Hra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×08 – Nikdo - Ice & Fire

Zatímco Jaime zvažuje své možnosti, Cersei odpoví na žádost. Tyrionovy plány přinášejí ovoce. Arya čelí nové zkoušce. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

17810121319

Komentáře

• A komu se seriál, a to, jak je natočenej nelíbí, ať nekouká, potažmo si natočí vlastní ! ;-) :-D
  • upraveno 16. června 2016
    @haladdin Jo, takže právě narážíš na nové dno. Možná by ti bylo líp na diskuzi na csfd. Můžeš se tam klepat na rameno s ostatníma, co kritikům vyčítají, jak jsou tak hrozně negativní a seriál je vlastně fajn a spotřební zboží, tak co to řešíte. Čeká tam na tebe i legendární verbal.
  • @haladdin to je argument, po jehož pronesení bys měl ukončit svůj život se ctí. To, že natočíš nový seriál nijak nesmaže nelogičnosti v tom současném o kterém se bavíme. Tvůj argument je - stejně jako většina z těch které jsi na posledních několika stranách použil - naprosto irelevantní.
  • @svoa00 no, jak bych to jenom....ehm....soudruh haladdin to myslel tak nějak v žertu. Jakože humor a tahleta ironie. Kdyby jen tušil, že tím někoho popudí, určitě by od této činnosti upustil. A proto navrhuji ho netrestat. Milooooost.
  • upraveno 16. června 2016
    @Everett_Young

Nevidíš mrkací smajlíky ?

Ale jo, pánové. Taky bych mohl vyjmenovat pár nesmyslů v seriálu.
    Jenže doslovná obdoba knihy by stála nekřesťanské peníze, a marná sláva, HBO chce vydělat. A tudíž reguluje výdaje. v knize je, že Theon se Sansou skočí. Kdyby neměl skočit kvůli tomu, že se nekoná sníh, museli by vymyslet nějakej jinej způsob úniku. A nějak mě jinej nenapadá...
    A děj potřebuje , aby Sansa s teonem vzali nohy na ramena.
    Všechno je kompromis.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@sfik Tuším, že za zdí mělo být přes 70 000 divokých, když na ni útočili. Pak se rozprchli, cca 4000 s turmundem někdo šel do tvrdodomova a velká část se pohybovala kolem zdi, kde se srocovali o další pokus ji přejít, tam jich bylo nejvíc. Takže je jich tam hodně. Celkově demografická stránka západozemí by mohla být zajímavá, neb by nám dala konečnou představu o počtech lidi tam. (když královo přístaviště má k milionů lidí a těch měst tam není po málu)

Ono to asi bude jinak v knize a v seriálu. V seriálu jsou Divocí víceméně podobně vyhlížející lidé, kterých není až tolik, v knize je jich mnohem víc a jsou mnohem různorodější. Ať tak či onak, měl jsem za to, že ti, co zůstali za zdí, už jsou ve většině přeměněni na nemrtvé. Když už jsme u toho, nač vlastně Jiní čekají ? Proč území za Zdí "nevyčistí" ? Vždyť by se jim nikdo nepostavil a měli by další nemrtvé.
  • No supr diskuze inak co říkáte na toto http://www.serialzone.cz/clanek/7465-game-of-thrones-chysta-nabite-epizody/ mne by zajímalo, co do těch prodloužených dílů, chtějí všechny nadupat
  • @sfik A souhlasím s tím, že pracovat demografiii Západozemí by bylo skvělé. Já bych si to teda s chutí přečetl. Zvlášť demografii divokých národů - ať už za Zdí nebo různých horských kmenů ...
  • Drake_Rammoray napsal(a):

@svoa00 no, jak bych to jenom....ehm....soudruh haladdin to myslel tak nějak v žertu. Jakože humor a tahleta ironie. Kdyby jen tušil, že tím někoho popudí, určitě by od této činnosti upustil. A proto navrhuji ho netrestat. Milooooost.

