Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

168101112

Komentáře

• @Djokovic Jaime jakožto člen Královské gardy nemá žádnou šanci. Ona totiž Cersei je jediná kdo má jakž takž právo na Iron Throne a po ní i Tyrion nějaké to procento dostane :D

Jinak ve středověku měl právo na trůn ten, kdo na něm seděl či měl větší sílu.

Pokud se cestou z Meereenu nic neposere, tak Danny vše ve Westerosu smete. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A to by trůn dědili i příbuzní z matčiny strany? Já bych řekla, že kdo není Baratheon, ten má smůlu (že to nebyli ani Cerseiny děti je teď vedlejší).
  • Djokovic napsal(a):

Není to asi zas tak důležité, ale přesto se zeptám. Kdo by měl být pravoplatným dědicem trůnu po smrti Tomena? Neměl by to být Jaime? Kdo je nyní dědicem v Lannisteru?

Uh, tohle bolí. Sorry, to, že Cerseiny děti byly incestní bastardi, nikdo neprokázal a Cersei to nepřiznala a nepřizná. Takže Tommenem oficiálně vymřeli Baratheoni. Jaime může dědit leda kulový, natož korunu. I v seriálu se Olenna zděsila, když Tywin zmiňoval, že Loras si má "obléct bílou". Aktuálně je dědičkou Lannisterů Cersei, i když v seriálu to vůbec nezmiňují. A až ji ukamenuje dav nebo sežere Drogon, tak Tyrionova otcovražda už najednou nebude zásadní.
  • @svoa00 souhlasím, že Cersei má nárok na Iron Throne :) ale Tyrion má největší nárok na Rock :)
  • @Pukuos Jak v knizce, tak v serialu mu slibil pomoc zlatych plastu, ale naopak potom zaridil, ze zlaty plaste podporili Lannistery a sam Malicek dal Nedovi nuz na krk.
  • @JoffreyWater Mě šlo hlavně o Joffreyho povel k popravě, zda to měl fakt z vlastní hlavy či Malíček v tom hrál roli. To předtím v knihách krásně vysvětlují.
  • Jinak Daenerys ma Jaru, ta se asi v namornich bitvach vyzna.
  • @Pukuos WTF? Snažíš se trolovat? Chápu, že seriál to úplně zazdil, ale pro většinu říše na trůně seděl Baratheon, ne lannisterský incestní bastard.
  • @Pukuos tak to nevim, ale spis asi ne. S tou Sansou jsem mel na mysli tohle.
  • @svoa00 trolling neprovozuji. :/ Tady se řeší legitimní právo na Železný trůn ..... Baratheoni vymřeli, tak koho tam oficiálně posadit ?
  • @JoffreyWater spíš mě zajímá jak to s Malíčkem bude v knihách .... nevěřím, že ho Martin nechá vytrollit jako DnD ...
  • upraveno 29. června 2016
    Ja jsem hlavne nepochopil, proc je i v knizkach dedickou Casterlyovi skaly Cersei. Mel jsem za to, ze vetsi narok na dedictvi ma vzdycky muzskej clen rodu. Kdyz pomineme Tyriona, tak tam jeste byl Kevan a je tam jeste Lancel + nejaci dalsi Lannisteri. Proto to nechapu, proc ma Cersei, jako zena, vetsi narok.
  • @JoffreyWater Já mám za to, že Tywin Tyriona prostě vydědil .... ale na Skálu po smrti tatíka má opět nejspíše větší právo Tyrion.
  • @Pukuos V Serialu me celkem nastval tim, jak hodil Sansu Boltonum. Taky docela tim, jak po vrazde Lysy Arryn na tom vyslechu jenom cumel a nechal se peskovat a nakonec o jeho osudu rozhodla Sansa, ktera ho mohla klidne potopit.
  • V seriálu Baratheoni (i ti nepraví) vymřeli. Trůn je teď tudíž volný, Cersei na něj legitimní nárok nemá, v tom nevidím vůbec žádnou pochybnost. Pokud jde o Lannistery, v seriálu by jejich hlavou měl být Jaime. Je to nejstarší mužský dědic a členem královské gardy už přeci není - Tommen jej toho titulu (závazku) zbavil.
  • @JoffreyWater tak DnD a jejich práce stojí za ...... podle mě kdyby Sansa chtěla, tak ho napráší rytířům Údolí ..... podle mě v serialu má osud dovršen a moc velkou úlohu už nedostane ....
  • @Pukuos prave proto jsem psal krome Tyriona, ale porad tam jsou i jini muzsti Lannisteri.
  • Pokud to přiblížím evropskému středověku, měla by se sejít vysoká šlechta Západozemí a nového krále si zvolit (ostatně i ve světě Písně se to už i stalo, někdy v roce 50 po dobytí, kdy Velký sněm rozhodoval, který z mnoha tehdy žijících Targaryenů má nárok na trůn). A pak jsou tu samozřejmě nároky Daenerys.
    @Beleg Přiznávám, že seriál moc nesleduji (nelíbí se mi práce DnD), pokud Jaime už nenosí bílou, tak je pánem Skály on.

