Hra o trůny ožívá
Temná křídla, temná slova... ale dnes ne! HBO u příležitosti finále True Blood vypustilo mimo jiné i mnoho materiálu k Hře o trůny. V prvé řadě jde o teaser nazvaný Raven, tentokrát již nefalšovaný. To ale není vše, dostali jsme i ukázku ze zákulisí natáčení, promo fotografii Daenerys a blog tvůrců.
Havran
Číst celý článek zde
Havran
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
1612- Velice proruská agitace, byť se tomu nedá upřít velice zdařilou výpravu. Staré báje vikingů - No a nakonec něco s vikingama a slovanama :-)
Jinak Black death jsem zkouknul.... Zprvu jsem chtěl jen kouknout na začátek ( jak je to udělaný) a nějak mne to chytlo :-D ... hodně povedenej film a vůbec jsem nečekal tak zajímavou a hlubokou myšlenku. Zároveň se mi líbil ten obraz, že jak Ateisté tak Křesťani nejsou v té době moc odlišní :-)
1612 mi příde až takový moc styl alá Holywood. Z obyčejnýho nevolníka se stane prvotřídní voják a dělostřelec takřka přes noc. Ale pokud si tohle všechno odmyslim tak to bylo celkem pěkně udělaný. Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)
Amaroun: Při vší úctě, já ty vesničany za ateisty nepovažuju. Odkdy se ateismus buduje pověrčivostí?
No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)
Olorin píše:
Tak tys chtěl filmy o středověku, tak jsem to záměrně nevztahoval na jiná období.
Jo sorry Já když už tady oběvil ten centurion, tak jsem si řekl že tu něco taky doporučim :-D zajímavý by mohlo být toto Ironclad
Olorin píše:
Jinak mě ti ateisté v Black death prostě nesedí, ne, že by se i ve středověku neobjevovali ateistické myšlenky (nebo přinejmenším hodně kontroverzní, jako třeba Bratři a sestry svobodného ducha), ale takhle otevřeně, jako ve filmu asi nikoliv.
No mne to taky uplně taky moc nesedlo... Na mne působili moc učeně a moc rafinovaně, ale kvůli té myšlence jsem to byl schopen přehlídnout :-)
Thule píše:
Líbili se mi tam ty husaři a hlavně Michail Zebrowski :-)
Jo to mne taky :-)
No ta "čarodějnice" a ten hlavní cápek jsou ateisté nebo takhle jsem to pochopil... ty ostatní vesničani jim zobou z ruky a jsou tedy pověrčiví :-)
Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.
Olorin píše:
A 1612, dělá to z Rusů největší nadupance, hlavní hrdina se okamžitě naučí nejsložitější finesy o dělostřelbě, šermu a obléhání. A taky tam běhá jednorožec, WTF
Běžné propriety dobrodružného filmu z jakékoli lokace :)) I když přiznávám, že na 1612 jsem se jednou pokoušel dívat a nebavilo mě to. Dokoukání odloženo na neurčito. O moc víc se mi líbil Sluha jeho veličenstva.
Na Ironclad jsem docela zvědavej, pokud by to bylo správně britsky syrový a špinavý, může to bejt zajímavý.
tiež sa prihováram za KoH. žiaľ, je tam bloom, ale inak je tam množstvo skvelých vecí.
na prvom mieste je pochopiteľne meno ruže, kráľovná margot a excalibur.
Dá se říct, že ateistka byla vlastně akorát ta vůdčí ženská, všichni ostatní (včetně toho chlapa) ji de facto uctívali jako bohyni.
žoldák: Peklo na tebe čeká s otevřenou náručí.
Hlavní vesničan: Žádné peklo neexistuje.
žoldák:V nebi tě zkrátka nechtějí.
Hlavní vesničan:Neexistuje ani nebe.
žoldák:Proč?! Proč ji posloucháš?
Hlavní vesničan: Protože byla krásná. A skutečná. A neexistuje ani Bůh.
S tohohle rozhovoru jsem nějak usoudil že on je také Ateista :-)
Ale v zásadě je to asi fuk :-D
sarven píše:
robin hood je dosť sklamanie.
No já jsem nepochopil jak tam Cate přicupitala na ponících přes půl Anglie :-D
Přitom rozjezd Robina byl slušnej :-)
To asi proto, že žádné oficiální wallpapery ještě nejsou.
netvrdil bych ... http://www.hbo.com/game-of-thrones/inside/extras/download/wallpapers.html
ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)
a byl to tento
ale pod fousy mi neleze "Zima přichází" :)
A jak bys to přeložil? :o)
V českých překladech knih je to tak pořád. Což by snad, teoreticky, možná mohlo značit, že se překladů z knih budou držet.
Tak kde jsem to vzal?
Vlastně jo, zima se blíží. Já to popletla. Bože můj, a to to zrovna znova čtu. Jdu se stydět do kouta.
To se stává i těm nejlepším :-)
BTW pochopili jste někdy heslo Greyjoyů? To je nějaká metafora ? :-D
Třeba to je jinak řečeno "Nefandíme zemědělství.", nebo "Za První republiky bychom nevolili Agrární stranu." a nebo "Do konce roku chcípneme hlady.". :-D
Amaroun píše:
My nesijeme? No já to bral vždycky tak, že železní muži nejsou rolníci apod., oni plení a berou si cizí. Ale asi to nesmíš brát tak doslovně...