Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
1121315171835

Komentáře

• upraveno 21. ledna 2011
    Díky za doporučení. Na Robinovy Hoodovi jsem byl v kině a byl sjem docela zklamanej... Abych přispěl i já, tak spíše nějaký východní filmy - Ohněm a mečem - Neni to zrovna Středověk, ale to vůbec nevadí. Skvěle zpracování románu do filmové podoby.

1612- Velice proruská agitace, byť se tomu nedá upřít velice zdařilou výpravu. Staré báje vikingů - No a nakonec něco s vikingama a slovanama :-)

Jinak Black death jsem zkouknul.... Zprvu jsem chtěl jen kouknout na začátek ( jak je to udělaný) a nějak mne to chytlo :-D ... hodně povedenej film a vůbec jsem nečekal tak zajímavou a hlubokou myšlenku. Zároveň se mi líbil ten obraz, že jak Ateisté tak Křesťani nejsou v té době moc odlišní :-)
    Ty Staré báje vikingů: když Slunce bylo Bohem jsou pro mě asi nejlepší historickej film.

1612 mi příde až takový moc styl alá Holywood. Z obyčejnýho nevolníka se stane prvotřídní voják a dělostřelec takřka přes noc. Ale pokud si tohle všechno odmyslim tak to bylo celkem pěkně udělaný. Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. ledna 2011
    Amaroun: Při vší úctě, já ty vesničany za ateisty nepovažuju. Odkdy se ateismus buduje pověrčivostí?
    Tak tys chtěl filmy o středověku, tak jsem to záměrně nevztahoval na jiná období. A 1612, dělá to z Rusů největší nadupance, hlavní hrdina se okamžitě naučí nejsložitější finesy o dělostřelbě, šermu a obléhání. A taky tam běhá jednorožec, WTF?!
    Flanker.27 píše:
    Amaroun: Při vší úctě, já ty vesničany za ateisty nepovažuju. Odkdy se ateismus buduje pověrčivostí?

No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)

Olorin píše:
    Tak tys chtěl filmy o středověku, tak jsem to záměrně nevztahoval na jiná období.

Jo sorry Já když už tady oběvil ten centurion, tak jsem si řekl že tu něco taky doporučim :-D zajímavý by mohlo být toto Ironclad

Olorin píše:
    Jinak mě ti ateisté v Black death prostě nesedí, ne, že by se i ve středověku neobjevovali ateistické myšlenky (nebo přinejmenším hodně kontroverzní, jako třeba Bratři a sestry svobodného ducha), ale takhle otevřeně, jako ve filmu asi nikoliv.

No mne to taky uplně taky moc nesedlo... Na mne působili moc učeně a moc rafinovaně, ale kvůli té myšlence jsem to byl schopen přehlídnout :-)

Thule píše:
    Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)

Jo to mne taky :-)
    upraveno 21. ledna 2011
    Amaroun píše:
    No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)

Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.

Olorin píše:
    A 1612, dělá to z Rusů největší nadupance, hlavní hrdina se okamžitě naučí nejsložitější finesy o dělostřelbě, šermu a obléhání. A taky tam běhá jednorožec, WTF

Běžné propriety dobrodružného filmu z jakékoli lokace :)) I když přiznávám, že na 1612 jsem se jednou pokoušel dívat a nebavilo mě to. Dokoukání odloženo na neurčito. O moc víc se mi líbil Sluha jeho veličenstva.

Na Ironclad jsem docela zvědavej, pokud by to bylo správně britsky syrový a špinavý, může to bejt zajímavý.
    Jo, Ironclad by mohl být slušný, pokud tam neudělají nějakýho kočkopsa, jako v poslední půlhodince Robina Hooda, tak by to mohl být pro příznivce klasické středověké řezničiny hodně zajímavý snímek.
    tak já bych doporučoval Excalibur , výborný film ikdyž už trochu starší
    robin hood je dosť sklamanie. skvelý rozbeh, ale v polovici filmu sa to všetko zlomí. ako keby režisérovi povedali, že má o hodinu menej času a začal skákať v deji, vo vývoji postáv a podobne. plus tie pokrokové monológy, ktoré sú tŕňom v päte väčšiny takýchto filmov.

tiež sa prihováram za KoH. žiaľ, je tam bloom, ale inak je tam množstvo skvelých vecí.

na prvom mieste je pochopiteľne meno ruže, kráľovná margot a excalibur.
    Excalibur nemá se středověkem mnoho společného. Jako fantasy je to ale klasika.
    Staré Baje vikingů jsou dobrý film s dost hrozný distribičním názvem (vikingové jsou v ději jenom nájezdníci). Ještě k dokumentu 1066 - je to jednostranně podaný, ale mě přijde že v tomto případě docela oprávněně ( když jedna strana brání svoji zem a druhá jsou nájezdníci, je to pohled prostých lidí " Vilém tvrdí, že náš král Harold slíbil získat trůn pro něho na ostatky svatých, ale to tvrdí Normané " U hraných dokumentů mě přišlo, že většinou to je vyprávěný z pohledu že jedna strana je dobrá ( Hannibal, cyklus Válečnici -tam mě to přišlo nejmarkatnější u Cortéze tam ho udělali hrozně zbožnýho). Jinak Excalibur je fantasy, ale pro mě je to lepší ztvárnění než třeba Král Artuš, který se snažil být historický.
    Flanker.27 píše:
    Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.

