Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1451452454456457581

Komentáře

• @Mellien panu prezidentovi očividně někdo šlápl na kuří oko a zachoval se klasicky tím nejnižším způsobem, ale jemu vlastním :D Zeman mi přijde čím dál nechutnější. Doufám, že ještě stihne zařídit nějaké výhodné parcely svým kamarádům na Šumavě, než ho vykopnou z Hradu.
  • Jay napsal(a):

@ a na rozdíl od nich má Nobelovu cenu míru.

Nobelovu cenu míru bere někdo vážně? :D

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. října 2016
    DanielSvatoš napsal(a):

Jay napsal(a):

@ a na rozdíl od nich má Nobelovu cenu míru.

Nobelovu cenu míru bere někdo vážně? :D
    To nic, to je argumentační klam neboli dovolávání se autority (případně klam "svatozář") :twisted:
  • @Dreamer On je cim dal nechutnejsi. Snad nehrozi, ze ziska druhe funkcni obdobi.
  • @Mellien teoretická otázka. Co budeš dělat, až se v druhém kole prezidentské volby sejdou Zeman s Okamurou? :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Everett_Young napsal(a):

teoretická otázka. Co budeš dělat, až se v druhém kole prezidentské volby sejdou Zeman s Okamurou? :twisted:

Nebo Škromachem?
  • Everett_Young napsal(a):

@Mellien teoretická otázka. Co budeš dělat, až se v druhém kole prezidentské volby sejdou Zeman s Okamurou? :twisted:

image

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Místo debaty koho na hradě nechcete by mě spíš zajímalo, koho na hradě chcete? A předem upozorňuji, že Cimrman neexistuje a Jarda se chce i nadále věnovat hokeji.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Monte Karstark A co Karla? :P
  • upraveno 21. října 2016
    @Everett_Young půjdu k volbám, oba lístky tam obřadně roztrhám a vyhodím do koše.

@Monte Karstark Třeba Horáčka?

Edit:

Mimochodem, mohli by se v tom média začít trochu šťourat. Vím, že od lidí typu nepotřebuji-prověrku, ovečky a toho jejich pastýře nelze čekat téměř nic, ale vyhrožovat někomu, že jeho příbuzného (který přežil koncentrák) odeberou ze seznamu, když se sejde s Dalajlámou... no, Hrad klesá stále níže a níže. Jde to ještě vůbec?
  • upraveno 23. října 2016
    @Mellien
    no, Hrad klesá stále níže a níže.
    Je to jako když kopeš studnu, pořád seš na dně, ale čím dál tím hlouběji.. Když jsem ráno pustil zprávy nestačil jsem zírat.

Asi nemá cenu dokola rozebírat, že když se sejde ministr kultury (duchovně zaměřený) se světovou duchovní autoritou (bez ohledu na to co si myslíte o nobelově ceně míru, situaci v tibetu či čínských investicích) je to prostě v pořádku.

Co se příštího prezidenta týče, zrovna toho Hermana bych i volil. Celkově od prezidenta nemám velká očekávání, po tom zmrdským sráčovi co tam sedí teď už bude vše jen cesta vzhůru. Přál bych si aby tam byl někdo kdo nebude rozesírač všehomíra..

Edit: Mimochodem dneska se ta prolhaná hradní kreatůra Ovčáček omlouval do televize letovým dispečerům a bylo znát že omluvy mu moc nejdou a není na ně zvyklý ;)
  • Ach, ty optimisto. Lidská nízkost je tak nekonečná jak hloupost dle Einsteina.
  • upraveno 24. října 2016
    @Jay: Ano i maoistická Čína byla pro většinu Tibeťanů přijatelnější než nadvláda lámů, byť to byla stále despocie..
    Jay napsal(a):

A nemám pocit, že pokud se nejvyšším představitelem stal někdo narozený jako jedno ze šestnácti dětí v rolnické rodině, tak že to byla nějak feudálně neprostupně rozkastovaná společnost...

