Hra o trůny ožívá

upraveno 2. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.

Havran
Číst celý článek zde
1356735

Komentáře

• upraveno 14. září 2010
    Molda píše:
    le Robert už dááávno jako charismatický válečník nevypadá

Mne slo spis o to ze to ma mit nekde v sobe, pod nanosem tuku ( hluboko pohrbeny)... stale ty rysi valecnika.... Catelyn jednou rekla o Renlym ze presne takhle vypadal za mladi Robert.. Predstavitel Renlyho mi pripada vybrany dobre (ne precizne ale dobre) Proste jednoduse a zkracene: Robert ma mit rysi valecnika,a zaroven ma byt obtloustly a tlusty tvare... Nic proti Addymu ( ani jeho nepopiratelnym hereckym kvalitam) ale ten mel ten sirokej mirumilovnej ksicht po celej zivot a doopravdy se nedokazu vzit v jeho podani Roberta do toho ze by mel vypadat nekdy driv jako Renly.....
  • upraveno 14. září 2010
    Amaroun píše:
    Proste jednoduse a zkracene: Robert ma mit rysi valecnika,a zaroven ma byt obtloustly a tlusty tvare...

Přesně, souhlasím. Třeba to Addy dokáže svým hereckým výkonem, ale z Roberta musí být cítit to, že byl skvělým válečníkem a vůdcem, ostatně jeho "vítězné" charisma z doby rebelie se nemohlo vytratit beze zbytku.
  • upraveno 14. září 2010
    Píše:
    V Římě si taky nikdo nebyl podobný a nevadilo to. Pokud bude zachován základní look (barva vlasů, pigmentace...), tak budu spokojený.

Ale u postav z Říma nemáme poměrně přesný popis jejich vzhledu. Já jako člověk do hloubky se o historii nezajímající skutečně nevím jaké měl vlasy, výšku atd. např. Markus Antonius či Cicero.

Také si myslím, že vzhled u postav v seriálu není zanedbatelný.
  • upraveno 14. září 2010
    Chmur píše:
    Ale u postav z Říma nemáme poměrně přesný popis jejich vzhledu. Já jako člověk do hloubky se o historii nezajímající skutečně nevím jaké měl vlasy, výšku atd. např. Markus Antonius či Cicero.

Také si myslím, že vzhled u postav v seriálu není zanedbatelný.

Tak to tě musím opravit, protože zrovna tihle dva mají své dochované busty, nebo portréty. Taky jsou dobře popsáni římskými kronikáři.

Markus Antonius

image

Cicero

image

Caesar

image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. září 2010
    Flanker.27 píše:
    Nevada: Na westeros je rozbor obou videí a praví se tam toto:

11 seconds: What we guess is a wildling fighting someone. Don’t want to spoil. ;)

Mno, to jsem i četla, ale kromě toho, že téměř neumím anglicky, tak stejně nevím ;o)Molda píše:
    Nevím jestli si děláte srandu, nebo jste knihy nečetli, ale Robert už dááávno jako charismatický válečník nevypadá

Souhlasím. Nicméně by neměl vypadat jako malý neškodný mužík. Taky jsem nabyla dojmu, že je vzrostlé postavy. Byť dávno širší v pase než v ramenou jako dřív.
  • upraveno 14. září 2010
    promińte ale já Jamieho nemůžu najít vůbec, psali jste 1:22 behind the scenes ale tam zrovna něco vypráví Sean Bean
  • upraveno 14. září 2010
    Píše:
    Tak to tě musím opravit, protože zrovna tihle dva mají své dochované busty, nebo portréty. Taky jsou dobře popsáni římskými kronikáři.

Myslel jsem, že to vytáhneš:-) Ok. Ale já opravdu nemám v hlavě nějakou přesnou představu historických postav. Většina lidí podle mě takovou představu nemá. Nevím, jestli byl Caesar vysoký či malý, hnědooký či zelenooký atd. Samozřejmě předpokládám, že zrovna muž jeho kalibru nebyla nějaká zrůda, ale spíše charismatická osoba.