Dle mého názoru Cersei na právo má nějaký malý, je posledním člověkem, který má právní vztah k Robertovi .... není to moc, ale aspoň něco :D
  • @Pukuos Tak pokud mluvíme o legitimním právu, tak tu mluvíme o vymření královského rodu, který žádné blízké příbuzné nemá. Uberbitch navíc nechala zavraždit většinu Robertových bastardů a Gendry ani o svém původu neví. Legitimní právo nemá nikdo a Cersei už vůbec ne (rozum říká, že na trůně by se neudržela ani první díl další série, ale když z ní udělali dalšího Ramsayho, tak ji tam Dumb a Dumber udrží celou další sérii). Technicky vzato si trůn nový král bude muset dobýt a ano, oni tam tu Dany dotlačí
  • Pukuos napsal(a):

@JoffreyWater Mě šlo hlavně o Joffreyho povel k popravě, zda to měl fakt z vlastní hlavy či Malíček v tom hrál roli. To předtím v knihách krásně vysvětlují.

V knize i v seriálu to byla zcela jednoznačně iniciativa jen a pouze Joffreyho.
  • Beleg napsal(a):

Pukuos napsal(a):

@JoffreyWater Mě šlo hlavně o Joffreyho povel k popravě, zda to měl fakt z vlastní hlavy či Malíček v tom hrál roli. To předtím v knihách krásně vysvětlují.

V knize i v seriálu to byla zcela jednoznačně iniciativa jen a pouze Joffreyho.
    děkuji za odpověď :) mystifikace je napravena :)

Cersei dědí Skálu, protože je Tywinův potomek, Jaime se všeho vzdal, když vstoupil do gardy a Tyrion je vlastně odsouzenej k smrti za vraždu (kdyby si nárokoval skálu bez armády, kamarádky Dany a draků, tak bude popraven). Kevan (Tywinův bratr) je na řadě až po Tywinově dceři. Tohle pravidlo se vysvětluje i v jedné kapitole na Zdi v Tanci, když mladá Karstarková utíká před svým strýcem. ona je poslední přímý potomek, takže dědí, její strýcové atd. jsou až po ní. Strejda Karstark se tak mohl stát lordem jenom tak, že by si ji vzal.
    EDIT: Pokud teda nějaká pravidla nástupnictví vůbec seriál řeší ;-)
  • @svoa00 taky doufám, že ta Twinbitch dostane co proto .... myslím, že boltonovský přístup by nebyl od věci ....

jo toho se bojím, že tam Danny dotlačí, ale třeba nás DnD překvapí :D :D
  • JoffreyWater napsal(a):

Ja jsem hlavne nepochopil, proc je i v knizkach dedickou Casterlyovy skaly Cersei. Mel jsem za to, ze vetsi narok na dedictvi ma vzdycky muzskej clen rodu. Kdyz pomineme Tyriona, tak tam jeste byl Kevan a je tam jeste Lancel + nejaci dalsi Lannisteri. Proto to nechapu, proc ma Cersei, jako zena, vetsi narok.

Je to jednoduché. Ve světě Písně dědí nejstarší mužský potomek, pak další mužští potomci, a když nejsou nebo nemůžou, tak dědí dcery. V tom se to liší od našeho středověku. V knize nosí Jaime bílou a Tyrion je vyděděný. Logicky pak už zbývá jen Cersei. Lancel atd. jsou vedlejší linie, ty by měly nárok, až kdyby vymřela linie hlavní.
  • Kdyz umrel Tywin, kterej nemel zadnyho muzskyho dedice (Jaime v KG, Tyrion vydedenec a otcovrah), tak by dedictvi melo pripadnout jeho nejstarsimu bratrovi (Kevanovi) a po jeho smrti jeho dedici (Lancelovi), ne? Nechapu, proc zena dostala prednost pred muzskym dedicem, ja myslel, ze zena dedi jenom v momente, kdy neexistuje zadnej jinej muzskej dedic. Nevim.
  • @Jitka Pokud budeme brát Tyriona odouzeného, tak nevím jak budeme brát Cersei po těch jejich eskapádách :D :D Tyrion si jde tvrdě za svým a tu prdel ve Skále si ohřeje.
  • Pukuos napsal(a):

@JoffreyWater tak DnD a jejich práce stojí za ...... podle mě kdyby Sansa chtěla, tak ho napráší rytířům Údolí ..... podle mě v serialu má osud dovršen a moc velkou úlohu už nedostane ....

Tak to si myslím, že je neoprávněná kritika. Tu scénu si pamatuji dobře. Sansa podle mne v té chvíli správně pochopila, že Malíček by se z toho vylhal a ona by na to doplatila. Naopak chytře zvolila loajalitu, která pro ni v té chvíli byla výhodná.
  • @Jitka Aha, ok, dobre, asi to bude jak pises. Ja uz si knizky moc nepamatuju, ale tohle mi prislo divny, dik za objasneni.
  • @JoffreyWater Kevan by dědil pokud by Tywin neměl žádného potomka viz. vysvětlení výše od Jitky a příkladu Kastarků. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.