Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

1101113151618

Komentáře

• upraveno 25. června 2015
    @sfik Mávnout nad tím, že přinejmenším jeden malý Stark může žít, sice můžou, ale nevím, proč by nikdo neměl zájem slova Sama a Fialky využít a negovat "nároky" Boltonů. Jo, udržovali status quo a najednou si odpůrci Boltona vzpomenou, že je čas k akci, když už je ten potencionální spojenec Standa vyřízenej, je to přesně na úrovni psaní D a D :roll:
  • JayJay
    upraveno 25. června 2015
    @svoa00: Když píšu, že se mi to motá, tak asi nevím... Ale jestli Jon ví/neví, že Bran žije není zásadní (když nic jiného, Jon by jej vědomě neohrozil) maximálně byl si trochu jinak v hlavě srovnal důvody
    proč Stannisovi odmítnout stát se Lordem Zimohradu... a odmítl by to bez přemýšlení
    (kniha,...), nicméně, když Samovi řekli, ať to neříká (v tom se shoduje kniha i seriál) nikomu, tak porušení u Jona ještě "chápu", ale že by to roztruboval na potkání ne (prostě Sam není slepičí prdelka aby to nedokázal udržet, pokud ví, že fakt "o něco jde").
    Já jen říkám, že vidím jen rozumné neříct Stannisovi ani komukoli jinému, že Bran žije... minimálně, že na tom nevidím nic, co by měli vysvětlovat.
    Beztak se jako možný nástupce vyprofiluje spíše Rickon, který zůstal na jih od Zdi (Toho v seriálu Sam potkal taky, nepletu se, že ne? - fakt se mi to míchá s knihou)...
  • @Jay Několikrát opakuju, proč nikomu to neříkat rozumné není, pokud si Sam, Fialka a Jon nemyslí, že Roose Bolton bude v boji proti Bílým chodchům lepší než Stannis, ale ty dál meleš pohádku o slibu (asi jediný, který by se dodržel). Konec diskuze.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

Nehledě na to že každý bude očekávat že Bran je dost možná po smrti, s tím co je za zdí a co viděli v Tvrdodomově.. Typuju že jestli budou lordy nějak vysvětlovat, tak prostě udržovali status quo a nepřidali se ani na jednu stranu. To že je vynechali mi přijde ale dost špatný, ostatně to už jsem někde psal...

Ta neturalita neměla smysl, proč čekat, až si Stannis nebo Bolton přijede pro jejich hlavy, místo aby podpořily jednu stranu, popřípadě rozpoutali vzpouru s vlastní iniciativy. S tím, že Roose všem povraždil příbuzné a s Ramsayho vybíráním daní bych čekal, že nabrousí vidle a jedeme. Celé to zjednodušování je prostě na nic, o tom, že si Rickon válí šunky v Posledním Krbu už dvě série ani nemluvě.
    @Gepeto
    Gepeto napsal(a):

@svoa00 Ja naivne čakám, že túto sériu už možno Ramsayho zabijú. A tí banditi môžu byť novými antagonistami. Joffrey strašil 1-4 (4 série), Ramsay môže strašiť 3-6 (4 série) a potom by mohol byť zase niekto nový, nejaká obdoba lady Stoneheart. :twisted:

Já osobně čekám, že Ramsayho sejme Rickon Stark a Seveřani, kteří se vynoří z časoprostorového kontinua nebo se s taťkou zabijí navzájem. Opět, ale bude působit dost divně, když do teďka spolu měli poměrně ideální vztah (Will you help me defeat him). V knize to může dopadnout podobně, ale tam to z nich přímo kouká, že se chtějí navzájem pozabíjet.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@Jay Několikrát opakuju, proč nikomu to neříkat rozumné není, pokud si Sam, Fialka a Jon nemyslí, že Roose Bolton bude v boji proti Bílým chodchům lepší než Stannis, ale ty dál meleš pohádku o slibu (asi jediný, který by se dodržel). Konec diskuze.

Možná chtějí vyhnat zlo zlem.
    =D :twisted:
  • Časem snad vznikne článek (a vlákno) k šesté řadě, ale zatím asi můžete diskutovat tady...

