Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1425426428430431581

Komentáře

• a je to obráceně btw levičíci by si měli vzít příklad ze Zemana
  • Občas si říkám, že Zeman se prostě tu a tam podívá na diskuse na iDnes nebo na Novinkách, zjistí, co se tvrdí v příspěvku s nejlepším hodnocením, a ten pak papouškuje jako svou "vlastni" předpověď. A lidé mu pak tleskají, protože jeho "názor" se 100% shoduje s tím jejich. :roll:

Teď jsou samozřejmě skotští nacionalisté na koni, ale referendum stejně nejde vypsat dřív, než Británie z EU vystoupí. A to i v tom nejlepším případě bude ještě řadu let trvat. Do té doby se může stát leccos. Jedna věc je chtít být v EU a druhá se odtrhnout od Anglie.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @flanker.27 já myslel takvé ty levicové ultras co můžeš vidět v tom videu co jsem sem dával a takové co se Zemanem nesouhlasí jen protože to je Zeman
  • upraveno 26. června 2016
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 26. června 2016
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • @flanker.27 zajímalo by mě kolik svobodomyslných "levičáků" podporujících demokracii a svobodu a sílu v jednotě, kteří nečekali, že se to fakt stane, momentálně uvažuje o blahodárnosti omezování volebního práva pro občany starší 65 let a blbé dělníky, kteří jim pokazili zářné zítřky :D
  • Což o to. Já si taky myslím, že se ta demokracie hrozně přeceňuje, ale jednou ji máme, tak se holt musíme umět poprat i se skutečností, že může volit kdejaký blb za koblihu. ;-)
  • JayJay
    upraveno 27. června 2016
    @Vena: Ano, vláda není volena přímo, ale je jí vyslovována důvěra poslaneckou sněmovnou... což té zmíněné nebyla.
    EU není totéž, co "volný obchod". Vsadím se, že Británie ač mimo EU v zóně volného obchodu zůstane, protože je to oboustranně výhodné (a jistě by mě EU štvala ještě o krapet víc, kdyby schválně házela klacky pod nohy).
    A ano, EU patří k tomu nejlepšímu, co se v minulém století podařilo vytvořit,... bohužel toto století se to zvrtává do čím dál většího svrabu... zhruba tak od Lisabonu - když se hlasovalo o vstupu, byl to úplně jiný formát - o Lisabonu už se pro sichr referendum u nás nekonalo a v Irsku pro sichr opakovalo, když jim nevyšlo...
  • @flanker.27 já to myslela spíš tak, že u vyznavačů jistých hodnot by to člověk nepředpokládal, ale je mi jasné, že takhle přemýšlí lidé bez ohledu na politické vyznání :) nejvtipnější je, že ti, co byť jen zvažují sami sebe samozřejmě řadí do té vyvolené částí, která by rozhodovala :D
  • @Dreamer Chtěl bych potkat někoho, kdo poví, ti a ti by neměli volit... takže mám smůlu :-D

K věci. Dokud bude EU řešit blbosti, jak mají vypadat banány, co se má pěstovat v té a té zemi, jakou barvu mají mít voskové vyrobky, jestli by neměli brát migranti všude stejné dávky, jestli nejsme nedemokraticti rasiste atd. Tak půjde do kopru. O její neschopnosti a neefektivnosti vypovídá už jen fakt, že dva roky řeší, jak se vypořádat s migraci a napadlo ji jen... přijmeme všechny a budeme platit zemím v Africe, aby nám je sem neposílal. Co jiného má ještě dokázat,ze jsou ti lidé naprosto mimo realitu a zcela ignorují zajmy občanů? Máme v celé slabé politiky. Kdyby byl v Německu někdo rázný, kdyby nebyl francouzský prezident jen usměvavá figurka, kdyby.... kdyby. Jedno je jisté,EU se buď změní a vrátí ke svým kořenům, nebo se zhroutí.

