Vy všichni, co tu radíte, jak by ste to tam vypálili do základů (čti stříleli ohnivé šípy na útočící zombie), tak zkoušeli jste už něco zapálit v - xxx stupních? Jde to dost blbě, když to není polité hořlavinou :D Tu palisádu by nezapálil ani Wunwun. Ani sám Azor Ahai. V té chvíli, samo sebou. Navíc ani tak by jim ty šípy moc nepomohly, páč mrtvé maso plné omrzlin a holou/ohlodanou kost také nenajdete v příručce o rozdělávání ohně pro nadšené zálesáky.
Ať tak, či tak... ty řeči o nepoužívání ohně jsou trochu úsměvné, ale neberte to zle :D
@undefined Já si to myslím taky, představil jsem si použití zápalných šípů, že mohli mít nadělánou zásobu dopředu, ale ono jestli je -20 tak asi i ta smola se dostává z těch stromů docela špatně. Zase to trochu začíná smrdět hnidopišstvím.. Taky mě neberte zle :P
Jinak si myslím, že je celkem jedno, jestli nemrtví umí plavat nebo ne. V seriálu šlo prostě hlavně o to, udělat nějaký dramatický závěr dílu, jak hlavní nekromant oživuje mrtvoly a hlavní hrdinové to zpovzdálí vyděšeně sledujou. Pochybuju, že se tam tímhle vůbec někdo zabýval. A pokud jde o knížky, tak Martin nad tím asi taky moc nepřemýšlel, že jestliže zombíci umí plavat, proč to na jih nepřeplavou. Podle mě nepočítal s tím, že ty knížky bude psát tak dlouho a myslel si, že to ani nikdo nezaregistruje. Nebo jak už tu někdo zmínil, kouzelná ochrana zdi jim to nedovolí. Nebo prostě plavat neumí. Vždyť ono je to vlastně celkem jedno, v každém příběhu se najde nějaký ten fail.
Já si myslím, že ve vodě by se nemrtví už úplně rozdrolili nebo by je něco snědlo :) Někde jsem četla, že dřív se Chodci dostali do Essosu, když zamrzla severní část moře a oni přešli po ledu. Akorát to asi nemůžou udělat sami, musí počkat, až bude třeskutá zima a zmrzne ta voda sama.
Jinak v té vodě to podle mě taky byla nějaká zvířata, ale ochrana Zdi je určitě i ve vodě. Přinejmenším víc na jih by nic mrtvého nedoplavalo, protože tam (zatím) nesahá moc Jiných a rozpadlo by se to.
Teď trochu odbočím, ale jako mnohem větší fail mi přijde jedna záležitost ohledně Ohaře, kdy ho ve 3. sérii oberou psanci o peníze, načež se Arya a všichni ve 4. sérii strašně diví, proč Ohař nemá peníze :D Divím se, že se nikdo nepozastavil nad tímhle.
Když už někdo řeší, proč to mrtvi nepreplavou, tak at zacne řešit, proč jsou tam draci, proč má melisandra tajemnou moc, proč, proč, proč. To není vedecky porad, ale fantasy. Tohle je úžasná ceska vlastnost, na všem najit neco blbeho, rýpnout si a vše dobre brat jako samozřejmost... Berte to s rezervou.
@Mellien V mrazu jsem, pravda, nic zapalovat nezkoušela. Nicméně svůj komenář jsem nemyslela přímo tak, že se měli snažit palisádu zapálit, ale že by bylo hloupé nepoužít oheň jen proto, aby při střelbě po nemrtvých eventuálně nechytla. Prostě mi přišlo divné, že se nebránili prostředkem, o kterém vědí, že je účinný. Když na tebe zaútočí tygr, taky se ho nebudeš snažit sejmout kapesníkem.
Nějak to taky bylo zmíněno v knížce, že na nemrtvé zabírá oheň, Jiní se ohně bojí a zabírá na ně dračí sklo a dračí ocel. Sam o tom čte v knížce Jonovi ve 4. nebo 5. knížce.