Zaujal mě ten legendární bojovník. Nemyslím si, že Darkstar se dá definovat jako "paragon of knighthood" a podle mě ani nemá Meč jitra... ten čeká ve Starfallu na někoho hodnějšího té pocty. :-) Spíš bych to tipla na Arthura Dayna a flashback z ToJ (zbožné přání?)...
    :D :D :D :twisted:

image
    image
    image
    Herečka Daenerys o finále Hry o trůny 5

• áno Jonova smrť jej pomôže dostať sa na trón.
    Strašne mi vadí jej mimika a vyjadrovanie, kedysi to bolo len ked mala na hlave tu strašnú parochňu ale vidím že sa to zhoršuje, a ked si spomeniem na trailer na najnovšieho Terminátora >.>
    @JoeGyry
    JoeGyry napsal(a):

áno Jonova smrť jej pomôže dostať sa na trón.
    Strašne mi vadí jej mimika a vyjadrovanie, kedysi to bolo len ked mala na hlave tu strašnú parochňu ale vidím že sa to zhoršuje, a ked si spomeniem na trailer na najnovšieho Terminátora >.>

Jonova smrt jí pomůže na trůn? Aha, to mu mí říkám mistrovský plán, počkat v Meereenu, dokud se ostatní uchazeči nepozabíjí mezi sebou a ovládnout království kontumačně.
    :twisted:
  • @Tyrion Lannister No tak v knize zrovna jako čeká až se všichni vhodní kandidáti povraždí. Nejdřív Robert, Renly, Jofrey, patrně i Stanis no a můžeme přidat i Robba to je pěkná sbírka keálů po smrti za jejího plácání na místě a snahou stát se královnou zálivu otrokářů, což se ji moc nedaří
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister No tak v knize zrovna jako čeká až se všichni vhodní kandidáti povraždí. Nejdřív Robert, Renly, Jofrey, patrně i Stanis no a můžeme přidat i Robba to je pěkná sbírka keálů po smrti za jejího plácání na místě a snahou stát se královnou zálivu otrokářů, což se ji moc nedaří

Mistrovský plán Targaryenů na znovuovlàdnutí říše se chýlí do poslednì fáze muhahahahahwh :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tyrion Lannister Varysov twitter
    @MadrOfDragns Stannis dead, Balon next #everythingGoesAsPlanned
    :D
    edna.cz/game-of-thrones/clanky/sledovanost-pate-rady-hry-o-truny/

To se podívejme. 5. sézóna byla první, která drtivě nerozdrtila tu předchozí. =D Čím pak to asi bude. :twisted:
  • Tyrion Lannister napsal(a):

edna.cz/game-of-thrones/clanky/sledovanost-pate-rady-hry-o-truny/

To se podívejme. 5. sézóna byla první, která drtivě nerozdrtila tu předchozí. =D Čím pak to asi bude. :twisted:

Mno možná ti to připadá divné, ale mě ne, nedá se stoupat do nekonečna a řekněme, že fantasy seriál jako Hra o trůny si najde těch svých "šest mega" diváků, prostor pro další růst je minimální. Respektive pokud se bude sledovanost držet v těchto mezích tak je to úspěch a né že ne. :king:
  • ted uz to bude podle me spis klesat
  • @Rybba @up_er taky si uvědomte kolit lidí na to kouká na netu, kdybychom znali skutečný počet lidí co to koukám, tak nám spadne čelist dolů. Sledují ti lidi napříč několika kontinenty, takže jeden díl může ve skutečnosti sledovat přes 20 milionů lidí a myslím, že to číslo bude daleko větší
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba @up_er taky si uvědomte kolit lidí na to kouká na netu, kdybychom znali skutečný počet lidí co to koukám, tak nám spadne čelist dolů. Sledují ti lidi napříč několika kontinenty, takže jeden díl může ve skutečnosti sledovat přes 20 milionů lidí a myslím, že to číslo bude daleko větší

Tak to jsi tipl dost málo teda, to bude mnohem víc. :)
  • @Rybba To vím taky, ale nechci tady říkat třeba 50 milionů, ačkoliv to asi taky nebude konečná suma
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Rybba To vím taky, ale nechci tady říkat třeba 50 milionů, ačkoliv to asi taky nebude konečná suma

Ouky douky! :king:
    upraveno 3. července 2015
    @Kit
    Kit napsal(a):
    No, tak to by teda Bolton čuměl. :D

Další díl seriálu Hitler sleduje Hru o Trůny: Hitlerova reakce na Stannisovu smrt :D

Největší záchvat smíchu mě chytil, při části HOW THE FUCK DID ONE NOTICE HORSES CHARGIN FROM 50 MILES
    Když vezmem v potaz, že tolik koní připravit na jízdu, vyvéz ven branou a vyjet s nima netrvá pět vteřin, tak je to vážně úsměvné. :D Ostatně stejně jako, že Standa neměl žádné zvědy ani předsunutý voj.

