Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
Ale jak tu někdo psal o složitosti toho, co bylo třeba předpokládat, aby se uskutečnilo, aby se vejce vylíhla. Podle mě nebylo nutno nic předpokládat, kromě určení správné osoby u níž se dřív nebo později vylíhnou. Samotnou Dany vedly hlavně vize a sny, a to, že jí po cestě umřel Drogo a čarodějnice použila krvavou magii, jíž Dany okoukala, bylo spíš urychlení děje, k něemuž by podle mě stejně dospěla.
Ano, mnoho lidí v průběhu mnoha let, dalo by se skoro říct, že zkusili už vše.
A přesto se to Daenerys povedlo, což vzhledem k předchozím pokusům, muselo být zapříčiněno hlavně tím, čím Dany je, tj. hlavně osobou na níž se vztahují proroctví, a tedy to někdo znalý možná předpokládat mohl.
Ale celé tohle jsem zmínil kvůli tomu, že jsem se snažil vypátrat Varysovi pohnutky.
To že jde jen o dosazení vhodného krále mi nepřijde pravděpodobné, koneckonců, jestli k tomu skutečně chtěl využít dothraky, jež by říši vyplundrovali, nebo to, že je na trůnu Tommen, jež není psychopat a přesto odstaní Kevana, jež by měl na něj dobrý vliv a celkově na vládu, jen aby dosadil Aegona, jako dobrého vladaře? Ani se mi nezdá, že by ho prohlásil za Targeryena, aby mohl získat trůn, i kdyby byl přitom černým drakem, ptž to by se za vítezství černých těžko dalo považovat, kdyby ho všichni považovali za pravého Targaryena.
Pokud byla Daenerys a její vysezení dračích vajec mistrovským plánem geniálního věštce Illyria a jeho jasnovideckého kolegy Varyse, tak jak vysvětlíte, že Aegona (a je jedno, jestli je to Targaryen nebo Blackfyre) vychovávali a pečovali o něj od malička? Conningtonovi ho svěřili v cca pěti letech, jestli si to dobře pamatuju. Zatímco Viseryse a Daenerys přijal a hostil Illyrio nějakého půl roku před dohodnutím svatby. Naprosto bez činění si nároků na cokoliv. Do té doby žili nuzně.
Že by si malého Aegona schovali jen tak pro jistotu, kdyby náhodou v budoucnosti potřebovali náhradního krále, zatímco jasnozřivou myšlenku ohledně tří vylíhnutých draků dostali až o patnáct let později?
Stoletá válka byla válka mezi Anglií a Francií o korunu francouzského krále, a ta skončila víceméně v počátcích války růží.
Resp. Aegon mi děsně vadí jako Targaryen. Pokud to bude Blackfyre, tak beru výhrady zpět. Ale tak jako tak - nutno říct, že je to zásah, který v celkovém příběhu dává smysl. A taky odpovídá Martinově postupu vyprávění.
A ano, čekám, že ve Vichrech nebo spíš až ve Snu o jaru budou taky podobné momenty.
Já doufám, že smrt v první bitvě si Martin odpustí. Trapně by tím kopíroval osud Quentyna.
Já dost silně pochybuju, že by postava, která zamíchala hrou o trůny hodně, by zemřela někde ze začátku bitvy, podle mě vydrží až do 7. knihy. :-)
Samozřejmě vedlejší je, že spousta lidí toho zneužívá ve svůj prospěch at už jako svoje postavení atd. Varys si chce samozřejmě zachovat i svůj život, tak dělá podle mě věci ,která třeba s tím rovnou nesouvisí.
Podle mě dojde ještě k odhalení jeho životního příběhu, protože o něm moc nevím, třeba se dozvíme, že má se Západozemím společného víc. :-)
Jak si potom Illyriovo zapojení vysvětluješ? Proč by investoval do všech těch Targaryenů, když by v tom neměl osobní zájem? Proč by vychovával Aegona, proč by půl roku hostil Viseryse a Daenerys, které navíc daroval extrémně drahé šperky (dračí vejce), proč by platil Zlaté společenstvo?
Illyriova druhá manželka - ta bývalá otrokyně - byla z Lysu a měla valyrijské rysy. Mohla být potomkem Blackfyreů po přeslici. Mladý Aegon by mohl být její a Illyriův syn. Dávalo by to smysl ohledně Mopatisovy motivace.
U Zlatého společenství může jít o kombinaci peněz, pomsty a chuti získat moc. Aegon je nejlepší možností, jak všechny získat: finanční zajištění od Illiria, nepřátelské rody stojící proti nim a docela legitimní nárok na trůn a velká šance ho získat. Západozemí je totiž, nejslabší za hodně dlouhou dobu, teď se proti vám nepostaví skoro celá říše.