Zapomínáš totiž na těch zbylých 15, co zůstalo členy své kasty po zbytek života..
    Jay napsal(a):

prohrála neschopnost postavit síly schopné agresora zastavit. To s vyspělostí nemá ani zbla společného.

Zato se zaostalostí to má společného mnoho. Jde totiž o jeden z jejích dokladů :D To že pokrok vítězí není blbost, to je vývoj. Není vždy přímočarý a prost kroků stranou či zpět, ale zastavit ho nelze. Proto vzal lámy čert, stejně jako vzal americké indiány nebo evropskou šlechtu.
    Jay napsal(a):

A není pravda, že se ministr setkává jen s oficiálními představiteli státu - kolikrát už se scházel např. ministr průmyslu a obchodu s odboráři (našimi), či ekoaktivisty (rakouskými)... obě jmenované okruhy mají na reálné dění ve své zemi podobný (a dost možná větší) politický vliv jako dalajláma v Tibetu.

Právě že láma nereprezentuje nikoho, je v lepším případě pochybným exilovým aktivistou, a spíš jen mementem padlého režimu, který už neměl v nové éře lidem co nabídnout.
    Jay napsal(a):

Od Zemana mě postoj nepřekvapuje, ačkoli jeho postoj k zahraničním tématům je stejně nezavazující ČR jako postoj ministra kultury..

Souhlasím. Zeman v této věci nicméně respektuje oficiální politiku ČR, zatímco Herman, jenž je navíc ministrem Sobotkovy vlády, a tedy jeho podřízeným, nikoliv.
    Mellien napsal(a):

Napisu to jinak. Tezko se najde nekdo kompetetnejsi ke schuzce s Dalajlamou, nez je pan Herman. Tecka.

Ne nutně, žvanilů, co v životě nepracovali, máme ve Sněmovně až až..
    Mellien napsal(a):

Nechapu zbytecne spekulace, kdyby se setkal s papezem, tak tohle necteme.

No, nejspíš bychom logicky četli, že se setkal s papežem. Nicméně papež je oficiálním představitelem státu Vatikán (ano, opravdu je to stát, mají tam pasovou kontrolu, razítka a takové ty věci; byl jsem tam letos v létě asi po 22 letech a je pořád tam, kde býval).
    Mellien napsal(a):

Navsteva spada jednoznacne pod resort pana ministra.

Nespadá, protože láma není v Číně ničím, pochop to konečně. Pokud pan Herman cítí potřebu sejít se s ním soukromě, nechť se příště odeberou do putyky.
    Mellien napsal(a):

Doufam, ze doba, kdy nas osvobozoval Rudy bratr uz pominula a po podobnem obohaceni touzi jen malokdo. Stejne tak bychom meli mit narodni hrdost a nepri... pri kazde nelibosti od cinanu, rusu atd. Z tohoto hlediska na me prohlaseni vyse zminench pusobi trapnym dojmem.

Ty jsi těmi Rudými fakt posedlý, a to jsi je ani nezažil. A hlavně to s tímhle opravdu nemá co dělat. Prohlášení potvrzující oficiální stanovisko vlády je v podobných případech standardní postup, zbytek je mezi Sobotkou a Hermanem. Vyvařit z toho nějaké minus body pro Zemana (jehož názor skutečně není v tomto nijak určující) už je novinářská křeč.
    Mellien napsal(a):

P.S.: za slovem "viz" se nepise tecka, neni to totiz zkratka.

