Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1422423425427428581

Komentáře

• No ty brďo,... tak tomuhle jsem fakt nevěřil. 8-O
    Popravdě myslím, že ty rozumné dohody mohou fungovat i bez byrokratické EU a ty ostatní Británii chybět nebudou... Jako jo, trhy to zahýbalo, ale to je tím vyhraněným názorem eurofederalistů, že "Exit" je postavení zdi... Není, 95% dohod zůstane beze změny až se zklidní emoce, vrátí se vše do normálu.
    @Magister_Peditum: Jako s vlivností kritika máš recht, ale otázka je, jestli měli vůbec šanci něco změnit zevnitř, nebo jestli naopak větší facku tvrdému eurofederalistickému jádru dali svým vystoupením, což je precedens, jímž se EU může rozdrobit. Když naopak zavedou něco jako řekněme "Britskou obchodní unii", který se z EU inspiruje v tom dobrém, tak možná brzy válec Německo-Francie skončí jako rezavějící vrak v poli.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    :'-(
  • Ja jsem teda zvedava, jak to bude resit Skotsko :D
  • Hmm hlavně aby se teď neztížilo pro cizince pracovat tam, já tam plánoval jet na nějakou dobu abych si procvičil Aj
  • @Jay Takhle - není to tak docela pravda, když si Británie bude muset smlouvy o ekonomické spolupráci vyjednat znova. Ty současné pro ni byli výjimečně příznivé, ty nové... nebudou přinejmenším v tom, že za vstup na trhy svých nejvýznamnějších obchodních partnerů budou muset platit. Pro Británii to bude těžší než pro Unii i proto, že část mezinárodních firem se sídlem v Londýně se vyjádřila v tom smyslu, že by pro ně v případě brexitu bylo výhodnější prostě přesídlit. Mohlo by to být třeba do Prahy ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já osobně myslím, že se toho zas tolik nezmění. Británie se dostane do postavení cca Norska, tj. určitou měrou stejně bude nadále do kasy přispívat (pochybuju, že by o tohle chtěl Brusel přijít) výměnou za výhody z přístupu na vnitřní trh.

Zase se mi vybavila citace z Jistě, pane ministře, ministr Hacker siru Humphreymu: "Já jsem pro Evropu, ale proti Bruselu. To vy jste někdy proti Evropě, ale pro Brusel."
  • hehe to Skotové moc nedomysleli když si vzpomenu na to, že jim vyhrožoli, že jestli odejdou tak se do Unie těžko dostanou :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @svoa00: Jako já neříkám, že to bude mít VB lehké, neříkám, že se nezmění vůbec nic, jen říkám, že rozumné (tj. oboustranně výhodné) dohody si schválí (teda pokud EU nebude chtít mermomocí házet klacky pod nohy i za cenu toho, že o ně bude sama zakopávat) a bez některých opičáren jim bude líp. Možná jsem to neřekl jasně - myslím, že víc je ohrožuje panika a nejistota (protože se pustili do neznámých vod), protože ono to ve finále nedopadne nikterak tragicky.
    Spíše jsem zvědav na Bruselské paňáky, jak to jimi zamává, nebo zda místo toho, aby řešili příčiny (postupné ukrajování svobody), budou se snažit zabránit důsledkům (víc proevropské propagandy a snížit možnost vystoupit)...
    Toto jen utvrdí pouta zbylých členských států a jejich touhu setrvat ve svazku :)
    http://echo24.cz/a/i53em/v-eu-prituhuje-sankce-za-nedodrzeni-migracnich-kvot-jsou-pripravene
  • @flanker.27 Vyjádření stejného vola, který víceméně doporučovat národním politikům ignorovat názor veřejnosti a kasal se s tím, že úkolem komise je prosazovat vlastní vize. Tenhle řecký komouš je první, kdo by měl zmizet.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Je to strasne hloupe rozhodnuti. Ted jsem zvedavy, co se stane. Po tech vsech krizich za poslednich 10 let mame neuveritelne uvolnenou menovou politiku. A ted tohle. Tak snad to dobre dopadne.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Monte Karstark A pokud mají panáci v Bruselu poslední zbytky pudu sebezáchovy, tak ten plán bude promptně opuštěný.
  • Brexit! YES!
  • Veřím, že Britové, respektive Angličané, nechtějí přijít o své domovy a cítit se jako cizinci, stejně jako tomu je V Londýně a dalších většíh městech. Věřím, že Brexit povede k přísnějším imigračním opatřením. Méně Pákistánců, více svobody. Dále věřím, že pro Čechy, kteří tam budou chtít jít dělat kvalifikovanou práci, bude trh stále otevřený. To by si škodili sami sobě... problémy mohou mít maxl takové ty brigády atd. Vož mi vůbec nevadí.

