Ha, já to pochopila, ale teda super easy mi to nepřipadá :). Já bych se určitě netrefila řezátkem tam, kam bych potřebovala. Chtěla bych to vyzkoušet. Škoda, že nejím (nemůžu jíst) želé.
@Aviv Protože nemohu pozřít nic želéovité konzistence. Vše v balíčku "slimáci" mi zvedá kufr - stačí, že se mi to dotkne jazyka (takové to "tak se na to nekoukej" nefunguje, protože mně nevadí, jak to vypadá, ale ta konzistence). Proto nemůžu jíst želé, rosoly, tlusté maso, většinu hub (i když jejich chuť mám fakt ráda), apod.
@Krisa Jo to znám. gumový medvídci a želé bonbony jsou u mě v pohodě, protože nejsou tak měkký. Ale želé na zákuscích, sulc, nebo na sázeném vejci když zůstane na vrchu kousek syrového bílku... houby mám rád, obalované, v omáčce, smaženice, ale jak je někdo naloží do zavařovačky a pak mi na talíř vyplivne ten slizkej humus :-#
Chápu. Ja to mám s niektorými potravinami tiež. Moja tráviaca sústava začínajúca v ústach je presvedčená, že sa to do tohto stavu dostalo procesom, z ktorého nepochádzajú stráviteľné veci. Ovocné kašičky pre deti mi zdvíhajú žalúdok, kečup mi zdvíha žalúdok trocha menej, ale tiež. A ešte zopár vecí. Bŕŕ... :-@
@Krisa Dneska jsem odkryl v lednici takový ten voskový papír, co používají řezníci a nalezl tam kilo světlý tlačenky.. Věř že bys tyhle pašije neustála :D Ve skutečnosti tyhle amarounový věci strašně miluju. Vejce v aspiku, ruský vejce, ty zákuzky s ovocem zalitý rosolem,... boooooože můj :D
@Dreamer: Hmmm, rosol, dal bych si,... ale asi ne v té situaci - jestli se nemýlím, je to Jurský park 1,... za poloprůhlednou stěnou se tam prochází velociraptor, tak je z toho trochu rozhozená... :o)
@Jitka Ha, tohle je v toleranci - ne moc mastné a tučné maso můžu. Akorát jsem se ještě nikdy neodhodlala ochutnat toho "červa" (z mořských potvor mám hrůzu od doby, kdy jsem asi v 10 letech ve Španělsku viděla přinést známé slizské mořské mrchy :-@ ).
Mně tedy krevety neoslovily, zkoušela jsem je několikrát, ač v různých pořadech o vaření to vypadá poměrně chutně, mně se to nějak vždycky vzpříčí v puse a nejhnusnější mi přijdou, když do nich kousnu... :-@
@Krisa Mám problém s některýma rybama. Rybí polívka je pro mě tabu a když se vaří před Vánocema zahajuju protestní větrání bez ohledu na venkovní klima.. Snesu a občas z povinnosti sním nějakou tu potoční potvoru - štika, pstruh.. Je zajímavé, že mě vůbec nevadí kaviár.. Líbí se mi jak praská mezi zubama, jako bublinková fólie :D Takže s tímto vztahem k rybám musím říct že ty slizké mořské mrchy jsou v pohodě.. Kalamár je OK, velký krevety taky (ačkoliv jsem jí jednou snědl celou, protože mě nikdo nevaroval, že ten poslední camfour s tou ploutvinkou se nejí :D Ty malý krevetky jsou úplně OK, protože tam se sní celá bez problému. Aspoň (narozdíl od ryb) tyhle potvory nemají kosti, takže výlet na pohotovost není nutností (pokud teda nemáš nějakou alergii :D )
Odvtedy, čo sme mali pangasia v školskej jedálni tú rybu nemôžem vystáť. Inak mám rybičky rada. Milušké rybišky... Ale tepelne spracované, suši som ešte neskúšala a trocha sa bojím. Kaviár a plody mora ma tiež ešte nestretli.
Komentáře
Já bych se určitě netrefila řezátkem tam, kam bych potřebovala.
Chtěla bych to vyzkoušet. Škoda, že nejím (nemůžu jíst) želé.
Proto nemůžu jíst želé, rosoly, tlusté maso, většinu hub (i když jejich chuť mám fakt ráda), apod.
@Monte Karstark Přesně tak, akorát já nemůžu ani ty houby (jen smažené v trojobalu, žampiony, bedly a masáky).
Takže s tímto vztahem k rybám musím říct že ty slizké mořské mrchy jsou v pohodě.. Kalamár je OK, velký krevety taky (ačkoliv jsem jí jednou snědl celou, protože mě nikdo nevaroval, že ten poslední camfour s tou ploutvinkou se nejí :D Ty malý krevetky jsou úplně OK, protože tam se sní celá bez problému. Aspoň (narozdíl od ryb) tyhle potvory nemají kosti, takže výlet na pohotovost není nutností (pokud teda nemáš nějakou alergii :D )
a pak se přesuneme třeba....do Patagonie :D