@Denebola ..uci sa hrat hru a myslim (aj napriek tazkym zaciatkom) ze ju hraje dobre .. Zaver: po piatej knihe je stale nazive. Myslim si, ze pri spisovatelovi akym je GRRM je to uspech.
Dúfam, že nie som jediný, ktorý je znechutený z toho že Benioff a Weiss mi vyspoilujú knihy (a argument "tak to nepozeraj" je mimo, aj tak by som sa to nejakou cestou, či už na nete alebo od niekoho, dozvedel) a Winds of Winter stále v nedohľadne... Každopádne z príchodu tej novej série GoT je mi mdlo a keď som videl obrázok z natáčania, kde je Daenerys spolu s Tyrionm tak sa mi zahmlelo pred očami... Ak som moc OT, tak sa ospravedlnujem :)
@SirPercival: Nejsi jediný,... nicméně máš několik možností 1) Nekoukat na seriál... alespoň dokud nevyjde kniha :o) 2) Smířit se s tím vyspoilováním příběhu... 3) (můj případ) v klidu koukat na seriál a počkat si na knihu, abych se dozvěděl, jak to bude doopravdy :o). No ne, v seriálu už skapalo tolik postav, které v knize žijí, objevilo se tolik, které v knize nejsou, chybí jich tolik, že skalní knižňáci protáčí oči... kdo říká, že že se příběh seriálu bude ubírat stejnou cestou co kniha? A kdo říká, že skončí stejně? Myslím, že Martin je celkem obchodně zdatný (nebo má takového manažera), takže nelze vyloučit něco jako´... "jak to skončí v knize vám neřeknu, ale načrtnu alternativní konec..." (Vidět nejprv LoTR film, tak Sarumanův osud, Toma Bombadila a podobné věci, které do sebe zapadnou taky neznáš).
@Jay asi tak ... jedině první serie byla věrná předloze, navíc i ty postavy které žijí, mají oproti knize často i rozdílné povahy a charakterové rysy. Doted nikdo z okolí nechape jak muže bejt moje nejoblibenější postava fanatik s postiženou dcerou, kterej neustale někoho nechává upalovat a neustale chce šoustat s rudou kněžkou :-)
... tak fanatik to je, dcera "postižená" (já bych volil spíše slovo znetvořená) taky je a souhlasím, že vztah s Mel si vyložili po svém (ale nutno říct, že si jej talk vykládá i spousta čtenářů a při autorově "zvrácenosti" to dost možná byl i jeho záměr) ... ale to bychom zabředli i do diskuze Renly x Tyrell a podobně. Já nevím, mojí oblíbenou mužskou postavou je asi seriálový "sobec, násilník, únosce a vrah"/"ideál vší dokonalosti druhý v žebříčku Top 10 Westerosu těsně za Aegonem Dobyvatelem" (podle toho, kdo o něm mluví)... Takový ten na kterého si průměrný divák ani nevzpomene - že byl, natož jméno..., ale při rodinných vztazích Otec - Magor, Bratr - Magor, Sestra - nebezpečný magor s mesiášským komplexem bez trochy životních zkušeností (v těch si s knihou sednou) si o něm nic pěkného jistě nemyslí... "A hlavně jeho existence nemá významnější historický přesah, krom toho, že natáhl brka a tím se Bobby dostal na trůn" (ŽÁDNÝ přesah, Jone!!!) :o)
Nic si z toho nedělejte, moje oblíbená postava je psychicky narušená malá asasínka, která v seriálu nejspíš někoho znásilní, popřípadě bude lesba/bisexuálka.
@Chmur: Jen nesprávně použitá slova... Myslel jsem zkušenosti v tom směru, do kterého se vždy vehementně žene... "Největší vojevůdce" - ano, má tady oporu ve fanaticky oddaných vojácích, ano má opru ve fanaticky oddaném khallasaru a tisících vděčných otroků... Taktika, strategie, logistika - znalosti 0. Ano, něco nechává na svých rádcích,... ale zrovna zásobování by ji v reálu rozložilo vojsko už dávno. "Největší vládkyně všehomíra" - Fajn, rozhodnout se vládnout městu před kontinentem je fajn krok,... ale podle všeho mohla začít tím, že by se naučila hospodařit s penězi v jakémkoli měřítku (v tomhle proti ní mám zkušenosti určitě :o)) - popravdě, celou dobu se o ni někdo staral a vše za ní platil... jediné její rozhodování do začátko Hry bylo, jaké si na sebe ten den vzít šaty (a často měla i tohle bez alternativy) - když to srovnáš s Eggem, tak nemá žádné zkušenosti. (No nic, tady jí to Martin alespoň dával sežrat, ale stejně si myslím, že "málo", že ten konec by byl mnohem rychlejší)
@Nevada Obávám se, že většina diváků (nezapojujících se do internetových diskuzí a neznajících předlohu) už dávno zapomněla jak se ten chlápek se kterym ten mrtvej král válčil jmenoval, natož že existoval... S Lyannou to bude podobné
@Everett_Young Tohle je třeba něco, co fakt nechápu. To je pro televizního diváka tak těžké si to zapamatovat? By maximálně stačilo pár úvodních poznámek a už se chytám, nebo ne? Nebo je to fakt tím americkým publikem? A vůbec btw, není to britský seriál?
