Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1418419421423424581

Komentáře

• Taky si myslím, tydle koalice to tak na dvě věci, aby se to hýblo, chtělo by to aby jedna strana měla kolem poloviny a nehádali se pak takhle
  • @p1e9t9r2 mně by se líbilo, kdyby se střídali dve strany. Jako v Anglii nebo USA. Když je tu po volbách 6 stran v parlamentu a každá si chce urvat svůj zvanec... o koalicich ani nemluvě
  • http://zpravy.idnes.cz/reportaz-myslivci-a-zemedelci-plaseni-zvere-a-aplikace-senosec-pvd-/domaci.aspx?c=A160615_161337_domaci_jav

z našich zemědělců se stala hovada, která z nich vychovala mizerná politika našeho státu :evil:
  • @p1e9t9r2 Oni taky k té jejich demokracii ušli pěkný kus cesty. To nás zřejmě teprve čeká. Takový Švajc model také není k zahození, ale na to už vůbec nemáme mentalitu, ne po tom, co myšlení velké většiny lidí totálně zprasili komanči. Si představ, jak by u nás dopadla taková referanda, to by byla tragédie.

• @Mellien Jo to by bylo k pláči, ona i ta volební účast mluví za vše :D Všichni nadávají na vládu, ale každej co nadává a nejde k volbám by za každou nadávku měl dostat ránu :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Mellien Masaryk tvrdil, že k tomu aby se ve státě vybudovala funkční demokracie je třeba padesát let. Plus mínus to odpovídá, řekl bych. Osobně nesmírně lituji konce 1. Republiky, přes všechny nedostatky to byl relativně normální stát, navíc Češi v té době byli hrdým národem. Mnichov a Únor to změnili

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak máme 27 let po sametu, jsem upřímně zvědav, co se změní za dalších 23 let :-)
  • @flanker.27 Spíš otázka jestli to ještě víc nepomrví
    @p1e9t9r2 Když já mám vždycky takovej pocit, že někteří lidi horují za demokracii, dokud lidi hlasujou pro to, co chtěj. A když ne, začne ten kolotoč typu "ještě nejsme na demokracii připravení" :twisted:
  • @flanker.27 Pravda no, každopádně já jsem pro konstituční monarchii jako mají třeba v norsku .. atd zřízení je dobré mají rodinu co je reprenzentuje a lidi k té rodině mají úctu, jako ve většině monarchii, tady nemá pomalu nikdo úctu k nikomu. Stejně by se mi líbil zákon, že kdyby politik měl nějakou aferu korupční nebo milenku s politikou končí (mají jít příkladem) jako to mají v jiných zemí
    @p1e9t9r2 Korupci dejme tomu. Zákaz činnosti ostatně náš trestní řád zná. Ovšem milenku? Navzdory tomu, že osobně vyznávám rodinné hodnoty a nevěra se mi příčí, tak jde o mojí záležitost, nepotřebuju politika, natož krále, aby byl morální za mne a já měl k čemu vzhlížet. Ostatně k sestavení rozpočtu vyžaduje trochu jinou kvalifikaci. Nechci od politika, aby to byl člověk, kterého bych si pozval na kafe, ale aby zvládal svoji práci.
    Marie Terezie se svého času pokusila prosadit pravidlo, že důstojníci, kteří nebudou vést počestný život, nebudou povyšováni. Maršál Daun, první, kdo porazil Fridricha Velikého (drtivé vítězství v bitvě u Kolína), tehdy prohlásil, že je rád, že je již polním maršálem :)
    @sfik Nezapomeň, že já jsem zásadní antimonarchista a přímo ukázkový rovnostář =D
  • Otázka je spíš kdo by bya ta rodina :D :D
    @p1e9t9r2 No kdo, po vzoru Pratchetta se každý zamyslí a pak na místo toho, kdo by se měl vozit v kočáře, samozřejmě zcela oprávněně a záslužně vsune sebe :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. června 2016
    Úplně vidím toho Miloše i s rodinkou jak jede v té staré škodovce, sandály s ponožkami a u toho chlastá Aplu :-D Královská rodina jako vyšitá. A ještě ti rozzuření radikálové z novinek jako ochranka :-D
  • @Everett_Young kde si mohu pořídit rychle cizí pas? =D
  • Největší chyba byla rozpad Rakouska-Uherska. Od té doby to ve střední Evropě jde od desíti k pěti. ;-)
  • Já bych teda po Rakouskem - Uherskem rozhodně být nechtěla :-P
  • @Dreamer Proč? Našim předkům to nepřišlo špatný. Teprve až v samém závěru války se rozhodli pro samostatný stát. A upřímně, kdyby o tom mělo rozhodovat referendum, tak nevím nevím, jestli i tak by se to odhlasovalo.
  • @Dreamer Vidíš a mne příjde nevýhoda malého státu. Čím větší celek tím větši šance mít vliv na dění ve světě a zastání. Navíc federace není špatný jako mají v USA
  • @Magister_Peditum nepřišlo špatný, národní obrození se nepočítá? Kde jsi přišel na to, že Češi se v područí národa, který je využíval a bral si, co potřeboval, cítili komfortně? Nebylo to ani zdaleka rovnocenné partnerství. Pardon, ale já si nemyslím, že si naše národy někdy nějak zvlášť notovaly.
  • upraveno 17. června 2016
    @p1e9t9r2 no nevím, rozloha je samozřejmě jedna z možností, jak získat vliv, ale nedovedu si dost dobře představit, jak by fungovalo společenství národů, které jsou dosti odlišné, ne jen jazykově, nebo bys byl pro poněmčení Čechů, Slováků a Maďarů? Já jsem tedy ráda, že máme svoji vlastní identitu a čeština je krásná :)
  • Když mi bylo náct, taky jsem si představovala, jak by nás Rakousko táhlo k zářným zítřkům a uchránilo před Bolševikem, teď vůbec nechápu, jak jsem si mohla někdy myslet, že by něco takového fungovalo a k našim jižním ani západním sousedům už ani trochu nevzhlížím a nemám pocit, že bychom jim měli jakkoliv lézt do zadku.
  • upraveno 17. června 2016
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.