@Dreamer No ještě jsem neviděl, že by někdo někdy sám sebe řadil do skupiny méně důležité, do skupiny, jejíž podíl na rozhodování o obecných věcech by měl být omezen, do skupiny, která si nezaslouží specifické výhody a podobně =D
    Aneb, jak píše Pratchett v Zeměploše, každý zapřemýšlel a pak se v duchu zařadil do té skupiny, která by se měla spravedlivě vozit v kočáře :)
  • @flanker.27 to je přesné :D mně tedy myšlenka omezování volebního práva přijde naprosto nepřijatelná, stejně jako omezování svobody slova, podej prst a než se vzpamatuješ přijdeš o celou ruku.
  • @Dreamer: Přiznejme si, že Churchill měl celkem pravdu, že demokracie je jeden z nejhorších možných způsobů vládnutí... pořád je však nejlepší, který jsme dokázali vymyslet.
    Jinak omezování asi není úplně správný popis - několikrát se objevil článek o někom, kdo ve čtrnácti úspěšně podniká a platí daně - a popravdě, raději bych, aby volil takový člověk, než příjemce dávek, který kdyby dostal na výběr stovku nebo volit, sáhne po penězích.
    Omezovat volbu podle věku není dobré (zajímavé, že hranici "pod 18" nikdo neřeší a je obecně považována za akceptovatelnou), omezovat podle IQ či vzdělání také ne... Ale vůbec bych nebyl proti tomu, kdyby řekněme rozpočet nebyl stanovován podle "očekávaných příjmů", ale podle příjmů minulého roku a kdyby plátci daní mohli ovlivnit (ne zcela libovolně určit, ale ovlivnit), do kterého segmentu (pro jednoduchost řekněme ministerstva) peníze směřovat.
  • @Jay Jinými slovy volební census.
  • https://www.novinky.cz/ekonomika/407595-obchodni-dohoda-eu-s-usa-nebude-spekuluje-francouzsky-premier.html

Jinými slovy - Američani tlačí na pilu a evropští politici se najednou vyděsili, co by se stalo, kdyby brzy vyšlo najevo, že dovolili v Unii prodávat nezdravé americké potraviny atd. a že nějaká americká společnost vysoudila miliardy na státu, který jí nedovolil na svém území podnikat. Jestli tomu brexit zabránil, tak to asi bylo pro správnou věc.
  • @Jay to si nedovedu dost dobře představit, že by fungovalo a jen těžko by něco takového šlo nazývat demokracií, jaké segmenty by tito plátci daní zvolili? Rozhodují už nyní u volebních uren, při čtení volebních programů a na naslouchání předvolebním slibům, právě tehdy rozhodují o tom, kam se vysypou peníze, které odvádí na daních.
  • @svoa00: Ale ano, krok, který jim dává více svobody (mj. dělat vlastní chyby) udělali, to nejde popřít. Nemyslím, že zrovna Poláky a Čechy budou nahrazovat Pákistáncema, nicméně minimálně budou mít možnost jen nabídnout práci za smluvený plat bez povinnosti přijmout a platit na dávkách i zbytek rodiny...
  • upraveno 27. června 2016
  • upraveno 27. června 2016
    @Jay
    K té alokaci. Obávám se, že to neproveditelné. Stát musí ze své podstaty financovat spoustu programů, které většina lidí pro sebe považuje za zbytečné. Ostatně stačí se podívat i na diskusi o armádě. Kdyby to bylo na lidech, tak by hrozilo, že na financování armády rezignujeme úplně. Možná by se to dalo v případě nějakého užšího seznamu.
  • @Mellien Budou mít možnost volby. To je hezké, souhlasím. Ale jak jsem zmínila, některými těmi nařízení se budou muset v rámci volného obchodu řídit tak jako tak. Jako tak často, je to do jisté míry stejně jenom iluze svobodného rozhodnutí. A tváříš se, jako by si byli v pozici, kdy si na EU budou moct dojednat cokoliv chtějí. Právě že v takové pozici nebudou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.