[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1555658606172

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak to mu křivdíš.
  • @Nevada Nekřivdím. Pokud se o něco hrdinského pokusí, skončí to tak, jak u Martina končí hrdinské činy obvykle - totálním nezdarem a nejlépe ještě k tomu nějakou perličkou, kdy čtenář bude moci předvést pěkný facepalm, jak se to celé zase posralo.
  • @p1e9t9r2: To je tak,... taky ukázala jen jednu dceru a v Řekotočí mají být dvě... Ostatně, to, že ji prezentuje jako Jeyne neznamená, že to Jeyne je, pořád je možné, že prchla s Rybou...
    @Nevada: Zajímavé, o prologu slyším poprvé...
    @Everett_Young: Murphyho zákon Martinova světa: Může-li se hrdinská akce podělat, podělá se tím nejhorším možným způsobem a její strůjce z toho vyjde jako největší šašek (a bez hlavy)...
  • Jay napsal(a):

@p1e9t9r2: To je tak,... taky ukázala jen jednu dceru a v Řekotočí mají být dvě... Ostatně, to, že ji prezentuje jako Jeyne neznamená, že to Jeyne je, pořád je možné, že prchla s Rybou...
    @Nevada: Zajímavé, o prologu slyším poprvé...
    @Everett_Young: Murphyho zákon Martinova světa: Může-li se hrdinská akce podělat, podělá se tím nejhorším možným způsobem a její strůjce z toho vyjde jako největší šašek (a bez hlavy)...

Vím, ale nebyla ta druhá dcera ještě malé dítě? Inak co víme jak Jeyne dávala matka mít nějaký lektvar, který měl podporovat otěhotnění (ve skotučnosti dělal pravý opak) a byli by sami proti sobě, když jim tywin přislíbil výhodné sňatky pro dcery pry syny dobré nevěsty a ještě rozsáhlé pozemky
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Everett_Young Nech Tullyho na pokoji
  • @Achileus dobře, dobře, nechám ho odpočívat v pokoji. Ale tohle se netýká jen jeho. Když se u Martina pokusí nějaká postava o něco hrdinského, tak to prostě nevyjde.
  • Stay Quentyn :D
    Jay napsal(a):

To je tak,... taky ukázala jen jednu dceru a v Řekotočí mají být dvě... Ostatně, to, že ji prezentuje jako Jeyne neznamená, že to Jeyne je, pořád je možné, že prchla s Rybou...

Zajímavé, o prologu slyším poprvé...

Taky v Řekotočí Jaimemu neukázala nejmladšího syna. Ten taky prchá s Černou rybou? Jakože když prcháme, tak spořádaně a organizovaně? :)

Poté, co D+D vykuchali Talisu, tak se Martin nechal slyšet, že Jeyne se v knize ještě objeví. A loni na Comiconu upřesnil, že se objeví v prologu Vichrů. Pro nějaký magazín (nebo web) pak ještě zdůraznil, že přece neřekl, že bude hlavní postavou toho prologu.
  • upraveno 1. června 2015
    Hele, napadlo vás už, že Martinovi to psaní trvá i z toho důvodu, že neví, jak dál? Přestože všude tvrdí, jak už má konec vymyšlený, tak mu nějak nevěřím.
  • @Mellien samotný závěr mít vymyšlený může, ale cestu k němu asi jen ve velmi hrubých obrysech nebo možná u některých postav skoro vůbec.
  • Lidi co víme třeba už to má napsané a jen z toho těží prachy :D nebo to jen piluje a upravuje
  • Já bych si spíš tipnul, že netuší, co psát a nechce se mu to vymýšlet, když nemusí.
  • No taky si vemte jak to dlouho píše celou serii a u toho píše jiné knihy a ještě objíždí různé akce to pak nemá moc času psát, kdy se na měsíc někam zavřel a jenom se věnoval knize
  • @Mellien jakože závěr knih prostě okopíruje od seriálu? :D :D @Everett_Young tvrdil, že určitě Martin vytrollí scénáristy, tím že utvoří úplně jinej závěr než ten co jim "prozradil". Jestli máš pravdu ty, tak vytrollí všechny fanoušky včetně vedení HBO, který mu platí za to, že za něj jejich scénáristi dotvoří knihu :D :D :D (ne že bych byl nějak krutej a zlej, ale strašně se mi tahle varianta líbí :D )
  • @sfik Však byl článek, že postava, kterou v seriálu zabili bude mít v knize důležitou roli, takže prakticky se to už stávají dva paralelní příběhy
  • Mellien napsal(a):