Nedávno jsem dočetl Egypťana Sinuheta, kde Haremheb dokázal s bandou vyhladovělých a nevycvičených rybářů, kteří bojovali na vlastních nohách, se ubránit proti mnohonásobné a lépe vycvičené chetitské kavalerii s vozy(navíc jim veleli zkušení a bitvou zoocelení velitelé. Jak to dokázal? Měl mezi chetity a v poušti zvědy a tak věděl, že se blízí, navíc postavil spoustu pasti, nechal vykopat své muže příkopy, takže chetité se pak rozmlátily o jejich linie, jako příboj o skálu.
    A ano, jak ukázalo video se světelnými meči a udělal Haremheb v knize, tak Stannis měl pronést něco ke svým vojákům nějakou motivační řeč(chápu, že nějaká motivační řeč je těžká, když upalíte vlastní dceru, ale přece)

Tady Stannis nedokázal s bitvou prověřenými rytíři, kteří se celý život učí bojovat, porazit boltonovskou kavalerii pod vedením sado maso magora bez žádných vojenských zkušnosti, tak je mi opravdu do pláče. Co naplat, kdybych si měl vybrat mezi skopičinami ledového Darth Maula za Zdí a mezi bitvou o Zimohradu, rozhodně si vyberu Zimohrad a sestřihal bych Tvrdodomov. Tohle si prostě Standa nezasloužil.
    POZOR MOŽNÝ MEGASPOILER PRO 6. SÉRII. ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. OPAKUJI ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. DOBŘE, VÁROVÁNI JSTE BYLI. :twisted:
    Na internetu se objevil kus scénáře ze šesté série. Je to dialog mezi novou rudou kněžkou Kinvarou, která má rozhovor s Varysem a Tyrionem. Říká, že je Daenerys je Azor Ahai. Nicméně Varys ji na to řekne, že o Stannisovi si také mysleli, že je Azor Ahai, ale porazil ho nejdříve trpaslík stojící vedle něho a pak byl na dobro poražen u Zimohradu, tudíž tahle část povrzuje Stannisovu smrt (protože Varys má spolehlivé informace a navíc už to musí být poměrně dlouho, když ta zpráva stihla dorazit do Meerenu

Zde odkaz:

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-season-6-leaked-script-introduces-new-red-priestess-and-hints-at-the-fate-of-daenerys-10339115.html
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Kit

Kit napsal(a):

Další díl seriálu Hitler sleduje Hru o Trůny: Hitlerova reakce na Stannisovu smrt :D

Největší záchvat smíchu mě chytil, při části HOW THE FUCK DID ONE NOTICE HORSES CHARGIN FROM 50 MILES
    Když vezmem v potaz, že tolik koní připravit na jízdu, vyvéz ven branou a vyjet s nima netrvá pět vteřin, tak je to vážně úsměvné. :D Ostatně stejně jako, že Standa neměl žádné zvědy ani předsunutý voj.

Nedávno jsem dočetl Egypťana Sinuheta, kde Haremheb dokázal s bandou vyhladovělých a nevycvičených rybářů, kteří bojovali na vlastních nohách, se ubránit proti mnohonásobné a lépe vycvičené chetitské kavalerii s vozy(navíc jim veleli zkušení a bitvou zoocelení velitelé. Jak to dokázal? Měl mezi chetity a v poušti zvědy a tak věděl, že se blízí, navíc postavil spoustu pasti, nechal vykopat své muže příkopy, takže chetité se pak rozmlátily o jejich linie, jako příboj o skálu.
    A ano, jak ukázalo video se světelnými meči a udělal Haremheb v knize, tak Stannis měl pronést něco ke svým vojákům nějakou motivační řeč(chápu, že nějaká motivační řeč je těžká, když upalíte vlastní dceru, ale přece)

