Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Zatímco Jaime zvažuje své možnosti, Cersei odpoví na žádost. Tyrionovy plány přinášejí ovoce. Arya čelí nové zkoušce. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Mark Mylod
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak jsem dočetl k roztržce.
Lanisteři těžko stihli zařídit, že Robb dobyl hrádek Skalisko, dostal šípem, a Jene Westerlingová, dcera velitele dobytého hradu ho ošetřovala autěšovala, když přišla zpráva, že theon zabil dva Robbovy bratry.
Až ho utěšila.:-)
Ako pretrtkať čtyřtisícovou armádu :-)
Já spíš nechápu, proč by měl Jon útočit na Zimohrad bez početní převahy, takový útok = sebevražda. A počítat s tím, že přijde na poslední chvíli armáda z Řékotočí (která nepřijde) a zachrání ho? Nebylo by rozumější nejdříve shromáždit pořádnou armádu, a pak zaútočit? Protože dřív to opravdu nemá vůbec žádný smysl. (O Malíčkově příchodu - teleportu, nemá ani tucha, jen Sansa - doufá, že ji nepošle do pr a na poslední chvíli se objeví a zachrání je.) :onfire:
Jak už tu někdo psal, co je zapotřebí k dobytí hradu, tak co je k zapotřebí k dobytí takového Zimohradu? Jakou by asi Jon a jeho skupinka divokých měla teoretickou šanci k jeho dybytí - k vítězství? Já říkám, že nulovou. :wall:
Pořádnou armádu... Kde vzít a nekrást ? A čím ty muže, které už má živit ?
Jon sehnal všechno,co mohl,víc nesežene.
Na druhé straně - pokud má Bolton dost lidí , proč by se měl nechat obléhat ?
Vyvede vojsko , a bitva bude mimo hradby.
Kromě jiného i proto, že na Zimohradě nebudou velké zásoby..
A vůbec, co ti dva smradi (Sansa a Jon) si vůbec jako myslí?! Ať táhnou oba už do pr... Ani jeden není Stark, nejsou schopni přesvědčit nikoho, aby pro ně bojoval a proč taky? Zima se blíží a s ní něco mnohem horšího než je smrt a voni se budou přetahovat o klacík a hádat se jako malé děti. Tady jde o osud lidstva a oni to vědí a stéjně vědomě oslabí celý sever nějakou nesmyslnou bitvou o mocenský vliv/jeden hrad. To nemá prostě hlavu ani patu! Už aby je vzal ke všem čertům Jiný! :other:
Jo a žádný Cleganbowl (co to je?) nebude. Horu má na seznamu Arya, takže toho kuchne ona, poněvač proto! Howg! :king:
Je spousta případů v historii, kdy vyhrála početně slabší armáda :-)
A spousta případů, kdy některá část jedné armády za boje přešla na druhou stranu.
A kromě toho - je to pohádka, a jak známo, pohádky většinou končí dobře :-)
Nerozčiluj se, a vydrž do pozítří :-D
To bylo někde v knize nebo seriálu řečeno, že Kaliinská držba je bez posádky? To jako vážně na svoji nejjižnější hranici v pevnosti, která chrání jedinou pozemní přístupovou cestu na sever nemají Boltoni aspoň deset dobrých mužů s jedním poslem? Takto důležitý přístupový bod by nikdo nikdy nenechal bez posádky ani v době míru, natož v takto neklidné době míru/válek. A opravdu já jakožto Bolton jsem neudělal nic, co by mohlo koholiv na jihu nakakat, aby proti mě poslali svoje vojsko? Ne opravdu jsem se neúčastnil Rudé svatby = nasraní Tullyové, ne opravdu jsem si nevzal Sansu Stark = nasraní Lanisterové, ne opravdu jsem nezabil Waldu a její čerstvě narozené dítě = nasraní Freyové, ne opravdu jsem se k Sanse nechoval nejlíp = nasraný Malíček = nasraní Arynové. Hm, to bych v tý pevnosti neměl jenom dvacet dobrých mužů, ale alespoň pět set, pak by se mi nemohlo stát, co se nejpravděpodobněji stane, že vyjedu se svoji pětitisícovou armádou proti dvěma tisícům divokých a do zad mi vjede celá armáda Údolí a já budu čumět jako puk, odkud se tam proboha vzali. :other:
Kolik tipujete, že ssebou přivede Malíček dobrých mužů z údolí 100 nebo 200? :twisted:
Jo sakra, ještě dva dny, už aby to bylo! :king:
Nasraní Lanisteři - nejsou nasraní, protože Roose Bolton se stal spojencem Lanisterů, a dostal od nich titul "Ochránce Severu" Sanzu asi dostali přídavkem ( resp souhlas se svadbou.
Nasraní Arrynové.. Arrynové celou dobu války seděli ve svém údolí a nevystrčili nos.
Nebyl důvod předpokládat , že se to změní.