Ono je to trochu složitější, může to být i zkratka latinského "videre licet", ale bez ní to působí lépe (=více česky), tak jsem ji odstranil.
  • @Ugla ach jo, Dalajláma není žádný oficiální vůdce Tibetu, to tu proboha nikdo netvrdí, je duchovní vůdce, celebrita, není nic špatného na tom, když se setká s ministrem kultury, žádný rozvrat Čínské vlády neplánuje, Zemanovo pitomé prázdné gesto v mých očích neokecá nikdo, bylo to směšné a NEPOTŘEBNÉ ;-)
  • @flanker.27: Tak jedeme ověřitelná fakta: Neoslovil jsem tě jako první - o stránku dřív tě zmínil Ugla, já mu odpovídal s kontextově shodným zmíněním tvé maličkosti. Oslovení poté přišlo od tebe.
    Ale mýlíš se ty, já od začátku nemluvím o tom, že má POVINNOST se usnesením řídit, pouze říkám, že se jím řídil, zatímco dva další nikoli (všimni si, že v tomto případě vyjímám ty dva, kteří nepatří mezi PSP ČR). A co víc, ti dva, kteří se usnesením neřídili to pomáhali odhlasovat. nic víc nic méně. To, že by ministr ve funkci jednal v rozporu se svými kompetencemi je ovšem tvoje fabulace. Pro tebe znovu, Dalajláma není politický představitel, je to osoba na vysoce kulturně ceněná a mj. oceněná Nobelovou cenou míru... tj. někdo, komu ani ty ani já nesaháme po kotníky. O postoji vlády asi tolik - jistě mi umíš říct, který vládní předpis zavazuje (a teď opravdu zavazuje, když říkáš, že překročil kompetence) ministry nestýkat se s Dalajlámou...
    @Mellien:
    Já jen čekám, jestli vyprovokuju Flankera k podání T.O. na ministra kultury za vlastizradu, nebo jak daleko bude tragičnost toho setkání stupňovat... :o)
  • @Dreamer: Zas tak nepotřebné gesto to nebylo,... báli se , co by jim Čína řekla na to, že se ministr kultury setkal s Dalajlámou, když viděli, jako podrážděně Čína reagovala na Slováky...
    Popravdě, kdybych měl tipovat, tak je dost možný, že nejde o Hermana, ale že tím "nepotřebným" pamfletem ti čtyři pouze upevnili potenciálně rozkývanou židličku jistému ultra-giga-mega-manažerovi-obchodníkovi, kterého z důvodu utajení můžeme nazývat třeba LuftJarda...
  • Dreamer napsal(a):

@Ugla ach jo, Dalajláma není žádný oficiální vůdce Tibetu, to tu proboha nikdo netvrdí, je duchovní vůdce, celebrita, není nic špatného na tom, když se setká s ministrem kultury, žádný rozvrat Čínské vlády neplánuje, Zemanovo pitomé prázdné gesto v mých očích neokecá nikdo, bylo to směšné a NEPOTŘEBNÉ ;-)

Takže není rozdíl mezi třeba dalajlámou a guru Járou?

