Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik

Číst celý článek zde

1246712

Komentáře

• @Borůvka a este by sa dalo povedat ze vlastnou aroganciou. Nakracali do KP bez armady pre spravodlivost k sialencovi.
  • Borůvka napsal(a):

@Magister_Peditum Podivná láska, zavřít toho koho milujete do věže a neříct mu, že jeho blízcí umírají. A já to (z knih) pochopil tak, že Lyannina povaha by se s logikou "on za to nemohl" moc neshodla.

Vtip je v tom, že oni se tam zavřeli dobrovolně. Vzpoura milenců proti jejich rodinám, Romeo a Julie. V knihách jsme nenarazil na nic, co by tvrdilo, že by ho Lyanna z něčeho obviňovala. V podstatě je tam to samé, co v seriálu. Z toho nevíme nic o pohnutkách Lyanny, jen to, že chtěla po Nedovi, aby ji něco slíbil.
  • @Magister_Peditum Rhaegar nebol opisovany ako nejaky nasilnik. Skor s nim isla dobrovolne. Nevieme preco tak konala, ak bola naozaj hrda a divoka, preco odisla so zenatym muzom, navyse musela vediet ze jej rodina to len tak nepreglgne. on bol posadnuty proroctvom o nasledovnikovi, ktory spasi svet a jeho zena uz tusim dalsie deti nemohla mat.
  • Drake_Rammoray napsal(a):

@Denebola čtu to a můj vnitřní grammar nazi běsní, ale budiž, česky už umí málokdo.

Omlouvám se, kombinace pozdní noční hodiny a divného systému psaní na tabletu udělala své. Jinak se obvykle snažím psát správně.
  • Jinak taky si někdo při Tommenovi vzpomněl na současného Camerona? Oba si řekli "Kašlu na to - tady končím!" =D
  • Skočil protože mu zemřela jeho životní láska - Nejvyšší Vrabčák. :-D
  • Šestá sezona tedy prohrála bitvu s logikou, tempem a plynulostí, ale připravila si podhoubí, aby stále ještě vyhrála válku. Nyní záleží na tom, kdy Martin vydá Vichry zimy – pokud to nestihne před dokončením scénáře sedmé série, budou tvůrci teprve v potížích. A bohužel se zdá, že to nestihne...
    http://magazin.aktualne.cz/televize/hra-o-truny-bez-predlohy-ztraci-v-seste-serii-smer-tim-vic-s/r~bc36d4683c5611e683920025900fea04/
  • @Drake_Rammoray Holt budou muset zase vařit z vody, zopáknou pár už použitých scén, vyhrabou zase nějakou oblíbenou fanouškovskou teorie a to by v tom byl čert, aby seriál nedokončili. :-D
  • pobijí ještě pár postav, aby neměli moc práce s vymýšlením...
  • Je to jen spekulace a ze seriálu to není úplně jasné, ale provolali rytíři Údolí za svého krále Jona a nebo ten je jen králem Severu?
    V místnosti totiž byli přítomni a také mu provolávali slávu.
    Co se týče Malíčka, tak jsem zvědavý, co bude dělat dál.
  • upraveno 28. června 2016
    Copak není každýmu jasný, jak to celý dopadne? Daenerys připluje do KL, nakope prd*el Lannisterům, Jaime nebo Tyrion zabije Cersei, Tyrion zabije Jaimeho, nakopou prdel Bigcockovi, během toho umře Theon, a pak se buď spojí s Johnnym králem severu, vezmou se a pojedou spolu nakopat prd*el Walkerům, nebo bude Johnny válčit proti Walkerům, bude prohrávat a Daenerys jim na poslední chvíli přiletí zachránit prd*el.
  • Jo a ještě Sansa zabije Malíčka, až zjistí, že jí podrazil fotříka při konfrontaci Joffreyho.
  • Díl byl vážně dobře natočený, až se mi nechtělo tolik rýpat do nelogičností. Varys je velká bota, stačilo by nějaké setkání s Dany a řeč na téma „Má paní, hlásím, že bylo dojednání spojenectví s Tyrelly a Martely. Máte k dispozici jejich lodě i armádu. Neděkujte, dělal jsem to rád.“ Nebo se inspirovat minulým dílem a udělat nějaký rozhovor přímo hlavních hrdinek - Dany, Ellaria, Olenna. Nějaká krátká válečná porada.
  • @JoffreyWater uplne by stacilo posepkat Roycovi, ako to bolo s Lysou....
  • @Svetlana Jenomže i Royce už proti Malíčkovi tahá za dost kratší konec..
  • JayJay
    upraveno 28. června 2016
    @JoffreyWater: Ne... Dany ještě Jonovi sehraje roli při kování světlonoše (=Lucifer)...
    @JoffreyWater: Myslíš, že to Sansa ještě neví?
  • @Jay Tak nebyla u toho, když se to stalo, a nevzpomínám si, že by jí o tom někdo řekl. Jinak by neměla k Malíčkovi takový sympatie, zezačátku.
  • @Jay A to s tim Světlonošem bych tipoval spíš na Melisandru.
  • svoa00 napsal(a):

