Hra o trůny 6x04 - Kniha Cizincova - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
124

Komentáře

• upraveno 17. května 2016
  • Tak on ten srub nehořel až tak sám od sebe ne? Já to pochopila tak, že v tom měli prsty ti dva, že jim to Dany zadala jako úkol, že jí mají s něčím pomoct... (viz to noční rande v křovíčku)
  • @Wiolla ona tam hlavně povalila ty koše, ve kterých mohl být olej....
  • Oni přece ten oheň rozfoukávali. :D Jste si nevšimli? :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Rybba Jablková šupka je Azor Ahai!!!
  • Tak jorah a daario jen sundali ty strazny a ta holka zatahla zavoru. Jinak v nadobach olej byl. Kdyby vam, jako me, nekdy zacal horet papinak na plotne s sadlem a cibulkou a od toho chytla mechacka. A od ni policky nad plotnou, tak horici omastek podcenovat nebudete...
  • Ale jo, udělat takovéhle gesto asi byla jediná cesta, jak se odtamtud dostat. Jen tak se vyplížit by asi šlo, ale co potom, Dothraci by je ráno snadno našli (pokud teda nemají pátrací schopnosti Brienne, když hledala Aryu). Bylo to riskantní, ale co jí zbývalo? Snažit se khaly ukecat aby z ní udělali dosh khaleen a pak vymýšlet nějaký plán jak Vaes Dothrak rozvrátit zevnitř? To není moc její styl. Jako přešlap trochu vidím tu holku, že nenechala Daaria aby jí podříznul.
  • upraveno 19. května 2016
  • Taky Dany opět neshořely vlasy :-)
    V tomhle malém bezvýznamném aspektu se mi scénář jeví logičtější než kniha. Pokud byli dračí jezdci designovaní na vyšší teploty, platí to asi i o jejich vlasech. Ovšem být její služebná, začnu se při česání pomalu bát mezoteliomu.
  • @Tyna Pokud to ale bereš takhle, tak nehořlavé jsou i jejích odpadlé kousky nehtů a targaryenské h...o nehoří :onfire:
  • @mija Silně pochybuju, že D&D to mají až takhle zmáknuté.
  • JayJay
    upraveno 20. května 2016
    @mija: Ano, knižní Malíček se neteleportuje, GRRM to má zmáknuté zatraceně dobře, o tom není žádná pochybnost. (Jinak začátek na západě a východě se mi nezdá tak posunutý - poprvé se linky protnou na debatě o její svatbě s Drogem na jednání Malé rady, což mi přišlo, že je několik měsíců po začátku vyprávění, dost dlouho na to aby obě linky doputovaly do stejného zdroje)

O tom, že u DnD to tak není bych nepochyboval - pokud vím, tak Brienne se těsně minula s Malíčkem, když vezl Sansu na svatbu, vyrazila za ním poměrně bezodkladně a je asi tím posledním, od koho bych čekal, že se bude zdržovat. Takže chvátající Brienne dorazí po svatbě, zabije Standu a pomůže Sanse prchnout (nejspíše pár dní po svatbě, jinak by se Brienne někde jen dloubala v uchu,... a Sansa by nejspíše byla o dost zuboženější...) a Malíček už je zpátky v údolí a dokonce ví, že Sansa uprchla za Jonem -> Buď teleport, nebo alespoň palantýr má... Nebo MOŽNÁ (ale tomu nikdo nevěří) jsou události v údolí posazeny "za dlouhou dobu" a Údolní dorazí v době, kdy už si Sever vyřeší dávno vše sám... Nehledě, že armáda údolí v seriálu zapomene na nějakou Moat Cailin, která je z jihu nedobytná (seriálový Robb věděl) a jestli, tak se najednou teleportuje až k Zimohradu.
    O tom, že se uměla teleportovat i Yara s lodí na východní pobřeží k Hrůzovu netřeba mluvit, že?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Monte Karstark Úžasná mapa, až na to, že většina Boltonových sil bude v té době bojovat s divokými a Umberové hrají na obě strany ;)
  • @mija Seriál se ale na rozdíl od knihy takhle vyprávět nedá, jinak v tom budou mít diváci chaos. V knize to funguje, protože si i přes všechno to poskakování v čase zachovává určitou logickou kontinuitu a dobře se to čte. Kapitoly mají často různý rozpon, od pár hodin až po celé měsíce, a tohle všechno je tam přímo popsané. Seriál ale jede jako mašina a pokud explicitně neuvedeš, kolik uběhlo času od jiné scény, bude divák automaticky předpokládat, že uběhla krátká doba (pár dnů až týden). Divák si absentující informace doplňuje z kontextu, proto to musí být srozumitelné. Jestliže to není respektováno, tak vznikají nelogičnosti.
    Vznik vtipu o teleportu se váže k časové a dějové nesouslednosti, která vznikla tuším někdy v třetí sérii. Už to tady někdo zmínil, ale nepamatuju si, jak to přesně bylo, doplní mě někdo znovu prosím?
  • JayJay
    upraveno 20. května 2016
    @Monte Karstark: Mohl jsi ještě naznačit výsadkáře (z draků by pár bojovníků seskočit mohlo, ne? :o)) A označit Juno, Sword, Gold , Utah a Omahu (tu bude nejspíše bránit dvacet dobrých mužů... tak by to mohla být ta prostřední)...
    @Tarin: Jon s divokýma je tuším ta bílá šipka "do zad" a když už udělal z Karstarků pomahače Boltona, tak v tom svezl i Umbery, se mu nediv... :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Jay Původně jsem chtěl přidat i ty popisky (včetně dvacítky) ale jsem v práci a už jsem na to neměl čas :D
  • Paradoxně je plavba po moři, podle mě, jedinou možností, jak by mohlo vojsko z Údolí dorazit k Zimohradu včas. Ale předpokládám, že scénáristé na to zase hodí bobek a prostě budou ignorovat vzdálenosti i překážky při cestě. Už se nepamatuji, ale bylo vůbec v seriálu někde vysvětleno, kde se tenkrát Stannisova armáda z ničeho nic vzala na sever od Zdi? ;-)
  • upraveno 20. května 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.