Nasraní Freyové - otázka jestli dorazila zpráva o tom mordu na jih, a Freyové jsou sice dost silní na to, aby stálo za to se ucházet o jejich spojenectví, ale samostatně invazi na Sever nepodniknou. A mají dost práce se získáním a ovládnutím Řekotočí.
Ostatně, těch ženských ( a nejenom ženských ) mají v rodě dost.
Podle knihy je Kailinská držba zřícenina, schopná jakž takž obrany proti jižní straně, ze severní strany je nehajitelná.
Na jihu vyhrávali Lanisteři, spojenci Boltonů, takže celkem nebyl důvod se proti nim bránit. a Držet tam vojáky.
Co je pravděpodobné - počítám , že touhle dobou jsou rody , které klekly před Boltony poněkud nervózní.
Jedna věc je mít nad sebou pána, kterej je předvídatelnej, a víš , že pokud budeš sekat dobrotu, nechá tě být, druhá věc je , mít pána šílence jako je Ramsay, o kterém nevíš, kdy ho napadně tě zapíchnout, podřezat nebo stáhnout z kůže. A to, že zapíchl vlastního otce mu na oblibě nepřidá.
Navíc , některé ty rody se podřídily jen proto, že měly své přední členy vzajetí u Freyů.
Pokud se Freyouvé dozvěděli, nasr. se na Ramsaye , je docela možné, že tyto rukojmí propustí, a řeknou, ať jedou domů a zabijou Ramsaye.
A v tu ránu mohou jejich rody přejít k Jonovi a Sanse..
Spekulace, spekulace :-) Ale bez spekulací ti odpovědět nejde.
Tebe bych chtěl mít za vůdce - "Já nepředpokládám útok, tak nechám opuštěné hraniční hrady/pevnosti, (v tomhle případe spíš zřícenina)". To by si na tobě každý hezky smlsl...
Možná že souhlas nedali, ale předpokládám, že to měl Roose nějak ošetřeno, protože svadba byl jeho nápad...
Každopádně , v KP mají dost starostí s Vrabčáky a situací v městě vůbec, takže si na Sansu ani nevzpomenou.
A Jaimemu je momentálně Sanza šumifuk, a určitě nemá myšlenky na to, jít dělat na Sever pořádky. Spíš pomaže do KP spasit své incestní dvojče.
Alespoň na veřejnosti.
Tak to mi nevím proč ušlo. ( Malíček a cersei) Ale pokud to bylo v páté sérii, tak teď je konec šesté, a Cersei má jiné problémy. Čas pokročil
A pokud máš nedostatek sil, hrozí ti nějaké nebezpečí akutně, asi některé pozice neobsadíš , a může se ukázat, že je to chyba.
Je úplně vyloučené, že se dostane do bitvy s Ramsyem ještě dřív, než dorazí Sansa s Jonem ?
Jo , a ještě k havranům. Při akci lorda Mormonta, která skončila špatně, protože je za Zdí napadli jiní měl Sam na starosti Havrany, které měli sebou . A měli extra havrany pro jednotlivé hrady Noční hlídky. Takže jednosměrný provoz..
(přečteno fčera :-) )
Věřte, nemá to smysl. D aD se nyní spoléhají na laciné WOW scény, které nás sice překvapí, nicméně vzápětí nedáváme nad nelogičností snímku. Vždyť scenáristi už ani nedokáží zachovat původní charaktery postav =-O
Důvod proč se Lannisterové nezajímají o dění na Severu je, že Malíček jede oficiálně s podporou královny na Sever, aby zničil Boltony, on je teď papírově podle Lannisterů Strážce Severu. V minulé řekl Malíček Cerse: "Jmenuj mne, strážcem severu. Takže ne opravdu Boltonové by se Lannisterů bát měli, respektive Malíček, který má od Lannisterů povolení k invazi
Nemuseli se ještě o Malíčkově misi dozvědět. Očividně Lanisteři sami na útok nemají volné síly, a Údolí se tak dlouho drželo úplně stranou, že s nimi nikdo nepočítal.
Možná se o tom dozvěděli,až když malíčkova armáda prošla přes K.D
Malíčkova armáda už stála v Kailinské držbě, když ho Sansa odmítla . Následně Sansa a jon objížděli místní šlechtu a verbovali. Bůhví jak dlouho.
Vzdálenosti jsou dost velké.
Jistě , Malíček taky potřeboval čas na návrat k vojsku. Poněkud mi není jasné, jak se mu mohlo podařit dostat se přes území Boltonů .
Že by po moři ? Z White Harbor ? ( Přístavní město, patřící Manderlyům, kteří piklí za Starky, protože na straně Boltonů ( a Lanisterů) byli jen proto, že následník byl v zajetí u Freyů ? A pak třeba přes Východní hlídku ?
Sleduješ vůbec tu show? I když ser Twenty konečně prohraje, tak to bych se hodně divil, kdyby ta Malíčkova pomoc neměla nějaký háček
:twisted:
Všechno co má něco společného s Malíčkem nemá háček , ale hák velikosti tak na velrybu :-D
Malíček má asi v plánu se se Sanzou oženit sám.