Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire
Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire
Finále páté řady je tu! Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já jen říkám, že vidím jen rozumné neříct Stannisovi ani komukoli jinému, že Bran žije... minimálně, že na tom nevidím nic, co by měli vysvětlovat.
Beztak se jako možný nástupce vyprofiluje spíše Rickon, který zůstal na jih od Zdi (Toho v seriálu Sam potkal taky, nepletu se, že ne? - fakt se mi to míchá s knihou)...
@Gepeto Já osobně čekám, že Ramsayho sejme Rickon Stark a Seveřani, kteří se vynoří z časoprostorového kontinua nebo se s taťkou zabijí navzájem. Opět, ale bude působit dost divně, když do teďka spolu měli poměrně ideální vztah (Will you help me defeat him). V knize to může dopadnout podobně, ale tam to z nich přímo kouká, že se chtějí navzájem pozabíjet.
=D :twisted:
Zaujal mě ten legendární bojovník. Nemyslím si, že Darkstar se dá definovat jako "paragon of knighthood" a podle mě ani nemá Meč jitra... ten čeká ve Starfallu na někoho hodnějšího té pocty. :-) Spíš bych to tipla na Arthura Dayna a flashback z ToJ (zbožné přání?)...
Strašne mi vadí jej mimika a vyjadrovanie, kedysi to bolo len ked mala na hlave tu strašnú parochňu ale vidím že sa to zhoršuje, a ked si spomeniem na trailer na najnovšieho Terminátora >.>
:twisted:
@MadrOfDragns Stannis dead, Balon next #everythingGoesAsPlanned
:D
To se podívejme. 5. sézóna byla první, která drtivě nerozdrtila tu předchozí. =D Čím pak to asi bude. :twisted:
Stannis The Mannis!!
Další díl seriálu Hitler sleduje Hru o Trůny: Hitlerova reakce na Stannisovu smrt :D
Největší záchvat smíchu mě chytil, při části HOW THE FUCK DID ONE NOTICE HORSES CHARGIN FROM 50 MILES
Když vezmem v potaz, že tolik koní připravit na jízdu, vyvéz ven branou a vyjet s nima netrvá pět vteřin, tak je to vážně úsměvné. :D Ostatně stejně jako, že Standa neměl žádné zvědy ani předsunutý voj.
Nedávno jsem dočetl Egypťana Sinuheta, kde Haremheb dokázal s bandou vyhladovělých a nevycvičených rybářů, kteří bojovali na vlastních nohách, se ubránit proti mnohonásobné a lépe vycvičené chetitské kavalerii s vozy(navíc jim veleli zkušení a bitvou zoocelení velitelé. Jak to dokázal? Měl mezi chetity a v poušti zvědy a tak věděl, že se blízí, navíc postavil spoustu pasti, nechal vykopat své muže příkopy, takže chetité se pak rozmlátily o jejich linie, jako příboj o skálu.
A ano, jak ukázalo video se světelnými meči a udělal Haremheb v knize, tak Stannis měl pronést něco ke svým vojákům nějakou motivační řeč(chápu, že nějaká motivační řeč je těžká, když upalíte vlastní dceru, ale přece)
Tady Stannis nedokázal s bitvou prověřenými rytíři, kteří se celý život učí bojovat, porazit boltonovskou kavalerii pod vedením sado maso magora bez žádných vojenských zkušnosti, tak je mi opravdu do pláče. Co naplat, kdybych si měl vybrat mezi skopičinami ledového Darth Maula za Zdí a mezi bitvou o Zimohradu, rozhodně si vyberu Zimohrad a sestřihal bych Tvrdodomov. Tohle si prostě Standa nezasloužil.
POZOR MOŽNÝ MEGASPOILER PRO 6. SÉRII. ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. OPAKUJI ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ. DOBŘE, VÁROVÁNI JSTE BYLI. :twisted:
Zde odkaz:
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/game-of-thrones-season-6-leaked-script-introduces-new-red-priestess-and-hints-at-the-fate-of-daenerys-10339115.html
tak co vyrazil i někdo odsud vystát si frontu
...and this time for good.
Každopádně, nejsem jediný, kdo si myslí, že to má za sebou
"
Co udělá sedlák, který ani nezná slovo strategie, k dispozici má jenom další sedláky, když na něj najede kavalerie?
"
Toto je neomluvitelné a hovoří to za vše:
A ještě tady ty provokativní záběry na to, jak většina Stannisových vojáků mají kopí, no prostě lahůdka sledovat tohle finále
PS: To jsem jedinéj, kterému se to "ukončení" Stanisovi mise líbilo? Mě fakt jooo! =D Bezvýchodnost situace, rychle vyústění, žádné zdlouhavé obléhaní, polovina z poloviny z poloviny utíkající jednotky armády, nejvěrnější z věrných se v rychlosti seskupují okolo svého pravého a jediného krále, prostě paráda a nádhera. To jak se s něma Boltonové vypořádali to prostě nemělo z mého pohledu chybu. Co by je jako nechali je obléhat a napadat, když je mohli krásně a rychle zfouknout jako svíčku. O nějakých motivačních řečech nemohla být ani řeč, na to vůbec nebyl čas, byli v mžiku u nich a jestli použili kopí nebo ne, to nevíme, pohled na bitvu byl opravdu z dálky. Na nějaké vytahování mečů se nelze odvolávat, to bylo jen na "cool efekt". :-k Ale to bude asi tím, že já Stanisovi nikdy nefandil, já myslel, že králem bude Renly, měl největší armádu atd. To co mu udělal jeho vlastní bratr, shodou okolností Stanis jsem bral jako tu největší zradu, kdyby to neudělal mohlo vše proběhnout úplně jinak a hlavně vklidu/míru. Pravda byl mladší a tudíž neměl na trůn nárok, ale i tak tohle se nedělá, kdyby ho porazil v souboji muže proti muži tak budiž, ale takhle opravdu nee, Renly neměl vůbec šanci a možnost jak se bránit. :roll:
b) nezabila ho ta hnusná prasnice.
Co se týče Renlyho, tak to bylo, kdo z koho. Kdyby ho v té situaci Stannis nezabil, tak by Renly zabil jeho. On byl zrádce. Jedinou chybu, kterou Stannis udělal, bylo, že ho zabil přišliš brzo (pěkně čekat zabarikádovaný na Dračím kameni a pak shrábnout vše). Každopádně Renly seděl v Robertově radě celá léta a co dobrého pro říši udělal? Nic, chlastal s Robertem a chodil s ním na lov, těšil se pozornosti svých ehm "přátel" (Viď Lorasi). O říši se staraly Jon Arryn a Stannis. Dobře to řekla královna trnů:
Věděl jak se oblékat a uměl se usmívat
a taky koupat a česat a nějak si vzal do hlavy, že ho to činí zralým k tomu, aby se mohl stát králem.
Krom toho, jestli si myslíš, že by Tywin Lannister v klidu a míru předal Renlymu trůn a v klidu a míru nechal hlavy Joffreyho, tommena a myrcelly narazit na kopí, musel by si být sutpidnější než první Smraďoch, pokud tomu věříš. Nemluvě o tom, že železní by stejně vzali útokem Sever. A Malíčkovi s Varysem se Renly taky nehodil do krámu, kdyby ne Stannis, tak někdo jiný by Renlyho určitě kuchnul.