Tady Stannis nedokázal s bitvou prověřenými rytíři, kteří se celý život učí bojovat, porazit boltonovskou kavalerii pod vedením sado maso magora bez žádných vojenských zkušnosti, tak je mi opravdu do pláče. Co naplat, kdybych si měl vybrat mezi skopičinami ledového Darth Maula za Zdí a mezi bitvou o Zimohradu, rozhodně si vyberu Zimohrad a sestřihal bych Tvrdodomov. Tohle si prostě Standa nezasloužil.
    POZOR MOŽNÝ MEGASPOILER PRO 6. SÉRII. ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. OPAKUJI ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. DOBŘE, VÁROVÁNI JSTE BYLI. :twisted:
    Na internetu se objevil kus scénáře ze šesté série. Je to dialog mezi novou rudou kněžkou Kinvarou, která má rozhovor s Varysem a Tyrionem. Říká, že je Daenerys je Azor Ahai. Nicméně Varys ji na to řekne, že o Stannisovi si také mysleli, že je Azor Ahai, ale porazil ho nejdříve trpaslík stojící vedle něho a pak byl na dobro poražen u Zimohradu, tudíž tahle část povrzuje Stannisovu smrt (protože Varys má spolehlivé informace a navíc už to musí být poměrně dlouho, když ta zpráva stihla dorazit do Meerenu

Zde odkaz:

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-season-6-leaked-script-introduces-new-red-priestess-and-hints-at-the-fate-of-daenerys-10339115.html
    Nechval dne před večerem. To, že je někdo poražen, neznamená, že je mrtev. Já Stannise tak jednoduše neodepíšu jak ty a spousta lidí. Věřím, že není mrtvý a ještě bude mít svou úlohu v dalších dílech, to jsem si jist. To, že by měla být Daenerys Azor Ahai, tak to jsem nějak myslel, že ona je, protože při čtení knih, mi to tam na ni tak pasovalo, když popisovali, proč by jim měl být Stannis, tak mi to pasovalo také i na Dany, ale na tu o něco víc. A říkal jsem si, že ta Mel se musela asi zcvoknout, že si to myslí o Standovi, když to na něj tak dobře nepasuje. Z toho usuzuji, že Standa dostane i v knize na budku, pravda ne tak rychle a jednoduše jako v seriálu, ale dostane.
    :king:
  • @Rybba Varys: "That sounds excellent. A man named Stannis Baratheon was appointed as the Chosen One by one of your priestesses. He too had a glorious destiny. He attacked King's Landing, and was soundly defeated by the man standing beside me. Last I heard, he'd been defeated again. This time at Winterfell ... and this time for good."

...and this time for good.
    upraveno 4. července 2015
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Tyrion Lannister napsal(a):

@Kit

Kit napsal(a):

Zde odkaz:

Nechval dne před večerem. To, že je někdo poražen, neznamená, že je mrtev. Já Stannise tak jednoduše neodepíšu jak ty a spousta lidí. Věřím, že není mrtvý a ještě bude mít svou úlohu v dalších dílech, to jsem si jist. To, že by měla být Daenerys Azor Ahai, tak to jsem nějak myslel, že ona je, protože při čtení knih, mi to tam na ni tak pasovalo, když popisovali, proč by jim měl být Stannis, tak mi to pasovalo také i na Dany, ale na tu o něco víc. A říkal jsem si, že ta Mel se musela asi zcvoknout, že si to myslí o Standovi, když to na něj tak dobře nepasuje. Z toho usuzuji, že Standa dostane i v knize na budku, pravda ne tak rychle a jednoduše jako v seriálu, ale dostane.
    :king:
    Inu, kdyby jsi četl ukázkovou kapitolu z Vichrů, tak bys věděl, že pravděpodobnost Stannisovi porážky se relativně zmenšila. Jestli dostane na budku, tak až od Jiných a to je sakra rozdíl. Stejně jako ta maličkost, jestli Stannis nechá upálit svoji dceru i v knize nebo ne. Dokážu nicméně pochopit, že pro někoho, jsou tohle nepodstatně rozdíly, jako jestli otec nechá nebo nenechá umřít svoje vlastní dítě, tou nejbolestivější smrtí. Ale, když je ti jedno, že ze Stannise tu udělali absolutního zmrda, tak bys neměl psát, že Stannise odepisujeme. Já ho odepisuji v seriálu, kde z něj udělali blbce. Fandím tomu, co je v knize. Toť vše. Dokud se jenom měnily bohaté dějové linky, o které tolik nejde, zůstával jsme v klidu, ale tady pošlapali čest a postavu jednoho z nejlepších mužů své doby a to už my jedno není. Nicméně opravdu nepovažuji Stannisovo přežití za pravděpodobné. Tak, či tak uvidíme Ren...ehm Rybbo, příští rok uvidíme. :twisted:

