Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
15681011

Komentáře

• Tak jak koukám, Martin se všem nezavděčí ať už zvolí konec jakýkoliv :-D
    Super je, že příběh se ubírá tolika směry, že si z toho každý může odnést to své. Pro někoho jsou to draci, souboj s Jinými, jiní tohle berou jen okrajově a podstatný je pro ně souboj intrikánů o trůn. Já jsem zastánce druhé varianty, takže nadpřirozené jevy na jihu nechci, ale ani mě nijak výrazně nebude vadit, pokud je tam zapojí.. hlavně ať už to dopíše!! ;-)
  • Mě se líbí, že jsou v takové "bublině" a budou si dál řešit ty své "nepodstatné" tahanice o království a pokud zemřou, bude to díky jejich vlastní hře. Zatímco někde na severu si povede opravdový boj a o jejich zachráncích se nikdy nedozví (viz Jaime). Že by se celý svět spojil kvůli boji s Jinými mi přijde děsně kýčovité. Už vidím jak si malíček a Varys bouchají hlavu o stůl, jací byli hlupáci, když rešili malichernosti, Cersei s Margaery si potřesou rukou, Dany předá trůn Aegonovi, všichni se pomodlí k Rohlíkovi a půjdou spolu ruku v ruce do války o záchranu světa. :wall:
  • @AviaRa nemusel. Seriál je fan fiction. Martin jim nemusel říct pravdu o tom, jak jeho knihy skončí, nebo mohl říct jen něco. To že není v seriálu Aegon, neznamená, že v knize nebude důležitý, stejně tak Barristan.
  • upraveno 5. června 2015
    Tá varianta, že Westeros bude zachránený..ale za cenu toho, že tam toho naozaj veľa nezostane sa mi pozdáva. Žeby sa zrazu všetci spojili proti chodcom aj keď budú pred bránou King´s Landing pochybujem..Intrigy pôjdu aj tak, akurát to už naozaj bude o to, kto z koho a ten komu to nevíde zomrie..a znova povstane:D

Pretože je tá krajina v takom bordeli, kde je momentálne najneschopnejší král, veľké rody prišli/prichádzajú o svoje hlavy, ktoré by dokázali viesť vojsko, každý chce zabiť každého..ale už pomaly ani nemá s čím.

Aj keby sa všetky rody spojili, tak ani so všetkými svojimi armádami nemajú šancu odraziť, nieto poraziť zombieland;) Bez mágie, drakov, a iných vecí to nepôjde;)

• BenjiBenji so much universe, so little time
    Mně se zdá divný pět knih číst o tom, jak si jde šlechta po krku a končit s tím, že to všechno půjde díky Jiným do kopru
  • Všechno ne, proto taky Martin "evakuuje" postavy pryč z westerosu.
    @Kit Myslím si že to není znalost závěru v tom smyslu, že jim nad odpolední kávou prozradí svůj záměr/závěr. Tohle bude podepřený smlouvama a v případě že by se Martin výrazně odchýlil, tak ho usoudí k smrti. Takže možná i jedou na čisto mezi s sebou, že musí udělat nějaký kompromis, aby seriál knihy příliš nevycucal a byl o ně potom zájem.
    Everet si myslí že je Martin vytrollí, ale aby pak chudák nespal v Santa Fe pod mostem v krabici od lednice :D
  • Mně osobně by ty knihy bez Jiných přišli možná i lepší :) Plus draků, přijde mi, že se to do toho světa, který nám Marrtin 5 knih předkládal, tak nějak nehodí.
  • Dany sem, Dany tam, Draci sem, draci tam. Daenerys porazí iných, draci porazia iných. Daenerys dobyje Westeros a plná šťastia sa posadí na železný tron. Vážne, nechcete dať už s tou Daenerys pokoj? :D Prečo sa z nej robí najhlavnejšia postava, záchrankyňa sveta a neviem čo všetko ešte. Ja osobne by som bol rád keby iných porazili bez pomoci drakov a aj bez prítomnosti Daenerys. Keď prvý krát porazili iných, tak k tomu draky nepotrebovali, prečo by to malo teraz byť inak? Áno, áno, vtedy nebol Westeros zničený vojnou a iní neboli len rozprávka pre deti, ale aj tak, bol by to zaujímavejší koniec než, aby sme videli/čítali o tom ako Daenerys letí a páli hordy nemŕtvych.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Gepeto jo, o tom věnování vím. Jak to brát vážně si říčt netroufám :) Ale jo, největší problém Jiných je v tom, že nám byli představeni hned na začátku - jako návnada - a pak posunuti do zákulisí, aby jen občas vytáhli mrazící stroj a udělali "bububu". Kdyby ta linka měla spád, mohlo to být ještě daleko lepší. Takto... mám z toho rozporuplné pocity.
    Mňa zase naopak práve sever na celej ságe najviac prilákal sever, stena, iný..dali ich v úplnom začiatku (či kniha, alebo seriál) a mňa to proste chytilo. Potom už nepadlo ani slova a nič sa hore nedialo, ale chrobák v hlave bol;)

