Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1260261263265266394

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 18. srpna 2015
    Chlapec, který přežil; Napoleon zločinu a mladý profesor X společně v novém Frankensteinovi, pod režijní taktovkou jednoho z tvůrců Sherlocka. Kdo se těší? :D

• upraveno 19. srpna 2015

a zase Jimmi Hendrix =D
    A Sean Bean nevypadá, že je v ohrožení života. =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Marťana jsem četla (výborné) a z ukázek mám zatím smíšené pocity. Hlavně Damon mi na Marka vůbec nesedí. A taky se bojím, že ubrali suchého humoru na úkor melodramatičnosti.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    U mě dobrý
    image
  • @Krisa a že jim to trvalo. Macbeth podle traileru zatim vypadá parádně, tak snad to neznámý režisér nepodělá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 28. srpna 2015
    :-)
    image
    upraveno 28. srpna 2015
    Tož mě v poslední době zaujalo hlavně TOTO
    image
    TOTO vypadá velmi zajímavě!
  • @Krisa Já nevim proč zrovna budou zfilmovávat kickstartovskou rychlokvašku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Že by KONEČNĚ něco ze severské mytologie, kde nební Asgard z papundeklu a Heimdall náčelník zimbabwského kmene?
  • @flanker.27 Pusť si hvězdnou bránu :D
    @Mikke Proč ne, když můžou zfilmovávat blogískovou rychlokvašku.
    @sfik To jsem měl vždycky spojený s Egyptem...?
  • @flanker.27 Jsou tam i Asgarďané, včetně Thora. Heimdall tam byl tuším taky :D
    @sfik Každopádně odhaduji, že to by byl zrovna ten film na motivy germánské mytologie, který mám na mysli :)
  • Videl niekto Man from U.N.C.L.E? Na ČSFD to má výborné hodnotenia a vážne rozmýšľam nad tým že by som ešte pred Star Wars zašiel do kina.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Viděla jsem a dobře jsem se bavila. Výborně namíchaný mix akční podívané a humorné zábavy. Palec nahoru za dobře udělané retro, které zároveň nepůsobí zastarale. Už jen úvodní sekvenci stojí za to vidět :)
    Hodnocení 80 %, ale do značné míry ovlivněné tím, že mám ráda dobovky a miluju špionážní filmy.
    Cavill si hlasitě řekl o roli dalšího Bonda.
  • @Nevada Tak som bol a tiež sa mi to dosť páčilo. Sympatický zmysel pre humor a konečne film čo sa nesnaží za každú cenu stavať Rusov a Američanov proti sebe.
    a to že nakoniec obaja skončili pod britským bannerom mi prišlo ako krásna irónia

A trochu na plytkejšiu tému, Alicia Vikander je najkrajšia herečka, čo som videl za dlhú dlhú dobu. :)
  • Mohl by někdo doporučit nějaké filmové zpracování Větrné hůrky? Nedávno jsem se dala znovu do čtení a chtěla bych si posléze pustit i nějaký film, ale filmových verzí je víc a nevím kterou vybrat. :-k
    @Dreamer Známí obvykle doporučují tuto verzi:
    http://www.csfd.cz/film/12548-bourlive-vysiny/
    Sám jsem jí neviděl celou, takže nemohu adekvátně hodnotit.
  • @flanker.27 díky :) Juliette Binoche mám ráda, takže tahle verze se mi celkem zamlouvá.
    :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A jenom 150 dolarů, což je u takových hraček docela málo :-)
    Hmm, Idris Elba jako pořádný hovado.
  • EXODUS: Bohové a králové nuda, nuda, nuda....už jsem se zmínila, jak strašná je to nuda? Před každou slušnou akcí člověk musí protrpět minimálně čtvrt hodiny žvanění, patosu (který k biblickému příběhu samozřejmě patří, ale proč tady působí tak směšně a otravně?). Mojžíš není prorok a borec, který kde třískne s hůlkou, tam se voda mění v krev a moře ustupuje z cesty, ale otravný týpek, který o sobě a o Bohu každých pět minut pochybuje, krucinál vždyť všichni víme, kam to povede, tak proč se to musí táhnout jak rozteklý eidam? A faraon je na facku, poddaní by ho už dávno hodili krokodýlům a Egypt by se pod jeho vedením zhroutil za chvíli sám bez pomoci Všemohoucího.
    Vrchol filmu, tedy egyptské rány, pak tvoří jen krátké shrnutí, vzhledem k té několika hodinové vatě, a každou ránu samozřejmě ještě musíme divákovi nějak logicky vysvětlit (vody se změnili v krev: Nil zaplavili přerostlí plazi z béčkového hororu a požrali pár rybářů) ústy otravného uřvaného plešouna.
    Výsledkem je, že tenhle film je tak akorát biblickým utrpením, snad už by to měl Ridley radši zabalit...prosím!
    @Dreamer Vostře ty. Nemilosrdný verdikt nad Ridley Scottem. Tebe chci na CSFD v seznamu oblíbených uživatelů. Pošli nick. :-)

Ale musíš uznat, že film má pěkný obrázky a když tam proudy krve vlaží úrodu. Žáby lemují chodníky a nebe se dusí pod mračnem kobylek, tak člověk hnedka dostane chuť na nějaký pořádný egyptský God of War :twisted:
  • upraveno 8. září 2015
    @Monte Karstark pěkný obrázky uznávám, jen škoda, že ten zbytek okolo egyptských ran stojí za pendrek, na csfd komentáře nepíšu, na to se v té záplavě renomovaných kritiků necítím :D

EDIT: tak se mi zdá, když si na to vzpomenu, že nějaký ty rány chyběly :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.