U literárních postav mých oblíbených knih je to však jiná.

Proto je pro mě představitel Roberta zklámáním, Nikolaj Waldau se rozhodně nepodobá Headey atd.
    upraveno 14. září 2010
    Strejda píše:
    promińte ale já Jamieho nemůžu najít vůbec, psali jste 1:22 behind the scenes ale tam zrovna něco vypráví Sean Bean

O 9-10 sekund později, jestli jsem to dobře pochopila.
  • upraveno 14. září 2010
    Chmur - Já bych s hodnocením postav počkal až na hotovej seriál. ;-)
  • upraveno 14. září 2010
    Konečně jsem se prosmýkla kolem počítače, který dokáže přehrát ta videa, a připouštím, že mě to zaujalo.

Daleko víc to ale rozjitřilo mou tiše hýčkanou touhu pořídit si straku. Zvláštní.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2010
    Chmur píše:
    samozřejmě předpokládám, že zrovna muž jeho kalibru nebyla nějaká zrůda, ale spíše charismatická osoba.

Jeho vlastní vojáci mu říkali "Plešatý nemrava" :)

Nevada: "Hádáme, že jde o divokého bojujícího s někým. Nechceme vyzrazovat děj."

Mě osobně to připomíná spíš scénu z transportu Tyriona do Orlího hnízda, ze Hry o trůny si totiž bojující Divoké nějak nepamatuju.
  • upraveno 15. září 2010
    Pamatujete, jak jsem tu nedávno předpovídal, že o druhé sérii se bude rozhodovat ještě letos? Samozřejmě, cucal jsem si to z prstu :-), ale nakonec to vypadá, že budu šťastným otcem této myšlenky. O 2. sérii se totiž již vyjednává, jak je zřejmé z blogu severoirského ministra kultury. http://theministerspen.blogspot.com/2010/09/jay-roewe-senior-executive-of-hbo-film.html
  • upraveno 15. září 2010
    Je to celkem logický, Game of thrones má úspěch prakticky zaručen (minimálně pár stovek tisíc fandů), a bylo by docela zakončit seriál tím, že občanská válka teprve propuká.
  • upraveno 15. září 2010
    Navic ctvrtina predstavitelu jsou deti ..... Lepsi nrychle natocit nez vyrostou :-)
  • upraveno 15. září 2010
    Co rychle natočit? Dopsat herdek! :D
  • upraveno 16. září 2010
    Amaroun píše:
    Navic ctvrtina predstavitelu jsou deti ..... Lepsi nrychle natocit nez vyrostou :-)

Bohužel myslím, že většina vyrostla příliš ještě před začátkem natáčení :-)

Jinak v HBO určitě vědí, že o úspěchu z velké části rozhodne právě až druhá sezona. Z Beana udělali hlavní tvář seriálu, ale v druhé sérii ho už nevyužijí. Stejně tak Addyho a Nicolaj Coster-Waldau většinu druhé série prohnije v žaláři Řekotočí. Musí doufat, že zejména představitelé Daenerys a Jona budou opravdu dobří, asi nemůžou očekávat, že by jako teď na Eddarda soustředili pozornost a komerční potenciál třeba na Stannise (byť by ho obsadili sebelíp) nebo Cerseiu.
  • upraveno 16. září 2010
    Je to stejný asi jako u Pillars of the Earth, kde suveréně největší hereckou hvězdou byl Donald Sutherland, a krátce po začátku seriálu mu usekli hlavu. :-D
  • upraveno 16. září 2010
    jj, Sutherland mě taky mrzel, ale tam to vynahradila další zvučná jména jako McShane, Sewell a Macfayden. Navíc Pilíře nemaj pokračování, takže tam šlo o přitažení lidí pro tuhle jedinou sérii. U GoT to bude spíš podobné jako u Tudorovců, kde na další série nalákal v první Sam Neil.