Jinak v den schůzky v rádiu ministr kultury říkal, proč zrovna on - setkává se s ním jako s duchovním a církve patří k ministerstvu kultury. V té chvíli mi to znělo že se snad ve vládě o setkání poprali, s odstupem času to spíš vypadá, že tahali sirky :D
    upraveno 24. října 2016
    @Jay Fakta? Nemusíš člověka oslovit, stačí, když ho zmíníš v naprosto nesmyslné souvislosti. Proto jsem reagoval a odcitoval ti tvrzení, ve kterém ses dopustil několika logických lapsů, na což jsem tě musel upozornit. Následně už to jelo. Pokud by sis ten nedostatek logiky tehdy ušetřil, nezapojil bych se.
    Ale mýlíš se ty, já od začátku nemluvím o tom, že má POVINNOST se usnesením řídit, pouze říkám, že se jím řídil
    Ta chyba je zde právě v tom, že řídit se něčím je spojeno s povinností. Řídit se mohu příkazem, ev. doporučením. Onen dokument však není ani jedno, v podstatě nemá větší význam než jakákoli soukromá iniciativa. Jistou váhu by měla pouze petice, což ale není aktem sněmovny nebo jejích členů, který by byl vázán na jejich funkci. Minimálně zde používáš slovo "řídit se" v nevhodné souvislosti.
    Uvedl jsem jasně, že nehodlám hájit morální integritu páně Sobotkovu, leč člen vlády se ŘÍDÍ (a má z toho odpovědnost) zcela jinou než z tebou předloženého dokumentu. Ono něco jiného je vydávat taková prohlášení v pozici poslance, který nic neřídí a nemá odpovědnost za chod zahraniční politiky země, a něco jiného je být ve funkci, ve které naopak za tyto věci odpovědnost nesu.
    tj. někdo, komu ani ty ani já nesaháme po kotníky.
    Stejná výtka, jako ta, která zahájila mé zapojení zde. Uvádíš mne do souvislosti, do které já se necítím zapadat. Máš-i ty pocit osobní nedostatečnosti vůči jeho svatosti dalajlámovi, já ti to samozřejmě neberu, užij si to, ale mne z této souvislosti vynech, já mám v tomto ohledu zcela jiný žebříček (tzn. nemá pro mne hodnotu jak nobelova cena míru, tak samotný dalajláma a necítím se tak, že bych mu nesahal po kotníky ať už z hlediska jeho učení tak z hlediska jeho ocenění) a nemám příliš rád, když mi někdo nutí jeho vlastní. Je to dejme tomu tvůj názor, ale nikoli něco obecně platného. Osobně bych považoval za docela drzé až neomalené, kdybych někoho takto řadil dle svých vlastních priorit jinak, než čistě soukromě.
    O postoji vlády asi tolik - jistě mi umíš říct, který vládní předpis zavazuje (a teď opravdu zavazuje, když říkáš, že překročil kompetence)
    Na člena vlády stejně jako na jakoukoli osobu nebo úřad státní moci se vztahuje zásada secundum et intra legem, tedy mohou dělat jen to, co jim zákon dovoluje. Nenajdeš tedy mnoho předpisů, jejichž obsahem bude, co veřejná osoba činit nesmí, protože logika je přesně opačná, tedy předpisy říkají, co dělat smí.

Čl. 77 ústavy říká, že "předseda vlády organizuje činnost vlády, řídí její schůze, vystupuje jejím jménem a vykonává další činnosti, které jsou mu svěřeny Ústavou nebo jinými zákony."

Předseda vlády, kdo jménem vlády vystupuje navenek, případně může pochopitelně někoho (zpravidla jiného člena vlády) k takovému kroku pověřit. Pověření jsou buď generální (zákon a jiné předpisy) nebo předseda vlády pověří jiného člena vlády nějakým aktem a kdybych chtěl být hodně důsledný, bez výslovného zmocnění v zákoně nebo od premiéra by neměl člen vlády činit vůbec nic.
  • Ugla napsal(a):

@Jay: Ano i maoistická Čína byla pro většinu Tibeťanů přijatelnější než nadvláda lámů, byť to byla stále despocie...

To, že si to myslíš a že to tvrdíš není důkaz - stejně jako není důkaz, to, že si myslím a tvrdím opak - přesto já jsem alespoň četl sedmnáctibodovou dohodu a trochu tuším, jak to bylo s pančenlamou - ono je to docela vtipné, když si "osvoboditelé" přivedou vlastního, silou jej prosadí a on jim jako na potvoru stejně podpoří exilového dalajlámu...
    Ugla napsal(a):

Zapomínáš totiž na těch zbylých 15, co zůstalo členy své kasty po zbytek života.."

Člověče, když už takovou věc vypustíš, nechtělo by si ji to ověřit? Pokud vím, 6 dětí ani nepřežilo dětství (tou dobou celkem běžné a není v rozporu s tvým tvrzením), ale jeho nejstarší bratr se také stal lámou... Ale to nic, to jen že sis naběhl na odložené hrábě.
    Ugla napsal(a):

Zato se zaostalostí to má společného mnoho. Jde totiž o jeden z jejích dokladů :D To že pokrok vítězí není blbost, to je vývoj. Není vždy přímočarý a prost kroků stranou či zpět, ale zastavit ho nelze. Proto vzal lámy čert, stejně jako vzal americké indiány nebo evropskou šlechtu.