A? Každopádně by bylo nejlepší, kdyby šel blekotat, směšovat věci z předlohy a seriálu a prznit jména postav jinam, když se musí snažit negovat cokoliv ostatní řeknou. Beztak ho jenom baví trolovat :roll:
  • @Jay Tak by to s havrany teoreticky být mohlo. Ale vyžadovalo by to mít jich skutečně obrovské množství, protože - pokud vím - havrani létali i na hrady malých lordů....
  • @Beleg Tot otázka třeba nechtějí riskovat ztráty oživlých mrtvol a počkají až se divocí oslabí sami zimou hladem ... atd nebo čekají až bude větší zima (jestli jim vadí sluneční svit)
  • Jsem tu nový, ale tyhle diskuse si čtu už mnoho let. Jsou zajímavé, proto jsem se i zaregistroval, čas od času to ale někdo bere děsně osobně a agresivně. Je to dost škoda. Chápu, že už není se o čem bavit, po těch letech čekání na další knihu, ale i tak .... si povídejte třeba o fotbalu na FC Nevada Dragons.
  • svoa00 napsal(a):

A? Každopádně by bylo nejlepší, kdyby šel blekotat, směšovat věci z předlohy a seriálu a prznit jména postav jinam, když se musí snažit negovat cokoliv ostatní řeknou. Beztak ho jenom baví trolovat :roll:
    Nemám pocit , že bych se snažil negovat cokoli co ostatní řeknou, párkrát jsem dokonce uznal, že někdo jiný měl pravdu, a můj názor byl mylnej.....
  • Beleg napsal(a):

Jsem tu nový, ale tyhle diskuse si čtu už mnoho let. Jsou zajímavé, proto jsem se i zaregistroval, čas od času to ale někdo bere děsně osobně a agresivně. Je to dost škoda. Chápu, že už není se o čem bavit, po těch letech čekání na další knihu, ale i tak .... si povídejte třeba o fotbalu na FC Nevada Dragons.

Jo měl by mít dost ohledu na zaryté fanoušky a tu knihu konečně dopsat nebo se někteří lidé povraždí :D popřípadě z vymýšlení teorii a možností jim jim to pak zkazí čtení :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Beleg Tot otázka třeba nechtějí riskovat ztráty oživlých mrtvol a počkají až se divocí oslabí sami zimou hladem ... atd nebo čekají až bude větší zima (jestli jim vadí sluneční svit)

Anebo čekají, aby to bylo více napínavý :-D
  • Beleg napsal(a):

Anebo čekají, aby to bylo více napínavý :-D
    No mne by spíš zajímalo jestli mají chodci i jiný arzenál než mrtvolky, neb ty zase tak těžké udolat není stačí oheň.
  • @Beleg: Technicky nemuselo - kolik má například Sever vyšších poddaných lordů (těch větších - počítej s tím, že ty nižší si zase obeslaly větší rody)? Ať nežeru... 20? + šest ostatních rodů + citadela + Zeď + Přístaviště)... Na něco takového by stačilo bratru 15 havranů, to není nijak moc. Z knihy - nejvíc havranů bylo nejspíše odesláno ze Zdi kvůli žádosti o pomoc (8?), možná když Robb táhl do války (?) a když Citadela ohlásila příchod Zimy. A samozřejmě předpokládám, že se počítá s tím, že se havrani vrací. :o)
  • No mne by spíš zajímalo jestli mají chodci i jiný arzenál než mrtvolky, neb ty zase tak těžké udolat není stačí oheň. Měli mít ty obludné pavouky. Byť - může to být jen pověst. Mrtvolku asi stačí i hodně důkladně rozsekat. Mimochodem - před nějakou dobou jsem tu zachytil diskusi, že Jiného nezabije ocelová zbraň. Kde se takto výslovně píše ? Asi jsem to přehlédl. Já samozřejmě vím, že ho taková zbraň nabije těžko, resp. že jeho zbraně jsou lepší, dokáži si i představit, že má nějaké superdokonalé brnění, ale kdyby se mu např. šíp s ocelovým hrotem trefil do modrého očička .. tak se odrazí ?

• @Jay Nevím, jestli jsem Tě pochopil. Pokud to myslíš tak, že když chce Mormont poslat zprávu Hightowerovi, musí prvně poslat havrana na Zimohrad, odtud musí letět další havran do Vysoké zahrady a odtud další do Starého města, sice by to eliminovalo množství havranů, ale zase by to ničilo poštovní tajemství :-). Pokud by ale jakékoliv sídlo (klidně i jen většího lorda) mělo být schopno spojení s jakýmkoliv jiným sídlem většího lorda v Západozemí, a i kdyby takových hradů byly jen stovky (je otázkou, kdo je to větší lord), musíš to násobit geometrickou řadou. Pak by na každém hradu museli být desetitisíce havranů...
  • @Jay A jak to dělá Citadela, když chce oznámit příchod zimy ? Nehledě na to, že k tomu musí chovat speciální bílé havrany. Kteří se proletí jednou za několik let :-D
  • Beleg napsal(a):

No mne by spíš zajímalo jestli mají chodci i jiný arzenál než mrtvolky, neb ty zase tak těžké udolat není stačí oheň.

