Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

191012141518

Komentáře

• Crocuta napsal(a):

Někde, tuším že v Pevnosti ho vloni citovali přibližně takto: "Chtěl bych to dopsat co nejdřív, ale když před sebou člověk vidí tu obrovskou horu, kterou je třeba zdolat, tak si kolikrát raději sedne a hraje počítačové hry". Což sice plně chápu, ale neirituje mne to o nic méně.

Tak tak, si myslím, že mu to fakt pod rukama tak naboptnalo, že už se mu samotnýmu do toho psaní nechce, že už ho to prostě přestalo bavit. Pak místo nucení se do psaní, radši fakt "sedne k tomu kompu a buří", to je pochopitelné, ale škoda no. Neměl to tak nechat rozrůst do takových rozměrů a měl to ukončit už dávno a bylo by. :roll:
  • @Rybba Ale prosím tě, vždyť tu horu pořád zdolává, jenom se často zastaví v táboře a baví se u toho kompu, no :D
  • Úplně vidím, jak na nějakým dosáckým šitu hraje Wolfensteina a směje se při představě čekajících fanoušků :D :D
  • @sfik Když on si může dovolit čekat fanoušci mu neutečou ( ačkoliv jeho věk a korpulentní postava říkají, že by moc otálet neměl)
  • svoa00 napsal(a):

@Rybba Ale prosím tě, vždyť tu horu pořád zdolává, jenom se často zastaví v táboře a baví se u toho kompu, no :D

Mno, tak snad postupuje k těm táborům, co jsou dál nahoru a ne, že se vrací stále dokola zpět do základního tábora, to bychom se toho konce fakt nikdy nedočkali! :king:
    sfik napsal(a):

Úplně vidím, jak na nějakým dosáckým šitu hraje Wolfensteina a směje se při představě čekajících fanoušků :D :D

:-D Tyjo, to je fakt drsná představa!! =D
  • @svoa00:... v podstatě máš pravdu, stále pokračuje směrem k vrcholu, ale občas mám pocit, že ignoruje postavenou lanovku... a to nejen, že by se jí vezl, ale i tak, že by se jí řídil jako tím, co k tomu vrcholu vede... Asi dost abstraktní přirovnání, ale jak jsem někde četl, že to píše v DOSu, tak je otázka, jestli by třeba nemohl víc využít techniku, prachsprostě to nadiktovat... technika a schopný korektor to přepíšou... Ale to je o tom "chtít" a "muset" - Martin NECHCE a Martin NEMUSÍ. to je fakt.
  • @Jay
    njn, když člověk nechce, je to horší než když nemůže=D
  • No, v tom je ten problém, i kdyby Martin už v životě nevydal ani jednu knihu, stejně si z promo akcí a peněz ze seriálu vydělá dost na to, aby si mohl dělat co chce a nic ho nenutí psát dál.
  • @Everett_Young Ale tak snad ho to nutí dodělat, já když mám rozdělaou práci jsem nervozní dokud ji nedodělám a furt na to musím myslet, což mne zdržuje od dalších projektů
  • @p1e9t9r2: Třeba Martin není Sheldonovsky posedlý dokončováním.
  • Je to jeho životní dílo, bylo by trapné, kdyby ho před smrtí nedokončil...
  • @Phoebea No když se podíváš na jeho korpulentní postavu přihlédneš věku a i tomu, že no je starý a vypadá i tak :(
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jen, jestli to už nevzdal. :-k
    upraveno 23. června 2015
    Video: Jak si v HBO představují kvalitní vývoj postavy aneb návod na zničení postavy snadno a rychle

Když to vidím teď takhle u sebe, tak se mi chce ještě víc :wall:
  • @Tyrion Lannister Mě to hlavně připomnělo, že ti scénáristi jsou tak předvídatelní, že už po té milé rodičovské scénce spousta lidí tvrdila, že to určitě jeden z nich schytá =D
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@Tyrion Lannister Mě to hlavně připomnělo, že ti scénáristi jsou tak předvídatelní, že už po té milé rodičovské scénce spousta lidí tvrdila, že to určitě jeden z nich schytá =D

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Anketa o 5. sezone z redditu:
    https://docs.google.com/forms/d/1U_KKOXfpXPOXxMwzqAo-ON3SX7GjAsTbEuMgK43IiKg/viewanalytics
    Did you prefer Jaime's Dorne adventure over his Riverlands one?

