Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v 6. řada
1235712

Komentáře

• @Svetlana Ale asi nemělo cenu se hádat o takové prkotině, která se stejně ještě vysvětlí později. Děkuji za odpovědi a omlouvám se těm, kteří to museli číst. :)
  • upraveno 28. června 2016
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 28. června 2016
  • JayJay
    upraveno 28. června 2016
    @Sagart: Benjen... nezmiňoval náhodou, že mrtví přes Zeď nesmí kvůli magické bariéře...? Třeba tím chtěli říct, že tak jako není úplně člověkem... už jenom proto, že v danou chvíli by jej museli zabít, protože by dost možná měl na Zimohrad větší nárok než Sansa a Jon dohromady. :o) To ovšem nabízí krásnou teorii, že Jon v blyštivé zbroji vyjede coby AA proti WW a až projde Zdí -nebo přeletí na Drakovi-, tak to s ním nadobro sekne, protože ani on není úplně živý... :twisted:
    @Jay Ano zmiňoval. Nicméně v tu chvíli nebyli za zdí. Dle mého tam stejně jako klasický Studenoruký snad mohl i počkat, až přejdou tunelem jako přešli Sam s Fialkou a teprve potom odjet, takhle je nechal bezbrané vůči nebezpečí ze srany Jiných...
  • Díl byl výborný, jeden z nejlepších. Především kvůli "pocitovým" pasážím - ta, co předcházela výbuchu, volba krále Severu, pohled na lodě. Vůbec mi hlava nebere, jak se mohly někomu zdát dlouhé a nudné. A ještě méně chápu, proč si vždycky, dokonce i u tohoto dílu, spousta lidí vybere nějakou totálně pro děj nevýznamnou nelogičnost (např. teleport Varyse, byl-li to vůbec teleport), a píše o tom, jako by to bylo něco, co je na dílu nejvíc zaujalo. Stejně tak hlasy, které se dovolávají většího "vysvětlení" děje - proč ? Tak si to nějak domyslete! Já budu mít raději o deset minut delší scény, ve kterých "poteče" psychika, než aby byl seriál nacpán vysvětlováním, proč ten udělal ono, a jak dlouho trvalo tomu, aby se dostal tam, s kým při tom mluvil ... to si můžu přečíst kuchařku. Tam je všechno vysvětleno explicitně a žádné "zbytečné" psaní tam není ....
  • Zkoušel už někdo spočítat ty lodě? Já jsem měl pocit, že se do Západozemí blíží Nymeria II. :D

Dobrá byla Benjenova připomínka, že Zeď brání živé jen dokud stojí. Takže nám spadne. Jen doufám, že po ní zrovna nebude chodit Bolestínký Edd. To by ho zabilo! :D
    upraveno 28. června 2016
  • @Dreamer Ta hudba zapůsobila přesně tak, jak měla -- alespoň u nás. Upoutala a navodila napínavou atmosféru. Mě až zamrazilo. Netuším, co ti na těch scénách připadalo zdlouhavého, zřejmě osobní vkus. Těžko se zavděčit všem.

Varys a teleport? A jako proč? Copak někdo ví, kolik uplynulo doby, než odjel atd. Neví. Takže jen kecy v kleci :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Rybba no ale ta scena mala byt epická a Varys nesmel chybat
  • Když už se tu kritizují herecké výkony představitelek Dany nebo Sansy, rád bych dodal, že se mi naopak velmi líbí, jak je zahraný Jaime, Cersei a Mel. Zvlášť pokud jde o poslední díl. Výborná mimika, pohledy .... Cersei je paranoidní, jen zdánlivě silná, vše nenávidějící, citově vyprahlá svině - to se hraje těžko :-). Konec konců ani Sansa mi nepřijde tak slabá - podle mne hraje přesně to, co v seriálu hrát má.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Rybba tak to tiez
  • @Beleg Sophie Turner je naprosto MIZERNÁ herečka. Stačí se podívat na Apocalypse - tam dostala mnohem víc prostoru než obvyklých deset minut na epizodu a bylo strašně znát, že vedle ostatních herců hrozně zaostává. V seriálu to až tolik nevynikne, ale když jí pak vidíš v jedné scéně s někým, kdo má trochu talentu, tak je to obrovský rozdíl.
  • @Rybba Varysův teleport není VŮBEC zásadní věc :-). Dá se to shrnout větou: Varys sjednal pro Dany podporu Tyrellů a Martelů. Nakolik je pro vývoj seriálu podstatné, jak k tomu došlo ?
  • moc nechápu proč se tu lidé napadají protože někdo říká že nějaká herečka je hnusná a jiná ne :) to je subjektivní ne ? jestli někdo říká že je Maisie hnusná tak se mu holt nelíbí a nazývat ho trolem nebo jinak
    podle mne Maisie není hnusná ale v životě jsem už viděl spostu hezčích holek (myslím v reálu i ve filmu)
  • @Kalam Mekhar tak byla by to zajímavá inovace :-D nebo se nad to povznést. Naštěstí se na seriál neklikal kvůli babam. Ačkoli uznávám, že pěkná herečka nikdy není na škodu :-)
  • Kdo to tady tipoval nebo VĚDĚL, že ve scéně Tower of joy bude záběr na miminko a v další scéně záběr na dospělého Jona?! Kurňa fix! :anxious:
    @Mellien na mě to vůbec nefungovalo a vyvolalo to tak maximálně úšklebek místo nějakých emocí :D podle mě celkem krok vedle, Djawadimu jdou mnohem líp tklivé smyčce (motiv Starků a severu) než random dojemné piánko.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.