To tvrdíš ty... a jakkoli je válka často nositelem technického rozvoje (zvláště ty velké), o pokroku bych rozhodně nemluvil (pádem Řeckých městkých států, Římem počínaje a první i druhou světovou nevyjímaje). Problém je, že s lámy podobně jako s indiány rozhodně nelze určit, zda nejde o onen "krok zpět"... O evropské šlechtě... no, nevím, všiml jsi si, že ve Velké británii pořád vládne královna a šlechtické tituly tam celkem frčí? A nemám pocit, že společnost ve Velké británii (o hospodářství nemluvě) by byla nějak zaostalejší než ta naše...
    Ugla napsal(a):

Právě že láma nereprezentuje nikoho, je v lepším případě pochybným exilovým aktivistou, a spíš jen mementem padlého režimu, který už neměl v nové éře lidem co nabídnout.

Nereprezentuje nikoho a stejně je Číně trnem v oku, což je zřejmé... Nereprezentuje nikoho a protoby naopak nemělo setkání nikomu vadit... ale zjevně to JE kulturní symbol a kdybych si měl vybrat mezi setkáním s Obamou, Putinem, Zemanem, Papežem, libovolným Imámem a Dalajlámou, měl bych jasno bez ohledu na počet lidí, které reprezentují...
    Ugla napsal(a):

Zeman v této věci nicméně respektuje oficiální politiku ČR, zatímco Herman, jenž je navíc ministrem Sobotkovy vlády, a tedy jeho podřízeným, nikoliv.

V oficiální politice ČR jsem nic o nesetkávání s Dalajlámou nečetl - zatím jsem viděl pouze usnesení sněmovny a Herman, Sobotka i Hamáček jsou členy sněmovny a Sobotka i Hamáček kupodivu pro to usnesení hlasovali...
    upraveno 24. října 2016
    Jinak v den schůzky v rádiu ministr kultury říkal, proč zrovna on - setkává se s ním jako s duchovním a církve patří k ministerstvu kultury.
    To by jistou logiku mělo. I když ministrovi je zákonem svěřena pouze určitá a omezená procesní pravomoc v rámci řízení o registraci církve či náboženské společnosti (a setkání s hlavou církve nevyžaduje :) ). Nicméně dejme tomu, pokud by skutečně to setkání bylo čistě v rámci této pravomoci, pak možná by to setkání jisté odůvodnění mělo, ale nevím, že by takové řízení právě probíhalo.
  • @flanker.27: Aha, takže jsem tě neoslovil, přesto si zasloužím výtku, že jsem tě oslovil jako první... Tak určitě - neplánuješ z magistrátu přejít jako záloha za Ovčáčka? (postoje i nedostatek logiky zjevně dostačují) :o)
    Ne, řízení se něčím není nutně spojeno s povinností, můžu se řídit i doporučením... a taky nemusím a nikdo proti tomu nemůže říct ani zbla.
    ... asi mi uniká souvislost - Ano, Sobotka vystupuje jménem vlády, to zpochybňuju? Vidíš tam někde, že bych tvrdil, že Sobotka nesmí vystupovat jménem vlády? A nebo ještě jinak, jakou souvislost se snažíš vymyslet mezi tím, že Sobotka vystupuje jménem vlády a tím, že by Herman nesměl přijmout Dalajlámu?
    Já v tom pořád nevidím důvod myslet si, že Herman při setkání vystupoval jménem vlády (máš-li někde důkaz o opaku, sem s ním). Vystupoval na setkání jako ministr kultury (a jakkoli jsem původně byl částečně nakloněn názoru, že to od něj byla chyba a měl se s Dalajlámou setkat jako fyzická osoba, díky i zdejší diskuzi jsem si naprosto jist, že konal správně), což spadá navýsost do jeho kompetencí viz 2/1969 Sb. (naopak zmíněné setkání s papežem už by kompetence tříštilo a bylo by tak mnohem méně "čisté", jelikož papež nereprezentuje pouze církev, ale i stát.)
    @Terezička bude to znít asi neuctivě a shodím se tím, ale papeže i Dalajlámu nepovažuju za autority (i když chápu, že mnozí ano) ale spíš za "celebrity" :D jejich tituly mají pro mě zhruba stejnou váhu jako titul "král popu" u Michaela Jacksona a myslím, že mnoho lidí mimo věřící je vnímá stejně a jejich autorita pro ně stojí na podobném populárním základu. Srovnání s guru Járou nechápu, to je taky celebrita? Možná proto mi celá ta aféra přijde ještě o kousek více absurdní než ostatním.

