Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

Zatímco Jaime zvažuje své možnosti, Cersei odpoví na žádost. Tyrionovy plány přinášejí ovoce. Arya čelí nové zkoušce. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

1101113151619

Komentáře

• Tarin napsal(a):

@haladdin Ve chvíli, kdy začne Jaime otevřeně hrát proti vrabčákům, je s ,,klidem" v KP konec. Navíc pokud by si chtěl pokecat s Tommenem, musel by se připravit na dávku náboženských kokotin :D

Btw, ono to asi vážně skončí tak, že se Lannisteři s vrabčáky povraždí :/
    Asi tak.

• Vážně si myslím že to je jak už bylo psáno, je to přetahování mezi mocí světskou a církevní. I kdyby vrabčák byl sebelepší, tak po něm může přijít zmrd, stejně jako "dobrý" král (královská linie, rod) po Tommenovi.

Vrabčák může mít určité sociální cítění, ale nesnáším tyhle fanatiky. Ostatně jak by asi šířili Sedmicípou hvězdu na Severu a zlikvidovali by veškerou víru ve staré bohy, kdyby nabrali velkou moc celkově na Jihu. Ostatně můžeme se i ptát, jak by zacházeli s nebohou Sansou, obviněnou z královraždy nebo nedejbože s Tyrionem. To že jde proti twincesťákům je momentální uspokojení, ale líp by nejednal ani s postavama nám bližšíma.
  • Nejvyšší vrabčák se sice usmívá a vede svaté kecy, ale jeho lidi mučí vězně.
    A jak ta jeho septa terorizuje královnu Margaery, pořád ji sleduje a nenechává s nikým o samotě...
    Někdy mám pocit , že by s Tommenem a Margaery chtěla být i v posteli :-)
    Anebo aspoň stát vedle postele. :-D
  • Mimochodem, přemýšlel někdo, nebo ví někdo, co za signál dala Margaery tou kresbou růže babičce ?
    Marně nad tím přemýšlím, a nic mě nenapadá....

Ale mám dojem, že Vravčák Margaery silně podceňuje. To děvče má za ušima.
  • @haladdin ty nejsi příliš bystrý, co? Já ti to nebudu psát, ale podívej se třeba na rod ;-)
  • Drake_Rammoray napsal(a):

@haladdin ty nejsi příliš bystrý, co? Já ti to nebudu psát, ale podívej se třeba na rod ;-)

Hele , to že Tyrellové maj ve znaku růži vím, ale co tím konkrétně chtěla Margeory říct ?
    A ta její trnitá babička to zřejmě nějak pochopila.
    No a pokud jsi tak znalej, mohl by ses slitovat a poučit mě :-D

• Co třeba...jsem pořád Tyrrel....
  • @Drake_Rammoray ta kytka mohla znamenat klidně i něco specifického, nevíme. Takže osobní poznámky bych si odpustil. Pro hlupáka každý hloupý.

Co třeba...jsem pořád Tyrrel....

On měl někdo důvod o tom pochybovat ? Zajímavé je, až ač Lady Olenna zarytě odmítala opustit KP, po té růži okamžitě sbalila kufry.

• Secret message podle mě znamenal "jsem stále loajální, fanatickou čubku jenom hraju"
  • upraveno 17. června 2016
    sfik napsal(a):

Secret message podle mě znamenal "jsem stále loajální, fanatickou čubku jenom hraju"

To ovšem není důvod , aby se Olenna o ni přestala bát. Myslím, že nechtěla opustit KP ze strachu o ni.
    Ale část signálu to tvořit mohlo. Ale jen část.
    Uvidíme, ono se to v dalších dílech vyjasní.

• @haladdin uvěřila, že vnučka je dostatečně silná, aby se o sebe a bratra postarala.
  • @Mellien dobře, budu dělat smajlíky, když budu něco myslet jako přátelské popíchnutí :-) :-) A nehledal bych v tom (v té růži) něco hlubšího. V seriálu ne, v knize možná.
  • @Drake_Rammoray Já si spíš myslím, že v tom bylo něco na ten způsob, že pokud neodjede, něco se jí může stát. Když si shrneme současnou situaci, tak cercei je prakticky odsouzena a další silná postava tam je právě olenna a zkompromitovat by ji asi taky dokázali

Myslím, že Olenna a Margaery už spolu pilkily dost dlouho, na to aby Olenna neměla o vnučce pochybnosti.
    A myslím si, že O.chtěla původně zůstat v KP, aby případně svého né příliš chytrého syna dokopala k nějaké vojenské akci, kdyby byla MARGAERY OHROŽENA NA ŽIVOTĚ.
    Olenna je v téhlete rodině ta, co (obrazně) nosí kalhoty a doslova mozek.
    A možná, ve spojení s doporučením odejít domů to mělo naznačit, aby doma mobilizovala další vojenské síly.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    haladdin napsal(a):

Svetlana napsal(a):

@Benji proti vsetkym nabozenskym fanatikom. A dufam ze aj Mel zhori. Samozrejme vo vhodnom case.

Melisanda má teď asi hodně sklopené uši a přemýšlí, kde se stala chyba....Co udělala špatně, že ji její bůh opustil.
    A co bude dělat.
    Asi niekde medzi jej poprsím a Shireeninou hranicou :D
  • @Gepeto V tom případě si dovolím tvrdit že její prsa, její klín-rodící-démony a Shireenina hranice tvoří Bermudský trojúhelník :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sfik Illuminati confurmed :D

@haladdin uvěřila, že vnučka je dostatečně silná, aby se o sebe a bratra postarala.

