Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

16781012

Komentáře

• upraveno 29. června 2016
    Arys Oakheart napsal(a):

Tak tedy že opravdu použije ten divokej oheň a vyhodí celé septum do vzduchu, to sem nečkál!!! Že Tommen vyskočí z okna to už vůbec ne.
    Cercei se vyplnila věštba do puntíku. Mladší a hezčí královna už jede (konečně!).
    Jon po volbě Lorda velitele opět přišel ke královskému titulu jak slepej k houslím a Sansa jenom hleděla.
    Arya a Varys znají umění teleportu snad líp než Malíček...
    Suma sumárum díl nejlepší ze všech 60...

Arya byla v pohodě, celý devátý díl jsme ji neviděli, tam to byla pohodka, u té mi to nevadilo! Já měl a stále mám u Cersei za to, že mladší a hezčí královna, co ji nahradí byla Margaery Tyrell! :-k
  • Tak Jonova politická kariéra je vskutku zajímavá. Z levobočka to dotáhl na Lorda velitele Noční hlídky, následně zemřel, obživl, dal v Noční hlídce výpověď a stal se králem Severu. Docela inspirativní. :-D
  • Djokovic napsal(a):

Není to asi zas tak důležité, ale přesto se zeptám. Kdo by měl být pravoplatným dědicem trůnu po smrti Tomena? Neměl by to být Jaime? Kdo je nyní dědicem v Lannisteru? V seriálu si totiž nepamatuji, že by tam byli ještě nějací další členové jejich rodu
    Má vůbec Cersie nějakou šanci proti Danerys? Osobně totiž nevím, co chtějí v seriálu dvě i když zkrácené série ještě řešit.

Pokud půjdeš po právoplatném dědici trůnu, tak Robert svůj nárok ospravedlnil, protože jeho babička byla teta Aeryse, takže bys musel hledat nejbližšího příbuzného Targaryenům, takže potomek nějaké jejich princezny co se vdala mimo rodinu a nejblíže máš martely. Nevíme co se stalo se sestrami aegona a aemona. Inak tady ho ospravedlnila, asi tím, že měla armádu a ovládá město, ale zbytek říše už ne :D
  • Já mám jenom strach, aby až se jon dozví pravdu o svém původu si nevzal jednu ze svých sestřenic za ženu :D aneb co by naše duo nevymyslelo
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Já mám jenom strach, aby až se jon dozví pravdu o svém původu si nevzal jednu ze svých sestřenic za ženu :D aneb co by naše duo nevymyslelo

Veme si tetu! A dost možná i v knize. :king:
  • Určitě, tetu si veme, o to žádná :-D .
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Rybba @Crocuta Vy fakt nemáte Jona rádi!
  • Rybba napsal(a):

Jay napsal(a):

Rybba napsal(a):

Dost zásadní věc, v jednom okamžiku je v Dorne a v dalším je na DRUHÉ STRANĚ ZEMĚKOULE. Při tom záběru jsem dostal takovou facku do tváře, že jsem se málem vyvrátil a úplně mi to zkazilo závěrečnou scénu, která byla opravdu epická. Prostě jsem se nedokázal soustředit na Dany - tak jak to bylo režisérem zamýšleno a čuměl jsem na Varyse a říkal si. Kufa co ten tam dopr...e dělá!! :wall:

Třeba to vysvětlí a la Trhák - Čí je to pohřeb? Aha, ale proč potom stojí vedle rakve? Tak vybereme nějaký záběr kde není. Dědek plesnivá se nacpal všude... No, tak to vysvětlíme tak, že na pohřeb přijel jeho bratr - identické dvojče! Co když ten co vyjednával nebyl ten co odjel z Meereenu? Co když ten v Meereenu není Varys, ale Muž bez tváře? Pravda je tam venku... :o)
    ...jen ji najít! :applause: =D
    Já měl vždycky za to, že sám Varys je muž bez tváře. Nebo přinejmenším má ten nejzákladnější výcvik "jak vypadat jinak", protože na to několik postav v první knize naráží. Ale možná a spíš na to přišel sám. Něco takového je asi "must have" skill pro jeho práci.
  • @Rybba @Crocuta Stále nevíme toho třetího dračího jezdce :P aby si ta teta nevzala jeho. Inak nám ten rod totálně vymře :D
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Djokovic napsal(a):

Není to asi zas tak důležité, ale přesto se zeptám. Kdo by měl být pravoplatným dědicem trůnu po smrti Tomena? Neměl by to být Jaime? Kdo je nyní dědicem v Lannisteru? V seriálu si totiž nepamatuji, že by tam byli ještě nějací další členové jejich rodu
    Má vůbec Cersie nějakou šanci proti Danerys? Osobně totiž nevím, co chtějí v seriálu dvě i když zkrácené série ještě řešit.

To je jednochuchý, jednu sérii se bude řešit Bigcock, v druhý White Walkers.

• Samozrejme ze si Jon vezme Dany. Daaria poslala do haje kvuli moznemu "snatku z rozumu". Nyni je Jon kralem severu a jelikoz se budou chtit vyhnout valce, svatba do toho pasuje dobre.
  • @Krisa @svoa00 U lady Mormont se tím nikdo nezabývá, nebo ne? S kým ty dcery vlastně měla? A u Martellů je několikrát řečeno, že jakožto u Rhoynů u nich rodinná linie běží podle věku a ne pohlaví. Vzhledem k tomu, že jména žen se i ve Westerosu mění (Catelyn Stark, Selyise
    Baratheon), předpokládám že ostatní jedou podle evropských středověkých pravidel.