žoldák: Peklo na tebe čeká s otevřenou náručí.

Hlavní vesničan: Žádné peklo neexistuje.

žoldák:V nebi tě zkrátka nechtějí.

Hlavní vesničan:Neexistuje ani nebe.

žoldák:Proč?! Proč ji posloucháš?

Hlavní vesničan: Protože byla krásná. A skutečná. A neexistuje ani Bůh.

S tohohle rozhovoru jsem nějak usoudil že on je také Ateista :-)

Ale v zásadě je to asi fuk :-D

sarven píše:
    robin hood je dosť sklamanie.

No já jsem nepochopil jak tam Cate přicupitala na ponících přes půl Anglie :-D

Přitom rozjezd Robina byl slušnej :-)
    Trochu mimo téma - neuvažovali jste udělat nějaký minicon písně ledu a ohně ? Nebo třeba programovou linii na Festivalu Fantazie, já jsem přemýšlel vyrazit na FF ale většina programu mě moc neříkala ( Potter, Star Wars, Star Trek) a třeba zaklínač tam už nebyl (letos u přiležitosti uvedení seriálu) Já bych docela vyrazil, kdyby něco bylo. Z webu jsem pochopil, že občas zahrajete hry, nebo pořádáte i nějaký minicon ?
    derfel - Mně prostě jen přijde, že to vztahují moc na dnešní dobu. Vážně pochybuju, že to v 11. století obyčejní lidé tak prožívali, když šlo o právo vládnout. To spíš místní šlechtici.
    Maso a krev, to je kasika ;)
    Když už píšete o tom Robinovi Hoodovi, byli jste někdo na tom novom muzikáli Robin Hood s Noidem? Mně se moc líbil. :)
    upraveno 21. ledna 2011
    Amaroun: Já si to pamatuju. Jenže takovejhle typ uctívání je IMHO pořád náboženství, kult osobnosti.
  • upraveno 23. ledna 2011
    montezuma3 píše:
    To asi proto, že žádné oficiální wallpapery ještě nejsou.

netvrdil bych ... http://www.hbo.com/game-of-thrones/inside/extras/download/wallpapers.html
    jinak jsem ted po HP6 videl trailer - a českej nápis Hra o T(meč)růny je pěknej

ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)
    upraveno 23. ledna 2011
    Jo, a kterej to byl? Já jednou chytnul akorát nápis Hra o trůny na konci. A byl tam už dabing, nebo ne?
    nikdo nemluvil

a byl to tento
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. ledna 2011
    knedle píše:
    ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)

A jak bys to přeložil? :o)

V českých překladech knih je to tak pořád. Což by snad, teoreticky, možná mohlo značit, že se překladů z knih budou držet.
    ty jo - já mam zafixován překlad: "Zima se blíží" - ono v knihách byl fakt Zima přichází?

Tak kde jsem to vzal?
    "Zima se blíží" je heslo Starků v překladu
    upraveno 23. ledna 2011
    Winter is Coming můžeš přeložit tak i tak. Ale Zima se blíží víc symbolizuje ten pozvolnej nezvratnej příchod zimy IMHO.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. ledna 2011
    Vlastně jo, zima se blíží. Já to popletla. Bože můj, a to to zrovna znova čtu. Jdu se stydět do kouta.
    Nevada píše:
    Vlastně jo, zima se blíží. Já to popletla. Bože můj, a to to zrovna znova čtu. Jdu se stydět do kouta.

To se stává i těm nejlepším :-)

BTW pochopili jste někdy heslo Greyjoyů? To je nějaká metafora ? :-D
    Amaroun píše:

Třeba to je jinak řečeno "Nefandíme zemědělství.", nebo "Za První republiky bychom nevolili Agrární stranu." a nebo "Do konce roku chcípneme hlady.". :-D
    Zima přichází... no asi je to nezvyk, ale když nad tim uvažuju, proč ne? Je v tom takovej ten nádech akčna, zhmotnění té zimy.

Amaroun píše:

My nesijeme? No já to bral vždycky tak, že železní muži nejsou rolníci apod., oni plení a berou si cizí. Ale asi to nesmíš brát tak doslovně...
    Sorry začínám blbnout ja to četl: "my nešijeme" ... jdu do druhýho kouta...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.