Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
1356711

Komentáře

• @panama46 To je otázka, či uhořelého můžou znovu oživit. Zapálený šíp ho samozřejmě nespálí celého a tak tam to tělo fyzicky zůstane. Pak už se ale dostáváme k samotné podstatě toho, co ty mrtvé vlastně oživuje. Je to nějaké kouzlo Bílých Chodců, to je jasné, to nám ukázali. A já mám z knihy zafixované, že oheň je to, co toto kouzlo anuluje. Že v momentě, kdy začnou hořet, tak už nejsou schopni bojovat a to nemusí uhořet zdaleka celí. Kdyby toto byla pravda, tak bych předpokládal, že se Divocí naučí tuto techniku používat. Protože sice ještě nikdy nečelili takovémuto plošnému útoku, ale v malém už Jiné viděl každý Divoký a tak jsou na ně připraveni. Ikdyž samozřejmě, v momentě kdy přijde ten hlavní útok, tak to neprobíhá dokonale, ale to už je jiná věc. Takže z mého pohledu tu byla desetiminutová bitva, kdy zabíjeli nezabitelné, což mě trochu zklamalo.
  • @sfik Tak on nemá moc co ztratit, že? Umírá a jediným smyslem jeho života je Ona. A když ho odmítá, tak co jiného dělat. Tady to bude Death or glory a nemá co ztratit... Otázkou je, jak to bude v knize - či ho Dany nakonec vezme k sobě či jakou jinou roli tam bude mít.
  • Nooo taky nezapomínejme, že na začatku (tušim 3. serie) v "bitvě" na pěsti, se také neobtěžovali oživlou mrtvolu rozsekat, a prostě k ní přiložili pochoden. A zombík, kterej napadl Sama, byl hned odepsanej
  • Proste sa armáda White Walkers rekrutovala, prišli o jedného chodca a nabrali ďalšie tisícky nemŕtvych. Epic victory :D
  • @Nemesis Taky jde o to, jak by ten oheň prakticky použili, chápu, že proti jednomu to jde, ale proti tlupě, která je navíc ozbrojená meči, je možná lepší se snažit přežít než se snažit je zabít. Vemeš si hořící dřevo a proti tobě mrtvola s mečem. Navíc takovou grupu těžko mohli porazit, spíš se snažili jen získat čas, aby lidi odpluli.
  • upraveno 2. června 2015
    Ona otázka zostáva, či na konci dielu povstali všetci mŕtvi, alebo len "čerstvo" mŕtvi. Oheň síce nepochopiteľne nepoužili (minimálne z lukov keď preliezali palisádu mohli a mali používať zapálené šípy), ale niektorí kostlivci museli "umreť" aj bez ohňa len proste posekaní od mečov a sekier a podobne. A podla mňa práve takto "znovu zabití mŕtvi" :D už nevstanú. Alebo aspoň niektorí z nich - Wun Wun ich tam trhal na kusy a tých pár čo prišlapol, tak z nich zostali len rozdrvené kosti, z takých ani nemá čo znova povstať :D

@Gepeto - dík za tú informáciu s tým Night´s Kingom, to som fakt nezachytil. To ma popravde dosť sklamalo. Špekulácie, že sa z neho walker stal sú síce zaujímavé, ale žeby mal byť ako ich vodca? To je bullshit podľa mňa. On bol to 13. Lord Commander, takže Zeď proti walkerom už dávno stála, už bolo dávno po dlhej noci a nejak sa mi nezdá, žeby sa cez tú svoju manželku stal vodca walkerov, počkal par tisíc rokov a teraz sa vypravil na quest proti celému Westerosu :D . Na druhú stranu o walkeroch toho vieme strašne málo, môžu to byť pôvodne fakt len nejak pretvorení ľudia (viz Krasterovi synovia) a pôvodný Azor keď zabil vtedajšieho vodcu, tak možno to vlastne neni až také nereálne ... ale ok, to som už silne odbočil od dnešného dielu, takže s tým končím a keď ma k tomu niečo "preborné" napadne, tak sa môžeme porozprávať v topicu na tom určenom.
  • Bojím, že tvůrci seriálu budou chtít ušetřit a tak Ramsy se těmi dvaceti muži zabije Stanise. Tím se ušetří rozpočet seriálů, protože se nebude muset platit nákladná bitva o Zimohrad.
    Doufám, že se pletu, protože jako fanoušek Starků si rozhodně nepřeji vítězství Boltonů.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 2. června 2015
  • @Stannis_Baratheon To mi přijde taky jako epic fail, že nevyužijou přístavu Východní hlídky. Stannisovi lodě tam doteď parkujou, ale Jona vysadí na pořád nepřátelském území na špatné straně zdi.
    Ale třeba jim trochu křivdíme a na zdi už se rozehrála vzpoura a u Východní hlídky jim odmítli uvolnit cestu a nějak je tam vyblokovali a museli se vylodit na sever od zdi. Nebo udělaj děsnou bouřku, lodě se poškodí a Jon bude muset evakuovat. Hlavně ať si něco vymyslí a nenechávají to vyšumět.
  • Jo, tohle mě taky napadlo. Jak to, že jdou ke Zdi od severu, když mohou dojet až do Východní hlídky odkud odjeli? Tomu se říká fail =D
  • @sfik nevíme co příjde logické scénaristům, ačkolik jak chtějí jít pěšky s dětmi a starce takovou štreku a za zády mají bílé chodce s armádou nemrtvých, to spíš vypadá, že chtějí rozšířit jejich řady než někoho zachraňovat :D
  • Snad to vysvětlí nějakou bouří na moři ... nebo že westeroský teleportační systém nemá takhle na severu moc poboček :wall:
  • Jo a za nesmysl jsem to nepovažoval, jen jsem teda nečekal, že je nějaká voda zastaví, a když jsi už zmiňoval napodobování zombí filmů, tak mě ten nástup nemrtvých připomněl zase scénu z filmu Válka světů s Tomem Cruisem u toho trajektu. Kdo ten film neviděl, tak vřele doporučuji, docela masakr!

:king:
  • @undefined hádej...
  • Pokud vím, tak v knížce jsou zmiňovány „mrtvé věci ve vodě”, takže někteří nemrtví asi nemají s vodou problém.
  • @JoffreyWater Možná jim vadí slaná voda na pleť.
  • @sfik Já si to vysvětluju tak, že to jsou prostě nějaká nemrtvá vodní zvířata (v knížkách bylo zmíněno, že v nemrtvé armádě jsou taky zvířata).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.