Zima se blíží

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Ladovská zima za okny je!

Dneska napadl v Praze sníh, to jsem tady ještě neviděl. Skoro jeden centimetr, kalamita! Nechci vidět, jak to bude vypadat, až přijedu domů, tam budou závěje alespoň metr a půl. :roll:

A jaká zima se líbí vám? Ta letošní, když jsme sníh skoro ještě neviděli a užívali si slunných dnů? Nebo ta loňská, když byl prosinec od října až po březen?

A co globální oteplování? Budete emigrovat do Tuniska, nebo na Aljašku? :wink:

13»

Komentáře

• @Aviv To je samozřejmě ta "vědecká pravda", ale pokud jsi ve slipíkách a elasťáčcích vystrčena do -30, tak jsi ráda i za ten vymyšlený a zcela subjektivní pocit tepla. Aspoň nám bylo veselo, to se člověk upřímně zasmál při každém odpíchnutí :D
  • Jakýho ste měli Mikuláše?
  • Já si vyprosil na stará kolena (27) adventní kalendář :D A jen díky tomu že mi ho přinesl Mikuláš, jsem dnes mohl sníst 6 čokolád najednou :D
  • To máš štěstí. Nebo spíš taktickou mysl? A o starých kolenách mi tu nehovor.
    Já si dělala maraton přes polovinu města protože rodina nebydlí na hromádce, taky v škole máme Andělskou poštu a kromě čokolády se mi dostalo i jedné brambory.
  • Já už mám tak stará kolena, že za mnou Mikuláš ani nedorazil. =D
  • Taky nedorazil jsem si musel udělat radost sám :D
  • A kolik ti je let, tajemný cizinče? :D
  • upraveno 7. prosince 2015
    @sfik stará kolena? Měla jsem depresi, když mi malí špunti z našeho okolí začali říkat dobrý den (cca v 18), posledních pár let se pozvolna přidává i pubertální osazenstvo...děsím se okamžiku, kdy mi v obchodech přestanou říkat slečno nebo mladá paní, už ta paní je na hraně :spike: =D

Na Mikuláše jsem dostala ovoce a hořkou čokoládu, byl to dlouholetý a krutý boj než se rodiče a prarodiče podařilo přesvědčit, že ti čokoládoví čerti a podobně budou akorát celý rok strašit v kredenci, ale vyplatilo se :D
  • @Dreamer: Dle etikety je ovšem označení "paní" na místě od doby, kdy se dotyčná o sebe může postarat (= může pracovat, takže těch 18 je dobře trefená hranice) a nutně to nesouvisí se svatbou.
    K čokoládovým čertům toliko: Jednou mi přišel recept na rumové pralinky - vezmi čokoládovou figurku, odstraň vršek, nalij rum... a kupodivu to bylo kolem Mikuláše, kdy se objevovali figurky XXXL :o)
    @sfik: Já si kolem třicítky koupil 24 kindervajíček,... hned se do práce chodilo radostněji (i po víkendech)... a ten mikulášský skluz byl taky fajn... A minulý týden jsem koukal, že je mají v akci a marně jsem přemýšlel, kvůli čemu jsem si jich tehdy koupil "hodně"... hmmm, skoro stojí za opáčko :o)
  • Ja so na tie figúrky zanevrela. Tie majú s čokoládou spoločnú len farbu. Tento rok som šla s podkovičkami z belgickej čokolády.
    A čo si v tých vajíčkach našiel?
  • já jsem si na čokoládových trzích nadělila metr čokolády, mikuláši se tam bavili jen s dětma...
  • A mi Mikuláš nepřinesl nic (ale ani si mě neodnesl čert, takže plichta), tak se dostanu leda k papírkům od sladkostí a asi po týdnu k nahnilému ovoci, kterým obludy opovrhnou.
  • Jak jsem stará, tak už zapomínám, vlastně jsem dostala Kofilu od paní, co přišla do knihovny. :twisted: Prý že už nemá komu nadělovat k Mikuláši, tak to donesla nám. Jinak etiketa sem, etiketa tam, já jsem devět let vdaná, je mi přes třicet, ale slečnou mě nikdo určitě neurazí. =D
  • Mne občas príde etiketa ako príšerný zdržovák. Pamätám si, ako nám na UKL učiteľka púšťala viacdielny vzdelávací film o správaní v spoločnosti pri rôznych príležitostiach a boli to tie najnudnejšie hodiny UKL, aké som zažila. A to už je čo povedať, ak vezmeme do úvahy obsah prvých dvoch učebníc, ktorých sa naša učiteľka svedomite držala kvôli obavám z inšpekcie.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Dreamer napsal(a):

mladá paní

Tohohle se nezbavíš až do smrti. Já občas přemýšlím, když slyším někoho oslovit "mladá paní" paní nad 60let, co tím sleduje. Přijde mi to spíš jako urážka (teda pokud to neříká starší člověk maldší paní, to je asi jediná výjimka :) ).
  • @Krisa: Urážka to bude, když naopak oslovíš "stará paní"... :o)
    Ale jinak ve Westerosu se možná zima blíží, ale s "globálním oteplováním" to v reálu moc reálně nevidím... ale alespoň na to konto včera vyšel docela nezajímavý článek o křížení ledního medvěda a grizzlyho... - první exemplář byl uloven asi 2005 (to není až tak zajímavé). Zásadní informace je, že prvního "pizzlyho" ulovil jistý Martell. :o)
  • @Jay Neber mi pěknou zimu mne stačilo, jak loni 20 prosince nám kvetla třešen na zahradě :D. Inak co mají chudáci lední medvědi dělat velká část se jich dokonce utopí protže není led
  • upraveno 8. prosince 2015
    @Krisa
    "mladá paní" se prej říká, dokud bába slyší
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jitka napsal(a):

"mladá paní" se prej říká, dokud bába slyší

Tak tomu bych i věřila :)
  • Co se říká pak?
  • To už je lepší neoslovovat... :twisted:
  • @Jitka Neřeště já měl první depresi, když mi řekli dobrý den, ted si už pomalu zvykám a druhá deprese příjde, když zapnu FB a spolužáci ze základky zakládají rodiny. Všude fotku dětiček či svadeb. To jsem si říkal že oslovení dobrý den moc věcí nepřekoná :D
  • @p1e9t9r2 to je jednoduchý, promazat seznam přátel :twisted:
  • Dreamer napsal(a):

@p1e9t9r2 to je jednoduchý, promazat seznam přátel :twisted:

Aneb klasický vtip: Dříve mi kamarádi na svatbách pravidelně říkali, že příště jsem na řadě já... Dnes jim to se stejným gustem oplácím na pohřbech.
  • Já to slyšela s tetičkami.
  • @Jay Díky kamarádům je max do 25 to mne takže to to nepříjde
  • AvivAviv
    upraveno 15. prosince 2015
    Pokud u nás sníh a led není vidět, tak ať je alespoň slyšet.

Glacier recording 2014
    Fading sun
    Vena Leikros
    Frozen
    Concert Oulu

+

Nejaké info o výrobe takejto hudby...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.