Opravdu bych tady neřešila, proč někdo může nebo nemůže plavat - to už hnidopišství opravdu je. Říkejme si, že je to možná kouzlo zdi, které sahá kamsi daleko, nebo možná jen fyzikální zákony - kostíci by se určitě nenadnášeli, když nemají klasické lidské tělo a tak by museli leda šlapat po dně... Díl to byl pěkný, tak proč si ho kazit :)
Co se týče Východní hlídky, zbytečně moc přemýšlíte, pochopte, že je to televizní seriál. Když bude bitva o Zeď tak bude po celé zdi stovky kilometrů, ale v seriálu to bude vždy a jen v Castle Black. Což je logický. Proto taky všechny scény spojený se Zdí jsou tam, je to proboha jen televizní seriál.
@Monte Karstark Mně napadla akorát Harma psí hlava, ale to byla trochu jiná nátura. :-D S Val jsem si tuhle paní teda vůbec nespojila, tu tam ostatně ani nečekám - všecko, čím byla v knize, vynechali nebo předali Tormundovi.
@Xaron Dík, někdy se musím i já sám pochválit, jak jsem vtipný :D
Jinač Jorah podle mě chce umřít před jejíma očima. Když odejde nadobro z Meereenu tak někde zařve/zešílí po cestě. Takhle může udělat gesto, že jí jako opravdu miluje a že ona je husa že si ho neváží a že až si kvůli němu bude moci vyplakat oči, bude už pozdě. Takže Jorah buď umře a nebo to nestihne protože zasáhne něco jinčího (stejně všichni ví co :) )
@AviaRa Jako já pořád doufám že jednou zlikvidovanej zombík už nejde probudit podruhé. To by byl velký podfuk a to by měli teprve problém. Ne že by armáda nemrtvých a ledové zlo problém nebyl teda.. :)
@Monte Karstark Já doufal že přežije tahle náčelnice nebo ten Thenn, celkem se mi líbilo jak pak šel do toho s Jonem, ale už tam jak spolu vyrazili bylo jasný, že je jenom norma na maso :D
Bože lidi ti nemrtví jsou vázani na bílé chodce a bez nich ani ránu a bílí chodci, jsou vázání na chlad, takže překonat zed se asi budou snažit až tam bude fakt zima :D Jo a k těm nemrtvím proč nešli do vody nevíme jak funguje magie jiných navíc kdyby chtěli po vodě se dostat na jiný kontinent tak jsou tam mořské proudy bouře a dravci a moc armády by do bravosu asi nedoplavalo :D Spíš tam čekají až zamrzne moře aby mohli přes něj projít a to pak bdou všichni víme kde :D
Komentáře
Ať tak, či tak... ty řeči o nepoužívání ohně jsou trochu úsměvné, ale neberte to zle :D
Jinak v té vodě to podle mě taky byla nějaká zvířata, ale ochrana Zdi je určitě i ve vodě. Přinejmenším víc na jih by nic mrtvého nedoplavalo, protože tam (zatím) nesahá moc Jiných a rozpadlo by se to.
Prostě mi přišlo divné, že se nebránili prostředkem, o kterém vědí, že je účinný. Když na tebe zaútočí tygr, taky se ho nebudeš snažit sejmout kapesníkem.
S Val jsem si tuhle paní teda vůbec nespojila, tu tam ostatně ani nečekám - všecko, čím byla v knize, vynechali nebo předali Tormundovi.
Jinač Jorah podle mě chce umřít před jejíma očima. Když odejde nadobro z Meereenu tak někde zařve/zešílí po cestě. Takhle může udělat gesto, že jí jako opravdu miluje a že ona je husa že si ho neváží a že až si kvůli němu bude moci vyplakat oči, bude už pozdě. Takže Jorah buď umře a nebo to nestihne protože zasáhne něco jinčího (stejně všichni ví co :) )
@AviaRa Jako já pořád doufám že jednou zlikvidovanej zombík už nejde probudit podruhé. To by byl velký podfuk a to by měli teprve problém. Ne že by armáda nemrtvých a ledové zlo problém nebyl teda.. :)