Jo, dneska dobrej den. Zkouška z anči v kapse, dojdu domu a brexit taky. Ještě něco? :D
  • upraveno 24. června 2016
    @flanker.27 A to je jenom průzkum nebo výsledek hlasování, které je pravomocné?
    @Amaroun Výsledek hlasování, resp. prvního hlasování v případech, kdy bylo opakováno jako v případě Irska. Pouze v případě Dánska a Švédska ohledně měny se stát hlasováním řídil. Mimochodem je zajímavé, že ve Švédsku referendu předcházela rovněž vražda političky, ministryně zahraničí Anny Lindhové.
  • @Mellien ale ale, dobrá kamarádka Čihákova Anatomie? =D
  • @Vena: Hloupé je asi tak podobně jako zvolení Zemana - pro někoho hloupé, pro větší část voličů ne... Myslím, že na rozdíl od naší zmíněné volby mohli stanovit méně definitivní dopad (např 0-40% nic, 40%-60% chápat jako důsledné varování směrem k EU s automatickým opakováním po roce 60% a víc vystoupit). Tohle to hraní o "pár" hlasů, zdá se mi tedy nešťastné spíše z hlediska nastavení dopadů, než toho jak rozhodli. Ale jedno je důsledek rozhodnutí britských volič, druhé britských politiků - myslet si o tom můžu svoje, ale je to jen můj názor, nikoli obecně platná pravda. J8 jsem za brexit rád hlavně z hlediska toho, že si Brusel možná uvědomí, že ne všechny státy si nechají s*át na hlavu... a pokud neuvědomí, tak existuje precedent, že to jde i bez EU a svět se nezboří.
    Každopádně Británii přeji hodně zdaru.
  • @Jay spíš to vidím tak, že EU si neuvědomí, že je něco špatně a dál bude trvat na tom, že se stala chyba na straně Británie... Celé Unii absolutně chybí jakákoli špetka sebereflexe a pokud to nedokáže ani takhle velká událost změnit, tak je asi něco zásadního špatně.
  • Uvidíme časem co z tohoto vyleze. Libra šla dolu (níž než byla v roce 2008) a pokud bych měl hádat tak za pár let bude samostatné Skotsko.
    Také myslím, že to ovlivní náladu v severním irsku a gibraltaru.

(A také už vyskakují borci z UKIPU a odvolávají sliby, jak se dalo čekat)
  • @Everett_Young: Ano, i to je možné,... pak to je -jak říkám v druhé části- dobrý precedens pro ty kteří nesouhlasí... A ano, pokud je něco zásadně špatně, má cenu v tom zůstávat?
    ... Na druhou stranu byl bych opatrný, snahy Svobodných vypsat referendum u nás co nejdříve se mi nelíbí. Na stranu druhou, za rok, dva až uvidíme, jak se daří Británii, a jak se k Brexitu postavili představitelé EU,... proč ne?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Super, neomarxisté a neschopní byrokrati sídlící v Bruselu, kteří se snaží o vybudování jednotného evropského státu, dostali pořádnou do zubů. Snad těm tupcům v čele s Junckerem, Merkelovou a Hollandem konečně dojde, že jednotný evropský stát se vytvořit nedá. EU potřebuje zásadní reformu, pokud k ní nedojde tak příkladu Británie budou následovat další státy.

Těm katastrofickým vizím o rozpadu Británie a jejím ekonomickém krachu se jde akorát smát. Londýn určitě v nejbližších deseti letech žádná referenda o osamostatnění nepřipustí. Skoti už jednu šanci měli a nevyužili, takže další referendum se jen tak konat nebude.....
  • Já bych neřekl, že jsou katastrofické vize. Je nejasné kam to povede. Pokud mám soudit podle výsledků referenda tak mají ve skotsku, severním irsku(tam méně) a gibraltaru rozdílné názory než Anglie a Wales, což zvedne preference k jejich vlastním cestám, to se popřít nedá. Jestli z toho něco bude je jiná otázka.
  • upraveno 24. června 2016
    Myslím, že můžeme očekávat zhruba toto: Brusel si ponaučení nevezme a pojede jako dosud. Což může i nemusí do budoucna vyvolat další referenda o odchodu z unie (viz Francie, Nizozemí, Belgie, nebo i my). Současné vedení EU není schopné sebereflexe.

Skoti svoji šanci už dostali. Žádat referendum pokaždé, když Londýn rozhodne jinak, než si Edinburgh přeje, mi přijde dětinské.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Gorgloj V Londýně díky bohu nejsou v otázce Skotska a severního Irska blázni. Žádné referendum se v nejbližších deseti letech konat nebude a v Edinburghu i Belfastu to dobře vědí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.