Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
145791012

Komentáře

• @Rybba S tímhle vkusem... četl jsi Ságu o Zaklínači (A. Sapkowski)?
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • upraveno 28. června 2016
  • @Rybba Usuzoval jsem z tvé přítomnosti zde, inu každý má originální vkus. V tom případě nic moc z knih nevím (možná knižní zpracování Warcraftu? Kupodivu mě bavilo a to jsem nikdy žádnou z těch her nehrál). A jsem rád, že opravdu žije někdo, kdo si myslí, že (můj oblíbený) Pán Prstenů není lepší než (můj nejoblíbenější) Hobit! :dance:
  • Vím, že už to tu na fóru padlo několikrát, ale jestli hledáte netradiční (ne High) epické fantasy, které vám vydrží opravdu dlouho (kolik už to má vlastně dílů? 10 v hlavní linii a pak asi 6 dalších ve vedlejších sériích), tak mohu jen doporučit Malaz. Bohužel první díl je hodně nepřehledný a člověk se jím zprvu musí prokousávat, což lidi obyčejně odradí. Já ale mohu doporučit, je to moje nejoblíbenější fantasy série.
  • @Rybba Á málem bych zapomněl, doporučuji spisovatele jménem Terry Pratchett. Někomu se jeho knihy zdají naivní a nudné, ale pokud tě chytne, máš co číst příštích deset let :).
  • Mně se velmi líbí knihy od Mosteckého. Podle mne suverénně nejlepší český autor fantasy. Navíc subžánr, který mi hodně vyhovuje tzv. historická fantasy, tj. fantasy v reálné minulosti.
  • Daario byl víc velitel než vojevůdce. Je fakt, že Dany nemá žádného stratéga. Ale ona vždycky všechno vymyslela sama :-D
  • A když jsme u Tolkiena, tak lepší než Pán prstenů je rozhodně Sillmarilion :-)
  • No, vlastně má ještě Tyriona, vítěze od Černovody. :-D
  • @Rybba Nejúplnější přehled (alespoň těch přeložených) jsem našel tady: http://www.databazeknih.cz/stitky/warcraft-12834

Já hry nehrál, takže nevím, co všechno z nich víš (a co tam vlastně je :)). Rozhodně doporučuji přečíst Zrod Hordy- je to úplný úvod a vysvětluje, co se dělo těsně před dějem filmu. Jinak dějově následuje Poslední strážce (cca film, Warcraft I), Příliv temnoty a Za temným portálem (oboje Warcraft II (a budoucí filmy?)). Pak jsem trochu ztratil přehled, ale myslím, že se dá zrekonstruovat pořadí podle her :)
  • @Borůvka: Nemá cenu počítat pobočníky, je jasně psáno, že Mace obléhal Bouřný konec téměř rok (a víme, že to trvalo skoro celou rebelii),... Nepočítaje v to čas mezi smrtí Starků a mobilizováním armád poté, co dal král zatknout Arryna, Starka a Baratheona, protože rebelie začala třemi bitvami v jeden den poblíž BK a to Tyrrelové tím směrem teprve táhli. V době smrti starků byli budoucí rebelové v Údolí. Takže od smrti Starků do nalezení Lyanny cca 15 měsíců. Takže dítě si nepochybně upíchli až po smrti Starků, tedy možnosti jsou:
    - Nevěděla
    - Věděla, ale nebrala to za Rhaegarovu vinu - ostatně na začátku rebelie na něj měl Aerys pifku (a jeho první ženu a děti držel za rukojmí do hořkého konce), takže žádný div.
    - Věděla, kladla to R za vinu, ale přetrpěla to kvůli proroctvím.
    - byla unesená, znásilněná a držená proti své vůli.
    Osobně jsem za vysvětlení 2. :o)
  • Já vztah Lyanny a Rhaegara vždy chápal jako klasickou nešťastnou lásku. Oba dobrovolně něco udělali, aniž chtěli následky, které nastaly, nejspíš je neočekávali a ani si je nedokázali představit. Když už následky přišly, byli (tedy hlavně Rhaegar) okolnostmi tlačeni k chování, které dělat nechtěli, ale prostě museli. R. proti komukoliv ze vzbouřenců osobně nic neměl, musel jen hájit říši a dynastii a - ať chtěl nebo nechtěl - nést důsledky činů svého šíleného otce. Je otázkou, kolik toho Lyanna věděla, ale i kdyby věděla všechno, byla podle mého natolik soudná, že věděla, že nemůže Rhaegarovi nic vyčítat. Navíc ho milovala. Naopak R. byl natolik čestný, že nesl svůj úděl až do konce, aniž by vmetl Robertovi do tváře pravdu o tom, koho má Lyanna ráda.
  • Doporučuji trilogii Stín krkavce ... dvě knížky už vyšly a třetí se překládá (září/říjen).
    Je to výborná story .... Anthony Ryan si vzal za vzor Geralta :) G.R.R. Martina a v prvním díle lehce Harryho Pottera ( učí se v zámku bojovat) :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Hele, proč tak řešíte Varysův teleport? Vždyť Tyrion říkal Danny, že přemalování plachet bude ještě trvat, takže času dost.

Tommen dost dobrý - takhle "blbou" smrt jsem fakt nečekala, takže za mne plus.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Drake_Rammoray Jo, přesně. Když jsem viděla, jak to EY dává do vlákna k 9. dílu, tak jsem si myslela, že se mu 10. díl nelíbil a pak když jsem na to koukala, vyprskla jsem smíchy :D
  • Není to asi zas tak důležité, ale přesto se zeptám. Kdo by měl být pravoplatným dědicem trůnu po smrti Tomena? Neměl by to být Jaime? Kdo je nyní dědicem v Lannisteru? V seriálu si totiž nepamatuji, že by tam byli ještě nějací další členové jejich rodu
    Má vůbec Cersie nějakou šanci proti Danerys? Osobně totiž nevím, co chtějí v seriálu dvě i když zkrácené série ještě řešit.
  • Co se týče Severu, tak se je mi zatím vcelku sympatický postava Roberta Glovera. Doufám, že se ještě objeví v seriálu.
  • Mám dotaz a lehce píchnutí do vosího hnízda :D L+R=J to by sedělo, ale četl jsem teorii, že R nepatří k Drakovi, ale patří k Jelenovi (Robert). Chtěl bych jen rozvášnit diskuzi :D :D jaká je šance, že Jon je Robertovo dítě. Sémě je silné :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.