@Jay no nevím jestli je dobrá obhajoba, že to prohlášení vzniklo na základě strachu. Co by asi reálně Čína udělala, když se ministr nějaké České republiky, sejde s Dalajlámou a vrchní představitelé nepadnou s omluvou na kolena...že by něco jako "tytyty, to se nedělá"? :-D

upraveno 24. října 2016
    Aha, takže jsem tě neoslovil, přesto si zasloužím výtku, že jsem tě oslovil jako první...
    Pane přecedó, ale já mu neřek, že je vůl, do očí, nemůžu za to, že mě slyšel. Nechápu teda, proč mi rozbil hubu, když jsem mluvil enom o něm, ne k němu =D
    Zmínil jsi mne v naprosto nekorektní, logicky nedostatečné souvislosti, proto jsem do hovoru vstoupil. V tomto případě jsi to jedině ty, kdo se pokouší slovíčkařit a odvést tak téma hovoru od nedostatků na vlastní straně. Ale abys neřekl, jsem ochoten výrok:
    "jestliže se ti vyřčené skutečnosti nelíbí, nemáš mě oslovovat"
    změnit na:
    "jestliže se ti vyřčené skutečnosti nelíbí, nemáš o mně mluvit v nesmyslných souvislostech"
    Jinak řečeno, neber jména flankerova nadarmo =D
    neplánuješ z magistrátu přejít jako záloha za Ovčáčka? (postoje i nedostatek logiky zjevně dostačují)
    Nedostatek logiky svěřuji zásadně tobě :)
    Ne, řízení se něčím není nutně spojeno s povinností, můžu se řídit i doporučením... a taky nemusím a nikdo proti tomu nemůže říct ani zbla.
    Co přesně ti uniká ve větě: Řídit se mohu příkazem, ev. doporučením. Onen dokument však není ani jedno
    Vidíš tam někde, že bych tvrdil, že Sobotka nesmí vystupovat jménem vlády?
    Ou, jayi, dneska těmi logickými fauly jen hýříš. Tentokrát klasický, přímo ukázkový strawman. Vytvořil sis vlastní výrok, který jsem neřekl, a vůči kterému se vyhrazuješ, namísto toho, co bylo skutečně řečeno. Nikde jsem ti nevytýkal něco takového, mluvil jsem pouze a jedině o ministrovi, který provedl krok, k němuž neměl dle mého nejlepšího vědomí žádné pověření, ani zákonné, ani jiné.

K zákonu č. 2/1969:

Ministerstvo kultury je ústředním orgánem státní správy pro umění, kulturně výchovnou činnost, kulturní památky, pro věci církví a náboženských společností.