Měli mít ty obludné pavouky. Byť - může to být jen pověst. Mrtvolku asi stačí i hodně důkladně rozsekat. Mimochodem - před nějakou dobou jsem tu zachytil diskusi, že Jiného nezabije ocelová zbraň. Kde se takto výslovně píše ? Asi jsem to přehlédl. Já samozřejmě vím, že ho taková zbraň nabije těžko, resp. že jeho zbraně jsou lepší, dokáži si i představit, že má nějaké superdokonalé brnění, ale kdyby se mu např. šíp s ocelovým hrotem trefil do modrého očička .. tak se odrazí ?

Něco o jiných https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://iceandfire.wikia.com/wiki/Others&prev=search

když dáš do googlu "others GoT", najde se toho fúra dalšího
  • @Beleg No seriál nám dal dva způsoby dračí sklo a valyrijská ocel.Spíš by mne zajímalo nebojovali valyrijci taky s jinými? Nebo je náhoda, že ocel ukutá v dračím ohni je dokáže zabít.
  • @haladdin Tak jsem ty Tvé odkazy prošel, ale nezjistil jsem ani princip fungování havranů, ani možnosti zabití Jiných. Možná proto, že to nikdo neví :-D
  • Beleg napsal(a):

@Jay Nevím, jestli jsem Tě pochopil. Pokud to myslíš tak, že když chce Mormont poslat zprávu Hightowerovi, musí prvně poslat havrana na Zimohrad, odtud musí letět další havran do Vysoké zahrady a odtud další do Starého města, sice by to eliminovalo množství havranů, ale zase by to ničilo poštovní tajemství :-). Pokud by ale jakékoliv sídlo (klidně i jen většího lorda) mělo být schopno spojení s jakýmkoliv jiným sídlem většího lorda v Západozemí, a i kdyby takových hradů byly jen stovky (je otázkou, kdo je to větší lord), musíš to násobit geometrickou řadou. Pak by na každém hradu museli být desetitisíce havranů...

Mám dojem, že Havrany mají jen Mistři, a kdekoliv, kde je trvale Mistr jsou i havrani.
    Pak buď platí, že každej havran může letět kamkoli, anebo to autor knihy s těmi potřebnými počty havranů nedomyslel.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

@Beleg No seriál nám dal dva způsoby dračí sklo a valyrijská ocel.Spíš by mne zajímalo nebojovali valyrijci taky s jinými? Nebo je náhoda, že ocel ukutá v dračím ohni je dokáže zabít.

V seriálu nikdy nikdo do Jiného nebodl ocelovou zbraní, pokud mne paměť neklame. Nestihl to :-). Není bez zajímavosti, že za Dlouhé noci lidé ocel neznali (měli bronzové zbraně). Valyrijští draci souviseli s tamními sopkami. Takže logicky kámen roztavený v sopečném ohni (obsidián) a ocel ukutá v dračím ohni by měly mít podobné vlastnosti.

• A nemůže to být s havrany ještě jinak? Jak víme není to zvíře, které by žilo zas tak krátce, takže co když jsou chování v citadele a pak se prostě rozváží? Pokud má hrad 50 havranů a každý zná 3 trasy, kam letět a letí podle toho jak se mu řekne, tak jcih zas není potřeba tak velké množství. Navíc, když pochybuji že by někdo ze severského rodu měl potřebuji polílat zprávy nějakému drobnému rodu na jihu, když rody většinou uzavírají svazky v rámci oblasti výskytu a to i ty velké. Takže bych to viděl tak havrany na zajištění komunikace v rámci třeba severu a pak 5 havranů pro kuminacika se zbytkem
  • @Beleg: Pokud myslíš Mormonta jako Lorda velitele, pak tam určitě máš navíc minimálně Starky, jinak spojení Zeď - Citadela (pokud mluvíme přímo o Mormont-Hightower) určitě fungovalo napřímo. Jinak maestři jsou předně služebníci Citadely, takže poštovní tajemství mohou řešit asi podobně jako pošťáci. Pokud myslíš Mormonta jako nejvyššího vládce Medvědího ostrova - tak tam na hradě budou mít nejspíše havrany naučené na nejbližší lordy své úrovně a na Zimohrad, všichni ostatní by jim byli k ničemu... a jsme dost OT - jestli má cenu diskutovat, najdi prosím místo, kam to přesunout.
  • @Beleg
    Docela logická dedukce.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.