- No a na závěr vtip roku, Cersei první svého jména. Ta lví máma, která na smrt posledního dítěte reaguje kamennou tváří, protože už to nebyl maminčin poslušný chlapeček, se pěkně nechá korunovat ještě před jeho pohřbem, protože ze septa se ještě kouří. Korunuje ji odpadlý mistr podezřelý z nekromancie. Vedle ní stojí obří nemrtvé monstrum. Nemá podporu žádného z velkých rodů. Má čumící dav, který jí v minulé sérii nadával.
    image

Cersei je už s tím smířená docela dlouho, že její děti zahynou...
    Kalam Mekhar napsal(a):

Ten seriál má aktuálně jediný zajímavý charakter a to Cersei. I ten Jaime už mě nebaví. Ostatní charaktery jsou neskutečně jalové. Nejhorší je trojka Daenerys, Sansa a Arya. Arya ošklivá herečka a k tomu neskutečně debilní vývoj postavy, kterému nevěří snad ani sami tvůrci. K Sanse je i škoda slov, to je bída od první řady a je to snad čím dál horší.

Ošklivá herečka :D :D Ty jsi zabiják... Nemá make-up? Silikony a nechodí tam v korzetu aby jsi slintal?

Mne spíš zajímá jestli Burn them all vzniklo jako Hodor...
  • Stark z hor napsal(a):

Mě spíš překvapilo, že Arya měla jinou tvář, ačkoliv žádnou ofiko nedostala - to by znamenalo jedině to, že Jaqen nekecal a z Aryi je osoba bez tváře, ktrá má asi k dipozici všechny tváře pod jejich chrámem...

Přesně tak, říkala jsem si, jestli si teda Arya vzala s sebou na cestu "balíček tváří" pro svoje použití, nebo musí po každé někoho zabít a pak si vezme jeho tvář?

• Direwolf napsal(a):

Přesně tak, říkala jsem si, jestli si teda Arya vzala s sebou na cestu "balíček tváří" pro svoje použití, nebo musí po každé někoho zabít a pak si vezme jeho tvář?

Takhle to asi nefunguje - prostě kouzlo. Když Jaquen vyvedl Aryu z hradu (skleróza, nevím z kterého) tak když se rozloučili tak si taky vyměnil obličej. A žádnou tornu s obličeji s sebou neměl.
  • Prostě bylo jenom strašně cool, že Arya změnila tvář a zabila Freye. Samotní scénáristi nejspíš nemají tušení, jak to dělá.
    Měl tu bejt obrázek, ale nevim jak ho sem nahrát.
  • @Amaroun Je prostě ošklivá stejně jako Bran a další. Proč se musím dívat na takové ksichty?
  • @Kalam Mekhar Běž se kouknout do zrcadla, třeba si spravíš chuť =D
  • @Svetlana Ano, od Starků to bylo dost krátkozraké. Jen nevím, jestli si Lyanna dokáže připustit, že v konečném výsledku byl její tatík blb.
    @Magister_Peditum Ale ano to já vím. Já mluvím o tom, že PO vypuknutí války by se dal čekat nějaký menší rozkol mezi R a L.
  • @Mellien to si spravím, to máš recht, ale přece nechceš, abych sledovat seriál se zrcadlem?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.