Prováděcím předpisem je v této oblasti zákon č. 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech. ten zná jedinou pravomoc ministra, a to prodloužení lhůty správního řízení v případě, že nelze o žádosti na registraci rozhodnout ve lhůtě pro klasické správní řízení. je to procesní, nikoli hmotná pravomoc. Stále se tu bavíme o základní politice země, kterou určuje vláda a navenek vyjadřuje premiér resp. ten člen vlády, kterého k tomu premiér pověří (jak říká sir Humphrey: "Pan premiér dává, pan premiér rovněž béře. Jméno premiérovo budiž pochváleno."). jak jsem zmínil v komentáři výše, pokud by dejme tomu byl rozhovor s dalajlámou nezbytný pro účely řízení, pak dejme tomu ano, byl by tu důvod, pokud by to vyžadovalo část samotné jeho svatosti. Ale nevím, že by takové řízení probíhalo. Takže pokud se Herman nevytasí s nějakým dokumentem od Sobotky, který mu jako členu Sobotkovy vlády dává takovou kompetenci (což vůbec nevylučuju, může něco takového existovat, dosud skryté veřejnosti, u Sobotky bych se tomu nedivil - leč onen omílaný dokument vzniklý ve sněmovně nemá absolutně žádnou takovou moc), tak ano, musím jeho jednání považovat za vybočení z kompetencí ministra.
  • Dreamer napsal(a):

Co by asi reálně Čína udělala, když se ministr nějaké České republiky, sejde s Dalajlámou a vrchní představitelé nepadnou s omluvou na kolena...že by něco jako "tytyty, to se nedělá"? :-D

Čína by nás zabrala jako Tibet a pak by Zeman dostal Nobelovku za mír a nakonec by měli s Dalajlámou společné turné po světě

• @Jay no nevím jestli je dobrá obhajoba, že to prohlášení vzniklo na základě strachu. Co by asi reálně Čína udělala, když se ministr nějaké České republiky, sejde s Dalajlámou a vrchní představitelé nepadnou s omluvou na kolena...že by něco jako "tytyty, to se nedělá"?
    Jak můžeš být tak hloupá a nevidět to! V základech se otřásají ty miliardové investice. Teď kvůli jedné návštěvě popstar si nebudou moct děti ve školce hrát s hračkami z měkčeného PVC, kterým nás bohužel Čína nezaplaví...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Mě spíš přijde nechutné co se rozpoutalo kolem vyznamenání pro Hermanova strýce, to ukazuje, že Zeman je odporná pomstychtivá kreatura.....
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Ugla Já bych řekl, že strach @Mellien z rudých bratrů je více než oprávněný, ta rudá svoloč se tu v poslední době nehorázně roztahuje, vždyť se stačí podívat na výroky Babiše a Sobotky, na to kolik poslanců KSČM má, na to jak je v poslední době slyšet o té rudé krávě Semelové a řada dalších věcí
    upraveno 24. října 2016
    "We refugees... do not want to live in the same country with you. You can, and I think you should, leave Germany. And please take Saxony and the Alternative for Germany (AfD) with you.... Why do you not go to another country? We are sick of you!"
    Aras Bacho an 18-year-old Syrian migrant, in Der Freitag, October 2016
    @flanker.27 Těžko říct, kdy a jestli z toho Němci vyrostou. Možná až těch etnických Němců bude odcházet za rok ještě dvakrát tolik. Možná až se v tradičních čtvrtích německých měst začnou nápisy nejdřív měnit na dvoujazyčné a pak jenom na arabské. Možná až jim nějaký ten ubohý uprchlík z Egypta nebo Pákistánu odpálí bombu v katedrále. Nebo až zjistí, že pákistánská holka prošla německým výchovným systémem, přičemž německy umí základní fráze a stala se z ní dětská nevěsta bratrance z druhého kolena - z Pákistánu. Možná až za dvě desetiletí příslušné úřady budou přinucené víceméně prohlásit, že s tímhle benevolentním systémem nikdy žádná druhá generace imigrantů nebude?
    upraveno 24. října 2016
    @svoa00 Tož tak, když může německá poslankyně za Zelné Zelené říkat, že je dobrá věc, že Němci budou v německých městech minoritou, je možné vše...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.