No a pak to samo bude o těch mladých, kéž by se z někoho (Jona?) vyloupl další Eddie Redmayne, kterej mě v Pilířích hodně přesvědčil a v Black Death to potvrdil (spolu se Seanem Beanem, docela povedený film). A Aliena z Pilířů byla vlastně taky skvělá.
  • upraveno 16. září 2010
    Spousta fotek ze Zimohradu, čili hradu Ward. Dalo by se říci, že hlavní roli bude mít zelené plátno, ale je tam i hafo méně nápadných opravdových detailů, jako znamení zlovlka na zdi, vyřezávaná hlava, dokonce i socha zlovlka v průjezdu.
  • upraveno 16. září 2010
    K Pillars... Já myslím, že třeba Rufus Sewell a Macfaydyen říkají mladším divákům více než Donald Sutherland. A Ian McShane je velmi populární seriálový herec, ještě víc po jeho roli v Deadwoodu (všiml jsem si, že v zahraničí ho mnoho fandů navrhovalo na Tywina Lannistera).
  • upraveno 16. září 2010
    Sutherland je přece jen ještě vyšší třída. Těsně pod ním je možná tak Ian McShane. Tím nechci herecký talent ostatních nijak srážet, ale pokud někoho bere víc Macfaydyen, král vedlejších rolí v televizních seriálech a filmech, tak něco není v pořádku. :-) Rufus Sewell taky ještě ujde.
  • upraveno 16. září 2010
    Jinak ty fotky Zimohradu vypadají docela pěkně, ono až tam přidají pozadí, tak to bude určitě vypadat velkolepě.
  • upraveno 16. září 2010
    Pillars of the Earth neznam ale vypada to zajimave . Pravda ze ale tenhle druh serialu (Tudorovci mne tim odpudily)nemusim, kde naprosto vsichni jsou cisti, napudrovany a zuby jim jenom zari a to vse v hlubokem stredoveku. Zimohrad vypada dobre ... tesim se na Branovou oblibenou vez :D ...
  • upraveno 16. září 2010
    Tudorovci se odehrávají v raném novověku, ale to na té "čistotě" samozřejmě nic nemění, mě to taky vadí. Teda ani né tak ta čistota, jako spíš to, že jsou všichni od krále až po největšího chudáka krásní. Ale je to jen seriál, který si neklade za cíl poučovat o dějinách. Pillars na tom jsou trochu líp, ale na dvanácté století to taky vypadalo trochu zvláštně. :-) Reálný středověk je například ve filmu Jméno růže, ale to je podle díla napsaného historikem. :-)
  • upraveno 16. září 2010
    Film Jmeno ruze je uzasny dilo, bohuzel knihu jsem nedocetl bylo tam na mne moc zdlouhavych popisu :-)
  • upraveno 17. září 2010
    Olorin píše:
    Rufus Sewell taky ještě ujde.

Já bych si ho dobře dovedl představit v 2. sérii v roli Stannise.
  • upraveno 17. září 2010
    Já bych ho viděl spíše jako Eurona
    upraveno 17. září 2010
    Jako Euron by se mi líbil Mark Strong. I když s vyholenou hlavou by mohl dobře sehrát i Stannise. Ale je to samozřejmě zbožné přání :o)

http://pinartarhan.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/Mark_Strong_in_Stardust_Wallpaper_24.jpg

http://www.aceshowbiz.com/images/still/robin_hood13.jpg
  • upraveno 17. září 2010
    Nevada píše:
    Jako Euron by se mi líbil Mark Strong. I když s vyholenou hlavou by mohl dobře sehrát i Stannise.

Mark Strong by pro mě byl nejlepším možným Stannisem, hned za ním bych bral Sewella. Sewella bych si dokázal představit ještě jako Davose, byť bych znal i lepší kandidáty.
    upraveno 17. září 2010
    Davose ne, na toho mi Sewell připadne moc mladý. Ale možná jako Oberyn...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.