Opět trochu chyb s čárkami, ale abych nebyla pořád tak chytrá, já sama taky s interpunkcí občas bojuji ;-). Líbí se mi už samotný název povídky, vycházející z hesla rodu Tullyů. Jediné, o čem trochu pochybuji je, že by v Casterlyově skále měli čarostrom... Námět však pěkný, výborně a čtivě napsané, sloh vytříbený. A Edmur je zde výjimečně za chlapa a ne za nezodpovědného mladíka, jak nám jen předkládá Martin.
Dobrý nápad a zvolený styl vyprávění zařadil povídku imho mezi nejlepší tohoto kola :). Jedinou drobnou výtku bych měla k jednoduchosti útěku z Casterleyovy skály, ale možná Jeyne a Blackfish zažili ještě něco, co už nebylo důležité pro Edmurovu linku a proto to autor vynechal.
Povídka se dobře četla, námět dobrý a Brynden mi do toho dokonale seděl. Roslin mi přišla sympatická hrdinka, Edmure se projednou zachoval správně a Jeyne je zachráněna. Velmi mě dojala zmínka trebuchetů a Edmurovo přiznání, že se miloval s vlastní ženou, zatímco jeho rodinu a přátele vraždili...
Tohle bylo boží. Můj adept na vítězství. Miluju Tullye a od třetí knihy mě jakákoliv zmínka o RW a odsouzení jejich aktérů zahřívá na srdíčku takže tahle povídka je topka jak zpracováním tak námětem :dance: JUSTICE!
Moc pěkná povídka, krásný čtivý sloh, ve kterém nic krom pár gramatických chybek nerušilo. Díky za hezké počtení a naději na lepší zítřky alespoň pro královnu Severu... Ale doufala jsem, že se ještě dozvím, jestli se narodil chlapeček nebo holčička 8-)
Chtěl bych všem moc poděkovat. Nejen za body a umístění, které jsem opravdu nečekal, ale za to že jste si našli čas ke čtení a připojení komentařů, které mě vždy potěšily. Hlavně mé díky patří mé úžasné korektorce, která dokázala utišit tu zuřící bouři hrubek a díky níž přestala být povídka hotovou gramatickou noční můrou.
Komentáře
Velmi mě dojala zmínka trebuchetů a Edmurovo přiznání, že se miloval s vlastní ženou, zatímco jeho rodinu a přátele vraždili...
Můj adept na vítězství. Miluju Tullye a od třetí knihy mě jakákoliv zmínka o RW a odsouzení jejich aktérů zahřívá na srdíčku takže tahle povídka je topka jak zpracováním tak námětem :dance: JUSTICE!
Hlavně mé díky patří mé úžasné korektorce, která dokázala utišit tu zuřící bouři hrubek a díky níž přestala být povídka hotovou gramatickou noční můrou.