[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já osobně tipuji WikiLeaks.
@Tarin ;)
Každopádne z príchodu tej novej série GoT je mi mdlo a keď som videl obrázok z natáčania, kde je Daenerys spolu s Tyrionm tak sa mi zahmlelo pred očami...
Ak som moc OT, tak sa ospravedlnujem :)
1) Nekoukat na seriál... alespoň dokud nevyjde kniha :o)
2) Smířit se s tím vyspoilováním příběhu...
3) (můj případ) v klidu koukat na seriál a počkat si na knihu, abych se dozvěděl, jak to bude doopravdy :o). No ne, v seriálu už skapalo tolik postav, které v knize žijí, objevilo se tolik, které v knize nejsou, chybí jich tolik, že skalní knižňáci protáčí oči... kdo říká, že že se příběh seriálu bude ubírat stejnou cestou co kniha? A kdo říká, že skončí stejně? Myslím, že Martin je celkem obchodně zdatný (nebo má takového manažera), takže nelze vyloučit něco jako´... "jak to skončí v knize vám neřeknu, ale načrtnu alternativní konec..." (Vidět nejprv LoTR film, tak Sarumanův osud, Toma Bombadila a podobné věci, které do sebe zapadnou taky neznáš).
... ale to bychom zabředli i do diskuze Renly x Tyrell a podobně.
Já nevím, mojí oblíbenou mužskou postavou je asi seriálový "sobec, násilník, únosce a vrah"/"ideál vší dokonalosti druhý v žebříčku Top 10 Westerosu těsně za Aegonem Dobyvatelem" (podle toho, kdo o něm mluví)... Takový ten na kterého si průměrný divák ani nevzpomene - že byl, natož jméno..., ale při rodinných vztazích Otec - Magor, Bratr - Magor, Sestra - nebezpečný magor s mesiášským komplexem bez trochy životních zkušeností (v těch si s knihou sednou) si o něm nic pěkného jistě nemyslí...
"A hlavně jeho existence nemá významnější historický přesah, krom toho, že natáhl brka a tím se Bobby dostal na trůn" (ŽÁDNÝ přesah, Jone!!!) :o)
Navíc jsem přesvědčená, že se D+D budou dál mstít "fundamentalistickým" fanouškům knih a budou jim prozrazovat nebo aspoň naznačovat odpovědi na různé teorie (viz R+L).
"Největší vojevůdce" - ano, má tady oporu ve fanaticky oddaných vojácích, ano má opru ve fanaticky oddaném khallasaru a tisících vděčných otroků... Taktika, strategie, logistika - znalosti 0. Ano, něco nechává na svých rádcích,... ale zrovna zásobování by ji v reálu rozložilo vojsko už dávno.
"Největší vládkyně všehomíra" - Fajn, rozhodnout se vládnout městu před kontinentem je fajn krok,... ale podle všeho mohla začít tím, že by se naučila hospodařit s penězi v jakémkoli měřítku (v tomhle proti ní mám zkušenosti určitě :o)) - popravdě, celou dobu se o ni někdo staral a vše za ní platil... jediné její rozhodování do začátko Hry bylo, jaké si na sebe ten den vzít šaty (a často měla i tohle bez alternativy) - když to srovnáš s Eggem, tak nemá žádné zkušenosti. (No nic, tady jí to Martin alespoň dával sežrat, ale stejně si myslím, že "málo", že ten konec by byl mnohem rychlejší)
A vůbec btw, není to britský seriál?
Já nevím, mojí oblíbenou mužskou postavou je asi seriálový "sobec, násilník, únosce a vrah"/"ideál vší dokonalosti druhý v žebříčku Top 10 Westerosu těsně za Aegonem Dobyvatelem" (podle toho, kdo o něm mluví)... Takový ten na kterého si průměrný divák ani nevzpomene - že byl, natož jméno..., ale při rodinných vztazích Otec - Magor, Bratr - Magor, Sestra - nebezpečný magor s mesiášským komplexem bez trochy životních zkušeností (v těch si s knihou sednou) si o něm nic pěkného jistě nemyslí...
"A hlavně jeho existence nemá významnější historický přesah, krom toho, že natáhl brka a tím se Bobby dostal na trůn" (ŽÁDNÝ přesah, Jone!!!) :o)
R+L jsem myslela tohle: http://winteriscoming.net/2015/01/16/rlj-theory-may-teased-game-thrones-show-runners/, a není to jediný případ.
(Čímž ti nevyvracím tvůj názor, jen vysvětluju ten svůj, kvůli kterému se odmítám dál na seriál dívat.)
Seriál je americký, i když v něm hrají převážně britští herci.