Každopádně, nejsem jediný, kdo si myslí, že to má za sebou
    image
    image
    image
    upraveno 4. července 2015
    Pro srovnání, co udělá zkušený a prověřený velitel, jenž bojoval ve třech válkách, má v armádě bitvou prověřené jednotky, když na něj najede kavalerie?
    "
    Co udělá sedlák, který ani nezná slovo strategie, k dispozici má jenom další sedláky, když na něj najede kavalerie?
    "
    Toto je neomluvitelné a hovoří to za vše:
    image
    A ještě tady ty provokativní záběry na to, jak většina Stannisových vojáků mají kopí, no prostě lahůdka sledovat tohle finále
    image
  • upraveno 5. července 2015
    Tarin napsal(a):

@Rybba Varys: "That sounds excellent. A man named Stannis Baratheon was appointed as the Chosen One by one of your priestesses. He too had a glorious destiny. He attacked King's Landing, and was soundly defeated by the man standing beside me. Last I heard, he'd been defeated again. This time at Winterfell ... and this time for good."

No jako odvolávat se na něco, co řekne někdo, tisíce kilometrů daleko, co u toho ani nebyl, NIKDO u toho živý nebyl, tak pro mě nemá žádnou vypovídající hodnotu. To, že byla jeho armáda poražena, ok, o tom se ví, předpokládá se tedy, že i Stanis je mrtvý, ale opravdu NIKDO to nemůže říct na 100%. Pokud tedy nenašli jeho tělo, což nenašli ani nenajdou - můj tip (o Rickonovi a Branovi se taky všude mluví - až za velkým mořem, že jsou mrtví, no a to našli "jejich těla", pravdu však nemají ani sám velký Vševěd Varys, to my všichni moc dobře víme). Já věřím, že žije. A jak zde píše Stanis/Tyrion, uvidíme příští rok! :king:

PS: To jsem jedinéj, kterému se to "ukončení" Stanisovi mise líbilo? Mě fakt jooo! =D Bezvýchodnost situace, rychle vyústění, žádné zdlouhavé obléhaní, polovina z poloviny z poloviny utíkající jednotky armády, nejvěrnější z věrných se v rychlosti seskupují okolo svého pravého a jediného krále, prostě paráda a nádhera. To jak se s něma Boltonové vypořádali to prostě nemělo z mého pohledu chybu. Co by je jako nechali je obléhat a napadat, když je mohli krásně a rychle zfouknout jako svíčku. O nějakých motivačních řečech nemohla být ani řeč, na to vůbec nebyl čas, byli v mžiku u nich a jestli použili kopí nebo ne, to nevíme, pohled na bitvu byl opravdu z dálky. Na nějaké vytahování mečů se nelze odvolávat, to bylo jen na "cool efekt". :-k Ale to bude asi tím, že já Stanisovi nikdy nefandil, já myslel, že králem bude Renly, měl největší armádu atd. To co mu udělal jeho vlastní bratr, shodou okolností Stanis jsem bral jako tu největší zradu, kdyby to neudělal mohlo vše proběhnout úplně jinak a hlavně vklidu/míru. Pravda byl mladší a tudíž neměl na trůn nárok, ale i tak tohle se nedělá, kdyby ho porazil v souboji muže proti muži tak budiž, ale takhle opravdu nee, Renly neměl vůbec šanci a možnost jak se bránit. :roll:
    @Rybba
    Rybba napsal(a):

Tarin napsal(a):

@Rybba Varys: "That sounds excellent. A man named Stannis Baratheon was appointed as the Chosen One by one of your priestesses. He too had a glorious destiny. He attacked King's Landing, and was soundly defeated by the man standing beside me. Last I heard, he'd been defeated again. This time at Winterfell ... and this time for good."

No jako odvolávat se na něco, co řekne někdo, tisíce kilometrů daleko, co u toho ani nebyl, NIKDO u toho živý nebyl, tak pro mě nemá žádnou vypovídající hodnotu. To, že byla jeho armáda poražena, ok, o tom se ví, předpokládá se tedy, že i Stanis je mrtvý, ale opravdu NIKDO to nemůže říct na 100%. Pokud tedy nenašli jeho tělo, což nenašli ani nenajdou - můj tip (o Rickonovi a Branovi se taky všude mluví - až za velkým mořem, že jsou mrtví, no a to našli "jejich těla", pravdu však nemají ani sám velký Vševěd Varys, to my všichni moc dobře víme). Já věřím, že žije. A jak zde píše Stanis/Tyrion, uvidíme příští rok! :king:

PS: To jsem jedinéj, kterému se to "ukončení" Stanisovi mise líbilo? Mě fakt jooo! =D Bezvýchodnost situace, rychle vyústění, žádné zdlouhavé obléhaní, polovina z poloviny z poloviny utíkající jednotky armády, nejvěrnější z věrných se v rychlosti seskupují okolo svého pravého a jediného krále, prostě paráda a nádhera. To jak se s něma Boltonové vypořádali to prostě nemělo z mého pohledu chybu. Co by je jako nechali je obléhat a napadat, když je mohli krásně a rychle zfouknout jako svíčku. O nějakých motivačních řečech nemohla být ani řeč, na to vůbec nebyl čas, byli v mžiku u nich a jestli použili kopí nebo ne, to nevíme, pohled na bitvu byl opravdu z dálky. Na nějaké vytahování mečů se nelze odvolávat, to bylo jen na "cool efekt". :-k Ale to bude asi tím, že já Stanisovi nikdy nefandil, já myslel, že králem bude Renly, měl největší armádu atd. To co mu udělal jeho vlastní bratr, shodou okolností Stanis jsem bral jako tu největší zradu, kdyby to neudělal mohlo vše proběhnout úplně jinak a hlavně vklidu/míru. Pravda byl mladší a tudíž neměl na trůn nárok, ale i tak tohle se nedělá, kdyby ho porazil v souboji muže proti muži tak budiž, ale takhle opravdu nee, Renly neměl vůbec šanci a možnost jak se bránit. :roll:
    Inu žádné meče jenom kopí, navíc místo utvoření normální linie, jim šli naproti. Odvolávat se na to, že jsme bitvu viděli z vrchu, je irelevantní, Stannis žádné rozkazy nevydal, kopí se dopředu nepohnula, žádné ještě ne, ještě ne, TÉÉÉĎ, jsme neviděli, jenom jak hezky napochodovali jak prasta na porážku. No, že na bitvu nebyl čas, když Stannis neudělal něco, tak základního, jako poslat pár lidí na před, aby očíhli, jak to tam vypadá. V seriálu si zřejmě zvědy může dovolit pouze Roose Bolton. Při tom, je to základ každé armády, dokonce i každé přepadové skupiny(Locke zkontroloval Crasterovu pevnost, před tím než tam vlezli a povraždili to tam). O zvědech, jako o nezbytné součásti armády se zmiňuje již mistr Sun-C´před cca dvěma tisíci lety. A dobré by to možná bylo, kdyby se Stannis z a) neocitl záhadně zpátky v lese, ačkoliv při tom útoku kavalerie stál úplně ve předu, to je snad ještě větší záhada, než jeho návrat do lodí na Černovodě z městských hradeb.
    b) nezabila ho ta hnusná prasnice.

Co se týče Renlyho, tak to bylo, kdo z koho. Kdyby ho v té situaci Stannis nezabil, tak by Renly zabil jeho. On byl zrádce. Jedinou chybu, kterou Stannis udělal, bylo, že ho zabil přišliš brzo (pěkně čekat zabarikádovaný na Dračím kameni a pak shrábnout vše). Každopádně Renly seděl v Robertově radě celá léta a co dobrého pro říši udělal? Nic, chlastal s Robertem a chodil s ním na lov, těšil se pozornosti svých ehm "přátel" (Viď Lorasi). O říši se staraly Jon Arryn a Stannis. Dobře to řekla královna trnů:
    Věděl jak se oblékat a uměl se usmívat
    a taky koupat a česat a nějak si vzal do hlavy, že ho to činí zralým k tomu, aby se mohl stát králem.
    Krom toho, jestli si myslíš, že by Tywin Lannister v klidu a míru předal Renlymu trůn a v klidu a míru nechal hlavy Joffreyho, tommena a myrcelly narazit na kopí, musel by si být sutpidnější než první Smraďoch, pokud tomu věříš. Nemluvě o tom, že železní by stejně vzali útokem Sever. A Malíčkovi s Varysem se Renly taky nehodil do krámu, kdyby ne Stannis, tak někdo jiný by Renlyho určitě kuchnul.
  • JayJay
    upraveno 5. července 2015
    @Tyrion Lannister: Jedna kousavá poznámka: Argument typu "už to musí být poměrně dlouho, když ta zpráva stihla dorazit do..." je v seriálu dost lichý. V seriálu nějak nenabrali skriptky, takže drobnosti jako teleportující se postavy, a představa, že by někdo něco nevěděl (až na výjimky, kdy je zásadní aby nevěděl) je hrozně naivní)... i když i v knize se hned všude vědělo, že Daenerys má draky, přestože po jejich narození ten zbytek khalassaru (tedy svědci) vyrazili s ní do divočiny...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.