Hra o trůny ožívá
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.
Havran
Číst celý článek zde
Havran
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Fakt. Já si představoval Roberta jako obra a ne podprůměrně vysokého chlápka...
Já myslel spíš typově, vzhledem, než výškou. Na druhou stranu, rozhodně jsem si ho nepředstavoval jako Jona Umbera, spíš mohutného než vysokého.
Ale vážně - taky se mi to nelíbí, a třeba Sean Bean (ač jsem ráda, že tam hraje), taky zrovna na 35-36 nevypadá.
Ale vážně - taky se mi to nelíbí, a třeba Sean Bean (ač jsem ráda, že tam hraje), taky zrovna na 35-36 nevypadá.
Ono by to pak vypadalo, že Jona a Robba zplodil asi v 10 letech, což je dost málo i na Píseň ledu a ohně :-) Důležité bude hlavně to, aby vše vypadalo věrohodně a mladší postavy nebyly hrané stejně starými herci jako postavy jejich rodičů.
Ale docela by mě zajímalo jak moc se v seriálu budou věnovat "vzpomínkové linii" Robertovy rebelie, pokud vůbec. Jestli se to nerozhodnou osekat jen na pár poznámek mezi řečí.
Ale docela by mě zajímalo jak moc se v seriálu budou věnovat "vzpomínkové linii" Robertovy rebelie, pokud vůbec. Jestli se to nerozhodnou osekat jen na pár poznámek mezi řečí.
Už mě to taky napadlo. Píseň je zajímavá mj. i tím, že se mnoho stalo v minulosti (a mnoho z toho neznáme ani my, ani někteří aktéři). Myslím, že minimálně musí zmínit Rhaegara a Lyannu a zabití Aeryse (přeci jenom Daenerys v prvních dílech často hovoří o uchvatiteli a "uchvatitelových psech"). Osobně sním o tom, že ke scéně Eddardova věznění natočí flashback (jak si Eddard v kobce vybavuje střetnutí s Daynem a spol. u Tower of Joy).
Amaroun píše:
Jediny co se mi moc nelibilo je brneni Sera Lorase Kvetiny...
Mně přijde ok, aspoň bude jasný, kdo je na kolbišti.
Chmur píše:
A kdybych chtěl být hodně velký hnidopych, tak ten černej pták není očividně havran ale krkavec:-)))
No jo, sorry. Neříkal jsi kdysi, že jsi učitel? Že by biologie? :-)
Co se týče věku postav, o spousty došlo k postaršení. Mě asi taky nejvíc zaskočil Jon Sníh. Ale vlastně je mi šumák, jestli zachovají drobnosti typu výška Roberta, stáří Jona apod., hlavně když to v tom seriálu bude fungovat. A představa Roberta otráveného oblíkáním, který se stejně při nejbližší příležitosti pokecá, se mi docela zamlouvá. A pokud jde o výšku, vždycky jsem ho bral, že si byli s Nedem v tomhle podobní, tak uvidíme, až v nějakém společném záběru (bližším, než přes stůl). Btw, všimli jste si v té scéně oné tapiserie za Robertem? :-)
Taky si pamatuju spoustu filmů, hlavně westernů, kde měli ti nejvíc cool makři šedé vlasy a černé obočí.
U vyzrálého mužského to ale sedí lépe, než u dívky, ať je sebedrsnější =)
Třeba si vybavuju, jak jsem teď nedávno koukala na bilboard s nějakým ruským hudebníkem, bílé vlasy a černé obočí - jenže tam to prostě fungovalo jinak.
Ale už budu tiše =)
Btw, všimli jste si v té scéně oné tapiserie za Robertem? :-)
Nedokážu to rozlišit. Co to je?
Chmur píše:
A kdybych chtěl být hodně velký hnidopych, tak ten černej pták není očividně havran ale krkavec:-)))
Tady je ale problém spíš překladový. Raven je anglicky totiž jak havran, tak krkavec. Stejně jako až za použití latiny jsme našemu anglickému mluvčímu vysvětlili rozdíl mezi krysou a potkanem (angl. obojí 'rat'). Takže ukázka byla správně ;)
Famózní paměť:-)A o nic nejde. Je mi to popravdě jedno. Možná to ale opravdu překladatelka přeložila špatně a v originále je to fakt krkavec.
Jinak si vzpomínám, že když točili LOTRA, tak mi také Vigo Mortensen nepřišel vhodný pro postavu Aragorna. Rozhodně tedy neodpovídal popisu z knihy. No a časem jsem si zvykl. Důležitá bude atmosféra, děj, atd.
2) ohledně vzhledu řešíte ptákoviny. V Římě si taky nikdo nebyl podobný a nevadilo to. Pokud bude zachován základní look (barva vlasů, pigmentace...), tak budu spokojený.
V Římě si taky nikdo nebyl podobný a nevadilo to. Pokud bude zachován základní .... Tak jasny ale rozhodne Robert je napriklad takova postava, u kterych bych byl pri vybirani extra opatrnej .... Baratheon ve videu vypada spis jako mnich ne jako neohrozeny valecnik...
Baratheon ve videu vypada spis jako mnich ne jako neohrozeny valecnik...
Šak ho taky měl Ned problém na Zimohradě poznat. Už dávno to není neohrožený válečník (kterého snad Cersei chvíli milovala), teď je to spíš ožr... požitkář :-) A majestátním králem nebyl vpodstatě nikdy, jen se to Radě a Jonu Arrynovi dařilo dobře skrývat.
Král byl pro něho zklamáním.
Takže nedat na první dojem.
Prosím, pomozte mi někdo identifikovat scénu z videa ze zákulisí v 11. sekundě.
11 seconds: What we guess is a wildling fighting someone. Don’t want to spoil. ;)
ohledně vzhledu řešíte ptákoviny.
Amaroun píše:
Baratheon ve videu vypada spis jako mnich ne jako neohrozeny valecnik...
Netrval bych na zachování přesného vzhledu u všech postav, ale u některých je to určitě důležité. Asi se shodneme na tom, že Cersei a Jaime by měly vypadat jako dvojčata, královské děti být na ně podobné a Robertovi bastardi zase na něj. Malíček by asi taky neměl měřit 2 metry. Postřeh o tom, že král vypadá jako mnich je přesný, podobně bych si představoval Thorose (i když ani on nebyl typický kněz a pokud si pamatuji, tak si dříve holil vlasy). Robert by měl vypadat nejen jako tlustý ožrala, ale i charismatický válečník. Na druhou stranu jsem měl strach z Michelle Fairley, ale ve videu vypadala dost tak, jak jsem si Catelyn představoval (možná je jen trochu starší).