Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
okoucho. :DEDIT: docela mě vyděsila výměna pohledů mezi Malíčkem a Sansou...Kit Harington je stále příliš "emo", ale pořád lepší herecký výkon než Dany, kterou silně přehrávají i draci :D
Výčet:
- Zcela jsem nepochopil část, kdy Maergery řekla něco typu: "Něco je špatně!" či nějak tak. Nenapadá mě jediný důvod, jak na to mohla přijít. A ačkoliv scéna v septu a kolem toho byla epická, nesedlo mi, jak tam všichni chodili a blbě čuměli.
- Zelený atomový hřib jsem očekával větší... (oheň měl zničit snad celé přístaviště, minimálně část, aby Cersei Twincester přežila)
- Proč Mace proč :evil: Zabít takovou skvělou postavu...
- Docela by mě zajímalo, kam měl ten povozník namířeno, když ne do Starého města? Minimálně mohl vyhodit Sama o něco blíže. Chápu, že jest to pro efekt, nicméně mě to dost podivilo.
- Mistr v citadele má asi celou dobu na práci jen pročítání knihy, dokud někdo nepřijde a náhodou mu neoznámí, že na severu umřel nějaký Jeor.
- Vysvětlete mi někdo, proč jej Sam zdraví prostě jen "Hello." Kde je nějaká etiketa, nebo něco takého. Už se vidím, jak jdu na kterýkoliv random úřad a pozdravím: "Ahoj!"
- Proč služka, za kterou se vydává Arya je hezčí, než Arya. Je to vlastně jednoduché, protože "Koňská tvář". Nicméně třeba Sansa na mě (ačkoliv je celkem hezká) rozohdně nepůsobí, jako nejkrásnější dívka severu...
- Není už trapné volit krále severu. V knize by nám bylo jasný, že to dopadne jako prve, nicméně zde očekávám Jonův románek s Daenerys a třeba i písečnými hady zároveň proč ne. Což by mi nevadilo, kdyby to nebyl románek typu Twincest tj. neustálé řeči o ničem, které nikoho nezajímají...
- Představte si ten pocit, když si do povídek vyberete jako jednu z nejvícekrutopřísných postav lovce jménem Bílý vlk, načež vám někdo poví o Geraltovi a pak se třešničkou na dortu stane Jon. Asi si jej očerním, přestanou problémy s rasovou diskriminací.
- A vůbec, proč Lyana nepovolá zbylé ze svých dobrých mužů a nestane se vládkyní Severu. Vždyť té by se podařilo ujednat spojenectví s Jinými a ještě by zastavila Danny. Easy business!
- Když už Dothraky přinutíte nastoupit do lodí budiž, ale nenechávejte celou loď jen pro ně. To by skončilo stejně, jako kdyby chtěl Victarion přeplout Dothracké moře
- Kdyby každému druhému rodu, proč ne, ale proč vládne každému rodu žena. Nejsou DaD náhodou jen feministické ženy bez tváře, které se za ně vydávají v touze zrušit mužům jejich práva? Každý se zde odkazuje na středověk, že byl velkou inspiraci pro hru o trůny, což ve svých videích zmiňují i výše zmiňovaní dementi a debilové, a já se v jejich vzoru také odkážu ke středověkým poměrům. Netvrdím, že v temném věku neměli ženy žádný vliv, nicméně co je moc to je moc. Nikdy nevládli například celé Evropě v každé zemi všechny ženy zároveň (ačkoliv, slyšeli jste o paktování spodniček, což byl však dle mého vrchol, kdy v evropské historii k něčemu takovému došlo). Cersei tomu nasadila Korunu, třebaže by mi nijak nevadilo, kdyby vládla jako královna-regentka (vždyť potomky mít ještě může), nicméně Cersei, první svého jména je stejný bullshit, jako vlastně celá Aryina linka, třebaže vražda starýho Freye ji o špetku zlepšila.
- Nevadil mi Varysův časový skok, vadí mi, že se nijak nesnažili naznačit, kolik za tu dobu uběhlo času...
- Zimní vichry? Realy????
+ Scéna se septem...
+ Hudba
+ Tomenův skok
+ Lyana (obě)
+ Celkové napětí
+ Scéna s loděmi
Proč vlastně Benjen odjel. Tomu jsem nikterak neporozuměl...
Dobrá byla Benjenova připomínka, že Zeď brání živé jen dokud stojí. Takže nám spadne. Jen doufám, že po ní zrovna nebude chodit Bolestínký Edd. To by ho zabilo! :D
Lyana Mormont 6% :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Varys a teleport? A jako proč? Copak někdo ví, kolik uplynulo doby, než odjel atd. Neví. Takže jen kecy v kleci :)
:wall: A souhlasím, hudba na začátku byla prostě skvělá a bez ní by to nevyznělo tak silně jak to vyznělo, prostě nádhera! :king:
:other:
podle mne Maisie není hnusná ale v životě jsem už viděl spostu hezčích holek (myslím v reálu i ve filmu)
@Terezička To já vím, že taky vyměnil obličej, ale proč teda měli ten "sklad obličejů" a Arya se tenkrát ptala, jestli si na tu jednu akci může nějaký půjčit? Možná ještě neuměla ta správná kouzla, nevím. Jinak díl super, ostatně pro mě jako většinou, detaily jako "Varysův teleport" prostě neřeším a nechci si s nimi kazit celkový zážitek, stejně jde z 90% jen o něco, co nebylo dostatečně vysvětleno, ale jinak by to logiku mít mohlo.
Akorát tahle věc s výměnou obličejů mě spíš technicky zajímá, jak to tedy vlastně funguje...