Hra o trůny 5x08 - Tvrdodomov - Ice & Fire
Hra o trůny 5x08 - Hardhome - Ice & Fire
Arya dělá pokroky ve svém výcviku. Sansa konfrontuje starého přítele. Cersei bojuje. Jon cestuje. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Super je, že příběh se ubírá tolika směry, že si z toho každý může odnést to své. Pro někoho jsou to draci, souboj s Jinými, jiní tohle berou jen okrajově a podstatný je pro ně souboj intrikánů o trůn. Já jsem zastánce druhé varianty, takže nadpřirozené jevy na jihu nechci, ale ani mě nijak výrazně nebude vadit, pokud je tam zapojí.. hlavně ať už to dopíše!! ;-)
Pretože je tá krajina v takom bordeli, kde je momentálne najneschopnejší král, veľké rody prišli/prichádzajú o svoje hlavy, ktoré by dokázali viesť vojsko, každý chce zabiť každého..ale už pomaly ani nemá s čím.
Aj keby sa všetky rody spojili, tak ani so všetkými svojimi armádami nemajú šancu odraziť, nieto poraziť zombieland;) Bez mágie, drakov, a iných vecí to nepôjde;)
Everet si myslí že je Martin vytrollí, ale aby pak chudák nespal v Santa Fe pod mostem v krabici od lednice :D
A propo, to je Fantasy svet, ktorého je mágia súčasťou, to že nato tam žijúci ľudia zabudli lebo pár tisíc rokov žiadnu "mágiu" ani nič nadprirodzené nevideli..len umocnilo ich prekvapenie;)
Bez Drakov, Chodcov, a mágie..by to bol len taký trochu upravený "akože" stredovek a teda nič extra záživného čo by tu už nebolo;)
Práve nato, že celý tento kolorit zrazu absolútne naruší mágia a nadprirodzené veci..ktorú doteraz len tak občas slovkom niekto spomenul a príp.hneď zomrel je to tajomno čo mňa a nie len mňa pri tom drží;))
Co se toho vytrollení změněným závěrem knížky týká, já myslim, že D&D bude úplně ukradený jak knížka skončí, v případě, že jí seriál předběhně, stejně jako jenom seriálovým divákům.. Pro obě skupiny bude klíčový, ať to dobře působí na obrazovce, a když to následně GRRM ukončí úplně jinak, nikdo z nich už to ani nezaregistruje.... a pro ty, co sledují obojí, nebude prakticky žádná změna, jenom se prohodí role
edna.cz/game-of-thrones/clanky/podle-george-r-r-martina-bychom-si-se-spoilery-nemeli-lamat-hlavu/
Martin připravuje psychicky fanoušky na částečně oprávněnou hysterii, kolem toho, že seriál prostě konec knihy vyžvaní. Jasně spoustu věcí zjednoduší a to, že nějaká postava v seriálu není, neznamená, že v knize umře, ale, že v seriálu kvůli zjednodušení její roli převezme někdo jiný. Vidíme tu jasné splácání charakterů dohromady Jon Jorah Mormont Connigton, Daenerys Aegon Targaryen, Elarria Arianne Písek Martell a další. Seriál jen spoustu věcí vynechá, ale ze základu to skončí stejně. Samozřejmě je možné, že George překvapí a dopíše to jinak, na druhou stranu neznáme tu smlouvu, co uzavřel s HBO a tak nevíme, jestli by to vůbec udělat mohl. (Ne, že by jakákoliv žaloba v tomhle směru ze strany kabelovky měla reálnou šanci na život. ) Já osobně bych byl raději, kdyby seriál a knihy jinak skončily. Právě, ale že to něco extra baví většinu lidí víc než chodci a draci. Přece jen magie hraje v Písni okrajovou roli, jenž postupně nabývá na významu. Každopádně Píseň nikdy nebyla úspěšná kvůli fantasy. Bylo to kvůli postavám Dany, Tyrion, Stannis, Ned, Arianne, Doran, Cersei, Jaime, Brienne, Theon, Sansa, Arya, Euron, Victarion, Tywin, Joffrey, Roose, Walder atd. to byl důvod, proč většina lidí čte Píseň. Ujišťuji tě, že právě to, že se Martin nechal inspirovat středověkem a že ukazuje prostě lidské osudy, tak jak to většinou chodí a ne tak jak by si to lidé přáli, je hlavním důvodem úspěchu. Už jsem psal, že Martin se bude muset rozhodnout, jestli půjde cestou intrik a hry nebo půjde cestou magie. Protože jedno zákonitě vytlačí do pozadí druhé. Buď se teda dočkáme nějakého závěru alá Pán Prstenů nebo to Martin udělá tak, že chodci zůstanou na Sever od Zdi a Bran je uspí, Draci se nikdy do Západozemí ani nepodívají a rody se budou nadále vraždit mezi sebou a poslední kniha nám poví, kdo z téhle mely vyjde jako vítěz a zabere pro sebe to ošklivé kovové křeslo. Možně je stále všechno, ale protože se Martin nechává inspirovat středověkem, tak spíš tipuju tenhle závěr, než že by nás zahrnul nějakými epickými závěrečnými bitvami. Tenhle fór je jedním slovem geniální. :D
Respektive, nevíme ani jestli existuje Rohlík, ale pokud bych si měl vybrat boha, který může zastavit zimu, byl by to on. I když nějakého důkazu o existenci "boha"/"bohů" se asi nedočkáme.
=D tohle by mě v seriálu rozsekalo. Rohatý dává Melisandře falešné nápovědy v ohni a podle se při tom pochechtává =D