Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire
Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire
Zatímco Jaime zvažuje své možnosti, Cersei odpoví na žádost. Tyrionovy plány přinášejí ovoce. Arya čelí nové zkoušce. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Mark Mylod
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Lodě se budou muset párkrát otočit.
Potřebuje zastavit boje, vrátit se s armádou a zatočit s Vrabčáky.
Smrt Černé ryby radši nebudu komentovat, alspon že nedopadl jako Stanis.
Jediné zajímavé snad bylo to tajemství, které odhalila Cersea. Nemůže to náhodou být něco na Vrábčáka a nebo odhalení, kdo ve skutečnosti zabil Jofryho? S tím ohněm mi to přijde takové jednoduché.
Jsem zvědavý na bitvu v příštím díle, zda to opravdu bude tak jednoduché, že Malíček bude za spasitele.
Celou dobu jsem si myslel, že Starkové určitě vyhrajou bitvu o Zimohrad, ale podle posledního vývoje seriálu se začínám obávat, že jejich jméno zachrání až Arya, protože jinak její postava a děj nedával moc velký smysl
Ne , že by se vyloženě tlemil, ale úsměv tam byl zřetelně naznačený.
Jako čím to fakt posrali byla sebevražda BlackFishe, jinak jsem si našel v každé scéně něco. Obvykle hejtuju KL, ale tady se mi zase líbil Qyburn, který si velmi užíval pohled na své dílko. Dále bych chtěl vyzdvihnout kvalitu KL's odtokových kanálků (je jasné proč tam jsou). Typuju že když jsme v traileru na sezonu nebo kde viděli alchymisty opět manipulující s divokým ohněm + šíleného krále, tak ještě někde bude něco málo uschováno co mělo sloužit ke zničení města. Možná to použije Cersei (?)
Braavos byl především hodně uspěchaný. A i tak nějak jsem předpokládal že má Jaqen pro Aryu slabost. Podle mě to znamená že Arya odmítla beztvářníky a nerozešli se nutně ve zlém (tvář byla zkrátka přidána). Bylo to moc rychlý. Kdyby tam udělali díl mezeru a Arya už byla fresh tak by to bylo lepší, ale vzhledem k tomu že nepředváděla nějakou Assassins Creed akrobacii, ale spíš jenom skočila-spadla-skočila-spadla, tak mi to až zase tak moc přepálený nepřišlo.
K Blackfishovi se dál vyjadřovat nebudu už asi bylo řečeno všechno. K nasrání. Každopádně být Brienne, tak ho jílcem omráčím a odvezu na lodi i nedobrovolně.
Bratrstvo + Sandor = skvělý.
Kampak asi jede Varys (pokud zpět do KL, tak jsem zvědav co loajalita ptáčků) nebo že by byl příští sezónu mladý Aegon? No, tak nebo onak vtip Šedýho Červa náhodou pobavil :D celkem jsem se zasmál :D resp. celá ta scéna byla taková milá, situace k uzoufání pro Tyriona. A ten konec.. Achbože. Vzhledem k tomu že tahle epizoda neobsahovala téměř nic akčního, tak mohli ty otrokáře nějak pořešit a ne jenom že Dany vlezla do baráku oknem..
Btw. otrokáři ví o dracích.. Umře drak?
:wall: Otroci zůstanou tam kde jsou... Nevím, proč by je měla tahat ssebou do západozemí. :roll:
Ale abych nekřivdila, pár momentů mě pobavilo.
Braavos je teda v kopru. O víkendu jsem sledovala teorii o tom, že propíchnutá Arya není Arya, ale Jaquen, který potřebuje přezkoušet tu holku. Odpovídalo by to tomu, že se Arya chová jako dement a jen tak se prochází po městě. Tohle mě teda zklamalo, myslím, že takhle se neprovádí profesionální nájemná vražda. Nemluvě o tom, že Jaquenovo přání, aby Arya netrpěla, šlo do kopru.
Ale ty přidaná tvář vypadala jako Aryina, takže jsem byla na pár sekund docela zmatená. =D
Čím se ale Arya zasloužila o to, že je Nikdo, to teda nepobírám vůbec. Ani bych se nedivila, kdyby měl Jaquen ještě něco za lubem. Podle mě Arye podstrčí nějakou práci ve Westerosu.
Když to shrnu, vůbec všechen děj kolem Aryi za poslední epizody mi nedává ani trochu smysl. :roll:
Ohařova počáteční vyvražďovačka celkem zbytečná, ale trio Berik-Thoros-Ohař mě pobavilo =D "To zemřou během chvilky. Kde je v tom trest?" "Zemřou." "Umřem sakra všichni. Kromě tohohle (na Berika)." =D
"Tak ho vykuchám." "Ne." "Tak aspoň useknu ruku." Sandor-řezník jede =D
Jinak si myslím, že BbP se vydá na bitvu bastardů. Úplně jsem čekala, že zmíní Sansu, což Sandora přesvědčí, aby šel s nimi.
Varys mi bude chybět, bez něj to s Tyrionem nebude ono. :'-(
Zase filler s vtipy! Proboha už žádné vtipy!!! :evil:
Flotila u prahu Mereenu je klasika, že to někoho ještě překvapuje. Ale nevím jak vás, ale mě ten závěr pobavil. Když tam vpadla Daenerys, tak jsem se rozřehtala. =D Ještě chybělo, aby se do nich všech pořádně obula, jak matka-hlava rodiny, co se vrátila z dovolené. "Jsem pryč jenom pár dní a vy mi obrátíte dům vzhůru nohama!!!" =D
Královo přístaviště celkem ušlo, ačkoli scéna "I choose violence" teda slibovala větší potenciál. Ale já na ty krváky stejně moc nejsem. ;-)
Tomenn s Vrabčákem potrolili Cersei, no páni, to byla docela bomba :-) Jsem docela ráda, že se neuskuteční Cleganebowl, nějak zvlášť mi to nešlo pod nos.
Původně jsem si myslela, že Cersei s Qyburnem se baví o něčem špinavém, co vytáhli na Maergery, případně Vrabčáka. Ale uznávám, že divoký oheň zní pravděpodobněji. Abych si to ověřila, musela bych se podívat na první nebo druhou epizodu, kde se o těch ptáčcích baví, a to se mi nechce :-P
No a Řekotočí - to už je fakt konec.
Interakce Brienne - Jaime nic nového, tak nějak jsem to čekala. Bronn byl tentokrát spíš trapný než vtipný.
Černá ryba se vykašlal na Sansu a to se mu vymstilo. Ale to se dalo plus mínus čekat. Vždyť ji sotva zná.
Naprosto vykuchaný Jaime! Ten rozhovor s Edmurem vypadal nejdřív tak zajímavě, a pak to šlo do kytek. To je neskutečné, co s tou postavou udělali. :evil:
Edmure to samé. Vždyť to sám řekl, "svého syna jsem nikdy neviděl a manželku jsem viděl posledně o svatební noci", Tak proč si proboha Jaime myslí, že na něj zapůsobí výhružka jeho smrti? A jaktože mu to vyšlo??? 8-O
Loajalita obránců Řekotočí - jim už fakt přeskočilo. :roll: To asi z toho uvěznění v hradu. :wall:
No a Černá ryba. Jakože konec. To už nemám slov. :-# :hand:
Doufám, že Ramseyho někdo brzo stáhne z kůže, protože tyhlety blbosti v Řekotočí mi nic jiného nevynahradí.