A propo, to je Fantasy svet, ktorého je mágia súčasťou, to že nato tam žijúci ľudia zabudli lebo pár tisíc rokov žiadnu "mágiu" ani nič nadprirodzené nevideli..len umocnilo ich prekvapenie;)
    Bez Drakov, Chodcov, a mágie..by to bol len taký trochu upravený "akože" stredovek a teda nič extra záživného čo by tu už nebolo;)

Práve nato, že celý tento kolorit zrazu absolútne naruší mágia a nadprirodzené veci..ktorú doteraz len tak občas slovkom niekto spomenul a príp.hneď zomrel je to tajomno čo mňa a nie len mňa pri tom drží;))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Já tak nějak nevím co by se mi líbilo víc. Jestli čistě politické drama a válčení nebo víc kouzel a draků. Asi ten koktejl obojího můžeme nejlíp zhodnotit až bude dopsána poslední věta. Ale jak už bylo psáno v jiných konverzacích tady na fóru, Martinovi to tak trochu bobtná pod rukama jako popcorn.. Proto asi ten útlum Jiných. Krom toho tu máme jednu knížku, která se zdi vůbec nevěnovala, a ohromný rozestupy mezi knihama (zaplať pánbůh, že jsem začal číst spolu se seriálem). Představa jak vypadá čtenář, který začal v roce 1996 (nevím kdy byla přeložená do češtiny teda), je dost tristní :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 5. června 2015
    @Everett_Young Zradí ho polovina armády, pak ho Aegonova garda zabije, potom ho zahrabou v septu a za čtyři a půl století ho vykopou archeologové :-D
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    upraveno 5. června 2015
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • No, možná vlastně máme tušení, kdo poslouchá dění u vyřezaných čarostromů a bohové to nejsou ;)
  • A co když je "Rohlík" ve skutečnosti Velký Jiný, který dává falešné naděje na AA a akorát "trollí" uctívače Pána Světla?
  • A co když je Velký Jiný Mnohotvářný bůh? Nebo.. doplň si co chceš. Pracuju s informacema, které máme. Navíc je mezi ledem a ohněm moc velký antagonismus.. Nekonečný souboj, lidské nesváry jsou to, co nahrává Jiným, AA a nějaké časově limitovaný spojenectví lidí ve jménu přežití na straně ohně (dobra)..
  • Priznám sa že ja tak trocha fušujem do práva a osobne si nedokážem predstaviť zmluvu v ktorej by sa spisovateľ zaviazal žeby nemohol niečo napísať inak. Poskytne práva na požitie kníh plus pridá nejakú tu perspektívu konca, ono sa dá zaviazať že neprezradíš to ako si povedal druhej strane ako to končí (samozrejme na určitú dobu) prirovnal by som to k firemnému tajomstvu =D ale určite to može v budúcnosti napísať inak pričom súhlasim so Standom že prípadna žaloba by veľkú šancu na úspech nemala. A kedy asi bude posledná kniha? ak o 5 rokov ajtak im to už bude jedno. :roll:
  • upraveno 6. června 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.