Já bych si spíš tipnul, že netuší, co psát a nechce se mu to vymýšlet, když nemusí.

ale no tak :roll: tohle už nezní jako pesimismu, ale spíš jako zapšklost.
    Mellien napsal(a):

Hele, napadlo vás už, že Martinovi to psaní trvá i z toho důvodu, že neví, jak dál? Přestože všude tvrdí, jak už má konec vymyšlený, tak mu nějak nevěřím.

Já si osobně myslím, že "jen" neví, jak se z aktuálního děje ságy dostat právě k tomu dávno vymyšlenému konci. Protože se mu příběhy rozutekly a příliš nabobtnaly.
  • @Nevada Tak třeba to zase o jednu knihu natáhne původně to přec měla být trilogie. Mi taky příjde nemožné to ve dvou knihách ukončit, když tam toho je fakt tolik jedině, že by polovinu postav co mají vlastní kapitoly pozabíjel
  • Ne, nemam duvod byt zapšklý, ani vidět veci pesimisticky (ostatně se mi tento vernobili pojem nelíbí), jen je to můj názor. Prostě At ho zaměstnává cokoli, jakkoli, spisovatel, co chce a vi jak, tak knihu do 5 let dokončí. To ze dela jine vdci není odůvodnění, ale výmluva. Ja mu to samozřejmě nijak neberu, .a plne právo delat cokoli, na cem mu momentálně zalezi. Jen si říkám, ze bud uvízl na mrtvém bode, nebo se mu nechce a rozbíhá jine projekty. At je to, jak je to, rad bych se pletl a knihu si brzy přečetl :)
  • @Mellien však bouří mečů a střetu králů je jen rok mezera, tam to šlo napsat rychle :D a pak se nějak začal zasekávat
  • Tak ve dvou knihách to utnout. Je jasný, že těch dějových linek je tam moc a že mu to opravdu nabobtnalo, ale jde o to, že to oč jde - hrozba Jiných, se tam až moc neobjevuje (na jih od zdi vlastně nikdo nevěří ani je to nezajímá). V případě že ve vichrech zkrátka z ničeho nic přijde zima, tak na dořešení těch problémů nebudou mít postavy čas a půjde jim jen o přežití a vyhrání "té" války.

Ale na to nemusí být člověk zapšklý, aby poznal, že se Martin zasekl.
    @p1e9t9r2 No právě, tehdy to asi potřeboval, nebo ho to bavilo :D Ale bylo by sakra fajn přečíst si pokračování, než vyjdu školu :D
  • sfik napsal(a):

Ale na to nemusí být člověk zapšklý, aby poznal, že se Martin zasekl.

No, moje řeč ;)
  • @Mellien Nechci být označen za cynika, ale třeba se dočkáme ještě 2. 3. 4. 5. 6. 7. dílu západozemské kuchařky... :D
  • nebo dalších příběhu egga a dunka :D
  • To je dalsi moznost. Aneb dalsich 1000 strach, jejichž výsledkem bude jeste větší motalice :D
    @p1e9t9r2 Za Egga a Dunka bych byl vděčný, ale ani sám u sebe nemám rád, rozpracovaných 30 věcí najednou.. Tak by to chtělo porovnat si priority. A ne že se dočtu, že GRRM připravuje pro HBO další seriál.. :/
    Nechci aby to vyznělo tak, že kritizuju člověka, který mě zabavil čtením tolika stránek, ale když někdo rozepíše takovejhle opus, přijímá tím spoustu odpovědnosti.
  • Tak Martinovi sice dějové linie nabobtnaly, ale nezpochybňovala bych jeho schopnost dokončit je na ploše řekněme třech tisíc stran. U některých je spojí díky setkání postav do jedné.
  • @svoa00 nápodobně, taky myslím, že to nějak zvládne, jen má teď před sebou možná o dost komplikovanější motanec než slavný Meerenský uzel, tak to holt trvá.
    @sfik říct, že to nedokončí, když už vlastně ani nemusí a že se zasekl je trochu rozdíl ne?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.