Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
«13456735

Komentáře

• upraveno 13. září 2010
    Článek bude večer aktualizován, teď už bohužel není čas. :-)
  • upraveno 13. září 2010
    Teaser OK, jen ta oblaka na pozadí se mi moc nelíbila. Pořad o zákulisí natáčení se mi líbil, hlavně ty různé typy zbrojí. :-) A Daenerys je docela kočanda, jen nevím, co dělá v tom lese.
  • upraveno 13. září 2010
    Vypadá to dobře :)
  • upraveno 13. září 2010
    "za scenou" je rozhodne zajimavejsi nez teaser

tech par sekund v kompletnim HBO predstaveni zimni sezony je ale fajn
  • upraveno 13. září 2010
    Eddard, Cersei, Daenerys, Tyrion, Arya a Bran vypadají velmi dobře. Škoda jen, že jsme neviděli Jaimeho.
  • upraveno 13. září 2010
    Super, díky Alekovi za odkazy, obě dvě videa moc pěkný, i když "za scénou" je pro mě mnohem šťavnatější =).
  • upraveno 13. září 2010
    tak nevim. nevim. ale robert mi přijde nějakej divnej. divně zarostlej a ještě divněji oblečený. nevim jestli to v tom souboji měl být Jon, který mu vrazil loktem do břicha, ale přišel mi něho až moc starý. a cersei že má být blonde bohyně?? mormont bezvadnej. ale nemůžu si pomoct, ale pořád to vypadá hodně levně. snad tomu dají v postprodukci ten správný look.
  • upraveno 13. září 2010
    a tyrion je az moc hezkej. čekal jsem že mu nějak deformujou obličej a ono nic.
  • upraveno 13. září 2010
    levně vypadá při natáčení každý seriál. Vzpomeňte si na záběry z natáčení Johna Adamse nebo Tudorovců. Lví podíl na konečném looku seriálu budou různé přidané pozadí scén, filtry apod.. Tyrion, že je moc hezkej? A jak by měl potom vypadat po bitvě u Králova přístaviště? :-D :-D O tom jak vypadají herci už víme delší dobu, dětští herci zkrátka vypadají staře, s tím se nedá nic dělat. Naše představy z knihy nelze nikdy přesně napodobit a pořád lepší dobrý herec/herečka, který není předloze moc podobný, než její kopie, která ale hrát neumí.
  • upraveno 13. září 2010
    no jóóóó.

ale snad mohli obléct krále do nějakých lepších hadrů, ne? čekal jsem že bude nejenom VELKÝ, ale i velkolepý
  • upraveno 13. září 2010
    On rozpočet není nafukovací. Tudorovci mají skvělé kostýmy, ale taky se děj odehrává většinou v 5, 6 místnostech a většinou se tam jen kecá, tady dojde na spoustu lokací a dost soubojů. Navíc hodnotit seriál na základě prvních pár záběrů z natáčení se mi zdá trochu předčasné.
  • upraveno 13. září 2010
    Píše:
    a tyrion je az moc hezkej. čekal jsem že mu nějak deformujou obličej a ono nic.

Čekají na 3. řadu, až Tyrionovi useknou nos. Kdyby mu obličej zdeformovali už teď a pak znovu, někteří diváci by ten pohled nemuseli snést :-)

Co se Roberta týče, taky mi jeho vzhled nesedí.
  • upraveno 13. září 2010
    To JimJam: Jaime je na kratičkém záběru ve videu "behind the scenes" v čase okolo 1:22. Podle stillů udělaných z toho videa jde poznat, že je to Nicolaj C.W.

Jinak já jsem naprosto spokojen, po tak dlouhém čekání na jakýkoliv materiál, jsme teď dostali pěknou porci.

Co se týče kostýmů, myslím, že to není až tak hrozné a když si třeba porovnáte záběr na roberta z "behind the scenes", který je točen normal kamerou od "behind the scenes" chlápků a pak z toho "raven" teaseru z poupravenou barevnou paletou atd, tak ten jeho kostým vypadá lépe. Navíc Robert je známý tím, že se s ničím nese*e ne? Myslím, že on je zrovna ten, který raději bude nosit něco co je mu pohodlné, než něco přehnaně velkolepého.
  • upraveno 13. září 2010
    Tudorovci úžasně šetří na hercích: někde jsem četl, že asi 90 procent scén jsou dialogy. Na scéně je minimum lidí, čímž se šetří obrovské množství kaček...
  • upraveno 13. září 2010
    Stříbřité vlasy a tmavé obočí.

Ach jo.
  • upraveno 13. září 2010
    Molda píše:
    aime je na kratičkém záběru ve videu "behind the scenes" v čase okolo 1:22.