@Denebola Tak si ještě jednou sjeď první (a klidně i další série) a sám poznáš kolik prostoru je tam věnováno Robertově rebélii (nehledě na to, že seriálový Robert je vykreslený jako neuvěřitelný blb a celkem nikoho nezajímal). Ano, jakýsi Rhaegar je tam zmíněný, pak je tam nějaká sestra toho Seasna Beana, ale že by měli něco společného s Jonem, nebo byl dokonce naznačen jakýsi porod ze strany Lyanny nebo to, že by ji Rhaegar miloval (nebo ona jeho)? Na to nám tvůrci jaksi zapomněli. Náznaků je tam fakt málo a člověk který neví že jim má věnovat pozornost jim pozornost věnovat nebude.
@Denebola Není těžké si to zapamatovat pro diváka, který se seriálem nadchne, sjede celou sérii naráz a před každou novou si dá opáčko. Ale pokud jde o diváka, který na to kouká v telce, když to zrovna běží, případně, když to opakují... Proč by si měl pamatovat existenci postavy, která nejenže není obsazená, ale ani se nezdá být pro současné dění důležitá?
Komentáře
Já osobně tipuji WikiLeaks.
@Tarin ;)
Každopádne z príchodu tej novej série GoT je mi mdlo a keď som videl obrázok z natáčania, kde je Daenerys spolu s Tyrionm tak sa mi zahmlelo pred očami...
Ak som moc OT, tak sa ospravedlnujem :)
1) Nekoukat na seriál... alespoň dokud nevyjde kniha :o)
2) Smířit se s tím vyspoilováním příběhu...
3) (můj případ) v klidu koukat na seriál a počkat si na knihu, abych se dozvěděl, jak to bude doopravdy :o). No ne, v seriálu už skapalo tolik postav, které v knize žijí, objevilo se tolik, které v knize nejsou, chybí jich tolik, že skalní knižňáci protáčí oči... kdo říká, že že se příběh seriálu bude ubírat stejnou cestou co kniha? A kdo říká, že skončí stejně? Myslím, že Martin je celkem obchodně zdatný (nebo má takového manažera), takže nelze vyloučit něco jako´... "jak to skončí v knize vám neřeknu, ale načrtnu alternativní konec..." (Vidět nejprv LoTR film, tak Sarumanův osud, Toma Bombadila a podobné věci, které do sebe zapadnou taky neznáš).
... ale to bychom zabředli i do diskuze Renly x Tyrell a podobně.
Já nevím, mojí oblíbenou mužskou postavou je asi seriálový "sobec, násilník, únosce a vrah"/"ideál vší dokonalosti druhý v žebříčku Top 10 Westerosu těsně za Aegonem Dobyvatelem" (podle toho, kdo o něm mluví)... Takový ten na kterého si průměrný divák ani nevzpomene - že byl, natož jméno..., ale při rodinných vztazích Otec - Magor, Bratr - Magor, Sestra - nebezpečný magor s mesiášským komplexem bez trochy životních zkušeností (v těch si s knihou sednou) si o něm nic pěkného jistě nemyslí...
"A hlavně jeho existence nemá významnější historický přesah, krom toho, že natáhl brka a tím se Bobby dostal na trůn" (ŽÁDNÝ přesah, Jone!!!) :o)
"Největší vojevůdce" - ano, má tady oporu ve fanaticky oddaných vojácích, ano má opru ve fanaticky oddaném khallasaru a tisících vděčných otroků... Taktika, strategie, logistika - znalosti 0. Ano, něco nechává na svých rádcích,... ale zrovna zásobování by ji v reálu rozložilo vojsko už dávno.
"Největší vládkyně všehomíra" - Fajn, rozhodnout se vládnout městu před kontinentem je fajn krok,... ale podle všeho mohla začít tím, že by se naučila hospodařit s penězi v jakémkoli měřítku (v tomhle proti ní mám zkušenosti určitě :o)) - popravdě, celou dobu se o ni někdo staral a vše za ní platil... jediné její rozhodování do začátko Hry bylo, jaké si na sebe ten den vzít šaty (a často měla i tohle bez alternativy) - když to srovnáš s Eggem, tak nemá žádné zkušenosti. (No nic, tady jí to Martin alespoň dával sežrat, ale stejně si myslím, že "málo", že ten konec by byl mnohem rychlejší)
A vůbec btw, není to britský seriál?