Spíš to bylo jednoduché gesto ve smyslu "jsem pořád na straně našeho rodu". Kdysi se vedla diskuze, jestli je Robbova seriálová žena lannisterský špeh a já už tehdy říkala, že D a D takhle rafinovaní nejsou. Co se týče teorií, přidržela bych se těch jednodušších variant.
  • svoa00 napsal(a):

Drake_Rammoray napsal(a):

@haladdin uvěřila, že vnučka je dostatečně silná, aby se o sebe a bratra postarala.

Spíš to bylo jednoduché gesto ve smyslu "jsem pořád na straně našeho rodu". Kdysi se vedla diskuze, jestli je Robbova seriálová žena lannisterský špeh a já už tehdy říkala, že D a D takhle rafinovaní nejsou. Co se týče teorií, přidržela bych se těch jednodušších variant.
    Mno, byla by to velmi chytrá akce na rozbití spojenectví s Freyi, Ale poněkud komplikovaná.
    Kdo mohl tušit, že si tak blbě Robb podřízne pod sebou větev, když převládaly sňatky z rozumu ?
    Kilině se mohlo stát, že milou dámu Robb použije a ožení se s Freykou.

• BenjiBenji so much universe, so little time
    @haladdin tahle akce byla funkční v knihách btw
    Jenže ve stylu třetí a čtvrté série ZJEDNODUŠUJME, AŤ TO DIVÁCI POCHOPÍ, se to zkrátilo na americké "Robb se zamiloval a kašle na slib"
    @Benji ono je to dávno, co jem četl knihu.
    Ale co si pamatuju, tak v knize Tywin domluvil s Freyi tu zabijačku, po tom, co dostala Freyka od Roba košem.
    Sehnat nějakou MataHari , dopravit ji k Robbovi, a spoléhat na to , že ho ukecá, aby si ji vzal byl podnik příliš nejistej, než aby stálo za to se do něj pustit.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Ne, v knize právě Tywin spoléhal na Robbovu čest. Nastrčil mu pannu do postele, Robb si ji vzal aby neposkvrnil její odpaněnou čest a hurá, cesta k Freyovským srdcím a masakru v hradu a pod hradem. Bolton v té době zařídil porážku v Šerodolu, kde Robb přišel o mám pocit Manderlye a ještě někoho a na svatbě to bylo o to jednodušší zlikvidovat obyčejné členy armády.
  • Benji napsal(a):

Ne, v knize právě Tywin spoléhal na Robbovu čest. Nastrčil mu pannu do postele, Robb si ji vzal aby neposkvrnil její odpaněnou čest a hurá, cesta k Freyovským srdcím a masakru v hradu a pod hradem. Bolton v té době zařídil porážku v Šerodolu, kde Robb přišel o mám pocit Manderlye a ještě někoho a na svatbě to bylo o to jednodušší zlikvidovat obyčejné členy armády.

Tak to abych šel číst znovu.

haladdin napsal(a):

Nejvyšší vrabčák se sice usmívá a vede svaté kecy, ale jeho lidi mučí vězně.
    A jak ta jeho septa terorizuje královnu Margaery, pořád ji sleduje a nenechává s nikým o samotě...
    Někdy mám pocit , že by s Tommenem a Margaery chtěla být i v posteli :-)
    Anebo aspoň stát vedle postele. :-D

Ehm, a vono bylo někde řečeno, že tam s něma není?
    =D
  • @haladdin Musíš si uvědomit, že seriál cíluje na diváky, kterým stačí ukázat nějaké ty kozy, pravidelný sex, dobré litry krve a pár vnitřností a oni budou zarytě provolávat "sláva nejlepšímu seriálu všech dob". Takže žádné složitosti rozhodně nehledej. Růže byl prostě jenom vzkaz, že Maergery není magor.
    haladdin napsal(a):

Drake_Rammoray napsal(a):

Co třeba...jsem pořád Tyrrel....

On měl někdo důvod o tom pochybovat ? Zajímavé je, až ač Lady Olenna zarytě odmítala opustit KP, po té růži okamžitě sbalila kufry.
    Ano, VŠICHNI mají za to, že Král a Královna jsou s církví za jedno (přijmuli i nový znak - edit: nebo spíš změnila znak královská garda), takže to, že Margery se přihlásila k tomu, že se opravdu nezbláznila a nenechala zmanipulovat, k Tyrrelskému znaku, je dostatečný důvod, aby Olenna přestala mít o svoji vnučku strach a nechala další pletichy a jednání na ni a zbytečně do toho nezasahovala. Protože doteďka co všechno udělala, akorát zhoršila a bylo to v celku k prdu. :king:
  • Myslíte, že existuje alespoň teoretická šance, že Starkové a Divocí porazí dvacet dobrých můžu bez spasitele, který přijde na poslední chvíli?
    Já osobně to považuji za hrozně nepravděpodobné, to by se mohl spíše i objevit Stanis a nebo je i pravděpodobnější, že dvacet dobrých chlapů porazí i rytíře z Údolí.
  • @Djokovic 62 dobrých mužů přebijí 20 dobrých mužů. Takový je život. V Lotyšsku.
  • Tak jsem se dopracoval k osmému dílu a musím říct: Předvidatelná sračka se strašnými charaktery. Cersei a Jaime - jediné pozitiva mezi naprosto tuctovými charaktery. Hodnotil bych tak 2/10.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.