (ty jo, oni jim ve Světě přidali další 3 bratry a sestru umřetý v mladám věku???), nebo tak někdo... a u nich je problematické zvažovat (s ohledem na věk) otcovství Ramsíka, natož někoho z jeho předků... :o)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Achileus napsal(a):

stark napsal(a):

@Achileus je to úplně potvrzené?

Potvrzené není nic, ale když se Mel ptá na AA neukazuje se Stannis, ale Jon
    Nie žeby som bol z DanyAA nadšený, ale bolo to myslené tak, že na Dany ukazuje tá veštba skoro úplne. Zatiaľčo na Jona v určitých bodoch treba privrieť oči, na Dany to pasuje až podozrivo moc. V prvom rade sa "znovuzrodila" z popola v čase, keď oblohu pretnula krvácajúca hviezda. Môže ísť o chyták, ale máloktorá postava je skutočne takto blízko absolútnemu výkladu. U Jona by trebalo čarovať štýlom, ktorý tu niekto navrhol - že krvácal ten rytier so znakom hviezdy.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Achileus napsal(a):

_Já_ napsal(a):

A následne povie ,,Skutočné monštrum sú ľudia!" Tumtumtúúú a ukončí sa to krásnou morálnou pointou =D
  • Gepeto napsal(a):

Achileus napsal(a):

_Já_ napsal(a):

A následne povie ,,Skutočné monštrum sú ľudia!" Tumtumtúúú a ukončí sa to krásnou morálnou pointou =D
    :D tady má někdo životně-filosofickou krizi?
    Rádo se stalo :-D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Dalsi ukazkova kapitola z Vichru zimy, Sansa (Alayne). Je to po deseti letech jeji prvni kapitola, ktera byla vydana.

http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. dubna 2015
    @Vena hurá, už jen dalších 5 let a MArtin vydá celou knihu ukázkových kapitol :wall:

Jen to otevřu a už mi vaří krev v žilách při pohledu na další LEMON CAKES!!! :evil:
  • Hmm, tak proč čekat na knihu z těch střípků a ukázkových kapitol si to dáme dohromady sami :D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Everett_Young Co mas proti lemon cakes? :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A jej, to bude asi kvůli seriálu. Jako minulý rok s Aryou.
  • @Montezuma3 Toho bych se nebála, Harry není obsazený a určitě by na něj přišla řada.

Má někdo zájem o překlad? Neříkám teda, že to mám v úmyslu překládat celé, ale mohla bych s tím pomoct.

Jinak - Sansa to s Harrym hraje dobře, i když si nemyslím, že to s ním "dopadne".
  • Ach jo, tohle je děs.... Člověka ta kapitola vždycky tak navnadí, a pak mu dojde že si ještě rok dva počká než to vyjde..... :wall:
  • Vid už si říkám aby to bylo, ale čím dál tím mne jímá větší hrůza, že autor během psaní umře a konce se už bohužel nedočkám a stále je to zamotanějsí a zajímavější klidny bych četl i 10 knih :D
  • Nenene, hlavně ať to už nenatahuje.... Ať dopíše poslední dvě knihy a dobře to zakončí... Pak ať klidně píše další věci ze světa ledu a ohně, ale ať se sága neprotahuje.....
  • Ono taky v budoucnu Martinovi nic nebrání, když mu snad bude zdraví sloužit, napsat povídky nebo knihu z doby po skončení ságy, místo vracení se do minulosti.
  • @svoa00 Tedy pokud bude ještě o čem psát po konci ságy...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.