No because WHAT THE FUCK. LETS THROW AT CHARACTER DEVELOPMENT AND STARK REVOLUTION FOR SHITTY FUCKING SANDSNAKE PLOT WITH JAIME FOR NOT FUCKING REASON. FUCKING CUNTS.
    :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Everett_Young Ale tak snad ho to nutí dodělat, já když mám rozdělaou práci jsem nervozní dokud ji nedodělám a furt na to musím myslet, což mne zdržuje od dalších projektů

Každý to má jinak, jsou lidi, co jsou chroničtí rozdělávači různých věcí a jejich nedokončováním, protože to je příliš náročné na čas. To je třeba můj otec, já jsem zase takový, že radši nic nerozdělávám, protože vím, že bych to ani nedokončil a už předtím se mi to dělat vlastně nechce! =D
    V příští sezóně uvidíte:

image
  • Neviem kde sa dávajú dohady zo seriálov ale tu je už nejaké info o caste (poprípade to prehodte do správneho topicu):

http://epicstream.com/news/New-Details-on-Characters-Being-Cast-for-Game-of-Thrones-Season-6

kto podľa vas bude legendary fighter? Darkstar?
  • upraveno 25. června 2015
    @JoeGyry Tak podle popisu to obsazení rolí není žádná záhada. S Temnohvězdou jsi to myslím trefil přesně. Ti dva seveřanští lordi budou podle mě nějaký Karstark a nějaký Umber (distinguished house in the very far North). Eh, eh, není to super, že si na seveřanské lordy vzpomněli po třech sériích? Už se "těším" na vysvětlení, co dělali celou čtvrtou a pátou sérii a proč ignorovali jak Boltona, tak Stannise. Bude to předpokládám dávat podobný smysl, jako to, že Jon a Sam zapomněli Stannisovi nebo jakémukoliv lordovi říct, že Bran žije.

Taky to vypadá, že Bratrstvo bez praporců se mění na obyčejné lapky terorizující okolí a pro dobrou míru taky náboženské fanatiky (prostřednictvím Thorose), které bude muset Tarly nebo nějaký Lannister rozdrtit. Milé.

• @svoa00: Neříkal náhodou někdo (Oša, přímo Bran?) Samovi s Fialkou v té scéně u studny (nějaká starší série), aby nikomu neříkali, že Bran žije a kam jde?
  • @Jay A co jako s tím, když to Sam už stejně řekl Jonovi? Jenomže to by museli scénáristi narušit boltonovský plot armor a to nešlo :roll:
  • JayJay
    upraveno 25. června 2015
    Možná se mi mixuje seriál a kniha, ale Sam ví, Jon ví, Fialka ví a tím to končí, ne? Přeci nemají zájem rozkřikovat do světa, že Bran žije a šel se promenádovat za Zeď.
    Já se jen ptám, co vidíš za nelogičnost v tom, že to neřekli Satnnisovi a dalším lordům...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    svoa00 napsal(a):

@JoeGyry Tak podle popisu to obsazení rolí není žádná záhada. S Temnohvězdou jsi to myslím trefil přesně. Ti dva seveřanští lordi budou podle mě nějaký Karstark a nějaký Umber (distinguished house in the very far North). Eh, eh, není to super, že si na seveřanské lordy vzpomněli po třech sériích? Už se "těším" na vysvětlení, co dělali celou čtvrtou a pátou sérii a proč ignorovali jak Boltona, tak Stannise. Bude to předpokládám dávat podobný smysl, jako to, že Jon a Sam zapomněli Stannisovi nebo jakémukoliv lordovi říct, že Bran žije.

Možno si spomenú aj na Blackfisha, ktorý ich tam nejako verboval a teraz bude pôsobiť nejaký drvivý úder Boltonom. :D
  • Nehledě na to že každý bude očekávat že Bran je dost možná po smrti, s tím co je za zdí a co viděli v Tvrdodomově.. Typuju že jestli budou lordy nějak vysvětlovat, tak prostě udržovali status quo a nepřidali se ani na jednu stranu. To že je vynechali mi přijde ale dost špatný, ostatně to už jsem někde psal...
  • upraveno 25. června 2015
    @Jay Jako fakt, nebo troluješ? Nevím, jestli si to vůbec pamatuješ, ale Jon to v Písni neví a Sam zase neví, že Stannis hledá dědice Starků (nebo to, že Boltonové "dědičku" mají). Proč by neměli zájem to říct Stannisovi a/nebo seveřanským lordům, kteří by pak tuplem ukázali Boltonovi prostředníček? Nevím, co je na tom vůbec k diskutování.

@Gepeto Jo, úplně to vidím, a pak Černou rybu zabije Ramsay (bez košile).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Ja naivne čakám, že túto sériu už možno Ramsayho zabijú. A tí banditi môžu byť novými antagonistami. Joffrey strašil 1-4 (4 série), Ramsay môže strašiť 3-6 (4 série) a potom by mohol byť zase niekto nový, nejaká obdoba lady Stoneheart. :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.