Kdyby Bran mohl mít děti, bylo by to fajn, jenže nic to zatím neukázalo. Jistě, Ned se mohl mýlit, to by se ovšem musel mýlit i Luwin - údajně jeden z nejlepších mistrů vůbec.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Borůvka Jenže ono zatím ani nic neukázalo, že Bran ty děti mít nemůže. Dost pochybuji, že kdokoli zkoušel, jestli je schopen rozmnožovacího aktu a zda je plodný.
  • upraveno 29. června 2016
    @Krisa Jistě, teoreticky to možné je :-) , ale pořád z toho co víme vyplívá, že spíš ne. Každopádně když už jednou řekli že ne, bylo by docela trapné dementovat to po šesti sériích.
  • Pochybuju že zrovna v Písni budou moci použít nějaký třeba jako elektrody, aby to z Brana dostali..
  • @sfik Na druhou stranu, nikdy nevíme, kde všude má Melisandra prsty... :)
  • Prosim Vás, nečet jsem vlákno cele, ale nevíte co dělal Varys v Dorne? Při tom je s Daenerys na lodí?!
  • @Mirdaa Přečti vlákno, řeší se to tam prakticky celou dobu.
  • @Mirdaa Do dorne jal zajistit spojence a lodě, aby mohla daenerys přivést svoji armádu :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. června 2016
    K debate o jazyku:
    Oni tie slová vážne píšu a evidentne si aj pamätajú.

V prvej sérií keď khal Drogo hovoril, čo spraví s telom toho drzého dothraka, povedal, že čosi spraví s jeho kosťami. V seriáli v tom preslove zaznelo slovo Tollorro. V druhej knihe sa Mesto kostí nazývalo Vaes Tollorro.
  • @Gepeto To je právě proto, že Martin tohle slovo autorizoval. Nevíte někdo, kolik s těmi jazyky má společného právě GRRM? (myslím jestli vedl, radil, komentoval, nebo jen stál stranou?)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. června 2016
    Čakal som ,,The fitness gram pacer test is a multiple stage test..."
  • @GemSignor Řekni mi, kdo si z té scény udělal prdel. Kdo je autor toho gifu? Mít u sebe Srdcožrout, tak nepřežije ani ten p*čus, ani ty.

Rhaegare, ty svině! Na další sérii/knihu kašlu. ToJ mně podlomila psychiku.
    A vy tady řešíte Cersein nárok na trůn. :D To je snad jasné, že žádný nárok na trůn nemá. Nikoho nezajímá nějaký nárok.
    Přečtěte si knihy, protože vaše kecy jsou katastrofické. Děláte tady osvícence, ale sotva jste viděli první řadu seriálu.
    Dokonce jste řešili i Robertův nárok. Nenapadlo vás, že má nárok uchvatitele? :D
  • @Hold the Door Klídek. Robert kromě toho, že samozřejmě trůn "uchvátil" se i legitimizoval svým příbuzenským vztahem s Targaryeny. Tak to obvykle bývá, že se vedle silových hledají i právní argumenty, proč zrovna ten a ten by se měli stát králi.
  • @Hold the Door Wow kámo, zklidni hormon. Většina předchozích diskuzí v tomto i jiných vláknech ti asi unikla, co?
  • upraveno 30. června 2016
    Tak znovu koukám na celou sérii, abych jí mohl pořádně ohodnotit jako celek, případně jestli mi něco neuniklo. A trochu přehodnocuju názor na severskou linku, jelikož jsem debil a nějak jsem zapomněl na jednu zásadní věc, že Johnny vede armádu divokých, po boku kterých se seveřanům moc bojovat nechtělo. Kvůli tomu se Umber spojil s Twentym. Ovšem ani armáda divokých neomlouvá jeho zrazení Rickona, kterej byl víceméně jeho lenní pán. Zmrdem a zrádnou kurv*ou pořád zůstává. Rozumim tomu, že se seveřanům nechtělo moc podporovat bastarda, co dezertoval z Noční hlídky a vede armádu divokých, ale divný mi je, že je nijak nevzrušovalo, že je na Zimohradě vězněnej opravdovej Stark a že o pomoc je žádá taky legitimní female Stark. Ale armáda divokých trochu omlouvá jejich zdrženlivost. Přesto mám však z týhle linky smíšený pocity.
  • já se teď dokoukal na poslední epizodu a 1. kdybych v noci potkal ty děcka co zabili Pycelleho, tak si asi prdnu do gatí. 2. líbila se mi ta část jak byl Malíček spokojenej, když se ze začátku sněm nevyvíjel dobře. A pak jak Manderly a Glover složili přísahu jak ho ty úšklebky přešly. :) Jinak se mi moc líbily i emoce Jona, jak z toho byl v šoku. On se ten kluk snad naučil hrát :D
  • @JoffreyWater Tak hlavně Umber jr. Umbera sr. zabil. To neomlouvá ani Jonova armáda Divokých. A jak říkáš, klidně se vykašlal na legitimní Starky, ale hlavně že podporuje boltonského bastarda, známého svou krutostí, dosazeného z vůle cizáků z Jihu. Za těchto okolností se na nějaký argumenty, kromě toho, že prostě chtěl získat moc a byl stejnej parchant jako Ramsay, hledět nedá.
  • JayJay
    upraveno 30. června 2016
    p1e9t9r2 napsal(a):

Já mám jenom strach, aby až se jon dozví pravdu o svém původu si nevzal jednu ze svých sestřenic za ženu :D aneb co by naše duo nevymyslelo

- Proč jenom jednu? Může obě a Dany návdavkem.
    PS: Cersei svůj nárok ne trůn evidentně bude ovíjet od toho, že byla královna, královna matka a regent... Bohužel, nejlepší by bylo, kdyby jí Jaime ve vzteku posloužil jako šílenému Aerysovi,.. hned v první scéně další série... to by nám DnD vytřeli zrak. :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.