Rebélia Blackfyreov
Viac ako samotný príbeh piesne ma zaujala bohatá a krásna história tohto sveta, ktorá odráža skutočné majstrovstvo GRRM. Bol som prekvapený, keď som tu nenašiel topic o tejto významnej historickej udalosti s tak tragickým príbehom.
Krvavá občianska vojna, ktorá rozorvala Westeros na 2 časti. Na jednej strane červený drak Daeron II Targaryen. Múdry a dobrý kráľ, ktorému však chýbala charizma a znevýhodňovalo ho aj jeho zameranie, keďže nebol bojovníkom, ale učencom. Na druhej strane silný , charizmatický, dobre vyzerajúci Daemon s mečom Aegona Dobyvateľa, no bastard. Fascinujúci nemesis vzťah Bittersteela a Bloodravena, tragická láska Daemona a Daenerys, kopec skvelých postáv... No úpenlivo dúfam, že GRRM o tom ešte niečo napíše, pretože ma to fascinuje. čítal som k tomu nejaké fanfiction a boli fakt skvele napísané.
Myslíte si, že je nárok Blackfyreov legitímny ? Na koho strane by ste stáli ?
Bittersteel, alebo Bloodraven ?
Toľko vecí, ktoré sa tu dajú diskutovať :)
Krvavá občianska vojna, ktorá rozorvala Westeros na 2 časti. Na jednej strane červený drak Daeron II Targaryen. Múdry a dobrý kráľ, ktorému však chýbala charizma a znevýhodňovalo ho aj jeho zameranie, keďže nebol bojovníkom, ale učencom. Na druhej strane silný , charizmatický, dobre vyzerajúci Daemon s mečom Aegona Dobyvateľa, no bastard. Fascinujúci nemesis vzťah Bittersteela a Bloodravena, tragická láska Daemona a Daenerys, kopec skvelých postáv... No úpenlivo dúfam, že GRRM o tom ešte niečo napíše, pretože ma to fascinuje. čítal som k tomu nejaké fanfiction a boli fakt skvele napísané.
Myslíte si, že je nárok Blackfyreov legitímny ? Na koho strane by ste stáli ?
Bittersteel, alebo Bloodraven ?
Toľko vecí, ktoré sa tu dajú diskutovať :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Třeba podle mě nárok neměl vůbec.
Ten meč byl podle mě spíš záminka/výmluva pro jeho podporovatele. Aegon IV. v době, kdy ho pasoval, dal mu Blackfyre a uznal ho za svého syna, zároveň neudělal nic pro to, aby ho legitimizoval. Naopak Daerona se nezřekl, byť ani nezasáhl proti pomluvám o Naerys. A když pak těsně před smrtí Daemona (a další bastardy) legitimizoval, tak ho v nástupnictví zařadil až za Daerona.
Co se týče podporovatelů černého draka, tak v druhé knize Dunka a Egga to celkem dobře popisuje ten lord, u kterého jsou ve službě. Daemon vypadal jako král a byl přirovnáván k Aegonovi Dobyvatelovi. Zatím co Daeron II byl jeho opak.
Roberta bych do tohohle nepletla. Tam byl nárok použitý jen jako ospravedlnění korunovace bez volby lordů až po činu. Důvod rebelie nebyla snaha získat trůn, ale udržet si hlavu na krku.
V pokleku.
Hmmm dovolím si odporovat, jaký byl nárok Targaryenů, když se pasovali do role jediných vládců Západozemí?
Sám si odpovím HRUBÁ SÍLA!!
Ok, beru. V takovém případě jsou dle mého názoru v popředí (krom hrubé síly, která je prostě základ=) zájmy podporovatelů. Většinou ten uchazeč je nějak spřízněn s některým z velkých rodů, který přez něj chce vládnout ostatním nebo mít minimálně vliv na vládu.
V povídce Princezna a královna to byli Hightowerové, kteří chtěli mít krále ze svého rodu, podle toho konali. Členům malé rady tento král také vyhovoval (alespoň většině=), a protože věděli, že když teď budou držet hubu a krok určitě na tom neprodělají. Proto se vykašlali na královo přání, které bylo aby po něm vládla jeho nejstarší dcera..
On nárok je pěkná věc, ale království s ním nedobiješ=D
nač tak silná slova? nechceš mi snad tvrdit, že jsi nikdy neodpovídala na něco o kapku jiného=D
V kruhu se netočím, místo toho chodím ve čtverci z rohu do rohu...=0