Díky za upozornění, už jsem sera Jaimeho dohledal.
  • upraveno 13. září 2010
    Jinak HBO uvolnilo ještě jedno video s ukázkami ze všech jejich budoucích projektů. Je tam asi 5 sekund Eddarda (scéna popravy zběha).
  • upraveno 13. září 2010
    Ušatá: Když se podíváš na high-res verzi té fotky s Dany, tak uvidíš, že to obočí je vlastně celkem světlé a vypadá to, že jej i nějak jemně "prostříbřili". Navíc spousta lidí, kteří mají například světlé nebo blond vlasy, mají obočí tmavší než vlasy. A navíc to co funguje v knize, nefunguje často na obrazovce. Raději mít Dany se spíše bílou barvou vlasů a trochu tmavším obočím, než vidět na obrazovce někoho "poskakovat" se stříbrnou parukou a stříbrným obočím. To by vypadalo hodně trapně a odradilo by to dost lidí, kteří knížky nečetli. takže tvůri zvolili dobrý přístup.
  • upraveno 13. září 2010
    Netvrdím, že trochu tmavší obočí je špatné a jsem ochotná připustit, že to v některých případech může fungovat. Možná je to nešťastným tónováním fotky, ale podle mě to prostě v případě téhle slečny, která v základu působí jako tmavý typ, nevypadá dobře.
  • upraveno 13. září 2010
    Udělat to tak, aby holka se stříbrnejma vlasama a fialovýma očima vypadala dobře, bude docela oříšek, řekl bych. Mě se tahle Daenerys docela líbí, rozhodně víc, než ta, která ji měla hrát původně.
  • upraveno 13. září 2010
    Já připouštím, že tu postavu neznám, čiže bych do toho ani neměla co kecat. Jen to je taková... čerstvá rána, vodní princezna támhle v Last Airbender měla právě bílé vlasy, tuším modro-fialové oči a s tmavým obočím dopadla dost děsivě.

Prostě bych jen se znalostí portrétů brala nějaký světlejší typ, tahle slečna má hodně výrazné obočí i vůči přirozené barvě, natož nějaké světlounké.

Ale co, já to netočím, že =)
  • upraveno 13. září 2010
    Jediny co se mi moc nelibilo je brneni Sera Lorase Kvetiny... jinak vsechno vypada nadherne a ve studiu si s tim urcite jeste pohraji ( ukazky jsou toceny kamerou, ktera zaznamenavat prubeh nataceni ne sceny ;) ) PS: Jeste jsem si vsiml ze Robert je nejakej malej v Traileru ... nemel on byt vysokej ( bricho mu sedi ) ?
  • upraveno 13. září 2010
    Každopadně díky za Aleku za videa. Mně se tam něco líbí, něco ne. Herec hrající Roberta mi příjde typologicky naprosto mimo. Cersei, Jaimeho a mnoho dalších jsem si představoval jinak, ale tak to holt u filmů na základě knižní předlohy chodí.

A kdybych chtěl být hodně velký hnidopych, tak ten černej pták není očividně havran ale krkavec:-)))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 13. září 2010
    Zato Bran a Arya jsou dokonalí. Z těch mám obrovskou radost :o)

Ale trochu lituju zestaršení Robba a Jona.
  • upraveno 13. září 2010
    Chmur píše:
    A kdybych chtěl být hodně velký hnidopych, tak ten černej pták není očividně havran ale krkavec:-)))

A v originále je to co? Raven? To je totiž v angličtině dost široký pojem...
  • upraveno 13. září 2010
    Nevím. Originál jsem nečetl. Havran je rook a krkavec raven.
  • upraveno 13. září 2010
    Chmur píše:
    Herec hrající Roberta mi příjde typologicky naprosto mimo.

Mě vždycky přišel Addy jako velmi vhodný na roli Roberta. Myslím, že problém je v tom, jak upravili jeho vzhled pro tento seriál. Když srovnám některé jeho jiné filmy, vypadal v nich mnohem příhodněji pro roli Roberta.
  • upraveno 13. září 2010
    Chmur píše:

A neni to jedno? Kdyby to byl holub misto havrana, tak nereknu... ale takhle:D
  • upraveno 13. září 2010
    Píše:
    A neni to jedno? Kdyby to byl holub misto havrana, tak nereknu... ale takhle:D

Je to naprosto jedno. Byla to jen taková poznámečka...pohlazení biologického ega:-)

Píše:
    Mě vždycky přišel Addy jako velmi vhodný na roli Roberta.

Fakt. Já si představoval Roberta jako obra a ne podprůměrně vysokého chlápka...
  • upraveno 13. září 2010
    Když jsme u toho hnidopyšství, neměl mít Eddard ve scéně s královskou radou kolem krku onen řetěz pobočníka?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.